JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Friday, January 22, 2010

18 JANUARI ....


Hurm...3,4 ari oh duk bz dok dang nok tulis pasal tarikh nih....aboh en hubby ada kat spital skrg...masa 18hb tuh dalam keter alah balik tranung, lepas beti makan kat dungun...En Hubby pegang dan cium tgn aku say "hepi anniversary..." hah??? aku 'pengong' jap...anniversary??? aku tanya ari nih baper hb? putri2 jawab 18hb...hehehhehehhe....aku luper...sesungguhnyer aku luper...cam ganer nih aku leh luper sedangkan bab2 tarikh nih kire aku nih care la jugok...p taun nih aku leh luper??? macam dok cayer jer aku luper.......adakah bermakna aku makin tua...atau tarikh2 penting tuh dah tak penting bagi aku? hurm....aku luper....adeiii....aku leh luper??? waaa........

Hurm...maknanyer dah 10 taun ah percintaan aku ngan En Hubby? hehehhehehe...sebetulnyer tarikh nih bukan anniversary kawen..."ulangtahun percintaan" kami....pada tarikh nih la kami declare sebagai kekasih....setelah 2 minggu En Hubby tgu aku jawab pertanyaan dia. Sebetulnyer lama lg patut yer tgu sebab aku dok tau nok jawab gaper....p sebab start dari yer tanya aku sudi dok terima dia sebagai kekasih...yer ker? aku luper la gaper En Hubby tanya, p ala2 gitu laa....aku terima dia ke dop gitu ah...aku dok tau nok jawab gaper...asal2 tu kami member2 jer...pastu kami makin rapat...n makin rapat...sampailah hubungan kami tak bernama. nak kata kawan...kami lebih rapat dari kawan...nak kater kami member baik...hari2 cari gaduh jer kejernyer....nak kater kami berkasih....muakakakkaka....kami dok pernah declare. Sesungguhnyer time tuh perhubungan kami adalah tidak bernama...kadang2 kami baik biasa2 jer macam member2...ada masa kami bercerita tentang masa depan tentang kasih sayang, bergelak ketawa tapi kami tak pernah sentuh tentang cinta. ada masa kami bergaduh jer sentiasa cari jalan utk menyakitkan hati salah seorang...mencari idea utk bergaduh...tapi satu jer yg membuatkan hubungan kami tak pernah putus...."kami saling memerlukan..." kami sentiasa ada untuk satu sama lain...dulu selalu jer org bertanya, adakah kami bercinta? kami tak tau nak mengiakan atau menidakkan....kami cuma mampu memandang antara satu sama lain dan menjawabnyer dengan senyuman yg kami sendiri tak paham...akhirnyer, kami amik keputusan utk memikirkan jawapan pada soalan yg mencabar minda tuh...tapi? soalan berakhir dengan soalan. "kiter bercinta ker?"....banyak kali sangat kami ketawa biler salah seorang dari kami mengajukan soalan tuh. hehehheheheh...

sehinggalah...kami membuat satu keputusan dimana sekiranya sepanjang kami berkawan nih, salah seorang dari kami berjumpa dengan 'cinta hati...' maknanyer hubungan kami setakat tu jer laa...p kalau dalam tempoh kami 'berkawan' tuh kami tak berjumpa dengan org yg lebih baik dari masing2...kire tu adalah jodoh kami...kami terima dengan hati yg terbuka. & mungkin dah tertulis di loh mahfuz yg kami dah dijodohkan antara satu sama lain...=) En Hubby terbuka pintu hati utk bertanyakan aku samada aku boleh terima dia dalam hidup aku, mungkin gak soalan tuh yg aku tunggu tapi aku sendiri tak tahu mende yg aku nak dari perhubungan yg tak bernama tuh...lama gak ler aku amik masa nak menjawab. Aku nak jawab tak mboh, aku takut hubungan yg tak bernama tuh sampai disitu jer....aku nak jawab aku terima? aku tak pasti dengan perasaan sendiri...samada selama nih aku cuma sayangkan dia sebagai sayang seorang adik pada abangnyer...sayang seorang member kepada member baiknyer....atau aku cintakan dia? payahnyer la soalan tuh....2 minggu En Hubby sabo tunggu, tapi hari2 tanya...adei...puas pikir dan dengor nada En Hubby tanya hari ke hari tu macam hala2 ke tensen doh...hehehehhehe...En Hubby mmg pantang kalu dia tya gaper2 org lambat jawab...2 minggu tu kire dah mencabar minda doh tuh dia tunggu. hahahahahhaha.....selalunyer kalu ee...eeee...eee...2,3 kali ada jer kena maroh situ lalu. =) dan.....akhirnyer....aku jawab la...

