JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Saturday, December 19, 2009

KESIAN ABAH

Lamer ork dok mengupdate blog...sebab? cuti sekolah...hehehhehe...asyik berulang balik kg jer kejer...putri3 tinggal kat kg, aku kena ikut En Hubby time yer kijer duk paka, yer cuti balik kg....fulus pung menyusut....hahahhahahaha....
Nak citer pasal abah aku....rasa nok menangis jer ingat....pasal keter dia...Abah dari muda lagi nak pakai perdana n akhirnya tua nih baru dia dapat merealisasikan impian dia. tu pung ngan perdana 2nd hand p still ok...kalau tgk pada plet ngan body keter mmg org akan kater keter baru laa....abah jaga lebih dari segala-galanya. calar segaris pung tak dop. Nak dijadikan citer, member dia mintak pinjam nak gi KL...abah serba salah nak bagi pinjam ke tidak...bukan sebab abah kedekut...tapi sebab tu keter tua...dah lebih 13 taun...abah pung tak pernah bawak keter dia jauh, abis2 jauh ke kuantan jer. Dah banyak kali aku mintak nak bawak pegi servis kat proton kat ngan umah aku...nak tukar timing bek yer...tp tu kang abah aku...maner la nak guna khidmat anak2 nih...lg pung dia dah tya tuan yg dulu tuh...dia cakap dah tukar.
Nak dijadikan citer, abah aku bg gak ler keter dia tuh sebab takut member terasa kalau tak bagi. kalau bagitau keter tu tak sehak maner kang takut member tu kater abah sajer reka citer sebab tak mboh bagi...tu la yg susahnyer ngan memember nih. Kalau kena yg paham ngan keadaan kiter takpe la...yg tak reti base??? ari khamis tuh abah tepon aku suh gi tgk member dia yg keter mapuh tepi jalan kat paka...aku memang kenal member abah tu sebab member dia nih selalu tolong abah kalau urusan pejabat...urusan biasiswa...pinjaman pelajaran...abah kater dekat jambatan paka, aku pun siap2 kuar la cari member abah tuh sebab dia bawak anak bini nak gi KL...takder la pulak...aku tepon member abah tu rupernyer bukan dekat jambatan tuh, lepas pada kilang2 petronas dekat ngan masjid labohan...cari2 jumper laaa....aku bercakap ngan member abah tuh dekat keter...dalam 15 minit gak ler baru la tertengok no plet keter. spontan jer kuar dari mulut aku.." eh! nih keter abah nih"...member abah cakap yelah tuh....aku terkejut sebab tak terlintas keter abah aku akan ke KL??? cek punyer cek, pomen cakap kena bawak gi kedai sebab timing bek yg alus tuh putus...adei aku dah tolong pening bagi pihak abah. Abah sayang gilo kat keter dia...dah jadik camni maner nak gagau pitis nak membaiki...dah putus cam gitu memang kena makan kos banyak gilo nak beki...menatam tu sajer beratus ringgit! pegi ribu2 nak beki seme2...adei...aku dah boleh bayangkan muker abah....kalau aku kater keter tu keter tua sure org tak percaya...bukan body jer berkilat...ngan enjin2 skali...setitik minyak pung tak lekat pada enjin tuh. Boleh bayangkan betapa abah sayangkan keter dia tuh? aku susah ati biler masuk bengkel yg tah haper2...letak ujan panas...adei...abah macam putus harapan sket dah...memang la kiter pung dok puas ati biler rosak ditangan org...nih dah masuk 3 hari tapi member dia tak tepon cakap aper2...aku lak tak tau bengkel maner dia letak...aku duk kat kg skrg sebab malam tuh abah datang amik member dia n aku balik terus ngan abah malam tuh. cuti 6 ari baru la balik paka semuler...nak tunggu 6 hari baru leh gi tgk keter? arrrr.....ingat nak ajak En Hubby gi la paka sari dua lg tgk keter tuh cam ganer. Bengkel maner pun tak tau nih. En Hubby dah hello memember dia suh pi usha2 kat maner keter tuh...p still tak jumpe nih...nampak gaya kena pi cari sendiri...abah lak aku tgk sedih jer....aku sedih tgk abah...En Hubby pung tumpang susah hati....kiter tau abah kiter cam ganer kang....tu la yg susahnyer ngan memember nih...nih sepatah pung dia tak tepon tya abah cam ganer cam ganer...yg susahnyer....bengkel yg dia antor pung tak tau kat ner...sepatutnyer dia bawak la abah malam tuh pi tunjuk kedai ke aper ker....susah...susah....orang amik mudah jer aper2...tak pikir mende tuh kiter sayang nak mampos....aku tumpang tensen...

