JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Friday, March 19, 2010

AKU YG TERASA HATI

Aku x pernah terasa hati lebih2 ngan memember dari skolah lagi...tapi hari nih aku cukup terasa hati n biler teringat jer aku rasa sebak jer. Apalah salah aku agaknyer....saing dari tadika lagi, duk depan umah jer, kalu dia laung jer dari umah dia tuh mmg dengornyer kat umah aku nih...depan umah ok! Hari nih hari besar dia, tapi dia boleh luper ajak member dia yg bersaing dari tadika lagi nih. Logik ker? Mulernyer aku tak der la terasa sangat, tapi biler dah sorang...sorang...memember yg jauh dekat tepon aku tya nak pegi masa maner umah saing yg kawen tuh mmg aku terasa hati. Biler aku kater..."nok gi ganer org dok jemput aku..." seme saing2 lain terkejut...masakan memember yg duk jauh2 tuh dia boleh tepon antor kad bagai, aku yg duk depan umah nih jer dia luper. Aku tau dia nak kawen pun dari member aku...aku kater dalam hati kot dia pesan kat maa aku kot...aku balik tanya maa aku ada tak mak dia bagitau apa2 kat maa aku means dia pesan kat mak dia suh ajak aku skali ke haper ker masa mak dia datang umah panggil maa aku nak buat kejer makan...maa aku pung terkejut gok ah, maa aku kater tak dok kabo gaper pung, mok dia mari ajak maa jer. Terkilan gak aku...lepas tuh, sorang...sorang...member jauh dekat tepon aku tya nak pegi masa mana...

Baru kejap satni dia tepon....tapi aku dah tawat hati. Aku x angkat. Bayangkan...hari nih buat majlis...hari nih baru nak tepon aku...skrg dah pukul 12.30...kalau semalam masa maa aku pegi tolong2 tuh dia pesan kat maa aku ker, takde la aku nak terasa macam hari nih. Kalau duk jauh dari umah aku pun aku tak terasa mana...nih depan umah! org yg lalu lalang pun tya dah gi blum kat saing kawen...maner la aku dok terasa...

saing aku yang duk puncak klate tuh pung reti cari umah aku kat paka! semata nak hantar sdiri kad nak ajak pegi kat dia kawen...aku bukan berkira sangat...cukup dengan tepon ker....msg ker sepatah bagitau...tu namanyer kiter bersaing. Saing2 aku yg duk kat kg nih, maner2 yg ajak aku mmg aku akan sampai gak ganer2 pung...apatah lagi yg depan umah, depan mata. Setakat nih, rata2 saing aku jauh dekat reti nak mengajak aku mana2 yg masih contact tuh...kalau jauh kiter boleh la considerkan banyak alasan...mmg tak terasa langsung. tapi depan umah....memang aku terasa! aku kecik hati! kalau member yg tak baik maner tak dernyer aku nak kesah...nih mmg baik dari tadika lagi...

tapi takpe la...aku tetap doakan saing aku tuh bahagia seumur hidup...tak dernyer saingmu ini nak doakan bukan2 dengan keterlupaanmu itu...cuma meluahkan keterasaan hati sebagai saing yg bersaing dari tadika yg duduk depan umah jer...

p/s : pesanan pada memember yg nak kawen...tak mboh ajak saingmu yg jauh nih tak kesah laa...tapi pandang2 la saing2 yg sebelah, depan, belakang umah yer...jgn sampai saingmu terasa hati macam aku nih....

Saturday, March 13, 2010

Miss U Already!!!!! Arghhh.....

