JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Saturday, February 6, 2010

SKOLAH GATI

Yey! bahagian mak budak yg x perlu pegi skolah...
hahahahhahah suker jer, CNY bleh cuti lama sket
Boleh balik kg....padahal baru minggu lepas balik...=)
Masa aku kecik2 dulu ada gok ker skoloh gati hah?
macam luper jer pernah ada...
tapi ada sari tuh yg aku ingat sangat...
Maa aku kejut lewat dah time tuh
"Long! cepat bangun....lewat oh nih...ceroh oh..."
Aku pung dengan lajunyer mandi2 pakai baju 5 minit jer total seme skali masa yg diambil...
hahhahahhaha....
Dengan lajunyer 'goheik' beskal
dalam ati..."mapus ah tak dok org sorang oh tgh jalan....doh ah aku ketua pengawas..."
tak dok sorang pung berselisih ngan aku tengah jalan OTW gi skoloh ari tuh
memang lewat benor doh tuh kalu tak dok sorang habuk
Doh la aku ketua pengawas....
sampai2 jer kat skoloh, gate tutup rapat oh...siap kunci
Dalam ati aku..."owoh padan doh laaa...."
p aku macam pelik jer...
bakper garaj beskal kosong???
kawasan dalam sekolah pung kosong...
kat kantin pung tak dok sorang murid yg makan RMT....
pelik....hurm...
tetiba terlintas....ARI NIH ARI JUMAAT!!!!!!
malunyer....malunyer....mesti sepanjang-panjang jalan
org kepelikkan tgk aku dengan pakaian sekolah
kayuh beskal laju2....
Arrrr....tidakkkkk!!!!
Dengan muker bengangnyer
aku kayuh beskal balik umah tanpa pandang kiri kanan....
Dari jauh lagi aku dapat tgk maa aku duk tepi jalan
depan umah aku...sambil tergelak????
Sampai2 jer kat umah, maa aku kater dia tak ingat ari nih ari jumaat
biler dia kejutkan adik aku yg no2 tu
adik aku kater "ari nih kang ari jumaat maa..."
Tapi nak panggil aku time tu dah tak sempat
aku dah pung kayuh beskal laju2 time tuh....
Masa maa aku bagitau tuh barulah aku teringat sesuatu...
Aku tak bawak pung adik aku pegi sek ari tuh
Selalunyer dia naik belakang beskal aku!!!!
Arrrrr......Gerammmmm....
P salah saper????
Maa aku yg tersalah kejut aku pagi tuh...
@ aku yg langsung luper ari tuh ari jumaat????
Maa aku la salah sebab pandai2 kejut aku suh gi skolah ari jumaat!
Hahhahahahahahhaha.....
Banyak kenangan time skolah sulu....
Rinduuuu nak jadik budak skolah balik....
Hehhehehehheheh
"I love School When It's Close....."
Ngeh Ngeh Ngeh...

3 comments:

NuE said...

lawak2.........dok leh imagine...kayuh beskal dr umah mu ke skolah..kalu lalu jalan beso....congek2 r mu sorg2...pagi2 jumaat tuh..

ciK LyndaWawa igUana said...

pergh..love pergi sekolah tu.....kak tie mesti sangat rajin mase tu..hehe..mesti slau dapat no 1 nie..hehe

LifER said...

klu hari jumaat...aku tak pernah lupa yehhhh~aku xkisah langsung klu mum xgendong aku ari tuh!hahahhaha~

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service