JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Friday, August 28, 2009

H1N1....takut seh!!!

Tak dok gaper benornyer...tadi duk sesajer ader email pasal H1N1...aku bukan amik tau ngat benor pasal nih p makin lama macam koho berat jer kat malaysia kalu nok dibandingkan ngan negara lain. N malaysia antara rating tertinggi kematian??? percaya??? cam dok percaya jer. Petang satni adik aku yang duk UMT wak alik sekotak mask. Beli kat mydin jer...50 lai rm12.50. Menyahut seruan kerajaan untuk langkah berjaga-jaga. Atas sebab tu gak ler putri3 aku tuh tak dibawak berjalan cam biasa2 kalu balik kg. Takut gak...mana dok takut...PLKN yang kat Rhu Tapai tuh yang dekat merang suria tuh...berapa kilo jer dari umah aku. Sek Men Elit Lembah Bidong pung dekat 2 minggu tutup ari tuh pasal mende alah nih. Dekat jer ngan umah parents aku nih. H1N1 nih dijangka berlanjutan sampai 3 taun. Gilooooo....ader anak kecik2 nih takut gak ler. Alhamdulillah Maa & Abah setakat nih tak dok la sakit berat2 macam kencing manis ke haper ker yang berisiko kena H1N1. Cuma my sis yg no2 tuh ader asma...mintak2 dijauhkan laaa...insyaallah sebab dia tuh mmg pentingkan kesihatan n slalu jer berhati2 bab2 mende gini.


Pepehal aku kongsikan email yg aku download tadi untuk info kengkawan n peringatan untuk diri sendiri. Aku bersyukur sesangat lening aku dah kuar dari kelompok obes walau pung still dok kurus2 agih. Hahahahahahahha p dok ah senazak ari tuh...ok...klik sini H1N1

Tuesday, August 18, 2009

XTVT MINGGU HOK LEPAS2...








Jalan2 cari baju raya putri2...

Hurm bulan nih 3 mgu berturut-turut g jalan tah ke kuantan. Mgu muler2 tuh g soping baju raya putri3..rabak 4 poket aku....adei...

Jalan2 main air kat Water Park Gambang

Mgu selepas tuh g kuantan sebab ader Family Day kat Gambang Water Park...g awal sket, sajer jalan2 lu sblm ke gambang. Masa kat Kuantan Parade tepon aku wak hal, memang dah lamer sakit tepon tuh, pitam sokmo, doh ah payoh nok pulihkan balik. Kebetulan kakak ain nak g toilet, papa dia temankan, so aku duk dalam the store cari barang. Ralik2 belek barang baru tringat ke hubby n kakak ain yang g toilet, lama benor...wak kuor tepon dalam poket, dah inalillah rupernyer. Patut ar senyap jer. Sedang molek on tuh, hubby sampai kat tepi, blebe sket la pasal tepon tak boleh, puas merata cari aku dalam tuh. Aku kater tepon mapuh...koho kerek buat lening, dok sedo satni. Hubby pung ajak g Kompleks Teruntum tgk tepon baru ah yer kater. Hahahhahaha....pilih punyer pilih...aku tak berkehendak tepon mahal pung sebab kegunaan aku just msg ngan tepon skali skaler jer. Bab2 lagu memang aku kureng pung. Kalu ader radio ke mp3 ke...rasanyer dok berguna pung. Asal2 nak beli nokia yang rm99 jer...pastu tgk express music la pulok...rm400 lebih2...abis kedai tepon dalam tuh, rambang mata la aku pung. P memang aku nak cari yg muroh jer. Sebab masa aku pakai samsung yang rege dekat rm1700 dulu...rasanyer kamera jer yg aku gune skali skaler. Sampailah tepon tuh arwah selepas 3 taun guna. Banyak fungsi dia aku dok guna. Jadi...buat gaper la aku pakai tepon canggih manggih nih...buang ke duit jer. P Hubby tolong pilihkan...sebulat suara kami memilih nokia model 2700 klasik. Pada mata aku comel la...hehehhehehehe...rm300 lebih...dok leh nak amik gambo ah sebab kamera aku kang punoh...huhuhuhu...nih gambo2 seme amik guna kamera tepon jer. 2.0 megapixel jer. P cam ok aper....kalu dok kater gitu nok kater ganer agih. Ke guaner gamok? hahahahahahha....

ok...kiter layan gambo sket2....

