JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Wednesday, November 25, 2009

MALANG YG TAK BERKESUDAHAN....

Bakper la minggu nih dok menjadik???? huh! petang tadi aku kejut En Hubby kul 5.35ptg, suh bgn mandi2 sebab nak gi kejer lok malam nih...last night, esok dah nak balik kg...puas aku kejut, dok bangun2...tu la mende yg paling aku dok suker buat....p aku terpaksa buat...adei....kul 6 lebih baru En Hubby bangun, tu pung sebab suara aku dah berubah tone...aku kejut awal2 tadi sebab nak ajak gi pasar malam ajapnyer, blackout tadi...so dok leh masak laaa....dapur aku pakai elektrik. Dah sudah2 dia mandi dah dekat kul 7, aku memang dah tak mboh gi dah, sebab dah lewat sangat dah. P En Hubby kater dang lagi...jadi...pegilah jugok...

Nak dijadikkan cerita, sampai jer kat trafic light dah nak tukar merah, En Hubby pecut keter...dan....keter depan tu brek emergency...dum!!! makan tercium laaaaaa bontot keter iswara kat depan tuh!....aku dah nak menangis dah...dah ler tengah2 sesok nok mampus...yg budak langgar abah ari tuh pung belum beki2...tambah yg baru lok...memang aku nak menangis sangat....mende la yg malang sangat minggu nih????? En Hubby memang la dok kater aper sebab memang saloh dia...dan dia tau aku bengang sesangat! nak cekau maner la pulok duit nak beki seme tuh...ngan lampu depannyer yg aku duk bunyi2 suh gi kedai tya braper....ngan bumper depan lok kemek....memang aku sesangat la tak dok moog sekarang nih!...motor lok bateri kongnyer....nak kena cari kain untuk jait baju sekoloh anaknyer...ngan bulan depan macam2 lagi...cuti sekoloh lagi....raya lagi....aku memang dok leh nok berpikir ngan betul sekarang nih....aku tensen....aku bengang....aku sakit ati....

Tuesday, November 24, 2009

SMALAM PIZA...ARI NIH HAI PENG....

adus.....mareng pizza doh....ari nih nok gi ator baju member kat kemaman, wajib la singgah hai peng.....wa.....pah le ke laut la diet aku gini.....ops...pah ke air banjir....mareng gi klinik rehan kat dungun sebab EN Hubby lok demamnyer.....giliran dia la pulok, putri3 sudoh doh. Mama dia? hurm....gelap gambo...mama dia demam 3,4 taun skali jer....duk care ke orang demam jer tetiap taun....=(
paka dah naik air....ujan dok breti jer 2 ari, siap la....air longkang umoh aku penuh...depan tuh takung air....waaaa......mintak2 la dok banjir. Seksa....aku geli.....khamis nih baru nok balik g sebab En Hubby start off ari khamis...jangan la banjir tengah jalan...hahahhaahhaha macam la jauh nok balik kg....

Saturday, November 21, 2009

APER DOSA AKU UTK MINGGU INI???