Mintak2 Azwa dok bacer Entry nih...kah kah kah...

kalu mum bacer pung abaikan jer wa neh...=))

Sapa doh gumoh kg nih...setelah :


1) gi makan gulai kawen umah member masa sek tok jiring dulu...sesat tak la sesat tapi ada sesuatu yg membengangkan aku n my sis...aku mengaku la salah aku tapinyer. Tapi, sebagai manusia nih kiter kena la adat tertibnyer nak tegur nak marah orang kan? Citernyer pasal masuk simpang...mmg la salah aku sbb aku tak perasan ada motor time tuh. Dah la dalam kalut cari jalan nak gi umah member...tapi motor tuh jauh lagi, takde la sampai berdecit tayarnyer brekkan keter aku. Disebabkan dia bawak laju kot...lepas jer simpang tuh aku breti kat tepi jalan nak tgk map, dalam duk bercakap2 ngan sis aku, ada org ketuk tingkap keter. Aku tekan kunci n turunkan sket tingkap...tanya ada apa? rupernyer mamat yg bawak motor tadi. aku tak ingat la apa yg dia kater sbb aku mmg tak masukkan dalam memori aku disebabkan dia gunakan bahasa n intonasi yg salah nak menegur menjadikan aku pun jadi biadap sama. Dalam dia membiadapkan diri tuh aku sempat mintak maaf la bagitau yg aku mmg tak nampak. Takkan la aku saja2 nak langgar org kan??? org yg eksiden tuh pung tak mintak pun nak eksiden ke hape ker...abah aku kater...kiter nih kalau berhati2 stara mana pung, kalau kiter tak langgar org...org yg langgar kiter...lgpun seingat aku sepanjang aku bawak keter, ari nih la first time jadi camtu. Tu pun jauh lagi...kalau tak dah lama dah mamat tuh arwah. Boleh dia marahkan aku tepi jalan tuh ngan bahasa yg cukup menyakitkan hati dan sunguh2 biadap!...aku cakap la..."Doh pahtu? saya mintak maaf ah kalu gitu..." dia duk pok pek pok pek lagi kater bawak keter macam xdk lesen la haper la, org mati2 blanggor tuh sebab org macam aku ah bawak keter...macam2 la....disebabkan aku dah mintak maaf tapi dia tetap cakap kasar + biadap...aku dengan biadapnyer tutup tingkap time dia tengah2 bercakap tuh n terus tgk map kad kawen member aku...kejap tu dia pun blah. Nak tegur pun biarlah dengan cara yg beradap...kalau dia datang2 tu cakap kater bakper bawak keter camtu...lain kali tgk betul2 dulu baru masuk simpang...cakap dgn nada yg betul, aku takde la jadik biadap sama...dah aku mengaku dah salah aku yg aku tak nampak. Dah mintak maaf pun...lagipun, jauh lagi time tuh...kalau dekat dah arwah dah dia tuh. Dia brek motor pun takde la sampai haus tayar tuh...kalau sampai dia terhuyung hayang sebab brekkan aku, mmg aku tak boleh dimaafkan. Aku terima...nih, jauh lagi...tapi sebab dia bawak motor laju, aku lak masuk simpang mengejut, mmg la terkejut beruk. Rasa jer nak langgar dia dari belakang time follow dia pastu...langgar, pastu undur keter kasi lenyek skali lagi...gerraammmmm....nasib bukan kat kg aku jer...kalau tak aku dah ajak minum tea O kat umah aku. Adei...menspoilkan mood aku jer. Sis aku tumpang bengang tapi sempat lg dia ketawakan aku sbb aku tya "Doh pahtu?" dalam nada 'menyekit' sbb dia tau yg kakaknyer ni bukan baik sangat tapi tadi tak ter'biadap' secara langsung. Dok tau ar, p xdok mood nak cari gaduh n pjgkan citer...aku tutup tingkap time mamat tu tgh meraung2 kat luar tuh pung dah cukup biadap. Aku jenis mengaku jer salah aku biler aku wak salah, n aku mmg tak loket nak mintak maaf kalau mmg dah salah aku...tapi tolonglah tegur ngan cara beradap bukannyer main laung2 pekik2 guna bahasa yg bodoh mcm org tak skolah....


(moral : nak marah org pung biarlah secara beradap...kalau tak, camner org nak hormatkan kiter...)


2) Gi majlis besday Heidi...anak Azwa, partner aku masa kejer dulu...comel sangat...macam anak patung! dang2 jer rasa nak ada baby smuler...hahahhahahaha...


