JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Wednesday, July 8, 2009

09 Julai Datang Lagi...

Alhamdulillah...09 Julai datang lagi...membawa setahun lagi anjakan untuk penambahan kepada angka 27 menjadi 28. Adakah itu bermakna aku semakin menghampiri angka 3???? Oooo Tidakkkk!!!!! Hahahahaha...selagi angka 2 beraja didepan...aku tetap didalam lingkungan 20an...hehehehe...bukan tak mboh mengaku tua...tapi peluang terakhir untuk mengecapi 20an sebelum beranjak kepada 30an. Aper-aper pung aku bersyukur pada yang-Esa kerana dengan limpahan kasih sayang, nikmat dan rezeki dari-Nya aku masih diberi peluang untuk menarik nafas dibumi yang dipinjamkan sementara untuk makhluk-Nya termasuklah aku...
cerita sambutan besday pertama wif my lovely Hubby...
Okey...setiap kali sampainya pada tarikh nih, aku sokmo teringat first celebrate besday ngan hubby...p time tuh kami just teman tapi mesra. Masa tuh aku baru abis SPM n Hubby sesatunya member yang aku ada sebabnya dari form 1 aku duk hostel jadinya aku terputus hubungan ngan memember kampung. Kebanyakkan dari memember kampung kalu jupe atau selisih tengah jalan diorang cuma senyum jer...aku agak diorang segan nak tegur aku kot...aku pung dok paham mende la diorang pikir...hurm...
Nak dijadikan cerita, Hubby slalu tolong antar n amik aku g kelas komputer masa tuh. Aku pung dok tau macamana kitorang leh start jadik member baik n dia mendapat kepercayaan dari keluarga aku untuk dia jadi driver aku. Maybe sebab dengan title " Abang Chik..." Hehhehehehe...n family dia ngan family aku memang baik dan jugak dia jiran depan umah aku jer...lening pung Hubby tetap Abang Chik untuk family aku walaupung dengan kehadiran menantu kedua pada 26hb Jun baru2 nih yang sepatut-patutnya memegang title tuh. You are the best sayang! hahahahaha....hari tuh aku ada kelas sesi pagi jer...lepas jer kelas Hubby datang amik macam biasa, dia ajak gi bandar. Aku memang luper yang hari tuh besday aku. Betul2 luper. Hubby belanja makan dekat bazar Batu Buruk...aku luper kedai maner satu. Macamaner aku leh luper erk? Adei...urmmm...pastu lepas jer makan dia kuarkan satu bungkusan dan bagi aku dengan ayat hampehnyer..."amik ah, abang cik juper." nebeng ngoh ah. Cover macho la konon-kononnyer....hahahhahahaha....Sesampai jer kat umah aku terus buke hadiah tuh...Hurm...Mug...tuh la yang kuar dari mulut aku tapi ader something pada kotak tuh, ruper2nyer mug tuh berbunyi....aku ikut direction pada kotak tuh tapi dok bunyi pung...alamak aih...bagi mug punoh la pulok mamat nih dalam ati aku....hahahahaha....p yang sebetulnyer mug tuh akan berbunyi biler kena cahaya!!! sekarang pung aku tengah sengih sorang2...aku tau esokkan tuh masa aku angkat mug tuh dari meja study aku n kena cahaya...berbunyi! punyer la aku kater macam2 oh ke dia malam tuh...(ampun sayang...honey tak tau...sumpah! hehehehe) Aku slalu bawak mug tuh kemana-mana aku pegi...aku masuk politeknik, aku bawak...aku masuk U pung aku still bawak...p akhirnya mug tuh pecah hasil kreativity putri aku. Aku sedih sangat....aku sedih! Aku cuba cari yang serupa...sampai sekarang aku dok jupe2 agi...memang tak dok gantinya....