Huhuhuhuhu...mende lah yg aku buat minggu ni???
tengahari mareng, tengah2 ujan lebat tuh...tetibe jer bunyi rudung rapok (bunyi bising) atas atap umoh. Aku automatik bangun berlari kunci grill...muakakkakkaka....lepas kunci tuh baru terpikir, bakper aku kunci??? kalu la ribut taufan....dok ker mati aku anak beranak dalam umoh tuh....hahahhaahhahaha...adei...reda sket tuh aku pung kuar umoh tgk blkg umoh ada gaper...org blkg umoh pung kuor jugok, dia bgtu atap umoh aku tercabut....gelabah doh aku, En Hubby kejer....patut cuti tapi ganti member dia ari nih kejer siang la pulok...dah ler ujan lebat gilooorrr...
Aku masuk dalam umoh nak tepon En Hubby, tgk lantai antara dining ngan dapur dah penuh air, menitik2 dari siling, adei....dah ler dining ngan living tu siling kapor....aku dah nak menangis dah...tepon En Hubby pung kalut2 jer...suh balik cepat sbb air dah penuh satu umah nih...
En Hubby balik jer terus panjat naik atas siling, dalam 12 keping gak atap genting tercabut, siap ada yg pecah lagi. Dah ler ari nih ari jumaat, hardware maner la ada buke ari nih...ujan lak hari2...nak tgu esok alamatnyer penuh ler ari dalam umah nih...En Hubby betulkan mana yg sempat...dah ler En Hubby bukan pernah kejer buruh buat umah. Tergolek gok ah aku suker ke dia masa dia duk betulkan atap tuh. Kejap2 bunyi aduh! terkepit tgn...hehehehehehhe....abis calar balar tgn dia...kesian ngoh ah. Yang jadik ke payah tu sebab atap yg tercabut tuh betul atas tangki air....En Hubby suh aku cari mende2 keras sket nak gantikan atap sementara nak gi cari atap lain dalam 3,4 keping lagi...aku tak tau nak amik aper....hehehehhehe...aku balutkan paper dalam plastik sampah...bagi kat dia...hahahahahahahhaha...jadi lah...
Nasib baik teringatkan member dia yg duk kat dungun, ari tuh umah dia pung jasik cam umah aku gak...kot2 dia ada simpan atap lebih...En Hubby tepon tuh, Ateng kabo ader, meh la amik...nasib baik laa ada...Alhamdulillah....setel2 jer pasang atap...lap2 air dalam umah, duk nenggung ngan En Hubby, mende la kiter buat minggu nih...Allah dah bagi cash dah...hehehehhehehe....adei...ke aku dah seminggu x tepon maa & abah? hurm...yer kot...pas En Hubby gi kejer, aku tepon maa, p tak berangkat...tepon abah, pung tak angkat...kejap tuh sampai msg dari En Hubby yg dia dah tepon maa & abah bagitau pasal nih....laju jer dia mengadu kat tok ketua dia tuh....huhuhuhuhuhu....
Ari nih En Hubby kejer lagi...ganti member dia yang kematian tok...Putri2 lak ada grading tekwando kul 10.30pg nih...hurm...siap2 ah jap...ok...the end untuk entry kali nih...

sama2 la kiter renung, apa lah dosa aku minggu nih???? hehehehheheheheh

Monday, November 16, 2009

ALHAMDULILLAH...

Muakakakakkakak...nih kali ke-3 wei entry utk ari nih...ganer tuh? ari ader idea...ingat hok td oh last utk ari nih. Hurm...aper Alhamdulillah tu??? ok...gini...td pas amik kakak ain sek, kakak hulur se kertas...Jemputan ke Majlis Penyampaian Hadiah kat sekolah ari rabu nih...

Masa muler2 pindah kat paka nih, aku n En Hubby servey skoloh yg paling bagus la area paka nih...Alhamdulillah Sek.Keb.Seri Paka kire yg paling okey...bayangkan, satu kelas darjah 6 kelas no1 dia tuh semua dapat 5A...Dah tu dekat lok ngan umoh...masa daftar tuh dok ingat nak bawak buku rekod kakak yg masa darjah 1 kat skoloh lama ari tuh, jd kakak kena duk kelas no.3...masa kat skoloh lama, kakak ain kelas no.1, tapi biasalah skoloh kampung maner leh banding ngan skoloh kat bando kan? P macam debor gok ah sebab kakak ain nih dalam pelajaran kena push2 sokmo, kalu dok....dia lambat pick up sket berbanding adik dia yg darjah 1. Macam duk skoloh kg ari tuh, first exam dia dapat no.1 ngan markah yg cemerlang...biler dah masuk tengah2 persekolahan tu...start ada member yg boleh membuatkan aku hangin sket...pelajaran dia mmg down. Yang buat aku jd hanginnyer.... aku dah molek2 letak kakak duk kat meja depan, depan2 meja cikgu...boleh jer ada sorang mak budak tuh dia pegi tukar letak anak dia situ, letak anak aku sebelah budak yg menghanginkan aku...tanpa berbincang ngan aku okey!!!! sedap2 ati dia jer....mmg aku hangin! p sbb dia tuh tua dah....pastu mak pada member aku....n ada gak kena mengena ngan aku...aku terpaksa wak bodo jer. Lepas pada tuh la prestasi kakak mmg down giler...aku kenal la anak aku cam ganer...aku letak dia depan2 tuh pung bersebab...kakak ain dia slow sket dalam aper2 hal, tapi dia rajin...biler dah slow...berkawan lok ngan budak yg dok makan saman...dok jadi aper doh laaa....adei...tensen aku kejap. Dah la mencalar rekod aku kat skoloh tuh....aku bersekolah kat sek keb merang dari darjah 1 & aku tak pernah miss no.1 @ no.2 sampai lah darjah 6, aku pelajar terbaik sekolah...aku ketua pengawas sekolah....aku olahragawati...memang semua org yg kenal aku akan amik tau pasal anak aku...panas gilorrr cuping tlinge biler ader suara2 sumbang tanya dalam nada sinis2 jer....kakak ain dapat no. braper???? oooo....ingat ke doh mama dia cerdik...anak dia cerdik gok ah....warghhhhhhhh!!!!!! memang aku hangin...tapi dang lagi senyum...mmg aku putus asa nak buat camner nok suh kakak ain better than aku! n...untuk tahun pertama dia skoloh, aku miss majlis penyampaian hadiah sebab kakak x dapat no.1 @ no.2 @ no.3....time tuh aku kejer & anak2 aku diuruskan oleh neneknyer...dah ada 2 ajaran kat situ...ajaran aku & ajaran neneknyer....aku berharap sgt maa aku dapat jaga putri3 aku macam aku dan adik2 aku dulu...tapi dah adanyer title nenek tuh, paham2 jer laaaa.....taringyer dah tumpul....aku marah, dia pujuk...silap2 ari bulan aku lok yg kena maroh balik????

