JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Wednesday, February 24, 2010

CNY dah balik...baru nak bercerita???

Hahhahahahha...suke2 ati aku jer...blog aku kan. p malas tahap gaban nak update blog...ada cerita tapi tak dok idea...+malas...+tak dok mood...dulu sblm kawen aku suker bercerita kat diari...beli buku log tebal tuh...hias comel2...pastu tulis mende gape yg aku buat sari2 secara terperinci ok....p lepas jer kawen, cam tak dok citer sangat nak bercerita...dulu cerita tentang cinta...sekarang nih pung still suker baca balik yg aku tulis dulu2...waa....rinduuuu....walaupun masih lagi bercinta...insyallah....tapi dah jadik surirumah sepenuh masa nih macam tak de citer sangat la...celik mata sampai tutup mata duk ulang citer yg sama jer...sebab aper??? sebab duk umah jer...(moral : En Hubby...sila bawak Pn Wife awak nih berjalan makan angin okey!...hehhehehehe)

CNY ari tuh macam sibuk sket la...sebab aku ngan En Hubby kena jadik driver...pegi mengantor pengantin basi...ye lah dah kawen bulan 6 taun lepas, baru nak mengantor...aper kes. P sebab time tuh adik aku tengah blaja lagi kat Kolej Jururawat gatal2 nak kawen...nak mengantor terus memang tak sempat. Tu lah! saper suh cari org jauh2? cari lah yg dekat macam aku nih...kan En Hubby kan...kan? kan? hehehheheheh....ngorat org tepi umah jer...hehehhehhe...disebabkan kuarga belah kedah sinung nak jugak buat, siap semeleh 2 ekor lembu tuh...terpaksa la si kakak ngan si abang ipar nih naik keter asing2 sebab kena jadik driver...untuk pertama kalinyer pegi jalan jauh tak naik keter skali...waaa...sungguh dok best langsung! letih drive...Co-Pilot yg kat tepi aku hampeh ler nak suh bawak keter...takat dari merang ke UMT lepas la...lebih2 lagi la nak bawak ikut dalam bukit gerik tuh...hampeh!....kesian En Hubby kena jadik driver keter perdana sebab abah tak dapat pegi...En Hubby dah ler jenis senyap jer, ngan bini dia jer dia ho ha ho ha...skali kena drive 5,6 jam tak termasuk makan buah langsat okey...bayangkanlah kena drive sambil silent....hahahhahahaha...sian En Hubby...dah keter abah buat hal time alah balik dari kedah tuh...memang kesian En Hubby...nasib baek la Bumble B aku tu dok merajuk sama...p kesian gak sebab duk cabut jantung dia banyak2 kali tukar ngan perdana...bteri keter perdana tak masuk cas...means biler bteri dah abis, kena beti tepi jalan tukar ngan bteri keter satu lagi....cukup tensen...dah sampai umah tu lega gilo....n letih gilo.........................p kesian lak kat abah...keter dia tuh aper ke hal buat hal banyak ngat...masuk kali nih dah 3 kali timing belt putus...gilo ke haper dalam masa sebulan 2 jer...last skali 2,3 hari sblm gi ngantor tuh...dah la menatam tuh mahal...adei....aku tulom pening ngan En Hubby....

Takde gambar ker??? banyak....p dalam kamera adik aku...tak ingat nak amik ari tuh...nanti la aku upload kedian kire. aper lagi erk? Aboh masih macam tu jer...tak leh makan minum sdiri, masuk susu jer ikut wayar. Agak2 la...taun nih tak de ong kot....taun harimau...awal2 taun lagi macam dah kena "kekoh rima"...banyak sangat problem dari awal taun lagi, dok dang lepas se-se...agak2.....patut ke tak patut teruskan plan nak menambah sorang lagi ahli kuarga taun nih???? hahahhahahahahhaha....bak kater En Hubby...."maner boleh....yg tuh dah termaktub dalam perjanjian dah...tak leh ubah2 dah..." hahahhahahahahaha....

Dengan harapan, takde doh masalah lain pah nih...amin....=) kiter sambung citer lain lak erk...tgk time aku rajin sket...nih duk mengusaha siapkan jait manik baju sepupu kak na...hehehheheheheh...pitis laju jer....hahhahahahahha....saper2 nak tempah jait manik, sila2 la yer...promote blog jap... http://mamayatie-beads.blogspot.com/ hehehhehehehhe....adios...

1 comment:

ciK LyndaWawa igUana said...

ape salahnye sambung lagi sorang tentera kak tie....=)

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service