JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Tuesday, August 18, 2009

INTERVIEW NGAN MAJLIS PERBANDARAN DUNGUN

Adei...3 hari lepas dapat ems dari MPD untuk interview bagi jawatan Pembantu Teknik J29 aka Pembantu Jurutera la namanyer lening...maka study la aku...pening paler2. Semua kejer2 rumah n urusan putri3 papanyer yang menyetelkan. Hahahahaha...Thanks sayang...I LOVE U. ader rezeki kiter...bleh la nk naik Myvi...Muakakakaka...berangan la pulak....

Pagi2 takdi siap2...kul 9 sarapan kat kedai pas dungun...kul 10 dah terpacak kat Dewan Mesyuarat Majlis Perbandaran Dungun. Mak aih....ramainyer! aku no. yang ke-20...dalam surat panggil interview kabo suh mari kul 11 p awal sket la aku budgetnyer. Rupernya ramai lagi hok awal. P sebetulnyer ader 2 jawatan ari nih...se agi untuk Penolong Pegawai Perancang Bandar. Tgk pada calon2 hok mari macam tak dok harapan jer...bayangkan...kekosongan jawatan yg nak di isi tuh cuma se jer! dan calon yang di interview bagi jawatan Pembantu Teknik J29 adalah 100 lebih!!!! p kalu dah rezeki, saper tau. Tawakkal jer la....janji dah buat yang terbaik. Untuk interview nih dia panggil 5 orang untuk satu sesi. Yang tukang interview lok bukan calang2 orang...Yang Di Pertua Majlis Perbandaran Dungun sdiri...Ketua Jurutera Daerah Dungun...dan Setiausaha MPD. Dok ah formal maner interview nih p debor gok perut. Bestnyer kalu dapat...kejer gov tuh...dekat lok ngan umah...gaji pung ok la sebab gred J29. Argh!!!! cam tensen lok...hurm...masa interview skali ngan aku tu ader sorang mamat yang banyak sangat cakap dia nih banyak pengalaman...kejer ngan kompeni yg ader nama besor gok ah kat malaysia nih...siap bagitau handle projek juta2 seh. P skali dengor macam nak muntah gok ah sket2 sebab macam meluat sket ah macam bagus2 jer cara dia bercakap tuh. muler tuh dia la yg banyak skali bercakap, skali aku doh meluat tahap gaban aku pung cepat2 jawab maner2 soalan yang ditanya dan setiap kali memerlukan pendapat, aku akan sedaya upaya memberi pendapat, pakai hentam yg macam logik gak ler...hahahahahahha. Ngelas skali tuh pasal menggunakan teknologi terkini ngan teknologi lama. Skali mamat bg pendapat dia, aku pung sanggah pendapat dia n utarakan pendapat aku. Macam hangit gak ah time tuh sebab kami jer yang bersuara. Dia cam nak menang aku pung bukan jenis wahi ngaloh...semua yang kat dalam tuh tertumpu pada kami jer. Tu jer la motifnyer...kalu dia jer yang bersuara, maknanyer peluang untuk aku tipis la. Penutupnyer YDP tanya ada apa2 lagi ker sblm kiter akhiri interview nih,nak bagitau apa2 ker...p jgn nangis2 merayu la...dalam senyum2 gitu jer YDP tu kater... lebih kurang gitu ah ayat terakhir YDP tuh. Orang lain semua diam, aku beranikan diri buat macam yg dinasihatkan oleh seorang kawan....

" Saya harap permohonan saya dipertimbangkan, walaupun pengalaman saya tidak setanding En yang kat hujung sana untuk jawatan ini, tapi saya sedia belajar sesuatu yang baru. Saya seorang yang berusaha dan saya mempunyai komitmen yang tinggi dalam menjalankan tugas2 saya. Insyaallah dalam masa 3 tahun akan datang saya akan menjadi antara yang mahir. Sekiranya Pihak Tuan memberi peluang kepada saya untuk mengisi jawatan ini, insyaallah saya akan buat yang terbaik dan berusaha untuk menjadi yang terbaik yangmana pihak majlis perbandaran dungun tak akan menyesal membuat keputusan mengambil saya bekerja."

dan YDP kater....betul doh...dimana ada kemahuan disitu ada jalan...yang penting berusaha.

walaupun mungkin keputusan "TIDAK BERJAYA" tapi janji aku dah buat yang terbaik dan aku puas hati...sekiranyer ada rezeki aku....ALHAMDULILLAH....bersyukur pada limpahan Nikmat dan Rezeki Dari-Nya....

to my lovely hubby....
terima kasih sebab amik cuti semata2 sebab honey ader interview ari nih...n terima kasih sebab sentiasa berada ditepi honey menyokong honey...menyenangkan hati honey...dan menyayangi honey....I LOVE U SO MUCH!!!!!!

3 comments:

Gieyana said...

hmmm..betui tue..kalau ada rezeki x kan kemana kan...sy harap awak berjaya dpt kerja tue!

^^ teringin nk p Terengganu nie...insyaallah lepas raya nnt kalau x der apa2

NuE said...

Moga2 ada rezeki mung n family..

Anonymous said...

nak duit visit www,wanzuhaimi.webs.com

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service