Okey...biler dah pindah kat paka, semua pasal putri3 aku yg jaga...masa awal2 tuh, prestasi kakak tak berapa memberansangkan gok...gara2 wahi lajok ke cerita indon...sampaikan dalam preksa bahasa melayu pung kuar base indon? markah? xyah citer la...kalu kat indon bleh la markah penuhnyer....hehehehehe...first step...aku band kang citer indon. Mmg aku tak bagi langsung putri3 tgk citer indon! pastu aku belikan majalah "Bintang" utk kakak ain...beli buku2 cerita...tu jer bahan hiburan dia kat umah. Citer kartun boleh tgk, tp kalu yg bahasa omputeh tuh jgn suke2 ati nak alih bahasa....Dan, alhamdulillah...next ujian...exam...bahasa melayu dia bertambah baik dan untuk peperiksaan akhir taun nih cemerlang. Biler time exam...TV mmg aku haramkan dari tgk. Aku tak mboh la memaksa putri3 macam aku kena paksa di maa masa kecik2 dulu....aku tau tekanan tuh...dan aku tak mboh putri3 aku rasa macam aku rasa dulu. P bagus gak ler maa aku paksa, kalu dok...dok la aku jadi orang macam ari nih...hahahahahah...p sebolehnyer aku tak mboh la bagi tekanan sgt....x mboh rampas hak putri3 utk jadi "budak"....

Pada aku, memang dah terbukti, biler kiter duduk dikalangan orang2 yg pandai....sikit tak banyak pung kiter akan pandai. Macam aku dulu, aku bukan pandai sgt, tp biler dah belajar kat sek elit...bergaul berkawan ngan member2 yang bijak pandai...biler aku malas study, paling kiri kanan tgk member khusyuk jer study...terpaksa gak mengadap...time nak exam, biler aku malas membaca....member2 aku buat study group....paksa aku study subjek2 yg aku dok suker....pastu tanya2 soalan2....waaaaa.....tensen didera macam tuh....hahahahahahahhaha....p alhamdulillah...aku jadi aku yg hari nih...macam tu gak la aku harapkan pada putri3...dan mmg terbukti pun. Kat sekolah nih kebanyakkannya anak2 yg ibu bapanya bekerja...yg bijak2...biler putri3 belajar kat sek tuh, mmg nampak perubahan ketara dalam akedemik...dalam pergaulan...
dulu masa kat sek kat kg, kalau dapat markah 80% tuh dah kire markah tertinggi dah...biler purata 500/800 dah dapat no.1....sekarang jgn harap la dengan markah camtu nak dapat no.1...no.1 dalam kelas akhir...boleh la. Aku mmg tak mengharap putri3 masuk kelas no.1 sbb aku tau di mana tahap putri3....tapi????? yang membuatkan aku terkejut...kakak dapat masuk kelas no.1 untuk darjah 3 taun depan?????...utk kelas dia skrg, hanya 2 org ditukar msk ke kelas no.1....aku target utk kelas ke.2 jer...mak aih...aku lak yang tertekan sekarang nih....aku boleh bayangkan tekanan yg kakak akan hadapi taun depan....adei...mampu ker kakak??? mama doakan yang terbaik untuk kakak...dan terima kasih sebab dah membuktikan kakak mampu....keputusan peperiksaan akhit taun kakak pung puratanya 95 lebih keatas...kecuali matematik? kakak nih....betul ke anak mama? hehehehehhe...anak papa nih....kakak dah terang2 bagitau dia tak suker math...padahal, aku paling suker math...kalu dapat 98% tuh aku siap menangis lg time sek dulu...matapelajaran lain aku tak kesah...tapi matematik mmg aku nak100% gak ganer2 pung...papa? hurm...mmg papa tak suker math...adei...nak buat camner erk?????

