JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Sunday, September 13, 2009

TEMPAHAN DARI BIG BOS HAMPIR SIAP!

Selama dua minggu nih aku duk bertapa mengadap ke baju2 raya adik2 ngan putri3...adei...nok berpinor mater tgk manik. Ni arahan dari big bos la nih. Taun nih yer nok wak sama laker baju raya. Punyer la aku cari kain yg berjalur emas tak mboh nyer jahit manik nih. Lepas ator 9m untuk baju melayu abah ngan en.hubby...ader balance dalam 9m suku agi...dok cukup la untuk semua...aku suh maa jahit untuk adik2 ngan putri3 dulu...lepas tuh cari balik kain tuh satu negeri trg....tak dok!!!! semua kedai aku g...lepas nih kalu saper2 nak tya kedai2 kain kat tranung, tanya aku...hahahahahha....maa aku beli sdiri kain nih, biasa la mata orang tua...pada aku memang aku dok berkenan...kalu baju raya mesti la nok yg merelap sket kan???...p dah beli aku nak kater aper...dengan paksa rela maa suh aku jahit manik...motif utama sebab baju masa adik aku nikoh ari tuh baju dia jer dok jahit manik...adeiiiiiiiiiii.....saper la aku nih nok meningkari arahan big bos...hari2 kejer aku slama sminggu 2 nih...bangun pagi2 jenguk baju + manik dulu....tengahari sket berkejor g pasor nok cari lauk nok masak lauk berbuka lok. Kalu en Hubby dok kijer, rilek la sket...kalu yer kijer...6.30 petang doh kena masuk kijer. Lauk lok kena prepare untuk berbuka se...sahur se...penat seh....


dan...inilah hasil diantaranya...sebab baju maa ngan baju aku ader kat kg...kamis nih baru balik, nak kena jahit 2 pasang agih. Aku rasa yang maa jer kot...aku nok muntoh oh tgk manik...baju aku takpelah asalkan orang tua tuh puas hati jer....

baju putri ke-3 (Zulaika Zuraimi)

yang kat atas tuh baju putri ke-3...muler2 tuh buat biasa2 jer...pandai2 dia mintak..."munge"...baju adik...nok munge....hahahahahaha...tu yg buat penambahan "munge" tuh...jgn dok tau kalu putri kecik nih, kalu bab memakai...dia nok pakai yang dia pilih jer. Kalu yer dok wahi...jgn paksa ah...sehari yer ngamuk.
Baju adik bongsu ( Noor Nadhirah Rosdi)

yang nih baju untuk adik bongsu aku...yang tingkatan 2...


Baju untuk adik ke-2 (Noor Najiha Rosdi)
simple jer...aku jahit untuk lengan ngan leher jer...malas nak jahit bahagian bawah...dok larat! yang nih untuk adik no.4...yang form 4

Baju adik no.2 ( Rosyida Rosdi )
Baju nih untuk adik yang no.2...yang duk tengah memperabiskan master dia kat UMT...bukan yang kawen ari tuh...yg kawen ari tuh adik no.3...yg wahi ngamuk sokmo yang duk blajo kat Kolej Jururawat Masyarakat Segamat.

Baju anak sedara ( Aishah...dok ingat nama penuh...hehehhee...anak sedara en.Hubby)
Yg nih lagi simple...untuk Aishah...dia yg suker warna pink...so buat "munge pink" untuk dia...
Baju putri sulong ( Zuraini Zuraimi)

Nih jer yang termampu...memang dok larat...cappur ngan malas...cappur ngan bukan hobi...kalu bleh duit best gok ok???semangat jer nak buat. Hahahahahahahaha....

Adei...ader lagi 3 pasang nih...tahap kemalasan dah ditahap dewa cipan! wargh!!!!...

1) Maa
2) Aku
3) Putri ke-2
Taraaa....sekian saje hasil kemalasan aku setelah dipaksa rela. Hehehehehe...
pada saper2 nak tempah...boleh...p lepas raya ah. Setiap kali raya boleh...p kena tempah awal sebulan...diatas sebab2 diatas tuh...nih la akibatnyer adik beradik puang laker...anak pung puang gok laker...mujur baju melayu ne hubby leher baju kurung kalu dok....tambah lagi 2 pasang...wargh!!!!

2 comments:

NuE said...

comel munge2 tuh

HoNEybUneE said...

ho la...orang pandai "munge2" lening wei...hahahaha...tuan kecik p berhati besor.

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service