JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Monday, July 27, 2009

UPACARA MELEPASKAN ANAK PENYU DAN DIET AKU SKALI KE LAUT.

26hb Julai 2009...lambat publish, internet cap ayam ngeram

Smalam Hubby beria jer bawak putri ber-3 dia tuh g lepaskan anak penyu ke laut. Anjuran Kilang Hubby...PPTSB. Aku pung dok sure nama gaper tempat tuh p dekat jer ngan umah aku. Simpang masuk yer betul2 lepas pada selekoh lepas pada kilang petronas banyak2 tuh. Hala ke kerteh. Tiap2 taun pung Kompeni Hubby tuh buat mende nih. P taun lepas dok join...dok ingat oh bakper...Tu yang papa dia kodho taun nih. Hehehehehe...Ika dok jamoh lasung, Aby jer 3 ekor skali yer pegang. Kakak Ain pegang gok sekor p takut2 gitu ah. Amik gambo p dalam gelap kang, cappur lok kamera cap ayam...dengan bantuan flash jer laa...tu yang nampak akak ain sebelah jer. Sian ngoh...Sebetulnyer dok leh amik gambo pakai flash, yang tukang jaga anak penyu tuh kabo doh p gok ramai orang wak gok. Aku sekali laa...lagipun kamera cap ayam...takdok flash nok nampok gaper....bukan ader hok night mode bagai kamera aku. Amik syarat ader jer. Aku berbulu benor ngan orang sebelah aku semalam. Tau la dia ada handy cam bagai, siap sound2 lagi orang2 jgn la pakai flash jgn la pakai flash. Yang buat aku mendidih lagi anak dia sorang tuh kecik lagi tapi mulut...memang dok heran la p kalu tgk pada mulut mak dia tuh. P kalu anak aku...memang dah lama la makan singgam penampor. Ayat bodo yang aku rasa nak glepor suker tuh dalam geram2 ke dia tuh, ader ker dia kater jgn la pakai flash nanti buta mata anak penyu tuh, belum sampai laut dah mati. Mati la haper anak penyu tuh. Nih aku nak betulkan fakta...tukang jaga anak penyu tak bagi guna flash sebab takut anak penyu tuh pusing balik naik kedarat...sebab anak2 penyu nih dia turun ke laut berpandukan cahaya laut. Waktu malam....laut lebih cerah dari darat. Nampak sangat manusia sebelah aku smalam tuh buat2 bijak tapi sebetul bodo jer orangnyer. Rumah aku sejengkal jer ngan laut. Kalu mende basic tuh pung aku dok tau...wak malu orang kg aku jer. Geram2 jer aku nok sound makhluk tuh smalam. Kalu dok...dok kang la berlambak gambo penyu tengah telo la haper laa...pupus la penyu2 kat dunia nih kena flash...buat panas ati jer tringat. Kiter layan la dulu gambar yang buat anak penyu smalam buta...


Hurm tuh citer anak penyu lepas ke laut...nih citer DIET AKU LAK KE LAUT!!! sampai2 jer kat tempat tuh smalam kami2 dijamu makan lu...ader mehun, kepok..kueh2...buah durian...dan....NASIK LEMAK??? hu hu hu hu...dengan yakinnyer aku amik nasik lemak! sebab nasik dia...tgk jer dah tau sedap n memang sedap pun...p lepas jer makan cam nyesal jer. Giler aper makan nasik lemak malam2???? adei...p cam nyesal gak dok tamboh. Hahhahahaha.... p sepanjang panjang malam tuh memang cam nyesal ah makan nasik lemak. Kenapa la aku makan nasik lemak....malam lok tu...aku tergoda....aku tergoda...kalu siang2 hari boleh dimaafkan lagi rasanyer...boleh ker??? boleh laa....hehehehehe....


Nih la rupernyer anak2 penyu tuh...comel...raser nok kenyek jer. Hahahahahaha...gerrammm!!! papa yer kater susuk sekor ma dalam poket. Hehehehehehe...gelap2 maner yer perasan. P aku dok buat pung...kang ader jer orang jabat perikanan mari umah aku.

Nih lok gambo sebelum pada g lepas anak penyu tuh...yer bagi ceramah la dulu sepatah 2...masuk dalam dewan pameran yer...macam biasa la. Hurm...pening paler ngan ika jer duk kejor yer g mari g mari dalam tuh. Tambah ngan kakak2 wahi gurau lok. Arghh!!!!! tensen. Last2 skali bior jer la mum nok tunggang terbalik wak kuak lentang ke gaper ke. Dok rok nok layan oh. Lama oh entry nih pending benor. Internet dok molek aner sminggu 2 nih. Hari nih baru leh nok publish. Tensen ngoh ah pakai broadband nih. Ingat nok buang laut jer la broadband...try stream mix lok. P tengok lu ah ganer2...

Saturday, July 25, 2009

Romantic & Loving Couple Contest

Eceh!...masuk contest la plak...muntah darah sis aku kalu tgk nih...wak2 dok nampak jer la erk sis...n member2 yang follow blog aku nih. Muakakaka...luar jer brutal...dalam still jiwang seh...hahahahahaha. Sajer nak buat sis ngan memember muntah darah tgk entry kali nih. Dan untuk En Hubby...Ampun sayang...kali nih jer...maner tau Honey bleh menang? Hurm???...hehehehe...

Contest nih sempena 3rd Anniversary mama tisha...syarat dan peraturannyer tgk kat bawah skali entry nih k, n kalu nok detail lagi klik jer kat link MamaTisya & Romantic & Loving Couple Contest nih...kot2 ader memember aku yang berminat nak join gak ler...hehehehe...meh kiter ramai2 join...tak rugi pun...

Amaran Keras !!!!
Paparan kali ini hanya untuk mereka yang sudah berumah tangga sahaja, manakala yang rumah takde tangga, buat tangga dulu baru bleh ok???