Gamba budak kecik yang rasa dia paling besar

slipa baru dia yg ader bunyi pek pek

Nih lok minggu lepas...sepatutnyer janji ngan nekma nak balik kg minggu nih sebab ader kejohanan tekwando kat tranung. Papa dia la beria sangat, konon2 nok memupuk minat2 putri3 dia tuh. P dok jadi sebab Hubby duk sibuk ngan CBA dia untuk naik gred dan ada pesta bola merdeka hari sabtu tuh. So...jumaat tuh kami pegi berjalan ke kuantan untuk kesekian kalinyer...maknanyer 3 minggu berturut2. Ingat muler2 tuh nak cari baju ke ika jer sebab ika jer ader sepasang baru. orang lain dah cukup. Tapi nak dijadikan cerita minggu lepas anak sedara sebelah hubby duk mengamuk ngan ibu dia nak sluor jeans kedut, sampai merajuk kediri. Dan...sampai jer dalam The Store...kakak ain terpandang sluor jeans kedut untuk girls...hah amik engko! dengan nada memujuk dan buat lembik tekok...kakak kater..."mama...beli la sepasang agi baju raya...boleh laa....kakak nak sluor jeans kedut tuh..." papa dia memang on sokmo kalu bab2 putri3 dia. Lepas jer buat bil sluor jeans kedut untuk kakak ain ngan Aby...haih ader la pulok pertanyaan yang agak memedihkan urat perut..."Doh sluor jeans kedut satni nok pakai ngan baju maner mama?" adei....kena doh...kena doh! cari la pulok T'shirt untuk dipadankan ngan sluor jeans kedut tuh. Nasihat aku kepada ibu bapa yg mempunyai anak2 perempuan...jgn bawak mereka bersoping bersam-sama...hahahhahahaha...dari budget rm200 untuk ika...dah bertambah menjadikan angka tuh kepada totalnyer....rm450 semua skali!!!!!!!!!! untuk baju jer yer puan2...lepas tuh kena pau di papanyer kat kedai kasut you kemaman alah balik tuh...rm99.90 untuk harga sepasang selipar Adidas.Grrrrr....kakak amik kasut raya rm29.90 dan Aby rm27.50. Aku fening!!!! nih papa dia kater...mama...ika tak dok agi kasut raya. Padahal minggu kedua ke kuantan tuh masa masuk megamall dia dukung ika, so tertgl selipar ika dalam keter. Sedap2 ati jer terus masuk kedai Bata n amik slipar Bubble Gummies untuk putri kesayangan dia yang kaki setengah jengkal tuh dengan harga....rm19.90! mama bayar....sesungguhnyer mama nih akauntan yang tidak berjaya. Tensen2....bile la aku leh kaya kalu gini...arghhhhh....total keseluruhan soping untuk bulan nih adah mencecah kepada angka 3k. Mentang2 la bulan depan pose...aku nak pose segala-galanyer. Akan aku bekukan segala perbelanjaan bagi menampung balik perbelanjaan untuk bulan ini. Berjayakah aku?????


Team Hubby...My Hubby yg ujung berdiri sebelah kiri

Juara Pesta Bola Merdeka 2009

Gamba selingan...En Hubby sedang mengetest biskut raya...hehehehe...ampun sayang...



INTERVIEW NGAN MAJLIS PERBANDARAN DUNGUN

Adei...3 hari lepas dapat ems dari MPD untuk interview bagi jawatan Pembantu Teknik J29 aka Pembantu Jurutera la namanyer lening...maka study la aku...pening paler2. Semua kejer2 rumah n urusan putri3 papanyer yang menyetelkan. Hahahahaha...Thanks sayang...I LOVE U. ader rezeki kiter...bleh la nk naik Myvi...Muakakakaka...berangan la pulak....

Pagi2 takdi siap2...kul 9 sarapan kat kedai pas dungun...kul 10 dah terpacak kat Dewan Mesyuarat Majlis Perbandaran Dungun. Mak aih....ramainyer! aku no. yang ke-20...dalam surat panggil interview kabo suh mari kul 11 p awal sket la aku budgetnyer. Rupernya ramai lagi hok awal. P sebetulnyer ader 2 jawatan ari nih...se agi untuk Penolong Pegawai Perancang Bandar. Tgk pada calon2 hok mari macam tak dok harapan jer...bayangkan...kekosongan jawatan yg nak di isi tuh cuma se jer! dan calon yang di interview bagi jawatan Pembantu Teknik J29 adalah 100 lebih!!!! p kalu dah rezeki, saper tau. Tawakkal jer la....janji dah buat yang terbaik. Untuk interview nih dia panggil 5 orang untuk satu sesi. Yang tukang interview lok bukan calang2 orang...Yang Di Pertua Majlis Perbandaran Dungun sdiri...Ketua Jurutera Daerah Dungun...dan Setiausaha MPD. Dok ah formal maner interview nih p debor gok perut. Bestnyer kalu dapat...kejer gov tuh...dekat lok ngan umah...gaji pung ok la sebab gred J29. Argh!!!! cam tensen lok...hurm...masa interview skali ngan aku tu ader sorang mamat yang banyak sangat cakap dia nih banyak pengalaman...kejer ngan kompeni yg ader nama besor gok ah kat malaysia nih...siap bagitau handle projek juta2 seh. P skali dengor macam nak muntah gok ah sket2 sebab macam meluat sket ah macam bagus2 jer cara dia bercakap tuh. muler tuh dia la yg banyak skali bercakap, skali aku doh meluat tahap gaban aku pung cepat2 jawab maner2 soalan yang ditanya dan setiap kali memerlukan pendapat, aku akan sedaya upaya memberi pendapat, pakai hentam yg macam logik gak ler...hahahahahahha. Ngelas skali tuh pasal menggunakan teknologi terkini ngan teknologi lama. Skali mamat bg pendapat dia, aku pung sanggah pendapat dia n utarakan pendapat aku. Macam hangit gak ah time tuh sebab kami jer yang bersuara. Dia cam nak menang aku pung bukan jenis wahi ngaloh...semua yang kat dalam tuh tertumpu pada kami jer. Tu jer la motifnyer...kalu dia jer yang bersuara, maknanyer peluang untuk aku tipis la. Penutupnyer YDP tanya ada apa2 lagi ker sblm kiter akhiri interview nih,nak bagitau apa2 ker...p jgn nangis2 merayu la...dalam senyum2 gitu jer YDP tu kater... lebih kurang gitu ah ayat terakhir YDP tuh. Orang lain semua diam, aku beranikan diri buat macam yg dinasihatkan oleh seorang kawan....

