JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Thursday, April 9, 2009

1...2...3! Go! Go! Go!...

Hurm...pertame skali nok kabo, blog nih didedikasikan untuk kengkawan...sedara mare...(sedara mare??? hahahaha...) my lovely sis...n semua skali la hok bacer blog nih. Kalu ader...keh keh keh...P blog nih dalam base tranung ah. Kalu dok pahang...tanye.. =) Bukang gaper...dok reti nok tulis ayat base standerk, cakak pung kalu base standerk kena cakak selow2...baru buleh kuor ayat molek. Kalu dok, cappur skali, wak malu jer. P stakak idup sapa ari nih memang g maner2 dok pernoh agi buang base tranung. Sapa pernoh skali mase muler2 masuk poli lu ader member sorang kater.... "eh! sya, engko leh cakap bahasa standard tak? kitorang tak faham..." hahahahha....kepaler hotak engko berjanggut...pahtu aku senyap dang gok ah sbulang. Cakak pung ngan sek2 tranung jer. Bayang ah, aku sorang jer puang budok tranung dalang kelah tuh. P majoriti budok laki orang tranung ah. Kalu time ngutuk...aku jer sengeh, sebab aku jer pahang. hahahahha...p dok ngutuk pung orang dok pahang...kadang tuh salah pahang sokmo. P aku memang bangge ngan base tranung...sebab g maner2 pung saper hok kawang ngan aku mesti panda cakak tranung pahtu. Pekat ke base tranung aku??? hahahahaha...


Untuk pengetahuan seme...aku lening duk gumoh jer...tra2 jadik penghuni syurga...berkhidmat untuk suami...untuk anak2...hahahahahha...dok kater gitu nok kater ganer agi ok? doh nok wak ganer doh...dok kang nok lok jer abang bujjang sokmo...dok sudoh gitu....nok ker tak mboh ker...aku memang kene bekorbang ah. P nasib baek ah rezeki tuh kang Allah tulis doh sorang2...pah breti ngan kompeni lama tuh bos aku offer wak freelance ngan dia siap beli mesin fax agi ke aku. Dok banyak pung bleh ah sket2...stakak nok makang donut ngan caffe latte ais kat big apple mesra mall...hehehhe.... rezeki anak2....p hok pastinyer memang aku dok nyesal pung resign ari tuh...dengan suami depan mater....anak2....kejer sedia ader....p kalu dok kijer tuh ralat gok ah sebab skoloh beno wei....ke guane gamok?hurm....leloh ah sket...hubby lok jenis hok dok makan kedai aner kalu dok terpakse...so, aku sediakan bekal lah! pagi n petang wei...cayer ok? aku masok? hahahahahha....kenyataan....bukan cobaan....kuang kuang....p jarang2 skali kuor makang kedai gok ah....time kemalasan aku di tahap cipan hok malas....


Ketensenan ngan putri3??? memang pung....bayang kang slama nih aku kongsi ngan maa besarkan anak2...banyak maa agi ah kecuali ika...half-half....p lening seme bawah tanggungjawab aku....pening yg amat sangat nok layang ke karenah putri3 sapa ader se masa tuh aku tensen lajok, nangis sorang2 tengah malam. Nasib baik hubby jenis memahami aku hok bukan wahi ngat ke budok2...terus terang aku kabo...kalu dok kerana hubby kemungkinan aku untuk ada anak tuh memang tipis ah, aku dok tau nok kabo ganer p memang aku dok wahi ke budok. Masa belum nikah lu lagi parah...p lening sekak2 ader anak dok alah...boleh kater separuh dari perasaan tu ilang doh ah. P still ader agi benor...time tensen lajok...p aku patut bersyukur oh...orang hok tak dok anak noknyer ke anak....buleh ke aku hok Allah permudahkan nih macam dok bersyukur jer...Nauzubillah........


Ok ah, untuk permulaan nih...stakak ni lu ah...ngatuk benor...hhahahahaha...se agi upload gambor dok leh2 tensen ah aku pung...ingat nak tunjuk gambor terbaru putri3 ngan hubby tercinta...gambo aku hampeh ler...aku tengah overweight nih...tunggu kecut sket buleh ah nok uboh gambor sining pung.....hahhhahahhaha tgu jer la biler tuh....


Esok hubby ajak putri3 yer g tgk wayang...lamer oh etek dok g jalang sebab yer banyak kijer...duit tak dok pung benor...p sebab lamer oh dok g jalan...dedeh ah hok maner2 ader...hahahahahha...


2 comments:

D@U$™ said...

salam, jika anda blogger terengganu, join kami di KBT: http://tranungbloggers.via.my

NuE AzZahRa said...

Yati..honey bunnee....add aku anecdote -zah-

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service