3) Gi beli barang dapur ke Maa aku kat Mydin...adik aku wak sedih bgtu takde barang umah Maa...sabun mandi tak dok...sabun basuh tak dok...ubat gigi tak dok...sedih la pulok. Mmg slalunyer aku yg beli semua2 tuh tapi bulan nih aku tak balik, nih baru balik...masa aku kejer dulu siap Maa aku boleh wak stok lagi, aku pindah duk kat paka tuh barang dapur ngan sabun2 tu seme boleh bertahan sampai 6 bulan! hahahahahahaha...boleh jer gaji mmg aku shopping barang2 dapur n sabun2 tuh semua walaupun still ada lagi time tuh. Aku nak bagi duit kat Maa aku utk perbelanjaan dapur tapi Maa aku xmboh, time tu aku duk ngan dia, pastu putri3 aku Maa aku yg mengasuh...so, tu jer cara aku nak berterima kasih kat dia...seboleh-bolehnyer aku tak nak susahkan dia nak kena gi kedai bagai time aku tglkan putri3 aku kat dia. Semua dah cukup lengkap. Tetiap bulan aku akan spend dalam rm300 utk brg dapur ngan brg2 keperluan lain. Tetiap bulan beli mende yg sama walaupun aku tau yg bulan lepas2 tu tak abis lagi. Kalau tgk sabun basuh...mmg macam kat kedai jer...hahahahahahha...sebulan aku beli 2 paket yg 5kg tu...dah tetiap bulan, yg bulan lepas2 ada lagi...yg 2 bulan lalu tak usik lagi...sampai bertingkat2 sabun kat atas rak tepi mesin basuh. Hahahahhahahaha.....bayangkan aku tglkan dia, barang2 tuh boleh bertahan sampai 6 bulan lebih...sekarang nih tak leh la mewah cam time aku kejer dulu, sbb pakai duit En Hubby...En Hubby yg kejer sorang2...just sabun basuh jer yg mmg perjanjian tetap. Barang2 dapur seme tuh ada lebih beli lebih...kalau takde, beli gak...p sket2 jer la....En Hubby tak berkira ngan Family aku...biasa2 pun belum sempat aku bukak mulut, dia dulu yg bersungut...tapi tu lar...aku lak yg tak sampai hati nak membelanjakan duit dia sesuker suki hati aku...tak best kan tak kejer....huhuhuhuhuhu...tak leh pegang duit sendiri...


Ok...pasal...

I MISS U ALREADY!!!!

Hurm...sudah rasa rindu sama En Hubby....

Waaaaaa........................

Slalu time nak balik kg kalau dia kejer,

En Hubby akan amik cuti...ikot balik sama....

Nak pegi mana2, bagitau jer...mesti awal2 lg dia apply cuti

Tolong drivekan Pn Wife dia....

Slalu jer ada kat tepi nih...

Sekaki jer ngan Pn Wife kecuali nak gi kedai tepi umah

tapiiii............

Ari nih Pn Wife balik kg tanpa En Hubby

bukan utk sehari...tapi sminggu!

Nak buat cam ganer, En Hubby bukan tak leh amik cuti

p disebabkan dia gatikan tempat org

so tak leh ler suka suki nak cuti

Pastu ada Kursus yg dia tak leh nak tuang

Kena lak tetime cuti skolah camni...

kalau tak mboh balik kg tak boleh laa...

Hari2...

Cik Kaka tanya biler nak balik umah nek dia

Hari2....

Putri3 berarap cuti sebab nak balik umah nek dia

Hari2...

Putri3 rindukan Nekma & Tok Bah dia

dan....paling sedihnyer....

*

*

*

Start jer cuti skolah

Hari2...

Tok bah balik jer kejer akan tanya Nekma dia cucu2 dia tak balik ker...

Hari2 gak...

Tok Bah balik umah bersunggut "manerlah cucu2 aku dok sapa lagi, skaler ada balik doh nih...."


