JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Saturday, November 21, 2009

APER DOSA AKU UTK MINGGU INI???

Huhuhuhuhu...mende lah yg aku buat minggu ni???
tengahari mareng, tengah2 ujan lebat tuh...tetibe jer bunyi rudung rapok (bunyi bising) atas atap umoh. Aku automatik bangun berlari kunci grill...muakakkakkaka....lepas kunci tuh baru terpikir, bakper aku kunci??? kalu la ribut taufan....dok ker mati aku anak beranak dalam umoh tuh....hahahhaahhahaha...adei...reda sket tuh aku pung kuar umoh tgk blkg umoh ada gaper...org blkg umoh pung kuor jugok, dia bgtu atap umoh aku tercabut....gelabah doh aku, En Hubby kejer....patut cuti tapi ganti member dia ari nih kejer siang la pulok...dah ler ujan lebat gilooorrr...
Aku masuk dalam umoh nak tepon En Hubby, tgk lantai antara dining ngan dapur dah penuh air, menitik2 dari siling, adei....dah ler dining ngan living tu siling kapor....aku dah nak menangis dah...tepon En Hubby pung kalut2 jer...suh balik cepat sbb air dah penuh satu umah nih...
En Hubby balik jer terus panjat naik atas siling, dalam 12 keping gak atap genting tercabut, siap ada yg pecah lagi. Dah ler ari nih ari jumaat, hardware maner la ada buke ari nih...ujan lak hari2...nak tgu esok alamatnyer penuh ler ari dalam umah nih...En Hubby betulkan mana yg sempat...dah ler En Hubby bukan pernah kejer buruh buat umah. Tergolek gok ah aku suker ke dia masa dia duk betulkan atap tuh. Kejap2 bunyi aduh! terkepit tgn...hehehehehehhe....abis calar balar tgn dia...kesian ngoh ah. Yang jadik ke payah tu sebab atap yg tercabut tuh betul atas tangki air....En Hubby suh aku cari mende2 keras sket nak gantikan atap sementara nak gi cari atap lain dalam 3,4 keping lagi...aku tak tau nak amik aper....hehehehhehe...aku balutkan paper dalam plastik sampah...bagi kat dia...hahahahahahahhaha...jadi lah...
Nasib baik teringatkan member dia yg duk kat dungun, ari tuh umah dia pung jasik cam umah aku gak...kot2 dia ada simpan atap lebih...En Hubby tepon tuh, Ateng kabo ader, meh la amik...nasib baik laa ada...Alhamdulillah....setel2 jer pasang atap...lap2 air dalam umah, duk nenggung ngan En Hubby, mende la kiter buat minggu nih...Allah dah bagi cash dah...hehehehhehehe....adei...ke aku dah seminggu x tepon maa & abah? hurm...yer kot...pas En Hubby gi kejer, aku tepon maa, p tak berangkat...tepon abah, pung tak angkat...kejap tuh sampai msg dari En Hubby yg dia dah tepon maa & abah bagitau pasal nih....laju jer dia mengadu kat tok ketua dia tuh....huhuhuhuhuhu....
Ari nih En Hubby kejer lagi...ganti member dia yang kematian tok...Putri2 lak ada grading tekwando kul 10.30pg nih...hurm...siap2 ah jap...ok...the end untuk entry kali nih...

sama2 la kiter renung, apa lah dosa aku minggu nih???? hehehehheheheheh

No comments:

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service