1) Nama anda & pasangan
Puan Roshayati binti Rosdi & En Zuraimi bin Zahari

2) Tarikh kawin & anniversary ke brp thn ni
25hb Mei 2001 & Anniversary yang ke-8

3) Citer la skit psl gmbr yg dipilih & nyatakn thn bila & lokasi gmbr itu

Terbaca jer contest nih kat blog Kaseh langsung teringatkan gambar nih. Antara gambar kesayangan aku sepanjang hidup ini. Aksi dukung mendukung nih sebetulnyer tak dirancang langsung, tu la yang membuatkan aku cam ketakutan jer. Secara spontan jer En Hubby aku tuh dukung bila member yang tukang snap gambar nih kater " Oloh...wak la gaya lain etek..." n En Hubby kata..." Gini??? " Aku memang terkejut gaban biler En Hubby tetiba angkat aku. Haahahaha...macam tak percaya jer En Hubby mampu angkat aku yang time tuh lebih berat dari dia beberapa kg dan paling menakutkan, takut jatuh...Bukan aku sorang jer terkejut time tuh, tukang snap pun terkejut dan tergelak sakan. Gambar nih pun diambil dalam keadaan yang tak ready langsung sebab dalam gelak2. Tak percaya, tunggu entry selepas ini untuk gambar yang telah disnap sebelum pada gambar diatas. Dan percaya atau tidak, sampai sekarang biler jer tgk gambar nih automatik jer aku tersengeh sorang2 n perasaan time tuh still kekal sampai sekarang. Dan gambar tuh gak mengingatkan aku n En Hubby tentang CINTA KAMI yang mampu membuatkan kami tersenyum untuk hari2 yang akan datang. Insyaallah...Gambar nih diambil dengan kamera cap ayam jer...yang pakai kodak yang besar gedabak tu....nih pun kena scan bagai...hehehehe...Gambar nih diamik pada tahun 2001 bertempat di Tingkat 7, Lata Tembakah, Besut, Terengganu.

p/s : Kepada sis n memember yang mengenali diri ini...ini lah kakak n member mum yang luarnyer brutal tuh...tak layan jiwe2 konon...hahahhahahahaha...ok! S.T.O.P ini adalah untuk contest semata-mata tidak ada kena mengena dengan yang masih lagi hidup mahupun yang telah tertinggal di dunia. Buat-buat macam tak pernah tgk pun...ini bukan permintaan tapi amaran. Hahahahaha...anyway wish me luck!!!!


Checklist aku

TERM & CONDITIONS
Just follow the steps below:-


1. Add blog MamaTisya di bloglist@blogroll and become my Follower ( Dah...)


2. upload Romantic & Loving Couple Contest picture on your blog sidebar ( Dah...)


3. Buat entry khas ngan tajuk Romantic & Loving Couple Contest(hanya tajuk ini shj yg diterima) (Dah...)


4. upload only ONE gmbr paling Romantic & Loving anda (selain dr gmbr kawin ye & bkn byk2 gmbr di edit dlm satu frame) & sertakn details spt berikut:
Nama anda & pasangan ( Dah...)
Tarikh kawin & anniversary ke brp thn ni ( Dah...)
Citer la skit psl gmbr yg dipilih & nyatakn thn bila & lokasi gmbr itu ( Dah...)


5. Dalam entri itu pastikan anda mention & link ke MamaTisya & Romantic & Loving Couple Contest (no link back will be disqualified) ( Yg part nih pun dah...sorry mama tisha...saya mak budak baru belajar...baru nak celik IT...hehehehehe )


6. Bila dah siap, tinggalkan link di entri ini, nanti senang MamaTisya nk view entry korang. ( Dah...)


7. Pemenang akn dipilih berdasarkn gambar yg paling Romantic & Loving Couple


8.Hadiah utk pemenang adalah something from ANNA SUI
hadiah misteri utk penyertaan ke-18 yg memenuhi syarat2 yg telah ditetapkn.Knp 18??sebabnye anniversaryku 18 August.


9. Terbuka pd smua blogger di Malaysia sahaja (only yg dh kawin.. ..pd yg blum kawin hrp maaf, kn kalo join kot jd isu plak)

10.Keputusan juri adalah muktamad.Hanya 3 pemenang akn dipilih.

Tuesday, July 14, 2009

Dimanakah kesabaranku???

