JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Friday, April 10, 2009

Overweight

Baru braper bulan aku mari duk paker...bayangkang...aku naik dalam 4 @ 5 kg!!!! woh...kejuk beruk aku...bacer molek tang beruk tuh, kang yer wak ayat kut tranung susoh lok aku nok terang...hahahahahah...kang kater aku bela beruk dok starang...macang ge member aku sorang takdi masa chat pagi takdi...aku tya yer daroh gaper? dok isi ah perkataan jenis depan daroh tuh...dia jawab..." oda doh .........satni" dot dot tu aku dok ingat gaper yer kater takdi...p gitu ah lebih kurang ayat yer....yer ingat aku tya yer kedaroh dok agi. Taik ngoh...mentang2 h sama2 orang tranung...hahahahaha...sorry naa...sajer melawak....pepehal...jgn maroh2 kekgi baby dalam perut tubik hok macam ge ika sorang agi...hahahahaha...tu kena penangan masa ngandung ari tuh ah tuh. Tak dok sari pung sepanjang panjang 9 bulan ngandung ke dia tuh rasa dok maroh ke orang. Abah aku kater aku ngidam nok maroh ke orang....abah! you ROCK!!! kah kah kah. ader ke ngidam nok maroh ke orang...ader ah tuh kot...p memang 9 bulan tuh aku dok pernah pung senyum ke orang. hehhehehehe...kuor2 ika haa...tu dia! masang purik. Doh ah bekeng pe gaper. yer umor bape bulang oh baru reti senyum. Sorrryyyy....ika, mama bukang sengaje pung...macang tok bah kater...NGIDAM. =p ... so...senyum2 la slalu mase ngandung....moral of the story

Overweight....2 bulang lepah aku timbang = 79kg....gurlp!...telan air liur dok rapat tekok rasa tgk angka kat nimbang. Dok penoh2 aku time normal gini berat stara tuh...last skali ngandung sblm branok ke ika tuh 89kg rasa...senang ati kot...yer ah kot...duk umah sdiri...masak sokmo...tak dok masalah nak mikir banyak2 kecuali pitih hok memang dok brape sendik sokmo...keh keh keh.... P aku start sedo biler aku bangun pagi2 rasa sakit tapak kaki nak jijok. Jari2 tgn pung macam kena pam. Aku kater sembap...maa aku kater...GEMUK! hahahhahahaha....sajer tak mboh terima kenyataan benornyer. Start tuh ah aku kawal makan...se agi kes waser ati lajok ke mok dare aku tegur masa g kat tok aku sakit kat spital tuh...hem...arwah...sebab tok aku ninggal firstday buker skoloh ari tuh...."semoga arwah mok ditempatkan dikalangan mereka yg dikasihi oleh-Nya...amin"... ader ker mok dare aku kater depan2 aku gemuk la haper laa...tensen cappur ngan waser ati giller. Depang memang ah aku senyum jer...nok wak ganer doh. Se agi aku memang anak sdare feberet mok2 & pok2 dare aku...hehehheeh perasan la pulok. P sungguh ah, kalu cappur tolak bahagi seme....aku ah hok paling top. Sebab aku wahi gura & ngusik mok2 & Pok2 dare aku...alik maa aku ke...alik abah aku ker...memang dari kecik agi gitu. P hok baru nih memang aku waser ati p dok tunjuk aner ah...sebab tu aku tekad nak diet sket...cewah! diet dok starang. Padahal dalam kamus idup aku dok pernah ader perkataan tuh...hahahahahhaha...Sebab utama...OVERWEIGHT!...sampingannyer...KUTUKAN orang2 disekeliling....tensen2...

Aku start g GYM...kawal makan...seksa giloooo....Chayok2!!!....buleh buang angka 7 depang tu aku lege gile oh waser. Kalu ader angka 5 depang? hahahahahaha...berangan la pulok....last skali angka 5 depan masa 8 taun lalu...sblm kawen. Tu pung aku dok pernah rasa kurus pung time tuh sebab my best friend aka my hubby now...dok pernah kater aku kuruh. Nebeng ngoh. Padahal kalu tgk muler gambor2 dulu, panjang tekok2...dok kuruh agi stara tuh? hehehehe...yer kater aku bukan "RENDANG" p "RIMBUNG" membawa maksud...tinggi dan besor. Memang keturunan aku beso2 laker...genetik...hahahahaha sajer jer cari alasan munasaboh sket...wak sedap ayat. Aper2 pung...aku kena diet gok...bukang sebab mende orang kater...p sebab aku sdiri...sekse wei....n rancangan paling aku wahi lening..." The Biggest Loser..." semangat seh! bayangkang sebeso beso manusia buleh jadik kuruh. aaaa....bilerkah masernyer tiba untuk aku? muahahahahaha.....Herang benor....aku bukang makan ngat pung...p mungkin lepas nikoh...beranok...metabolisma aku rendah. sapa aku rasa takut nak makan. p makan gok...hahahhahaha....Doakan aku berjaya dalam misi nih....keh keh keh....

No comments:

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service