Ok lah...tu jer nak berceritanyer....=) macam dok cayer jer kakak leh masuk kelas no.1....kiter tgk taun depan lok ganer....sebab sek dia mmg update kelas tetiap taun...aku kalu putri3 duduk kelas ke-2 pung aku dah puas hati....sebab??? kurang sket tekanan...masa kiter blajar dulu pung dah banyak tekanan...sekarang nih lagi la...sama berat dengan beg yang digalas budak2 pegi skoloh tuh...dulu kiter gi skoloh ngan buku se matapelajaran se buku teks...leni...sematapelajaran sampai 3,4 bijik buku teks, pastu matapelajaran sampai 9,10 matapelajaran...tensen...tensen... nasib baik la zaman aku tuh dah berlalu...kesian budak2 sekarang....kesian putri3 mama....

MENU DIET MENGIKUT JENIS DARAH

MENU DIET MENGIKUT JENIS DARAH

Sajer berkongsi info...hehehhehehe...diet? aku diet? hurm diet la jugak...maner doknyer, bayangkan sebulan raya tuh naik 3kg?????? tang maner tuh agak2? hahahahahhahah....aku & En Hubby sama2 darah AB+ ...maa & Abah aku pung daroh AB+ gok...aih, lamer gilor doh dok gi derma daroh, hurm...tgu cuti sek nih laa...En Hubby serik pegi hari ahad sebab last skali pegi bulan 3 kot, yg tukang amik darah tuh macam dok berapa pandai jer...kesian En Hubby...aku lak siap berbirat biru kat lengan yg cucuk amik darah tuh. Ader ker cucuk jarum baru gerok2kang jarum tuh nak cari urat. Aper punyer banggang daa....ada sorang Nurse yg tua tuh, skali cucuk jer...rasa dok rasa jer dia buat...sedor2 dah penuh satu pek....

Ok jom layanzzzzzzz.....aku luper amik maner info nih...dah lamer terperam dalam laptop...


DARAH JENIS O

Menurut Dr Adamo, ciri khas golongan darah O:
Memiliki sistem imunisasi tubuh yang lebih tinggi berbanding golongan darah jenis lain
Mudah mengadaptasi berbagai makanan
Untuk mengatasi tekanan, disarankan melakukan aerobik
Dianjurkan untuk mengambil makanan berprotein tinggi dan rendah karbohidrat, seperti daging, buah-buahan, ikan, sayuran
Berisiko terkena radang dan kerosakan organ seperti arthritis jika makanan yang diambil tidak bersesuaian
Menu diet yang dianjurkan untuk kumpulan darah O:
Sarapan : Dua potong roti bakar lapis mentega dan sebiji pisang
Snek : Teh herba
Makan tengahari: Sepotong daging panggang, salad bayam dan epal
Snek : Sepotong kuih
Makan Malam : Sepotong daging lembu dan asparagus yang direbus, kentang rebus, buah-buahan dan teh herba

DARAH JENIS A :