Adei...macamner nok jadik orang2 yang sabo hah? tetiap malam sblm tido sokmo mikir...esok...aku mesti sabo...jgn maroh2 ke Putri3...tegur yer baik2 kalu wak saloh...jangan tinggi suara...jgn tengking herdik... tapi sampai jer esoknyer...hampeh. Aku rasa jiran umah sebelah ngan belakang nih bosan oh dengor aku bleber hari2. Aku memang dok reti nok manjakan budak...adik2 aku dulu lagi la dasat duk ngan aku. Macamana nok ilangkan "bekeng" nih...tensen gok benornyer...p dok leh tahan2 kalu nok maroh. Bukan dok sian tgk putri3 lepas kena maroh...sesekali tuh naik tangan...hanger melayang...p hok baham tuh dok sokmo ah. Tekoh2 kesalahan berat sangat je la. Biasanya volume ah. Melebihi had maksimum kekadang tuh. Nok sangat jadi macam ibu2 hok lain...punyer la baik ngan anak2....sabo jer layan karenah anak2...p aku bernasib baik bleh hubby hok memahami. Dia banyak tolong uruskan putri3. Bayangkan maner la aku dok sakit paler...kalu dok lap lantai 2hari sekali alamaknyer kalu masuk umah tuh boleh colek ah lantai. Putri bongsu laaa...makan gaper2 sama banyak hok masuk mulut ngan hok jatuh lata. Makan gaper2 nok makan sdiri hok susohnyer. Nok makan meja makan memang ah dok lepas lagi...makan nok kena duduk...kalu duduk, meja sama aras ah ngan idung. Kena makan lata gok...bahagian kakak2nyer lok...ajor dok cekak nok ajo makan meja makan...atas lantai depan tv tuh gok ah jadi meja makan yer. Skali tegur...2 kali tegur...masuk 3 kali tuh volume koho derah la main temperature naik oh. Nok sabo ganer gitu...tu belum masuk dalam gua awok2 yer agi...kalu sminggu dok masuk ader jer dok leh nok buke pung pitu tuh. Di dinding macam duk zaman batu...ader laker. Hok tuh kejer hok bongsu....dang yer kater nok "teng!" jangan ah....padahal buku macam library oh umah nih. Bahagian buku coteng yer 4,5 butir yer sorang. Hok panas hatinyer...kakak2 yer jadi sama umur ngan yer. Bukan nok larang adik tuh...siap dia lok tumpang sekaki. Masa tgk muler2 tuh dok waser ngat nok maroh sebab hok kecik bukan tau gaper...skali tgk baek punyer tulisan....aih nih bukan kejer adiknyer sorang nih...nih kakak2nyer tumpang sekaki atau pung kakak2 yer hok mule dulu...hok adik ikut jer. Haaa...ari tuh sorang2 makan hanger la jawabnyer....
Tu baru mekadimah baru tuh...bayangkanlah hari2 ader jer hok buat panas hati. Kalu Aby tak yah kabo ah....boleh kater tetiap ari kena maroh. Bukan dok sian...p gok geram melampau. Silapnyer ramai lajok manja ke dia sblm nih. Duk ngan mama yer nih memang dok merasa ah nok manja2 nih. Sebab tu aku nok maroh sangat biler orang kater...biar laa...kecik lagi...ikut ere jer la...pada aku, mende tuh saloh. Kalu kiter dok asuh dari lening...dari umur staun biler yer reti oh...paham oh mende kiter kater....besor tuh baru nok ubah balik...payah doh laa...contohnyer...masa kecik2 biler dia mengamuk nak sesuatu barang...kiter beli. Nak jer kiter beli...dah terbiasa gitu, memang ah dia dok leh terima biler kiter kater tak yah laaa walaupung dah besor. Paling aku pantang budak mengamuk...Alhamdulillah stakat nih putri3 paham oh ngan mama yer. Kalu mengamuk nak se se mende...hampeh la nak merasa mende tuh. Aku dok akan beli sampai biler2. P kalu putri3 kabo..." mama, kakak nok mende tuh." dan dia bleh terima biler aku kater "Tak yah lagi la kakak...nanti kiter mari muler." dia senyap dan dok mengamuk ke muncung ker...ngajuk ke...aper2 jer yang sewaktu dengannya yang membolehkan aku jadi sakit ati...insyaallah mende tuh akan aku beli. Dalam masa terdekat atau pung time yer dok ingat doh pung aku tetap akan beli. P mende nih bukan jadi lalu laa...muler2 tuh payah gok nok bentuk dia suh paham...p lama2 dia tau mama dia nih cam ganer...sekarang alhamdulillah kalau bab2 mengamuk nak mende2 time g jalan maner2...memang tak dok ah. 3-3 orang macam tuh. P kalau bab buku...memang setiap kali kuar g jalan kalau masuk kedai buku memang akan ada bahagian sesorang. Ngan buku aku sendiri alahan...memang dari kecik aku wahi bacer. Abah aku sokmo beli buku ke aku time yer gi bandor. Kalu g tetiap ari...tetiap ari ah ader buku yer wak balik ke aku. Komik ah biasanyer...gila2...humor...gelihati...doraemon...macam2 ah. Hehehhehe...dan kejer aku masa kecik2 dulu...jaga kedai. Duk depan kedai tuh...bawah kusi rotan tersusun ngan bermacam2 komik. Xpe ah nok suh duk 3,4 jam pung. Hahahahaha...sampai la ke besor nih memang alahan ngan buku. Ye ye jer tak mboh beli gaper nih sebab nok jimat la konon, lalu jer kedai buku tgk hok berkenan beli. Jimat taik kucing gitu. Hahahahaha....Papa yer pung wahi bacer...se rak buku kat umah memang khas untuk komik2 yer. Dulu masa dating aku memang pantang ah kalu yer beli komik. Kalu yer beli awal2 agi aku pegang. Kalu dok...dang yer ngadap mende alah tuh...kiter cakap pung yer dok dengor. Macam kiter tak dok pung sebeloh yer. Tensen tahap gaban aku.
Ok...sambung bab sabor nih....camner erk nok jadik sabo...aku tak mboh la kekgi tua2 putri3 aku kenang aku sebagai hitler...pemerintahan kuku besi ke...harimau berantai ker....aku berharap sangat yang putri3 aku paham mende yang aku buat lening untuk kebaikkan diorang gok. P tu ah...aku bekeng sangat kot...aku nok putri3 hormatkan aku bukan takutkan aku. Dalam aku maroh2 tu benor aku bangga gok...walaupung putri3 dok sama macam anak2 orang lain...masing2 ada kelebihan masing2...
Kakak Ain seorang yang berdikari dan bersifat melindungi adik2. Seme mende berkaitan ngan diri dia, dia akan setel sdiri kecuali memang bersangkut ngan aku n papa yer. Kalu ngan ika tu memang yer care ah, makan minum n mandi boleh arap doh tekoh2 dok dang nok care ke ika. Boleh kater seme mende boleh harap doh cuma bab basuh berak adik jer dok lepas agi. Hehehhehe...Seorang yang dok banyak mulut...walaupung baru darjah 2 tapi dia memang nampak matang dari usia dia. Aku pung dok tau ah...mungkin sebab jarak dia ngan aby dok jauh...selang staun jer. Yer macam papa yer ah...dok banyak cakap aner. p tang ngusik tuh dok tahan...yer memang care adik2 yer p dalam masa yang sama yer ngusik. Bunyi sokmo mulut adik2 nih kalu duduk ngan dia. Lebih2 lagi mek dene hok no 2 tuh. Memang bunyi sokmo mulut nagis la haper laaa...
Aby...hurm...walaupung dalam dene2 tuh...yer care gok ke adik yer. Cuma tahap kemalasan yer tuh tahap gaban sket. Kalu bab main ngan adik...bab pujuk adik ngamuk...memang kalu skala 1-10 tuh leh v 8 ah. P gok wak ke yer wahinyer gurau sapa ika tuh tiap masa nok gurau...kalu tak dok kakak2 yer...aku ah jadik mangsa yer ajak gurau ajak main...main maa...main maa...ajak aku main. Adei...Hurm p bab hok sokmo wak aku panas hati kalu suh dia cari barang. Mende depan mata pung yer dok akan juper. Dok tau laa bakper...p dia seorang yang prihatin. Contohnyer kalu papa yer kuar umah yer dok sedo ke tido ker...kalu lama oh yer rasa dok tgk papa yer, yer akan tanya aku papa gi mana. Dengor ah yer tanya kakak yer " Kakak dok risau ker? Adik risau papa nih. Nok kater g kejer...motor ader...keter ader...dok kang gi kejer jalan kaki. Adik risau papa dok balik2...adik tanya mama, mama kater mama ambak papa tak mboh v papa balik oh umoh...kakak dok risau ker?" hehehehhehe...selagi yer dok dapat jawapan pasti...slagi tuh yer akan usul walaupung kena maroh.
Ika??? Hurm...awal lagi nok bacer perangai dia...p stakat nih bab ngamuk ah dok tahan. Papa yer manja lajok ke dia. Dia hok kecik dek pung. Ye cepat blajo gaper2...yer tgk skali je, memang leh ajuk ah pahtu. Wahi lajok ajuk orang. Tolong orang pung cepat jer...p kebanyakkanyer wak tambah serabut ader ah...gelewak skali ngan dia...kalu duk dapur, sibuk koyok bawang. Bersepah skali kulit bawang sapa ke bawang ngata ceruk skali dalam umah tuh. Kalu nok jemur baju...yer sibuk nok jemur etek...sekaki jer ngan orang. Last2 tgu yer tido baru leh wak kijer gaper2....Wahi ke buku p kalu ajor...orang kater satu...dia we doh. Kalu ngan kakak2 yer memang dia ah menang. Dia kawan ngan orang besor...jadi dia dok rasa yang dia tuh kecik. Payah lalu ah.hahahahahahha
Ok ah...panjang sangat oh nih...Semoga Allah kurniakan kesabaran untuk aku jadi seorang ibu yang baik dan isteri yang diredhai suami....Amin

Monday, July 13, 2009

Entry Khas : SPECIAL THANKS TO ZEL


Alhamdulillah...gift tu sapa doh...p gok nebeng ngoh ah posmen sining...ari nih yer ato kad meroh tuh suh g amik kat jabat pos. Padahal mareng aku maner ader g maner2 pung. Pah ato Aby sekoloh pagi...g beli makan pagi kakak ngan ika...balik duk umah sapa lah Kakak Ain gi sekoloh lok. Dalam kad meroh tuh tulis tarikh mareng yer ato p tak dok orang. Taik ngoh...