"ORANG NOK ABANG CHIK JADIK SEBAHAGIAN DARIPADA IDUP ORANG"...

TAPI....ada tapi tuh....hehehhehehe...jawapan dari dia buat aku hampir nok pengsan, nok kekoh2 jer tepon tuh...malu ker gangang tepon....hahahhahaha...yer jawab...

'TAK MBOH !!!!"

Woh...nok pengsan rasaan dengo yer jawab gitu. Mari mikir lalu...yer wak main ke aku ker? ke sajer jer nok tgk aku....waaa....malunyer....malu ke gangang tepon....arghhh!!! tidak!!!!....nasib baek la dia cepat2 sambung....

"WAK LOLOK JER...." ada agih ah sambungan ayat2 tuh...p dok ingat oh gaper....hahahhhaha

Fuh! nasib baek yer jawab cepat2...kalu dok...dok jupper cari oh aku pahtu. Malu seh....Hahahhaha...doh dekpungnyer hok wahi do'oh lalu baloh....bayangkan ah, yer tengah2 minum air kat kedai makan depan instep tu...masa tuh ILPP agih...yer terlintas idea nok kenat...yer tinggal jer air atas meja berlari gi tepon aku...takut dang idea lari/yer dok ingat. Masa aku duk tunggu SPM, yer tau doh, tepon masa2 maner pung aku jer akan jadik operator gumoh tuh, yer tepon kul 7 masa yer nok kelas tuh...aku nih terjun katil nok angkat tepon pagi2 hari sbb lama oh bunyi tak dok org angkat lagi, yer buleh just kater " assalamualaikum...selamat pagi...sajer jer....hahahahahha...karang ah abang cik tepon muler." tu jer! pastu letak!!!!!! waaaa........bayangkan ketensenan aku hari2 gitu. Ada sekali tuh yer tepon suh aku teka lagu...aku terus terang kater aku mmg dok dengor radio2 nih...aku kureng sket. p yer maroh, suh aku teka gok. aku malas nok baloh, aku hoo jer laa...yer kater tunggu abang cik bilang, pastu dengo lagu gaper nih..."1,2,3....Tuut....tuuttt.....tut......." tau dok lagu gaper dia suh teka??? bunyi gaper tut....tut....tut....? bunyi yer letak gangang tepon ah!!!!!!! geram dok soh kabo ah. pahtu petang tuh yer tepon lok tanya lagu gaper tadi hok yer suh teka....argh!!!!!!!! tensen tahap gaban aku....p kalu sehari dok baloh ngan dia rasa macam dok lengkap jer sari tuh...lepas kawen baru dia kabo, dia mmg sajer cari baloh ngan aku, tiap2 hari pikir mende nok suh aku maroh ke dia...sebab dia tau aku dok layan org jiwang2 ngan aku....tu jer cara dia nok dekat ngan aku. hahahahhahahaha....bijok2....

pejam celik pejam celik....10 taun oh hok kami declare bercinta...hehehhehehe....hok sebelum declare tuh kami just berkasih sayang jer...dengan hubungan yang tak bernama...yg kami tak tau nak letak nama gaper. Tapi Alhamdullilah...mmg dah tertulis jodoh kami...dan semoga hari2 akan datang tetap hari2 kami bercinta....berkasih sayang....& rindu yg ada antara kami tetap sama tidak akan berkurangan.

To En Hubby ;
Honey bersyukur sebab kiter dah bagi nama utk hubungan kiter yg dok bernama dulu...honey bersyukur gok Sayang yg tertulis di loh mahfuz sebagai pasangan hidup honey....menerima kekurangan honey walaupun honey tidak secantik zulaika dan tidak sesabar Khadijah...tapi honey menjanjikan kasih sayang dan cinta honey utk sayang seteguh kasih Khadijah pada Rasullullah...cinta zulaika utk nabi Yusof....insyallah....i love u so much!

3 comments:

NuE said...

Tie...best bace kisoh mg n en hubby....ggolek aku suke!!!hahah apa2 pun semoga bahagia sampai ke anak cucu.....tp heran gane mama yatieleh lupe tarikh keramat tu....tua doh ke gane...hahaha jgn maroh seh!

ciK LyndaWawa igUana said...

perth..akak,..best jugak bace cerita cinta akak...jiwang seh...hahahaha....walaupun bahse mu kurangku paham...tapi anggap jela saye paham...kak TIE JIWANG!

HoNEybUneE said...

hahahhahahahaha...no komen....

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service