" Saya harap permohonan saya dipertimbangkan, walaupun pengalaman saya tidak setanding En yang kat hujung sana untuk jawatan ini, tapi saya sedia belajar sesuatu yang baru. Saya seorang yang berusaha dan saya mempunyai komitmen yang tinggi dalam menjalankan tugas2 saya. Insyaallah dalam masa 3 tahun akan datang saya akan menjadi antara yang mahir. Sekiranya Pihak Tuan memberi peluang kepada saya untuk mengisi jawatan ini, insyaallah saya akan buat yang terbaik dan berusaha untuk menjadi yang terbaik yangmana pihak majlis perbandaran dungun tak akan menyesal membuat keputusan mengambil saya bekerja."

dan YDP kater....betul doh...dimana ada kemahuan disitu ada jalan...yang penting berusaha.

walaupun mungkin keputusan "TIDAK BERJAYA" tapi janji aku dah buat yang terbaik dan aku puas hati...sekiranyer ada rezeki aku....ALHAMDULILLAH....bersyukur pada limpahan Nikmat dan Rezeki Dari-Nya....

to my lovely hubby....
terima kasih sebab amik cuti semata2 sebab honey ader interview ari nih...n terima kasih sebab sentiasa berada ditepi honey menyokong honey...menyenangkan hati honey...dan menyayangi honey....I LOVE U SO MUCH!!!!!!

Tuesday, August 11, 2009

DALAM SUKA ADA DUKA...

WARGH!!!!!!!!!!!!!!!! patut kalu g holiday best jer...best memang ah best p gok...kali nih memang tensen giler. Aku bersalah! aku bersalah....bayangkan...kamera adik aku baru beli dok sapa sebulan aku leh g terselam air???????? lasung tak dok mood nok main air kat gambang water park ari tuh sehinggalah my lovely hubby janji "biarlah....nok wak ganer doh...kalu dok leh beki kiter gati hok baru ke dia." baru la lega sket ati nih. TQ SAYANG....muah2. p dok sedap ati aner gok sebab dok tau nok kabo ganer ke tuan punyer tuh. Last2 skali terpaksa gok kabo lepas singgah kat kedai sony kat megamall tya pasal kamera nih. Hampir2 nok rembat hok baru oh p aku tau...sis tuh dalam kecerewetan dia tuh ader kebaikkan hatinyer tuh....hehehehehehe...dok bodek pung nih. Yer kater takpe...g beki lu...tgk ganer. P aku janji kalu ader rosak gaper2 aku tanggung sepenuhnyer...kalu yer nok baru pung aku rela. Asalkan yer dok maroh ke aku.

to my lovely the only one n what ever sis...hahahahahaha....

Sorry berlori-lori...aku dok sengaja langsung. Tak dok niat pung nok sabotaj ke gaper ker...kamera aku tu takpe ah...kiter wak tukung dalam akuarium ikan ika nih takpe, hok mum tuh aku mintak maaf sesangat...aku bersalah...aku bersalah...aku dah menghukum diri dengan berjemur bersama-sama kamera mum tengah2 panas di tengah2 water park tuh demi kamera mum n kemaafan dari mum. waa....waa....waa....sapa pergelangan tangan aku berbelang disebabkan gelang water park tuh. hehehehe...bukti seh aku berjemur ngan kamera mum...biar aku kakak mum adik...AKU MINTAK MAAF....

Hurm bestnyer g dnung sebab leh tgk putri3 kesukaan main air. Lama oh dok g jalan benor...sekak2 anak2 start sekoloh memang dok jalan maner. P masa kijer lu pung sama gok...dok leh gerok pung...punyer la payah nak cuti bagai kalu nok g jalan. Dok kijer nih rasa ok la jugak dok terikat maner2...p anak lok sekoloh. P senang jer ati sebab boleh tgk anak membesar depan mata. ...

Anyway...aku tak dok mooooooddddddddddddddddddddd...........................................
U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service