P suker ngattttttt.....hehhehehehe...dapat gift! Sebenornyer lamer oh nok beli kerongsang hok jurai-jurai tuh p gok tak dok hok kenan. Kalu ada pung...mahal gilo...nih zel v free-free memang ah kenan. Hahahahhaha...barang free seh...saper dok kenan. Dapat butang baju melayu...hurm ader gok bahagian en Z...n gelang tangan...hurm...buka2 jer tgk gelang tuh ika terus jer mintak pakai. Hehehehehe...p kejap jer semek tuh, mengamuk suh buang ah. Memang gitu sokmo, bukan lekat gaper2. Gelang yer papa yer beria beli masa yer umur baper bulan dok au doh kakak2 yer ader laker doh hok arwah mok beli...dok pakai starang. muler2 tu ok jer...biler pandai jer buang gaper2...cappok pah maner dok au. Nasib baik duk umah time tuh. Tgk2 tak dok oh tangan yer. Panik laker cari. Main mas bukan muroh lening. Kalu nok beli main2 memang dok terbeli ah. Melainkan tetiba jadi orang kaya baru...duit jatuh dari langit. Hahahahahha...



Wednesday, July 8, 2009

09 Julai Datang Lagi...

Alhamdulillah...09 Julai datang lagi...membawa setahun lagi anjakan untuk penambahan kepada angka 27 menjadi 28. Adakah itu bermakna aku semakin menghampiri angka 3???? Oooo Tidakkkk!!!!! Hahahahaha...selagi angka 2 beraja didepan...aku tetap didalam lingkungan 20an...hehehehe...bukan tak mboh mengaku tua...tapi peluang terakhir untuk mengecapi 20an sebelum beranjak kepada 30an. Aper-aper pung aku bersyukur pada yang-Esa kerana dengan limpahan kasih sayang, nikmat dan rezeki dari-Nya aku masih diberi peluang untuk menarik nafas dibumi yang dipinjamkan sementara untuk makhluk-Nya termasuklah aku...
cerita sambutan besday pertama wif my lovely Hubby...
Okey...setiap kali sampainya pada tarikh nih, aku sokmo teringat first celebrate besday ngan hubby...p time tuh kami just teman tapi mesra. Masa tuh aku baru abis SPM n Hubby sesatunya member yang aku ada sebabnya dari form 1 aku duk hostel jadinya aku terputus hubungan ngan memember kampung. Kebanyakkan dari memember kampung kalu jupe atau selisih tengah jalan diorang cuma senyum jer...aku agak diorang segan nak tegur aku kot...aku pung dok paham mende la diorang pikir...hurm...
Nak dijadikan cerita, Hubby slalu tolong antar n amik aku g kelas komputer masa tuh. Aku pung dok tau macamana kitorang leh start jadik member baik n dia mendapat kepercayaan dari keluarga aku untuk dia jadi driver aku. Maybe sebab dengan title " Abang Chik..." Hehhehehehe...n family dia ngan family aku memang baik dan jugak dia jiran depan umah aku jer...lening pung Hubby tetap Abang Chik untuk family aku walaupung dengan kehadiran menantu kedua pada 26hb Jun baru2 nih yang sepatut-patutnya memegang title tuh. You are the best sayang! hahahahaha....hari tuh aku ada kelas sesi pagi jer...lepas jer kelas Hubby datang amik macam biasa, dia ajak gi bandar. Aku memang luper yang hari tuh besday aku. Betul2 luper. Hubby belanja makan dekat bazar Batu Buruk...aku luper kedai maner satu. Macamaner aku leh luper erk? Adei...urmmm...pastu lepas jer makan dia kuarkan satu bungkusan dan bagi aku dengan ayat hampehnyer..."amik ah, abang cik juper." nebeng ngoh ah. Cover macho la konon-kononnyer....hahahhahahaha....Sesampai jer kat umah aku terus buke hadiah tuh...Hurm...Mug...tuh la yang kuar dari mulut aku tapi ader something pada kotak tuh, ruper2nyer mug tuh berbunyi....aku ikut direction pada kotak tuh tapi dok bunyi pung...alamak aih...bagi mug punoh la pulok mamat nih dalam ati aku....hahahahaha....p yang sebetulnyer mug tuh akan berbunyi biler kena cahaya!!! sekarang pung aku tengah sengih sorang2...aku tau esokkan tuh masa aku angkat mug tuh dari meja study aku n kena cahaya...berbunyi! punyer la aku kater macam2 oh ke dia malam tuh...(ampun sayang...honey tak tau...sumpah! hehehehe) Aku slalu bawak mug tuh kemana-mana aku pegi...aku masuk politeknik, aku bawak...aku masuk U pung aku still bawak...p akhirnya mug tuh pecah hasil kreativity putri aku. Aku sedih sangat....aku sedih! Aku cuba cari yang serupa...sampai sekarang aku dok jupe2 agi...memang tak dok gantinya....
berbalik pada citer tuh...aku pung dok tau mende aku rasa time tuh sebab sblm nih bukannyer dok rajin terima gift dari orang lain cuma caranyer yang berbeza yang buat aku sedikit rasa terharu dan rasa dihargai. Paling2 buat aku dok sangka langsung sebabnya kami bukan couple pung time tuh...rapat pung lepas aku abis SPM. Baru sesangat tapi rasa macam kami dah rapat lama dulu. Selalu jer berbeza pendapat dan ader sokmo mende hok nok didebatkan untuk jadi modal baloh. Pada aku time tuh dia macam abang yang memang aku idamkan dari kecik lagi. Aku selesa berada ditepinya, rasa dihargai...rasa diperlukan...dan paling penting aku boleh jadi aku bukannyer orang lain. Dengan perwatakkan aku yang kasar...sifat2 keperempuanan tuh memang kurang dalam diri aku time tu, lemah lembut jauh skali ah. Aku slalu bonceng motor dia tapi aku dok pernah pegang pinggang dia ker...bahu dia ker...sehinggalah memang jodoh kami...lepas kawen baru ah hubby bagitau..." honey perasan dok dulu, masa kiter naik motor...sayang sokmo letak kepit tgn sebelah letak atas peha..." aku dok perasan pung mende2 remeh gitu benornyer...sambungnyer lagi..."Sebab nok suh sentuh ngan tangan honey...sebab honey sokmo letak tgn atas peha honey jer, dok peluk pinggang sayang ker...pegang bahu ker..." hahahhahaha...glepor aku gelak ke dia. Nok pegang tangan orang kabo jer la ork??? hahahhahaha memang klako giler biler hubby citer hal tuh. Hubby kabo dia dok berani nok pegang tgn masa tuh sebab...
