JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Tuesday, September 22, 2009

Allah itu Maha Adil...& aku telah diberikan cash diatas dunia lagi...

Aper la dosa aku untuk sehari jer...macam2 mende berlaku. Yg membuatkan aku rasa aku la yg paling malang hari nih. Huhuhuhu...pagi2 lagi keter mak sedara aku dok idup...dia nak pinjam bateri keter aku...buka jer penutup depan tuh, nak cabut bateri tetiba bunyi..."tet!" aku cepat2 masuk dalam keter...buang kunci dari tempat kunci n campak atas seat driver..."dum!" tutup pintu keter...sebaik jer wayar nyambung bateri tu lekang dari bateri...tetiba bunyi "tet!" wargh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! keter terkunci! kunci atas seat...&...........................kunci spare ngan En.Hubby???? maner En.Hubby????? petang mareng agih g paka...kejer...dan akan balik pagi jumaat nih!!!! cancel plan untuk hari nih nak g raya umah sedara mara kat kb...=(... dalam kalut2 nak g kat pusar servis keter nak cari bateri baru sutir ke mak sedara aku...TERPIJAK lak tahi lembu abah aku yang slalu jerk masuk dalam pagar umah!!!! mak aih...aper la dosa aku sampai Allah bagi cash hari nih....waaaaaaa...........dah la raya pertama tuh dah spoil....aku abis bersyukur dah adik aku yang selalu mengamuk tuh tak balik raya jadi tak yah la aku jahit manik baju dia. Dengan seyakinnyer aku campak baju yang disangka baju adik aku tuh atas katil n start jahit manik untuk baju maa aku konon2nyer. Siap tido kul 4.30 pagi! keesokkannyer tuh aku nak jahit lengan, aku rasa cam panjang pelik jer, aku try sauk...eh! bukan baju maa aku nih...waaaaaa.....aku dengan tensennyer tersalah jahit baju upernyer....gaduh skali amik baju maa aku jahit lengan....n leher baju....mati2 aku ingat baju yang tersalah jahit tuh baju aku. Aku ingat untuk baju aku, aku nak jahit lengan jer...lepas jahit baju maa siap kul 2.30pagi raya! aku jahit la kat lengan aku sehabis simple pada kosong sangat. Pagi raya tuh sibuk2 nak gi semayang raya, aku sauk baju....Masyaallah................nih bukan baju aku! sebab bahu lebar sket dari adik aku...nak menangis aku pagi2 raya tuh. p aku pakai gak la, nasib baik aku dah kecut sket lepas diet 3,4 bulan lepas overweight ari tuh. p sebam gak ah dalam ati....balik dari semayang raya tuh aku kabo ke maa & abah, Allah balas cash kat aku sebab busuk ati ngan adik aku...siap campak lagi baju dia bersyukur tak yah jahit baju dia...rupernyer aku campak baju aku seh! maa & abah gelak jer...sebab memang aku sokmo nok maroh ke adik aku yg no3 tuh...dekpung wahi lajok ngamok. P Allah tuh sayangkanj aku lagi...Dia dah jauhkan ngan balasan akhirat ngan bayar cash atas dunia...dan aku memang redha. Raya ke-2 tuh...ikut MIL & FIL gi beraya umah sedara mara En Hubby...setiap umah yg singgah aku makan laker mende ader...sampailah umah yg ke-4...ader penimbang bawah kusi kat luor tuh. Hahahahahahahaha....dasyat ngoh....menghina namanyer.hahahahhahaha...aku suh En Hubby cover...sebab aku nak naik atas penimbang tuh. Last skali aku timbang 2 bulan lalu kot...teka berapa??? 65kg! hehehehe....En Hubby bisik kat aku, "maa...banyok oh mama makan ari nih...ngusah sokmo papa tgk..." hahahahahahhaha....memang aku pesan kat dia kalu tgk aku luper diri tuh tegur2 la...p bukan makan aper pung...aku try seme kueh raya untuk setiap umah. Muakakakakaka....air takyah cakap ah...berpuluh gelas kot....manis seh....lepas jek En.Hubby menyedarkan wife dia nih, aku pung stop la untuk umah2 seterusnyer....kah kah kah. p malamnyer............aku masuk jamban berbelas kali...dok tau aku makan gaper sampai ke hari nih....malam nih pung dok bereti lagi. Msg en Hubby kabo...yer kater...."dekpung makan dok ingat dunia mareng" waaaaa.....

Petang tadi aku gagahkan gak gi umah Teacher adik aku...muakakakaka....cikgu zah. Angkut putri3 n sepupu kecik 2 orang & adik aku yg merangkap anak murid zah. Sorry la zah kalu rakyat2 aku tadi dok makan saman. dang ramai gitu dok leh wak gaper ah.dok nyer nok dengor doh kalu kiter tepik sedunia pung....se agi sepupu2 kecik aku tu memang dok makan saman. Putri3 aku boleh control agih kalu dia2 jer. Dang masuk hok kiter dok leh control payah lalu ah dang yer masuk gu gok. Tak mboh bawak kang takut mok sedara aku waser ati....maa aku waser ati...nok tak mboh aku angkut laker. kalu ikut ati memang aku dok bawak. Nasib baik ah masa duk umah zah tuh perut aku dok buat hal. P sampai2 jer gumoh...destinasi perrtama...jamban! adeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii letih!!!!

Hurm...nih tgu BIL balik esok suh dia amik kuci spare Gen2 tuh ngan Abang dia( En.Hubby )....Adik ipor yang duk paka gak...kejer kat petronas gak...p bahagian lain ah dok sama ngan En Hubby. Nasib abik dia dah nak balik esok....kalu dok, memang aku kena pegi paka la amik. En Hubby dok blebe lok....debor gok nok kabo takut yer maroh. P En Hubby kalu mende2 hok berlaku doh yer jarang maroh sebab dia kater mende doh jadi, maroh pung dok guna. heheheheheheh lebih2 lagi kalu bini kesayangan dia nih yg buat. hahahahhahaha....En Hubby sayang saya....yey yey yey....hahahahhaha....

Ok ah...sakit perut!!!!

TBC...selamat hari raya semua.....

1 comment:

NuE said...

Mama yati....thanks sebab datang beraya....suka ngat dapat jumpa ngan mung n putri2 mung...lastly dapat gok tgok mek "munge" mung tuh...hihihihih...suka nguh tgok gelagat mek2 kecik nih....oloh lah..mung jgn ah mitok maaf....biasa ah budok2...gitu...kita zaman kecik2 pon ..kadang2 gitu gok dang g umah org....kelip mata mok...mula ah...hihihih..apa2 pun...seronot sangat jumpa kawan2 skolah dulu.....

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service