Ciri khas individu jenis darah A:
• Memiliki sistem pencernaan yang sensitif
• Perlu menghindari makanan yang daripada produk susu dan daging
• Dianjurkan menjadi vegetarian atau mengambil makanan berkadar karbohidrat tinggi, namun rendah lemak
• Mengurangkan stres dengan bermeditasi, atau berolahraga
• Cukup beristirehat
Menu diet yang dianjurkan utk darah jenis A:
Sarapan : Air putih dicampur jus limau nipis dan oat
Snek: Jus anggur / kopi
Makan Tengah Hari: Salad dan roti gandum satu potong serta teh herba
Snek: Kuih beras dua potong dan teh hijau
Makan Malam : Pasta tanpa daging campur brokoli, yoghurt dan teh herba

DARAH JENIS B :

Ciri khas golongan darah B:
• Dianjurkan untuk melakukan diet dengan berbagai-bagai variasi makanan, namun perlu menghadkan pengambilan daging.
• Disarankan mengambil makanan dan minuman berasaskan susu untuk meningkatkan sistem imunisasi badan.
• Olahraga yang sesuai dilakukan adalah berenang, bermain tenis, berjalan kaki dan bermeditasi.
• Untuk mengatasi stres, disarankan memiliki hobi dan aktiviti berasaskan kreativiti.
Pemilik golongan darah B sangat mudah terhadap penyakit berkaitan imunisasi dan serangan virus, mereka disarankan agar mengambil sayuran hijau yang kaya magnesium dalam kuantiti yang banyak.
Makanan yang dianjurkan adalah daging lembu, kambing kibas, arnab, ikan laut, semua produk susu kecuali ‘blue chesse’ dan aiskrim, telur ayam organik dan ayam kampung, minyak zaitun, beras merah, beras putih, makanan berasaskan beras dan buah-buahan.
Manakala makanan yang perlu dikurangkan pengambilannya adalah ayam, ketam, udang, kerang-kerangan, telur puyuh, telur itik, minyak bijan, minyak jagung, minyak biji matahari, minyak kacang tanah, minyak soya, kelapa, santan, soya, kacang tanah, biji bunga matahari, biji labu, bijan, kacang pistacio, tempe, tauhu, kacang merah, makanan berasaskan gandum, mi segera, beras pulut, jagung, lobak, tomato dan jagung.
Menu diet yang dianjurkan utk darah jenis B:
Sarapan: Bijirin dan buah pisang beserta segelas susu tanpa lemak
Snek: Jus anggur
Makan Tengahari: Sepotong dada ayam dan dua potong roti beserta salad dan teh herba
Snek: Jus limau/yogurt dan teh herba
Makan Malam : Sepotong ikan salai, sayur rebus, buah-buahan segar dan teh herba


DARAH JENIS AB :

Ciri khas individu jenis darah AB:
• Memiliki sistem pencernaan yang sensitif
• Disarankan untuk mengambil makanan dalam kuantiti sedikit tetapi kerap
• Untuk lebih bertenaga olahraga pada setiap pagi digalakkan
Menu diet yang dianjurkan utk darah jenis AB:
Sarapan : Air limau nipis, jus anggur, roti dua potong beserta satu potong keju
Snek : Yogurt
Makan Tengahari : Dada ayam empat hirisan, salad, dua biji buah plum dan teh herba
Snek: Kek keju dan teh herba
Makan Malam : Omelet dan salad buah serta kopi

lebih kurang tolok campur...aku kalu dok senam...mmg berat dok akan turunnyer...tu yg gigih jer memaksa diri gi gym senam robik 2x sminggu tuh...p banyak tuang dari peginyer....hehehehhehe...

AKU BUDAK BARU BLAJA...

Hehehehehehe....gelak dulu....
Banyak kali dah sbetulnyer tgk iklan nuffnang nih p tak tergerak ati nak try
p kali nih aku try laa....p kena mengaktifkan diri laaaa....tu yg payah tuh...
aku bukan la makhluk yg rajin sangat...bukak blog tetime rajin jer...waaa.....
takpe2....try n error....