Adakah anak sulong & menantu sulong mereka ini sampai hati tak mboh balik kg????

Adei.....
Dah setahun lebih malam2 lepas En Hubby balik kijer, mandi2...aku suapkan dia makan nasik sambil tgk tv, time dia kejer malam siap bekal dia n suap nasik sblm gi kejer...hari2 peluk cium En Hubby...Hari2 cium bau wangi dia lepas dia sudah mandi...antor sampai pagar time nak gi kejer, buka pintu time balik kejer...berkhidmat untuk 24/7...tapi....
untuk sminggu ini aku adalah bercuti! huhuhuhuhuhu....
sminggu....
sminggu...
smingguuuu tuh....
baru tak sampai beberapa jam...
I MISS U ALREADY EN HUBBY!

Thursday, March 11, 2010

CUTI SEKOLAH...

Dah start dah...cuti skolah...
P sminggu nih En Hubby xleh ikot kami2 balik kg...
En Hubby kejer + ada kursus laks...
Hurm...nampaknyer ladie's jer la
Sian En Hubby kejer keras nak bg kami2 makan...
huhuhuhuhuhu
En Hubby / En Papa...KAMI SAYANG AWAK!!!
*
*
*
*
*
*
Khas untuk En Hubby / En Papa :
Jgn nakal2...hahahahhaha..acah jer
nak pesan, nanti makan jgn culas,
rasa lapo jer kuar makan kat kedai erk...
nanti Pn Wife buat byk2 kueh tgl kat peti Ais erk...
Bgn pagi tu dgr jer alarm terus bgn
takde second alarm macam biasa dah selama sminggu nih
Pegi kijer awal boleh sarapan awal...
kantin kat umah tutup sementara...
takde dah telo 1/2 masak ngan air O serta bekal pagi2
untuk sminggu okey...
Balik umah pas kejer jgn sedih2 tgk kami takde
Biasa kami yg sambut depan pitu grill
kami cuti dan mula bertugas balik mgu depan
malam jgn tido lewat sgt....
hehehhehehehe...
Tolong rindukan kami2 nih...
Kami tgl bukan sebab x syg
kami tgl sbb nak suh ada rasa rindu
kami tgl sbb cuti nih giliran Nek & Tok Bah lak tgk kami
sminggu jer...
kami pun akan rindu...
sminggu jer....
sminggu jer....
sayang En Hubby / En papa....
muah2...
THE END...=)

Saturday, March 6, 2010

LADY'S DAY....ngeh ngeh ngeh

4hb ari tuh tranung cuti umum, so skolah pun cuti la...kesian lok tgk putri3 sok tau nok wak gaper, mmg kesian la kalau tetime cuti dok balik kg kat nekma & tok bah dia. Minggu nih x leh balik sbb papa dia ganti org kejer...lagipun mgu depan dah start cuti skolah sminggu. Means mgu nih cuti 3 hari la...khamis, jumaat & sabtu. Kelas kafa pun xder...just training tekwando jer petang jumaat smalam...

So...ari khamis baru nih 04hb march adalah di istiharkan sebagai ladies day...muakakakakak...sebab aper??? sebab tak bawak En Hubby...hahahahahha... gi jalan2 window soping kat MESRA MALL...yg ke berapa ratus kali dok au oh benornyer gi jalan...bukan x puas...p sebab mmg tak dok tempat oh nok gi...kah kah kah...kali ni pegi berempat...Putri bertiga + mama...Cik Kaka la wahi lajok ajak gi jalan Mesra Mall kalau dia puas-puas kat umah. P salute to Cik Kaka sebab dia ajak berjalan jer...takde la nak mengamuk2 nak itu ini...macam mama dia la...tgk2 ikut tingkap jer...p mungkin gak ler "menurun" sebab masa pregnantkan ika mmg tak lekat kat umah...atas keter jer kijernyer...ke situ sini...mmg berjalan sokmo. Cik Kaka membesar dalam perut tuh membesar atas keter laa...hehehehhe...