pertamanya....kami bukan couple time tuh...
kedua....dia takut tindakan reflect dari aku...kang makan penampor free dok sajer jer...
Aku dok tau biler perasaan tuh wujud...yang pasti time tuh aku memang sayangkan dia cuma dok pasti ngan diri sdiri sayang as what. Abang??? yer kot sebab aku memang impikan seorang abang dari kecik lagi...pakwe??? maner ader declare mende2 pung...status pending. Muakakakak...Aku ingat masa muler2 aku tau dia ada feeling kat aku...tuh pung member baik dia yang bagitau masa aku nok masuk politeknik n kami akan berjauhan la kirenya time tuh. Aku jenis yang berterus terang...honestly memang aku terkejut beruk dengan mende yg member dia bagitau sebabnya selama kami berkawan Hubby memang dok bagi signal mende2 pung menunjukkan perasaan dia terhadap aku. Walaupung dia tepon aku kekadang tuh sampai 3,4 kali...tapi kebanyakkan darinya kami bergaduh jer...bertekak pasal mende2 remeh n saling menyakitkan hati....cari alasan untuk mengenakan masing2...kalu mende yang aku kabo tuh betul skali pung dia akan cuba belitkan fakta sampai aku terpikir...betul dia kot...aku yang salah...begitulah jugak dengan akunya....aku dok akan sesekali mengaku dia betul walaupung memang hakikatnya dia betul. Aku tanya dia betul ke mende yang Yoe bagitau aku...aku memang dok mengharap gaper2 pung just nok kan kepastian jer. Cuma hubby memang dok pandai bab2 berkata-kata manis nih...aku dok kesah seposen pung kalu dia kabo yoe gurau jer...tapi jawapan dia memang menyakitkan hati aku. Dia kater buat masa lening abang chik tak mboh agi kasih2 sebab takut mende hok terjadi dulu berulang balik. Hubby pernah putus cinta...makwe dia tglkan dia...hahahahhaha...tetiba jer aku sakit ati dengor jawapan dia ari tuh. Bukan sebab dia bagitau tak mboh ke aku...p sebab jawapan tuh seakan-akan aku yang menagih kasih dari dia dan nok samakan aku dengan ex dia. Memang aku dok leh terima! Sebab bukan aku yang timbulkan isu tuh. Ari tuh aku senyap sesenyapnyer sampailah terputus n aku amik keputusan tak mboh layan doh ke dia dan ari tuh jugak hari yang sama aku daftar poli. Tapi...sepanjang minggu orientasi tuh biler kena ragging aku memang perlukan seseorang untuk meluahkan perasaan aku. Tamat jer minggu orientasi tuh aku tepon henset member dia...member dia dah bleber sebab aku sampai jer dok tepon2 sampai lah ke hari tuh. Masa tuh aku leh sengeh lagi biler yoe bagitau mie mandi dok kenyang...makan dok lena...tido dok basah...ayat yang dicampur adukkan memang femeh ah time tuh. Tapi biler jer dengor suara Hubby kater hello tuh aku terus menangis. Hubby kalut skali dok tau nok wak gaper...hahahahaha...siap dia tanya aku nok suh g amik ker? hehehehehe...teyuk la awak......time tuh baru aku sedar yang aku perlukan seseorang untuk mengadu n bercerita....start dari tuh...kami ader perjanjian baru....
Sekiranya sepanjang-panjang kami berkawan...kami still dok jupper orang yang sesuai ngan masing2...kire kami akan declare ah. P kalu dalam masa tuh kami jupper seseorang...kami akan terima yang kami tak dok jodoh dengan hati yang terbuka dan kami tetap member sampai biler2...kire status kami time tuh....PENDING. Nok kater member...rasa macam lebih pada member...tapi nok kater kekasih...bukan kekasih.
Sehinggalah satu malam tuh, masa kat umah sewa kubang boyer semester ke-2...Hubby tanya aku dalam tepon...satu soalan...Aku dok ingat mende soalan tuh tapi cappur tolaknya lebih kurang...tanya aku terima dok dia jadi pakwe gitu ah...hehehehehe...p aku pendingkan soalan tuh sampai 2 minggu sebab aku still dok pasti...aku memang sayangkan dia....tapi adakah aku cintakan dia...atau pung aku cuma sayangkan dia sebagai sayang seorang adik kepada seorang abang. Untuk kehilangan dia memang aku dok sanggup. So...masa dia ala-ala nok maroh doh sebab kena tunggu lama n give up oh duk tanya setiap malam mende jawapan aku...aku pung jawab...." Orang bleh terima Abang Chik, tapi orang nok Abang Chik jadi sebahagian daripada hidup orang. Abang Chik boleh bayangkan biler kiter hilang separuh dari hidup kiter...dan orang harap walaupung kiter declare oh jadi kasih...Abang Chik tetap member...musuh....dalam masa yang sama...sebab orang dok pernah bercinta dan orang nok bercinta sekali jer seumur hidup nih" tau mende dia jawab yang buat aku hampir2 nok menangis dan terjun dari umah flet??? Dia spontan jawab..."Tak Mboh!" dalam kepaler aku time tuh...alamak aih malunyer...dia sajer jer ker nok mainkan aku macam sblm2 tuh...p ayat belakang tuh membuatkan aku tersengeh..." Dok cukup tangan, nyiru Abang Chik tadahkan..." hahahahahahah....mujur dok dang terjun lagi. Bermula la dari hari tuh...declare...dang betapa seksanya aku nok buang perkataan Chik menjadi Abang jer...Bayangkan kami kenal dari kecik dan tulah panggilan aku dari mula2 kenal ngan dia.
Abis jer poli...kami kawen...sebab masa tuh Hubby dah kejer tetap. Anak 2 aku sambung blajar...abis blajar...kejer....n resign...n sekarang ngan title surirumah sepenuh masa....pejam celi pejam celik...dah 3 orang putri. Kami still loving couple...untuk besday aku taun nih...
Aku mohon pada Allah...peliharakanlah hubungan kami suami isteri...tetapkan hati kami agar kasih sayang dan cinta kami tak haus di telan masa....murahkan rezeki dan jadikanlah aku anak yang solehah...isteri yang taat...dan ibu yang dibanggakan putri2ku... Amin.