Sunday, December 13, 2009

PERSAHABATAN

Sedo dok sedo lama oh tgl skoloh ork? aku amik SPM taun 98...nih nok masuk 2010 oh...sesekali berbual ngan member melalui sms pung dah cukup puas hati. Sekurang2nyer tau yg persahabatan tuh sesuatu yg tak dapat dijual beli. walaupung doh lebih 10 taun membawa haluan memasing, biler sesekali berjumpa...bersembang, kiter tetap kiter yg dulu...hahahhahaha...perasaaan muder la pulok...kalau lah masa tuh boleh diputarkan, time rasa rindu jer putar balik ke masa2 yg lalu...balik smula ke masa sekarang...muakakakka...ader ker??? jam punoh ah gitu...hehehehhehehe....

Suker berkongsi kegembiraan sahabat...yg tak lama lagi akan mengakhiri zaman bujang dan menyertai kami2 berstatus isteri & join the hot mummy group...hahahahahha....mendengar sahabat bercerita tentang cinta...bertanyakan pendapat utk kekal bahagia...berkongsikan masa2 gembira...terlalu sukar utk seorang sahabat utk membuka mulut menceritakan semua tuh sekiranya tiada kepercayaan terhadap kiter. Mendengarkan suara ceria seorang sahabat bagaikan ada satu perasaan bahagia yg tak dapat digambarkan dengan mana2 perkataan didalam hati ini...

Kepada sahabat : sahabatmu ini akan sentiasa mendoakan kebahagiaanmu sahabat...kiter bersahabat bkn untuk hari ini...tapi sampai ke nafas terakhir...terima kasih sebab memberi peluang utk sahabatmu ini menjadi sahabatmu. Alhamdulillah kepada yg Satu kerana menemukan kami sebagai sahabat.

Thursday, December 3, 2009

BLURRR....

macam tajuk ah...blurrr.....
ujan2 nih dok tau nok wak gaper...ngulor macam ulor sawa jer kijer...
putri3 ator balik kg laker...duk ngan nekma yer...termasuk la ika
p gok petang2 mesti nekma misscall...aku tepon balik cakap ngan cik kaka...
kena gok dengor sore aku sari...hahahahahahha
ada duk baloh sokmo, tak dok kang ingat...
ikutkan ati memang En Hubby duk sorang jer paka nih time cuti gini
p gok yer bunyi nok suh teman yer...kena mari gok ah...
teman ke gaper, yer balik jer kijer tido lalu...bgn dok bgn nok gi kijer muler...
nok gi jalan kang dok tau nok gi maner...
kalu mesra mall ada panggung wayang leh gok gi tgk wayang
pasaraya baru buke tuh pung tak dok gaper...hurmmm....
nok ngemas umoh...wak sket2 jer...malas...
layan citer korea jer sarian...hurm.....hurm...dan hurm lagi...
nok kuor jalan2 kang ujan dok breti...paka nih banjir oh
adei....esok nok balik kg lepas ke dop dok au...
kalu ujan dok breti agih...mmg kompem ah dok leh lalu jalan dungun...
waaaa.....
blurr....
..
..
..
blurrrr.......
U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service