berbalik pada citer tuh...aku pung dok tau mende aku rasa time tuh sebab sblm nih bukannyer dok rajin terima gift dari orang lain cuma caranyer yang berbeza yang buat aku sedikit rasa terharu dan rasa dihargai. Paling2 buat aku dok sangka langsung sebabnya kami bukan couple pung time tuh...rapat pung lepas aku abis SPM. Baru sesangat tapi rasa macam kami dah rapat lama dulu. Selalu jer berbeza pendapat dan ader sokmo mende hok nok didebatkan untuk jadi modal baloh. Pada aku time tuh dia macam abang yang memang aku idamkan dari kecik lagi. Aku selesa berada ditepinya, rasa dihargai...rasa diperlukan...dan paling penting aku boleh jadi aku bukannyer orang lain. Dengan perwatakkan aku yang kasar...sifat2 keperempuanan tuh memang kurang dalam diri aku time tu, lemah lembut jauh skali ah. Aku slalu bonceng motor dia tapi aku dok pernah pegang pinggang dia ker...bahu dia ker...sehinggalah memang jodoh kami...lepas kawen baru ah hubby bagitau..." honey perasan dok dulu, masa kiter naik motor...sayang sokmo letak kepit tgn sebelah letak atas peha..." aku dok perasan pung mende2 remeh gitu benornyer...sambungnyer lagi..."Sebab nok suh sentuh ngan tangan honey...sebab honey sokmo letak tgn atas peha honey jer, dok peluk pinggang sayang ker...pegang bahu ker..." hahahhahaha...glepor aku gelak ke dia. Nok pegang tangan orang kabo jer la ork??? hahahhahaha memang klako giler biler hubby citer hal tuh. Hubby kabo dia dok berani nok pegang tgn masa tuh sebab...
pertamanya....kami bukan couple time tuh...
kedua....dia takut tindakan reflect dari aku...kang makan penampor free dok sajer jer...
Aku dok tau biler perasaan tuh wujud...yang pasti time tuh aku memang sayangkan dia cuma dok pasti ngan diri sdiri sayang as what. Abang??? yer kot sebab aku memang impikan seorang abang dari kecik lagi...pakwe??? maner ader declare mende2 pung...status pending. Muakakakak...Aku ingat masa muler2 aku tau dia ada feeling kat aku...tuh pung member baik dia yang bagitau masa aku nok masuk politeknik n kami akan berjauhan la kirenya time tuh. Aku jenis yang berterus terang...honestly memang aku terkejut beruk dengan mende yg member dia bagitau sebabnya selama kami berkawan Hubby memang dok bagi signal mende2 pung menunjukkan perasaan dia terhadap aku. Walaupung dia tepon aku kekadang tuh sampai 3,4 kali...tapi kebanyakkan darinya kami bergaduh jer...bertekak pasal mende2 remeh n saling menyakitkan hati....cari alasan untuk mengenakan masing2...kalu mende yang aku kabo tuh betul skali pung dia akan cuba belitkan fakta sampai aku terpikir...betul dia kot...aku yang salah...begitulah jugak dengan akunya....aku dok akan sesekali mengaku dia betul walaupung memang hakikatnya dia betul. Aku tanya dia betul ke mende yang Yoe bagitau aku...aku memang dok mengharap gaper2 pung just nok kan kepastian jer. Cuma hubby memang dok pandai bab2 berkata-kata manis nih...aku dok kesah seposen pung kalu dia kabo yoe gurau jer...tapi jawapan dia memang menyakitkan hati aku. Dia kater buat masa lening abang chik tak mboh agi kasih2 sebab takut mende hok terjadi dulu berulang balik. Hubby pernah putus cinta...makwe dia tglkan dia...hahahahhaha...tetiba jer aku sakit ati dengor jawapan dia ari tuh. Bukan sebab dia bagitau tak mboh ke aku...p sebab jawapan tuh seakan-akan aku yang menagih kasih dari dia dan nok samakan aku dengan ex dia. Memang aku dok leh terima! Sebab bukan aku yang timbulkan isu tuh. Ari tuh aku senyap sesenyapnyer sampailah terputus n aku amik keputusan tak mboh layan doh ke dia dan ari tuh jugak hari yang sama aku daftar poli. Tapi...sepanjang minggu orientasi tuh biler kena ragging aku memang perlukan seseorang untuk meluahkan perasaan aku. Tamat jer minggu orientasi tuh aku tepon henset member dia...member dia dah bleber sebab aku sampai jer dok tepon2 sampai lah ke hari tuh. Masa tuh aku leh sengeh lagi biler yoe bagitau mie mandi dok kenyang...makan dok lena...tido dok basah...ayat yang dicampur adukkan memang femeh ah time tuh. Tapi biler jer dengor suara Hubby kater hello tuh aku terus menangis. Hubby kalut skali dok tau nok wak gaper...hahahahaha...siap dia tanya aku nok suh g amik ker? hehehehehe...teyuk la awak......time tuh baru aku sedar yang aku perlukan seseorang untuk mengadu n bercerita....start dari tuh...kami ader perjanjian baru....
