JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Monday, July 27, 2009

UPACARA MELEPASKAN ANAK PENYU DAN DIET AKU SKALI KE LAUT.

26hb Julai 2009...lambat publish, internet cap ayam ngeram

Smalam Hubby beria jer bawak putri ber-3 dia tuh g lepaskan anak penyu ke laut. Anjuran Kilang Hubby...PPTSB. Aku pung dok sure nama gaper tempat tuh p dekat jer ngan umah aku. Simpang masuk yer betul2 lepas pada selekoh lepas pada kilang petronas banyak2 tuh. Hala ke kerteh. Tiap2 taun pung Kompeni Hubby tuh buat mende nih. P taun lepas dok join...dok ingat oh bakper...Tu yang papa dia kodho taun nih. Hehehehehe...Ika dok jamoh lasung, Aby jer 3 ekor skali yer pegang. Kakak Ain pegang gok sekor p takut2 gitu ah. Amik gambo p dalam gelap kang, cappur lok kamera cap ayam...dengan bantuan flash jer laa...tu yang nampak akak ain sebelah jer. Sian ngoh...Sebetulnyer dok leh amik gambo pakai flash, yang tukang jaga anak penyu tuh kabo doh p gok ramai orang wak gok. Aku sekali laa...lagipun kamera cap ayam...takdok flash nok nampok gaper....bukan ader hok night mode bagai kamera aku. Amik syarat ader jer. Aku berbulu benor ngan orang sebelah aku semalam. Tau la dia ada handy cam bagai, siap sound2 lagi orang2 jgn la pakai flash jgn la pakai flash. Yang buat aku mendidih lagi anak dia sorang tuh kecik lagi tapi mulut...memang dok heran la p kalu tgk pada mulut mak dia tuh. P kalu anak aku...memang dah lama la makan singgam penampor. Ayat bodo yang aku rasa nak glepor suker tuh dalam geram2 ke dia tuh, ader ker dia kater jgn la pakai flash nanti buta mata anak penyu tuh, belum sampai laut dah mati. Mati la haper anak penyu tuh. Nih aku nak betulkan fakta...tukang jaga anak penyu tak bagi guna flash sebab takut anak penyu tuh pusing balik naik kedarat...sebab anak2 penyu nih dia turun ke laut berpandukan cahaya laut. Waktu malam....laut lebih cerah dari darat. Nampak sangat manusia sebelah aku smalam tuh buat2 bijak tapi sebetul bodo jer orangnyer. Rumah aku sejengkal jer ngan laut. Kalu mende basic tuh pung aku dok tau...wak malu orang kg aku jer. Geram2 jer aku nok sound makhluk tuh smalam. Kalu dok...dok kang la berlambak gambo penyu tengah telo la haper laa...pupus la penyu2 kat dunia nih kena flash...buat panas ati jer tringat. Kiter layan la dulu gambar yang buat anak penyu smalam buta...


Hurm tuh citer anak penyu lepas ke laut...nih citer DIET AKU LAK KE LAUT!!! sampai2 jer kat tempat tuh smalam kami2 dijamu makan lu...ader mehun, kepok..kueh2...buah durian...dan....NASIK LEMAK??? hu hu hu hu...dengan yakinnyer aku amik nasik lemak! sebab nasik dia...tgk jer dah tau sedap n memang sedap pun...p lepas jer makan cam nyesal jer. Giler aper makan nasik lemak malam2???? adei...p cam nyesal gak dok tamboh. Hahhahahaha.... p sepanjang panjang malam tuh memang cam nyesal ah makan nasik lemak. Kenapa la aku makan nasik lemak....malam lok tu...aku tergoda....aku tergoda...kalu siang2 hari boleh dimaafkan lagi rasanyer...boleh ker??? boleh laa....hehehehehe....


Nih la rupernyer anak2 penyu tuh...comel...raser nok kenyek jer. Hahahahahaha...gerrammm!!! papa yer kater susuk sekor ma dalam poket. Hehehehehehe...gelap2 maner yer perasan. P aku dok buat pung...kang ader jer orang jabat perikanan mari umah aku.

Nih lok gambo sebelum pada g lepas anak penyu tuh...yer bagi ceramah la dulu sepatah 2...masuk dalam dewan pameran yer...macam biasa la. Hurm...pening paler ngan ika jer duk kejor yer g mari g mari dalam tuh. Tambah ngan kakak2 wahi gurau lok. Arghh!!!!! tensen. Last2 skali bior jer la mum nok tunggang terbalik wak kuak lentang ke gaper ke. Dok rok nok layan oh. Lama oh entry nih pending benor. Internet dok molek aner sminggu 2 nih. Hari nih baru leh nok publish. Tensen ngoh ah pakai broadband nih. Ingat nok buang laut jer la broadband...try stream mix lok. P tengok lu ah ganer2...

3 comments:

Gieyana said...

sonotnya nengok penyu..dok kt Ganu ker?

Cerita Hannah dan Heidi said...

bestnya mum dpt join aktiviti nih..kalo kat sghoe dulu nama je kilang dekat pantai,nak goreng bihun makan tepi pantai ramai pun payah..hahaha.
btw abby cute je ngan rambut pendek.

NuE said...

Guna ar streamyx....kalo broadband tu last2 jadi berukban..hahahahah...kalo 3G laju ah..tapi tengok keadaan gok..baik lagi pakai streamyx..

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service