sbetulnyer tak plan pun...luper nak bg En Hubby borang peraduan Shell yg berlambak2 tuh suh letak dalam box kat Shell seberang jalan tuh masa En Hubby nak pegi kijer. Tarikh tutup 7hb march, alang2 dah isi myk...borang lak tak berbayar pun...bukan ader kena jawab2 slogan ker haper ker, apa salahnyer isi kan? untung2 menang rm100k tu, kaya la mak...muahahahhahahaha...so, rajin2kanlah diri kuar umah. kalau ikutkan mmg duk umah jer ari tuh. Dah kuar tuh straight terus la ke MESRA MALL...cuci2 mata, tubik masuk kedai usha barang...



Haa...nih jer la yg dia mintak setiap kali pegi "SHE MALL"...Big Apple....yg ada buah strawberi kat atas tuh...tu jer laa...mmg x pernah mengamuk nak mende2...sbb tu tak kesah nak angkut dia pegi maner2, tak rugi pun...nek dia sdiri pun pelik tgk dia kalau masuk pasaraya ke gi mana2 ke, mmg tak pernah mengamuk langsung nak apa2....menan ke haper ker....dia cuma kater " kaka nak tengok jer....", "kaka pegang jer..."...hehehehhehe...kalau jumpe anak2 patung ker dia just peluk jer...menan2 pung dia pegang dan belek2 jer...tapi...........donut big apple nih mmg perkara wajib la kalau pegi...sebijik jer...ngan air vitagen...pastu sambung semula berjalan....kakak2nyer pung gitu gok, mmg dok pernah mengamuk nak itu ini...dah tau sangat perangai mama dia, kalau mengamuk pecah satu pasaraya pun kalau perkataan awal kuat adalah "TIDAK!" jgn harap ler....hahahahahahhaha...nak aper2 boleh, bagitau n kiter discuss apakah benda tuh patut dibeli @ tidak...kalau nak jugak, kalau mama kata lain kali, lain kali mmg beli, tapi kalau mengamuk.....keputusan muktamadnyer adalah "TIDAK!!!"...

Putri bertiga sedang makan Big Apple depan jer kedai big apple tuh...ingat nak makan kat food court...p nih adalah request dari Cik Kaka...nak makan atas kusi tu ok! tengah2 orang lalu lalang tuh....adei....
Yang nih dalam TOY'S R US....bayangkan betapa jantung aku berdegup kencang macam berlari 100m...walaupun dalam sejarah yg lepas2 cik kaka tak pernah mengamuk nak itu ini tapi dia tetap budak kecik lagi kan? kan? ada gak ler perasaan takut tuh...hahahhahaha...ada satu benda yg menarik perhatian dia, mintak belikan tapi aku kater...."mama takde duit...nanti kiter mari ngan papa neh..." Cik Kaka kater...."Ada...mama ada duit...lam poket tuh...." hahahhahahaha....p sib baek termakan pujuk...p terpaksa ikut 'ere' dia nak amik gambo itu ini nak tunjuk kat papa dia....hehhehehhehe...laaaaayyyaannnnn....
Katil Bebi 1...
*
*
*
*
Beskal 1...Cik Kaka kater "Kaka ada doh Beskal pink...."
Beskal 2....hak ni kaler pink..."Kaka nak try jer..."
Akhirnyer....berjaya gak kuar dari kedai tuh dengan selamatnyer...
Fuhh.....lega seh....
P nih satu lagi feberet ika nih & Kakak2nyer...
dok au ah sedap maner p mmg boleh dikatakan kalu gi mmg kena ah...
*
*
*
*
*
*
*
nasik ayam kat food court MESRA MALL...

Ingat dah bagi makan kenyang2 kat umah tadi selamat la bahagian nih...tak selamat jugak....& yg nih ada bahagian papa dia...tapau sebungkus ke papa dia...hehehheheh...so malam ni dapur adalah cuti ok!.....=))


Pasal aper aku tak kesah? sebab....tu haa....



