JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Saturday, February 6, 2010

CERITA TENTANG KASIH, SAYANG & CINTA

Dulu...masa kecik2 kiter just kenal ngan mak ayah kiter jer...kasih pada maa & abah...sayang cuma untuk maa & abah...takde cinta yg lebih agung daripada cintakan maa & abah...

Biler dah ada adik beradik...walaupung dok reti nok tunjuk, tapi kasih pada adik beradik tetap nampak biler adik tak mboh beli beskal lagi semata2 nak kan beskal BMX (beskal paling mahal time tuh...) bertaun2 gendong adik naik beskal murah kiter pegi balik skolah...gi ngaji quran...

sayang pada adik2...time skolah dulu kakaknyer ketua pengawas, time rehat tak sama ngan darjah 1,2 & 3...tapi adik2 tgu tepi pintu kelas, tak mboh gi kantin sdiri...bunyi jer loceng, si kakak berlari ke kantin, masuk ikut dalam amik nasik, air & kepok bagi adik2 dulu sebab adik2 nak masuk kelas pulak...kakak makan kedian....duit belanja adik yg no2 tak luak...yg no3 tetap abis kat kedai depan skolah time balik skolah....

Cintakan adik beradik...walau mulut kater x mboh care tapi senyap2 masukkan duit gak time adik mintak duit x cukup duit nak makan...walaupung mulut blebe sokmo, tapi ada gaper2 si kakak ni lah yg dulu skali amik tau...kecik2 dulu, hari2 sanggup kena marah dek maa sbb hari2 balik skolah tak der duit balance nak masuk dalam tabung, yg ada dalam tabung korek lagi utk belanja adik2....tapi si kakak tak pernah bagitau maa sebab aper hari2 tak dapat nak menyimpan macam adik no2....sebab aper2 pagi2 pintu van abah tak tutup rapat...hahahahahah.....dah besar baru pecah rahsia tuh sebab adik mengamuk pinjam duit dia seposen nak tambah duit tambang bas sedangkan pegi balik ke bandar....beli barang....makan minum...semua si kakak yg bayar...kecuali nak bayar tambang bas balik tu jer tak cukup seposen....berminggu adik mengamuk tak tegur si kakak...maa nak tolong bayar tapi si adik kater x mboh duit maa...nak suh kak long bayar sdiri gak....kak long sakit sakit terkuar la " kalu nok suh aku bayar seposen tuh, mum tolok ah duit makan mum sepanjang mum skoloh rendah, aku duk bayar hari2 mum makan minum kantin...aku kena maroh ke maa hari2 sbb tak dok duit balance nak ubuh dalam celeng....aku dok kire ngan adik2 tapi sbb mum kire ngat ngan aku..." maa tanya berapa aku utang tambang bas ngan adik...adik kater..."seposen!" maa & abah x breti gelak..pasal seposen nak pecah rumah2 baloh....hahahhahaha....tapi tu masa kecik...biler dah besor...kasih, sayang & cinta yg ada pada adik beradik menyebabkan kami tak pernah berkire walau seposen....hehhehehehehhe....

Masa skolah rendah dulu, tak macam budak2 sekarang....tak tau aper tu bercinta...admire....hari2 duk bertepuk tampar...bertumbuk....tak rasa apa...sebab kasih, sayang & cinta pada sesama member....

Biler masuk skolah menengah...baru kenal admire...hahhahahaha...pada saper??? hanya mereka2 sahaja yg tau.....shhhssshhhhhhh.......ngeh ngeh ngeh....tapi dalam masa yg sama, ada org meluahkan perasaan kasih, sayang & cinta pada kiter....tak tau nak balas macam mana...sebab masa tuh masih lagi tak berperasaan...membuat keputusan...

suh si yg meluah perasaan yg jugak member masa skolah rendah...member sepermainan....member sekampung....tgu sehingga lepas SPM baru leh buat keputusan...masa tu baru form 2...p mmg bukan jodoh...kasih, sayang & cinta tuh beralih untuk org lain...eh! bukan beralih...cuma tamak...nak 2-2...kapla hotak hang!!!! hehehhehehehe....aku??? bersyukur sesangat sebab tak yah sakit2 kepala nak buat keputusan, aku suh jer dia pilih budak tuh...frust??? hurm...dok pung, cuma terkilan sbb lepas pada tuh dah tak jumpa dia. Aper salahnyer kalau kiter tetap jadik member macam dulu2 kan?

Kasih, sayang & cinta untuk seorang lelaki lain slain Abah bermula biler jumpa sorang tuh yg slalu jer tembak pakai tangan biler lalu depan umah, slalu tepon gumah utk cari gaduh...meluah perasaan berkongsi cerita...sama2 menjadik pendengar yg setia...sentiasa ada untuk satu sama lain...pengubat duka biler ditinggalkan...(hehhehehehhe...ampun bang...)
Kasih mula bercambah biler dah hari2 dengar suara....menjadik teman kala mmg tak dok kawan masa tgu result SPM...rasa sayang biler terpaksa berjauhan masa sambung blajo kat politeknik dan dia di ILPP...rasa cinta biler rasa takut terpisah oleh masa dan keadaan...sehinggalah kasih, sayang & cinta terikat dengan ikatan sah menjadik milik masing-masing...=) I love U papa....
Dengan Kasih, Sayang & Cinta jugak lahirnya 3 putri dari rahim ini...kerana kasih, membiarkan putri3 membesar di dalam kandungan mengetepikan kenaikkan berat badan hampir 20kg lebih setiap kali mengandungkan putri bertiga...Kerana sayang seorang ibu bertarung nyawa melahirkan putri3....mengetepikan rasa sakit yg tak pernah dirasai untuk putri3 melihat dunia...mengandung....melahirkan...& berpantang....Rasa cintakan putri3 biler melihat putri3 membesar didepan mata, kerana rasa cinta jugak mengambil keputusan berbakti walaupun terpaksa mengetepikan impian & cita2...rasa cinta jugak menyimpan impian untuk melihat putri3 menjadik orang yg berguna dan berjaya.....
Sesungguhnyer rasa Kasih, Sayang & Cinta tak pernah mempunyai titik akhir.....

2 comments:

NuE said...

Huhhu syahdunya....

HoNEybUneE said...

ngeh2...dok tau nok update gaper zah wei...puasan jd surirumoh nih...waaa....

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service