TRIAL BY FIRE

Saper pernah tgk citer nih kat astro?...Hurmmm...sedih sket citer yer sbb berkaitan ngan cita2 yer ngan ayah dia. Aku memang dok leh tgk citer2 berkait ngan ayah, terus jer tringat ke Abah aku...rindu sangat rasa...
Abah...aku yang pertama panggil panggilan tu sebab aku yang sulong...
Aku menjadi orang pertama dicurahkan kasih sayang dan selepas 28 taun pung aku tetap yang pertama dihati abah sebab aku Kak Long...
Dok tau bakper dari skoloh lagi aku terpikir macamana la agaknya kalau sampai satu masa nanti Abah akan meninggalkan aku....tinggalkan maa...adik2...
Sekarang lagi la...Taun nih Abah dah masuk 52 taun. Singkatnyer masa nih...sekejap jer Abah jadi tua dan aku bakal menyusul ke peringkat abah sekarang.
Aku jadi takut setiap kali teringatkan angka 52...adakah dalam masa 10 taun lagi abah masih lagi bersama-sama aku? Aku takut sangat biler memikirkan suatu masa nanti Abah akan dipanggil-Nya sedangkan aku sedar setiap yang hidup pasti akan mati...
Dapat ker aku terima hakikat tu dalam hidup aku pada masa tu nanti? sedangkan arwah mok yang dah meninggal cukup setaun pada 28hb Jun taun nih pung masih lagi aku terasa...aku still rasa macam arwah mok masih ada tapi dok tau nok gi tengok maner...aku rasa macam mok gi jalan umah anak2 dia dok balik2 lagi. Sedangkan setiap kali balik kampung aku pasti akan melintasi kubur arwah mok...memandang rumah arwah mok macam dia masih ada...
Dulu masa duduk sebumbung dengan abah perasaan nih kurang sket sebab aku dapat tengok abah hari2...leni duduk jauh2...setiap saat...setiap hari aku teringatkan abah...rindukan abah. Ikutkan hati aku, aku tak mboh berjauhan dengan abah...walaupung dia masih gagah...masih sehak...aku tetap bimbangkan abah. Setiap kali balik kampung dan sampai masa untuk balik semula ke Paka, aku peluk abah kemas2...aku cium kedua belah pipi abah...aku bahagia sangat biler abah membalas pelukan aku...dan setiap kali itu jugak abah akan bisikkan pada aku suh bawak keter molek2...yang pasti setiap kali itu jugak aku akan rasa sebak...penuh sedada dengan perasaan sedih untuk tinggalkan abah walaupung jarak kami bukanlah jauh sangat tapi aku tak dapat pandang abah hari2 macam dulu dan aku rasa itu adalah satu kerugian bagi aku. Tapi aku leni bukan hanya anak abah....aku adalah isteri dan juga ibu pada 3 orang putri. Aku ada tanggungjawab yang perlu aku pikul yang memaksa aku berjauhan dengan abah. Setiap kali aku pandang abah, dalam hati mesti berkata..."Kak Long sayang sangat ke abah..." aku dok tau la anak2 orang lain macam maner ngan ayah diorang tapi tu lah perasaan aku pada abah aku. Dari kecik sampailah aku besar...abah tak pernah sekali pung cubit aku...untuk pukul tu jauh sekali. Aku suker dengor suara abah dalam tepon....masa aku sekolah2 dulu...duk asrama...aku lebih suke tepon henset abah dari tepon umah. Aku tau...adik2 aku pung macam aku jugak...dengar jer suara abah dalam tepon semua masalah...semua keserabutan dalam paler terbang gitu jer. Magiknyer abah pada aku dan adik2...
Lening biler bergelar ibu pada 3 orang putri...aku bertambah-tambah sayang pada abah sebab sebagaimana aku sayangkan putri3 aku, aku dapat rasakan begitu jugaklah abah sayangkan putri5nya...dan kalau boleh aku nok curahkan kasih sayang aku pada abah lebih banyak daripada sayang dia pada aku. Aku mungkin tak dapat menyenangkan abah dengan kemewahan harta benda...tapi aku harap dapat menyenangkan abah dengan kasih sayang dari aku...dari menantunya...dari cucu3nya...aku nak setiap hari dalam hidup abah sehingga ke nafas abah yang terakhir abah senang hati...bahagia dan berbangga dengan anak menantu dan cucu2nya. Aku tak redha dunia akhir seandainya ada diantara adik2 aku...cucu3nya...menguris hati abah walau untuk secalit sekalipung.
Janji aku pada diri sdiri...selagi nyawa dikandung badan...selagi abah masih bernafas...aku nak jadi anak abah yang boleh abah banggakan selamanya. Aku tak pernah maafkan diri aku untuk satu kesalahan yang pernah aku lakukan sehingga abah terluka kerana aku. Maafkan Kak Long diatas kebodohan Kak Long masa tuh. Cukup lah sekali tu jer abah terluka sebab Kak Long sebab setitik air mata abah disebabkan Kak Long dah cukup menghukum seumur hidup Kak Long. Walaupung dah bertahun berlalu tapi Kak Long tetap tak dapat maafkan diri sendiri hatta abah telah memaafkan Kak Long.
Abah....Kak Long tetap nak jadi anak abah sampai biler2...sampai menutup mata.
Untuk Hubby....sekiranya sayang bacer blog nih...honey nak sayang tau...sebanyak mana pung sayang Honey pada Abah...Itu adalah sayang seorang anak untuk ayahnya...dan sayang honey untuk sayang...tak terjangkau dengan mana2 kata2 dan perbandingannya...Sayang+Cinta+Kasih seorang isteri yang bersyukur sesangat kerana dianugerahkan seorang suami macam sayang. Terima Kasih sebab setia disisi Honey dan sabar dengan karenah Honey...Sayang dan Cintakan Honey...Honey tau....Sayang tau....dan Allah tau....sejauh maner kasih sayang dan cinta kita.