Sekiranya sepanjang-panjang kami berkawan...kami still dok jupper orang yang sesuai ngan masing2...kire kami akan declare ah. P kalu dalam masa tuh kami jupper seseorang...kami akan terima yang kami tak dok jodoh dengan hati yang terbuka dan kami tetap member sampai biler2...kire status kami time tuh....PENDING. Nok kater member...rasa macam lebih pada member...tapi nok kater kekasih...bukan kekasih.
Sehinggalah satu malam tuh, masa kat umah sewa kubang boyer semester ke-2...Hubby tanya aku dalam tepon...satu soalan...Aku dok ingat mende soalan tuh tapi cappur tolaknya lebih kurang...tanya aku terima dok dia jadi pakwe gitu ah...hehehehehe...p aku pendingkan soalan tuh sampai 2 minggu sebab aku still dok pasti...aku memang sayangkan dia....tapi adakah aku cintakan dia...atau pung aku cuma sayangkan dia sebagai sayang seorang adik kepada seorang abang. Untuk kehilangan dia memang aku dok sanggup. So...masa dia ala-ala nok maroh doh sebab kena tunggu lama n give up oh duk tanya setiap malam mende jawapan aku...aku pung jawab...." Orang bleh terima Abang Chik, tapi orang nok Abang Chik jadi sebahagian daripada hidup orang. Abang Chik boleh bayangkan biler kiter hilang separuh dari hidup kiter...dan orang harap walaupung kiter declare oh jadi kasih...Abang Chik tetap member...musuh....dalam masa yang sama...sebab orang dok pernah bercinta dan orang nok bercinta sekali jer seumur hidup nih" tau mende dia jawab yang buat aku hampir2 nok menangis dan terjun dari umah flet??? Dia spontan jawab..."Tak Mboh!" dalam kepaler aku time tuh...alamak aih malunyer...dia sajer jer ker nok mainkan aku macam sblm2 tuh...p ayat belakang tuh membuatkan aku tersengeh..." Dok cukup tangan, nyiru Abang Chik tadahkan..." hahahahahahah....mujur dok dang terjun lagi. Bermula la dari hari tuh...declare...dang betapa seksanya aku nok buang perkataan Chik menjadi Abang jer...Bayangkan kami kenal dari kecik dan tulah panggilan aku dari mula2 kenal ngan dia.
Abis jer poli...kami kawen...sebab masa tuh Hubby dah kejer tetap. Anak 2 aku sambung blajar...abis blajar...kejer....n resign...n sekarang ngan title surirumah sepenuh masa....pejam celi pejam celik...dah 3 orang putri. Kami still loving couple...untuk besday aku taun nih...
Aku mohon pada Allah...peliharakanlah hubungan kami suami isteri...tetapkan hati kami agar kasih sayang dan cinta kami tak haus di telan masa....murahkan rezeki dan jadikanlah aku anak yang solehah...isteri yang taat...dan ibu yang dibanggakan putri2ku... Amin.

5 comments:

I want to lose weight said...

JANGAN LUPA BAGI ADDRESS...

from LWC

HoNEybUneE said...

urlp...aku menang ker??? hehehehhehe...tak dok niat pung benornyer...aku just kongsikan kata2 semangat dari hubby jer...

aku menang! yey yey...aku menang...
to zel...chaiyok2!!!!!

honeybunee said...

urlp...aku menang ker??? hehehehhehe...tak dok niat pung benornyer...aku just kongsikan kata2 semangat dari hubby jer...

aku menang! yey yey...aku menang...
to zel...chaiyok2!!!!!

shadexsenz said...

huuuih! berpeloh ketiak eden nak perabih kn chapter sejarah pcintaan teragung nie..ader makan2 minum2 free dok nih?lapor nih!
.
.
'selamat hari lahir yg mhampiri 30thn' hauahhahah
sedap pulok tulis ~30!
.
~30!
~30!
~30!
.
.
huh..puas hati!

nuratikahseman said...

hehehe...sonok aku bc entry ni...happy birthday my dear yati.

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service