Cik Kaka yg agak payah makan nasik...boleh makan dengan banyaknyer...p dia share ngan Kak Bie dia la...balik modal la kirenyer....hehehehhehehe....janji dia makan dengan banyaknyer....

" sedap! " cik kaka kater...

yang nih putri sulong yg sentiasa berselera...hahahahahahha...sorang2 jer dia hadap nasik tu sepinggan.....makan la kak....tak kesah la org nak kater agak bulat ke haper ke...janji kakak sehak! hahahahahahhaha....sehak macam saper????
*
*
*
*
*
*
*
*
MACAM MAMA LAAAAA.......kater papanyer....hahahahahahah
THE END....=)))

KEK MARBLE STRAWBERI

Pagi tadi boleh x t'kejut tido nak buat sarapan/bekal En Hubby...huhuhuhuhu...sungguh rasa bersalah! Cik Kaka la tah haper2 bangun mengamuk dekat kul 4 pagi smalam...sedor dok sedor En Hubby cium pipi, aku celik mata tgk En Hubby dah siap pakai baju kejer...bangun2 buat air n tapau puding eskrim yg buat smalam...pastu En Hubby kater "cup cake mareng abis oh ke mama? " hahahahhahaha...tapau seme skali kat En Hubby....sedap ker??? sedap la kot, sbb smalam pun En Hubby makan banyak dah...sesambil layan FB dia...so, oleh kerana En Hubby kater sedap jadik meh ler kiter kongsikan sama2 erk....sbb En Hubby nih mmg payah ler nak kater mende yg idak2nyer...tak sedap terus cakap tak sedap! hahahhahahahah....

Nih ler Ghupernyer....p asal2 resepinyer adalah KEK MARBLE...tapi di ubah suai oleh aku jadik cup cake sebab kalau kek seloyang besor gedabak tuh kureng menarik minat putri3...sedap setara mana pun mmg tak abes nyer laa...tu yg jadik ke malas nak buat aper2...kalau buat dalam cup kecik2 nih, tengah2 main pun dia amik satu2 ngap....hehehehhehe...

KEK MARBLE STRAWBERI

BAHAN-BAHAN

1) 1 1/2 cawan tepung gandum (ayak)
2) 1/2 cawan gula kastor
3) 3 biji telor
4) 3/4 cawan marjerin
5) 1 s/t esen vanila
6) 1 sudu kecik ovallete (x isi pun xpe...kalau isi kek lg lembut laa....)
7) 1 s/t baking powder (ayak bersama tepung gandum)
8) Strawberi Emulco (terpulang la kalau nak guna emulco apa pun, coffee ker...choc ker...pandan ker...p make sure satu jenis jer la, nanti ada banyak rasa la kek tu, tak reti la nak bagi nama aper...hahahahahah)
9) Pewarna (yg aku buat kaler plain, merah (strawberi) & Hijau)

CARA-CARA

1) Pukul gula, marjerin & ovallete sehingga kembang + gebu
2) Masukkan telor sebiji demi sebiji, means masukkan sebiji...pukul rata....pastu masukkan sebiji lagi sampai la abis ke 3-3 biji tuh....pukul lg sampai kembang gebu...
3) masukkan esen vanila, pukul lagi....
4) Masukkan tepung gandum + baking powder yg telah diayak ke dalam adunan, kacau rata...guna mixer pun boleh p make sure kelajuan rendah jer la. kacau sampai sebati...tak yah lama2 sangat kacaunyer...cukup sampai sebati jer.
5) Bahagikan kepada 3 bahagian (3 mangkuk), 1-plain...tak yah taruk aper2 kaler, 2-taruk strawberi Emulco... & 3- letak kaler hijau...
6) sudukan selang seli ke dalam cawan kertas
7) Bakar selama 10 minit dengan suhu 150' didalam oven yg telah dipanaskan terlebih dahulu...(atas oven memasing la yer....)
8) Siap untuk dimakan!

*** resepi nih untuk seloyang kek, jadi kalau nak buat kek taruk jer dalam loyang, bakar dalam 45 minit gitu...atas oven memasing la yer...