Tuesday, July 7, 2009

Dungun Uptown Market

DUNGUN UPTOWN MARKET

alkisahnyer...05hb Julai 2009

Dok tau ah yer ke dok Dungun Uptown Market ke dok hok gi malam baru nih atau pung yer maksudkan pasar malam dungun tuh uptown market...hehehehhe...wak sedap tajuk jer. P yer ader macam-macam ah orang jual paling banyak orang jual tudung ah. Ader buai musing...kuda musing...p dok naik se habuk pung....mahal gilo tiket...rm3 se paler. kedekut seh nok hala ke ujung2 bulan nih. =) Pastu ader macam pondok2 untuk pameran skali...gambo dok brape clear ah sebab amik ngan hendset hubby...dok bawak kamera etek. Ok ah tu pada tepon cap ayam aku...hahahahahaha....tu gambo ika ngan papanyer...iak dok berapa sendik tuh...yer demam selsema. Kalu ikutkan dia...hampeh ler buleh dukung gitu g maner2...p aku suh papa dia dukung sebab takut demam hok nok kebah doh jadik ke larat muler. Peel 3,4 ari nih pung wak aku sakit paler yang amat oh. Tepi ujung alik kanan tu aby...putri3 memang berminat kalu bab2 pameran nih...sajer bawak berjalan walaupung malam sekolah sebabnyer lama oh dok jalan. Aby sekoloh pagi...Kakak ain sekolah petang. Memang tak dok masa nok g jalan sampaikan Ika hari2 mengamuk puasan duk dalam umah. Hehehhehe...hari2 ajak alam...naik avumm...( rujuk pada skuter nak g jalan...)



Kakak sempat la posing...kakak kalu bab bergaya nih pandai la jugak. Kalu Aby...hurm...tetiap kali nok g jalan mesti kena maroh...yer memang hampeh bab2 suh pilih baju sdiri nak pakai gaper2...tensen sokmo aku kalu ingat ke dia.



Kakak lagi...Nih kat pondok Jabatan Hutan kot...hehehhehe...ader air teh gaper dok au yer v minum percuma situ, kakak duk suh aku try...try la mama...try la mama...dok berani seh bab2 try nih...aku kater kakak la trynyer...bakpe suh mama lok...kakak try tgk sedap ke dok. P yer dok berani try gok...aku pung dok v benornyer...hehehehhehe


yang ning dok sure yer tgk gaper sapa ralik. Aby dang ah pandang aku...p dalam pondok nih yer wak macam para kat alang tuh....terkejut beruk kakak ngan aby muler2 tuh biler terpandang atas...hahahahhah dok dang nok snap sebab ramai lajok orang. Tau gaper ader atas tuh? Rimau....hahahahhahabukan betul2 pung...replika jer...p macam betul kalu tgk skali imbas.



yang nih jabatan pengairan kalu dok saloh...ader akuarium ader anak ikan kecik2...putri3 memang wahi beno ke ikan...kalu ika tuh, tgk ikan mesti bising skali mulut yer sebut pishh...pishh (fish) sapa ke tak mboh lari dari tempat tu. Sekian hal lok nok mujuk. Umah bukan tak mboh bela ika p macam dok dang agi nok care mende gitu...insyaallah perancangan tuh memang nok gok ader se akuarium beso...




Ika duk makan coco crunch rasa2...ralik skali yer duk kat taman mini hok ujung skali tuh. Bangku tuh memang kecik...ika tgk tuh terus jer duduk situ

Hurm kejap jer jalan2 situ...cuci2 mater jer...sblm g situ singgah makan dulu benornyer...g makan kat kedai laksa jalan nok g tah ke Uitm Dungun. Dok amik ah gambo...p kuah laksa yer malam tuh memang paluk ah...kedai tuh ader gok air buah. Hubby kater mama makan banyok oh ari nih...kena pose doh esok ngan luse tuh...keh keh keh...peringatan dari hubby tercinta...hahahahaha...hubby banyak tegur leni kalu tgk aku terover makan...bukan sebab dia takut aku jadi gemuk smula p aku yang suh dia tegur kalu tgk aku macam luper diri tuh...hahahahhahaha...takut seh overweight...nok naik memang senang giler....nok turun lari giler payah. Mintak2 dijauhkan lah lepas nih...aku boleh buang angka 7 depan tuh pung lega yang termat sangat oh. Nih dalam usaha nak buang angka 6 depan nih. Muakakakaka...boleh ker??? 10 taun oh aku dok rasa angka 5 tuh depan. Hahahahahaha....berangan sajer wak sedap ayat jer. Kalu boleh capai sampai tahap tuh aku suh maa aku wak pulut kuning! hahahahhahaha...


Sunday, July 5, 2009

gAMbor mENceRItAkAn sEgaLanYeR


Dok dang nok update untuk sebulan 2 nih...
harap2 gambor2 nih menceritakan segala kesibukkan yang melanda
inilah yang terjadi...

Si kurus keding kat tengah tulah orangnyer...aby
bleh cayer ker???? haiya!!!!
Hehehhehe...masa grading 20hb June 2009

Haiya! hahahhahaha...aku ngan hubby yang kecut perutdang2 masa duk haiya2 tu yer paling tgk sengeh2aku ngan hubby kalut skali tunjuk suh tgk depan takut tertgl step...n mmg jadi kenyataan pung...hahahhahahahha




Sblm upacara berlangsung...kecut perut seh tgk...maner dok nyer doh tuang sokmo training tetibe jer grading...tau pung last minit jer. Ampun...mama n papa sibuk sebulan 2 nih tu yang terpaksa korbankan alik putri2....




nih lak kakaknyer...ain...nampok gok kerasnyer sket dari aby tuh...sebab kakak berisi sket kot...hehehhehehe...chayok!!!



Misi tercapai untuk se stage...yellow belt....macam dok best jer dengor yellow belt...takpe2...black belt...here we come!!! hehehehehe

Nih gaya kakak yang tersendiri...ader kes terpencil benornyer....kakak tersaloh pusing...so dia jer hok duk posisi yang saloh...kakak nih yer lambat tangkap sket gaper2...masa sir dia bisik kat dia n kuis2 kaki tuh dia buat keras jer...hahahhahaha...last2 sir tuh angkat n pusing dia untuk position yang betul. Glepor aku n Hubby...kakak...kakak...hehehhehehe

nih lak gaya si kecik yang ngendeng air kotak kakak2 dia...hehehhehe...terpaksa tunggu kakak ain sudoh baru leh tumpang minum sebab aby keletihsan sapa sekali slurppp jer air kotak tuh dok dang ika nok mintak...hahahahhahahah

nih masa papa belanjer makan kat restoran kapal yang hampeh....mahal pe jin p makan hampeh!!! nyesal...last2 papa belanja kat restoran kat kerteh makan ketam... yum2...sedapppp...blanjer lagi boleh???? muakakakaka



