JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Tuesday, August 18, 2009

XTVT MINGGU HOK LEPAS2...








Jalan2 cari baju raya putri2...

Hurm bulan nih 3 mgu berturut-turut g jalan tah ke kuantan. Mgu muler2 tuh g soping baju raya putri3..rabak 4 poket aku....adei...

Jalan2 main air kat Water Park Gambang

Mgu selepas tuh g kuantan sebab ader Family Day kat Gambang Water Park...g awal sket, sajer jalan2 lu sblm ke gambang. Masa kat Kuantan Parade tepon aku wak hal, memang dah lamer sakit tepon tuh, pitam sokmo, doh ah payoh nok pulihkan balik. Kebetulan kakak ain nak g toilet, papa dia temankan, so aku duk dalam the store cari barang. Ralik2 belek barang baru tringat ke hubby n kakak ain yang g toilet, lama benor...wak kuor tepon dalam poket, dah inalillah rupernyer. Patut ar senyap jer. Sedang molek on tuh, hubby sampai kat tepi, blebe sket la pasal tepon tak boleh, puas merata cari aku dalam tuh. Aku kater tepon mapuh...koho kerek buat lening, dok sedo satni. Hubby pung ajak g Kompleks Teruntum tgk tepon baru ah yer kater. Hahahhahaha....pilih punyer pilih...aku tak berkehendak tepon mahal pung sebab kegunaan aku just msg ngan tepon skali skaler jer. Bab2 lagu memang aku kureng pung. Kalu ader radio ke mp3 ke...rasanyer dok berguna pung. Asal2 nak beli nokia yang rm99 jer...pastu tgk express music la pulok...rm400 lebih2...abis kedai tepon dalam tuh, rambang mata la aku pung. P memang aku nak cari yg muroh jer. Sebab masa aku pakai samsung yang rege dekat rm1700 dulu...rasanyer kamera jer yg aku gune skali skaler. Sampailah tepon tuh arwah selepas 3 taun guna. Banyak fungsi dia aku dok guna. Jadi...buat gaper la aku pakai tepon canggih manggih nih...buang ke duit jer. P Hubby tolong pilihkan...sebulat suara kami memilih nokia model 2700 klasik. Pada mata aku comel la...hehehhehehehe...rm300 lebih...dok leh nak amik gambo ah sebab kamera aku kang punoh...huhuhuhu...nih gambo2 seme amik guna kamera tepon jer. 2.0 megapixel jer. P cam ok aper....kalu dok kater gitu nok kater ganer agih. Ke guaner gamok? hahahahahahha....

ok...kiter layan gambo sket2....

Gamba budak kecik yang rasa dia paling besar

slipa baru dia yg ader bunyi pek pek

Nih lok minggu lepas...sepatutnyer janji ngan nekma nak balik kg minggu nih sebab ader kejohanan tekwando kat tranung. Papa dia la beria sangat, konon2 nok memupuk minat2 putri3 dia tuh. P dok jadi sebab Hubby duk sibuk ngan CBA dia untuk naik gred dan ada pesta bola merdeka hari sabtu tuh. So...jumaat tuh kami pegi berjalan ke kuantan untuk kesekian kalinyer...maknanyer 3 minggu berturut2. Ingat muler2 tuh nak cari baju ke ika jer sebab ika jer ader sepasang baru. orang lain dah cukup. Tapi nak dijadikan cerita minggu lepas anak sedara sebelah hubby duk mengamuk ngan ibu dia nak sluor jeans kedut, sampai merajuk kediri. Dan...sampai jer dalam The Store...kakak ain terpandang sluor jeans kedut untuk girls...hah amik engko! dengan nada memujuk dan buat lembik tekok...kakak kater..."mama...beli la sepasang agi baju raya...boleh laa....kakak nak sluor jeans kedut tuh..." papa dia memang on sokmo kalu bab2 putri3 dia. Lepas jer buat bil sluor jeans kedut untuk kakak ain ngan Aby...haih ader la pulok pertanyaan yang agak memedihkan urat perut..."Doh sluor jeans kedut satni nok pakai ngan baju maner mama?" adei....kena doh...kena doh! cari la pulok T'shirt untuk dipadankan ngan sluor jeans kedut tuh. Nasihat aku kepada ibu bapa yg mempunyai anak2 perempuan...jgn bawak mereka bersoping bersam-sama...hahahhahahaha...dari budget rm200 untuk ika...dah bertambah menjadikan angka tuh kepada totalnyer....rm450 semua skali!!!!!!!!!! untuk baju jer yer puan2...lepas tuh kena pau di papanyer kat kedai kasut you kemaman alah balik tuh...rm99.90 untuk harga sepasang selipar Adidas.Grrrrr....kakak amik kasut raya rm29.90 dan Aby rm27.50. Aku fening!!!! nih papa dia kater...mama...ika tak dok agi kasut raya. Padahal minggu kedua ke kuantan tuh masa masuk megamall dia dukung ika, so tertgl selipar ika dalam keter. Sedap2 ati jer terus masuk kedai Bata n amik slipar Bubble Gummies untuk putri kesayangan dia yang kaki setengah jengkal tuh dengan harga....rm19.90! mama bayar....sesungguhnyer mama nih akauntan yang tidak berjaya. Tensen2....bile la aku leh kaya kalu gini...arghhhhh....total keseluruhan soping untuk bulan nih adah mencecah kepada angka 3k. Mentang2 la bulan depan pose...aku nak pose segala-galanyer. Akan aku bekukan segala perbelanjaan bagi menampung balik perbelanjaan untuk bulan ini. Berjayakah aku?????


Team Hubby...My Hubby yg ujung berdiri sebelah kiri

Juara Pesta Bola Merdeka 2009

Gamba selingan...En Hubby sedang mengetest biskut raya...hehehehe...ampun sayang...



1 comment:

NuE said...

Aku suka nguh baca blog mung yg kaya dengan bahasa ibunda negara terengganu nih....teruskan menulis...mama rock...moga berjaya jadi akauntan berjaya...tapi mung penoh amik akaun ke?????????kuikuikuikui..

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service