"selamat mencuba...aku pun bukan reti sgt, try2 menjadik lak...hehehhehehe...kek mana2 pun sama jer, cuma bahan tu ubah situ sket sini sket...nama pun jadik lain...=))"

Wednesday, March 3, 2010

RESEPI KEK CAWAN @ CUP CAKE OREN

Sesaper yang nak cuba buat kek cawan @ cup cake oren meh la try resepi mudah nih...mudah & sedap...hehehehhehehe...pepandai jer naik lif tekan sdiri. Mukakakakakak....p mmg gerenti sedap la...tak tipu punya...

RESEPI KEK CAWAN @ CUP CAKE OREN

BAHAN-BAHAN
1) Gula kastor = 3/4 cawan (boleh kurangkan sket ...kalau tak suker manis sgt laa...)
2) Marjerin = 3/4 cawan
3) Tepung kek naik sendiri = 1 1/2 cawan
4) Pes oren = 1 sudu kecik
5) Sunquik = 2 sudu besar
6) ovallete = 1 sudu kecik
7) Telor = 3 biji

CARA-CARA
1) Pukul Marjerin , ovallete dengan gula sampai kembang. Pakai Mixer jer...dengan kelajuan tgi
2) Masukkan telor sebiji demi sebiji
3) Masukkan pes oren & sunquik....pukul lagi sampai sebati...
4) Masukkan tepung dan gaul dengan cara kaup balik....tak yah guna mixer...gaul pakai senduk jer....
5) Panaskan oven, masukkan bahan2 yg digaul tuh dalam cup kecik2...bakar pada suhu 150' selama 10 minit atau sampai masak....atas oven memasing la...kena pantau gak ler takut belum masa dah masak sbb kiter isi dalam cup kecik2, dia mudah masak....




taruk dalam cup kecik2 yg lawo2 menarik minat putri3 sket...heehheheheheh....yg pasti resepi nih mudah jer nak buat dan sedap! k selamat mencuba....=)


Tuesday, March 2, 2010

CERITA DI SEBALIK TAPEI HAI PENG

"TAPEI HAI PENG"



Besday En Hubby ari tuh kitorang sekuarga sarapan kat Hai Peng, nak dijadikan citer, sampai2
tuh dah lewat...so x byk la makanan paginyer...p still ada serba sikit. Sudah2 jer makan Cik Kaka ada kata something p mama & papa x paham maner...sebab Cik Kaka walaupun dah berumur 2 taun 6 bulan, ada lg la sket2 bahasa jerman dia tuh...so, suh la dia tunjuk apa yg dia maksudkan. Ghuper2nyer dia kater nak tapei...(tapai)...time tuh tapei dah abis, biasa2 banyak jer...mungkin gak sbb lewat ngat dah time tuh. Cik Kaka dok puas ati kater ada...ada...nampak ijau2 kat dalam bekas atas meja. Papa dia angkat la utk puaskan ati dia, tunjuk yg tapei xder...p Cik Kaka dok leh terima kenyataan...hahahhahahahaha...bayangkan dari kemaman sampai paka dia mengamuk dalam keter "nok tapei...nok tapei..." nak marah pun ada...p nok sukker pung ada...En Hubby wak lawak kater...mende gaper la Hai Peng isi dalam tapei yer...sampai Cik Kaka leh mengamuk gitu skali ingat ke Tapei Hai Peng....hahahahahhahahah
Pastu...pagi masa nak gi Appreciation Day kat Balok tuh, singgah ler sarapan kat Hai Peng skali lagi...Sib baek ada...hahahahahahha....tgk muker Cik Kaka yg malu2 sbb papa yer duk perli2 ker dia pasal Tapei....macam2 la putri kecik nih...adei..........payah!
Cik Kaka dengan feberetnyer yg malu2 kena perli...hahhahahahahahahahahha....