Pader memember nuffnang yg senior2....=) silalah tunjuk ajarku sifu....=)
I klik Ur...U klik mine....muakakakaakakkakakaka.....
chayok2!!! aja2 fighting!....=)
p nak update gaper erk blog sampai 2x sari????
hahahahhahahahahahah....whatever.....klik2 erk?...=)

Sunday, November 15, 2009

PUAN KECIK DEMAM....=(




Cik kaka demam dari tengah malam smalam agih, dah bawak gi klinik, lamer gilor nak bleh ker jumper dokter...maka cabarannyer pung bermula laaa....adei...ika payoh giler nak bagi ubat. Tadi pung, tgk staff klinik tuh letak ubat atas kaunter n sebut nama dia pung, satu klinik dia raung....x mboh....x mboh....x mboh....sampai masuk keter, aku letak ubat dekat gear tuh pung dia raung lagi tgk ubat. Tu belum lagi masa nak suap....tensen!!!

Demam rindu kat nekma & tok bah dia kot...ari tuh last balik gitu gok, badan dia hawa2 nak demam, kebetulan nak balik kg...sampai2 jer kg, tgk muker nekma ngan tok bah dia, molek2 ader sihat walafiat....

Payah la nak bagi makan ubat kat putri2...aby jer okey sket, kalau kakak ain lagi nazak...uabt baru jer tuang dalam sudu lalu ikut idung dia...dia dah muntah dah...masuk dalam mulut tuh siap dengan serba mende yg kat dalam perut kuar. Akhirnyer baik ngan dok makan ubat gok ah, p syarat kena jumper gok dokter ganer2 pung...hurm....

Friday, November 13, 2009

COTI2 meleysia......=) yg tak BESH....


Ari sabtu lepas masa duk tengah2 jait manik, tgk ika duk kelip kepah kelip kepah tepi aku, tetiba tringat 2,3 ari sblm tuh masa alah balik dari pasor lalu la tepi taman menan...berkali2 ajak aku beti nok main buai ngan gossor....p aku kater ke ika, kiter balik ajok papa sulu la...sepanjang2 dalam keter tuh mulut dia asyik duk ulang balik ajok papa...balik ajok papa...p sampai umah, senyap gitu jer citer tuh. Adakah aku dikire berbohong? =) hurm....rasa bersalah la pulak....lama dah sbetulnyer dok bawak yer gi jalan kat taman menan....slalu biler papa dia cuti ari jumaat ke...sabtu ker....mmg slalu ler baak putri3 gi berkelah kat taman menan....tapi sejak2 heboh pasal H1N1 tuh, mmg stop terus. Tak bawak langsung pegi maner2....kesian la pulok....

Wargh! wargh!....makan budakkkkkkkkkkkk.....hhehehhhehe
ayat femeh budok kecik nih...
"tak moh....tak moh....tak moh.........!!!!!!"


3 beradik yg merenung masa depan...dok tau ah tgk gaper yg ralik ngat....p mesti ingat kat tok bah ngan nek yer...sebb muler2 tgk air ngan bot tuh ika dah pok pek pok pek mulut dia kater bot abah bot abah......hehheehhehehe....ujung bulan nih kiter balik kg yer dik...cian....

3 wajah putri3 kesayangan hamba....marah2 tapi sayang....=) nasib la boleh mama bekeng....

Suker sgt bergurau...dok kire ah maner pung...gura sokmo!

Ika & kakak2nyer.....



Hahahahahahha....suker sesangat boleh main gossor...siap tak mboh balik agih....adei...

Budok kecik yg rasa dia besor...p biler kater dia beso doh, maroh..."Kaka kecik agih!" hehehehhehehe....





Peace....dok pandang pung....sibuk nyer orang....