nih kisahnyer masa cuti sekolah ari tuh...sminggu akhir tuh 3-3 putri demam...tu yang tergolek dot laker2 tuh...asal2 papa la bawak virusnyer...sorang lagi yang kena tempias sebab jadik driver dok rasmi masa balik dari kb...sorry erk wan....hehehehehe....siapa wan??? saper nok jawab??? hahahahhahah hanya orang tertentu jer kenal siapa itu W.A.N


yang nih aku dok berkenan sket...first day balik kampung esokkan tuh abah ajak g makan gulai kat kuantan umah tok sedara sebab anak dia kawen...on the way tuh ader sutir keter depan keter aku tepek stiker nih!!! mak aih...mengelembung hati aku tgk...sampai hati tuan punyer keter tuh tampal stiker tuh...dok terpikir ker perasaan wanita2 "sehak" yang berkemungkinan drive blkg keter dia n tgk stiker tuh...melampau....
Hurm...gambo kawen adik aku tuh dok dang agi nok ejas...kamera duk ngan hok no2...yang kawen tuh no3...no2 still available...muahahaha...maknanya aku ader 3 lagi tanggungjawab nih....nok bleh ke setel se hok nih pung sakit paler aku. Mudah-mudahan adik2 yang lain dipermudahkan lagi la...Alhamdulillah la yang nih berjalan ngan lancar...Hopely bahagia sampai ke akhir hayat...Tu jer yang termampu Along buat untuk adik2...kepada adik2 yang lagi 3 tuh... prepare awal2 ok??? nak kawen bleh kalu nok suh uruskan...sertakan sekali ngan ongkosnyer yer...hahahahhaha...p aku memang puas hati ngan majlis ari tuh sebab aku uruskan dari awal sampai ke berakhirnya akad...aku...maa n abah serta hubby bleh menarik nafas legaaaaa.....sangat-sangat....
Ok...coming soon...

Saturday, July 4, 2009

lama menyepi...here i come!!! hahahaha

Adei...bz tahap gaban sebulan 2 nih. macam2 hal jadi...adei...tensen! p gok alhamdulillah ah lega oh...harap2 la...banyok sangat oh kakak n adik tuang kelas kafa ngan training tekwando. P nasib baek ah baru nih upgrading tuh berjalan ngan lancar n lening secara rasminye pakai tali pinggang kuning. Hehehehhee...sebetulnyer aku cume merialisasikan impian aku benornyer....masa skoloh lu aku memang berminat giler ngan tekwando p gok kat sek aku tak dok...jadinyer aku nok ganer2 pung anak2 aku seme adalah pemegang black belt...hehehhehe...langkah berjaga-jaga seh...zaman lening macam2 ada....ngeri!!!! kurang2 kalu ader black belt tuh leh la nok sepak terajang sebutir dua kalu ader kes2 terpencil...masa nok grading aku ngan papanyer benornyer sungguh ngat debornyer...main tuang sokmo training tetiba nok grading memang ah aku kecut perut...p alhamdulillah putri2 macam ok jer masa grading tuh. Tau pung last2 minit...bayangkan ari tuh aku tergerak ati kater ke hubby, " Pa...kiter balik kampung lepas anak training tekwando ah ok?, lama oh dok gi etek." kebetulan gak papa yer kejer ari tuh. Time amik putri2 petang tuh akak kater sir suh isi borang lalu, pen ader kat sir doh, nok naik pangkat esok. Hah??? terkejut beruk aku, dah la janji ngan maa nak balik minggu nih sebab esok tuh nak g tgk baju pengatin untuk adik aku yg nak kawin jumaat depan tuh. Aduya...aku bukan seorang yang mungkir janji...p dok kang la aku nok korbankan putri2 lok...sakit paler aku time tuh...bincang punyer bincang ngan hubby...hubby kater kiter balik pas grading esok ah kalu abis awal. memang tak dok cara lain oh...nasib baik abis dalam kul 11...terus balik kampung. Kena beleber di maa sekarung sebab baik gak walaupung yer kabo jangan balik la doh esok tuh pagi2 lagi nak balik paka semula sebab anak sekolah. Hahahahahha...hok klakonyer masa maa aku kabo ke abah aku yang kak long nok balik gok orang kabo takyah2 wak letih anak nok balik gok...tau mende abah aku kater??? " Biar jer la yer nok balik...yang mum susoh2 tuh bakper...umah yer gok nih." hahahahhaha....jawapan hok paling aku dok terpikir abah akan kater...glepor aku suker ke maa masa adik aku citer...pastu maa aku lok citer...hahahahha...dah memang tebukti aku kang anak kesayangan abah...hahahahhaha....to all my sisters....tebukti sudahhhhhh....
sebenornye aku yang memegang tanggungjawab untuk adik2 aku...adik nok kawen aku yang sibuk lebih pada dia. semua nok kena aku yang setel dan buat keputusan. dari hantaran sampai lah ke baju pengantin...mekap...gift...kad...majlis....sampai lah selesai akad tuh...masa lepas jer akad tuh aku lega yang teramat sangat. Lepas dah tanggungjawab aku...p ader 3 lagi???? bakpe la maa dok beranakkan sorang abang untuk aku??? bakpe kena aku jadi yg sulong!!!! Arghhh!!!! adik lok puang laker...anak pung 3-3 puang...P alhamdulillah semuanyer berjalan ngan lancar...Syukur sesangat....Abah ngan Maa pung nampok lega gok...Aku bukan gaper...aku yang sulong...dan memang tanggungjawab aku uruskan adik2...biler aku nak serah jer ke Maa ngan Abah laker aku memang dok sapa hati. Kalu ikutkan aku boleh jer lepas tangan sebab alasannyer aku duk jauh. P aku dok sapa hati ngan rasa tu memang tanggungjawab aku n aku harap adik2 hargai mende hok aku buat untuk diorang...Aku bersyukur gak sebab adernyer Hubby yang memahami dan menyokong aku selama nih. I Love U....hehehhehe ( Bodekkkkk....)
Gambo kawen nanti ah...nih gambo masa grading...muker cuak kakak...hehehhehe...kakak tu macam bleh la...meyakinkan la...part aby yang buat aku tergelak ngan hubby...kurus cekeding...bukan kena sepak di orang melayang...kena tiup jer aku rasa dah terbang....hahahhahaha
Bab nih tensen nih...punyer la payah nak upload kena lok ngan broadband cap ayam nih....baik ader sket pader tak dok lalu....tu yang malas nak upload gambo...bukan dok kenan tgk gambor kat blog orang lain...comel jer warna warni p gok gitu ah...betak pe gape. Cukup ah setakat nih kang kalu yer ok baru upload muler gambo....
tensen tahap gaban hok lawan raksaksa hok dok mati2...Arghhh!!!!!!!!!!!!!
U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service