Mesej En Hubby kat tempat kejer time tuh, bgtu kalu rasa rajin nak bawak putri3 dia nih gi taman menan ari tuh. Kalau rajin.....hehehhehehee.....p En Hubby kater, bawak laa....kesian ke putri3 lama sangat doh duk terperuk dalam umah. Dunia diorang, balik sek.....umah jer....Hurm......pikir2 jap, nasik dok masok lagi kalu nak bawak bekal....dah kul 4 lebih nih, kat paka nih kalu kedai makan tengahari tuh dah memang sah2 dah takdok lauk....buat air jer laaa....cari kueh2 tepi jalan....teringat la ada lalu kat Kemasek ari tuh, playground dia tengah renovate....budget mesti banyak menan kat saner sebb sblm pada renovate tuh dah mmg banyak...skali pegi....HAMPEH!!!!!! just ader glossor semata. Dah la tuh, ada se jer....hangin la aku.......bayangkan, sebesor2 tempat tuh, tu jer yg diorang buat???? mende tujuan tempat tu dibangunkan sebetulnyer? mmg la ada tempat riadah lain. trek jogging ngan tempat senam tuh, p gok mende la fungsi benda2 lain yg bercokoh aroh skali situ. Dok ke mari mikir, orang gi situ bawak anak2 kecik nak bersuka2, kurang2 buat la complete playground...ada buai...congek cakdung tuh....menan2 yang berspring tuh...nih????? adei....senok otok skejap aku! nasib la masa muler2 sampai tuh dok ramai maner lagi orang. Boleh la putri3 main glossor tuh, dah lama sket tuh, dah ramai orang sampai....bayangkan, glossor utk budak umor 2,3 taun just ada 4, glossor budak beso sket ada 1, glossor yg macam berpusing ada atap tuh 2....budak????? dekat 30 orang! lebih kot....Ya Allah....putri3 memang dok main doh la lepas orang ramai2 tuh. Tgk bodo jer la...ada la pulok budok 2 beradik tu, abis org dia tolok, sepak...Ya Allah....nasib la tak buat kat putri3 aku, kalu kena ke putri3 aku, mmg baham penampor la ari tuh. Yang sakit ati, boleh jer mak bapak dia tu tgk jer anak dia buat ke budak2 lain? tgk jer....padahal dah terang2 anak dia tuh kenat....bukan tahap kenat ke....nakal ker kalu gitu...dah boleh panggil JAHAT!...5,6 org gak ah budak2 nangis gi ngadu ke mak ayah memasing. Mak ayah nih jeling2 ke mak bapak budak 2 org tuh, p buat2 tak paham jer.....adei....tensen la aku tgk mak bapak cam gitu....
tobat dah tak pegi dah situ....mmg dok pandai la saper hok tukang rancang tempat rekriasi kat PANTAI KEMASIK tuh....tu jer aku boleh kater....bodoh!!!!....bukan tempat untuk bawak family gitu gayanyer....kena wak sign board se, "khas utk dating sahaja"...


Monday, November 2, 2009

HIGH TEMPERATURE....

HIGH TEMPERATURE
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Malam nih temperature aku over limit...seboleh-bolehnyer aku memang mengelak dari pukul putri2...tapi ada masanyer memang dok leh nok tahan. Bayangkanlah, aku simpan bilik diorang boleh sekarung plastik itam yang besor tuh sampoh sajer....kire dah clear laaa....tup2 nak melangkah masuk bilik dia smuler, penuh balik dah atas lantai....leloh aku tuh dok ilang lagi. Rasa nak menangis....tapi aku suh diaorang simpan balik...bertahan sejam 2 jer, pastu balik ke asal smuler....berminggu2 aku suh diorang kemas....kemas....cakap baik2...terpekik terlolong....last skali tadi laaa, aku memang dok tahan oh. Akhirnyer....tangan nih naik jugak! Mungkin gak salah aku, sebab anak2 aku ader 2 ajaran....dulu aku serahkan bulat2 pada maa aku sebab aku masuk blaja balik masa kakak ain umor staun 7 bulan & Aby umor tujuh bulan. Bayangkan la duk ngan nenek cam ganer....biler duk ngan aku, nak terapkan ajaran aku lak memang dah payah nak masuk. Sebab tu lah sekarang nih aku tangguhkan dulu cita2 aku, rasa nak sambung blaja tuh memang ada dalam hati aku, p biler ingatkan putri3...rasa dok sanggup oh. Mungkin buat masa lening, aku perlu tumpukan pada putri3 berbanding kepuasan aku. Aku blaja bukan untuk mendapat kejer yg hebat2...tu adalah no.2...first, aku nak capai cita2 aku nak blaja setinggi yg mungkin...untuk kepuasan.

Aku tensen....aku tak mboh pukul anak...tapi aku dok sabor...p aku pukul dok ah sapa masuk spital, kang ader org tepon teledera wak aduan....dok sajer jer aku...hahahahhahaha....pukul sebagai hukuman diatas kesalahan yg dilakukan...setimpal dengan kesalahan yg dilakukan.

ok ah...aku tensen....aku tensen....chow!
U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service