Erkkk.....Alhamdulillah....hehehehhehehehhe...kakak2nyer & papanyer makan nasik lemak ikan...ari nih dok order telo masak separuh...just roti bakar jer...mama??? mehun goreng....ngeh! ngeh! ngeh!....

Kopi En Hubby...dulu aku suker minum kopi peng, p sejak 2 menjak nih biler minum jer rasa macam pening2 lalat gitu...adakah? hahhahahahhahahah bukan......bukan sebab aku pregnant...mungkin gak darah aku naik sbb kafein...p aku tak dok daroh tinggi kecuali time pregnant...mungkin darah la kot...so aku stop minum kopi. Comel gelas yer ork??? tu tangan En Hubby la tuh, sebok jer....hahahhahahahahah....konon2 tunjuk bukti label Hai Peng....pepehal, ari tuh terlepas la hajat Cik Kaka ngan Tapeinyer.....

Monday, March 1, 2010

TERAPI UTK FULHOUSEWIFE cam aku....=)

Agak2 la kan...kat maner nih? hehehehheheheh...nih xtivty lepas appreciation day tuh...Gi jalan2 cuci mata kat EAST COST MALL...mmg betul2 cuci mata bukan cuci poket @ wallet ke haper ker...soping ikut tingkap semata2...hehehhehehehe...kiter cakap pasal
"terapi utk fullhousewife cam aku"
kan?memang nih la terapi untuk aku sejak dari skolah lagi...kalau aku serabut ke tensen ke haper2 jer la yg sewaktu dengannyer memang nih la kejer aku...lebih2 lagi time duk blaja kat politeknik dulu...abis jer kelas @ tak de kelas, ni je la kejer aku. Ni jer mende yg boleh merilekkan aku...Boleh dikatakan mmg hari2 aku tawaf bandar kuantan. Sebut jer kat maner...hahahhahahaha...dengan aper??? jalan kaki jer...dari terminal kuantan ke ocean...ke mydin...ke kuantan plaza...ke kuantan parade...ke kompleks teruntum...ke megamall...ke beteng...sebab tu la kot dulu aku mantain jer. hahhahahahahahahaha....tak tau la kan, lain orang lain caranya. Tapi dulu, nih la terapi aku...sampai sekarang sebetulnyer...p skarang payah sket la nak buat cam dulu...sebab tu la kot dulu aku jarang hangin2...aku berjalan pung bukan beramai-ramai...aku jalan sorang2 jer..kekadang jer heret member baik aku...dengan tu jer aku leh tenangkan balik rasa tensen....rasa sakit hati aku....rasa serabut kepala...berjalan....berjalan...dan terus berjalan....cuci2 mata. Aku mmg suker jalan2 tgk orang...tgk barang...kalau dulu tanya jer aku kat maner ada sale...kat maner ada jual mende tu mende nih...kat maner brg paling murah...kat maner kedai makan paling sedap...Semua benda ok bleh tya aku....hahhahahahaha... skrang nih benda nih turun ke si kecik Zulaika nih. Kalau dah start berjalan...slagi tak puas tawaf, jgn harap ler nak ajak balik...time dia kepuasan, slalu jer kuar dari mulut dia "mama...jom she mall...." hahahhahahahahah.....

En Hubby sokmo migrain ngan aku biler tetime kami bergaduh, aku ngan dia bukan jenis ho ha ho ha time bergaduh, kami buat hal memasing jer...letak jer tepon aku terus kuar umah berjalan sana sini....hahahahahhahahahah...dah agak2 sejuk2 suam lenguh2 kaki...baru aku balik n terus buat terjun tiruk kat tilam umah....zzzzzzz.....bangun jer pagi esok dah clear...hehehehehheheh... En Hubby? hahahhahahahaha...dia akan tepon berpuluh2 kali tya housemate aku, aku dah balik ke blum...kadang tu sampai tengah malam baru sampai umah.dah tau sgt perangai aku. Memang dia susah hati sesangat biler gaduh ngan aku, dia takpe la, jenis dia, nak marah ke haper ker, dia tido jer 5 minit, bangun tuh dah tak ingat aper2....dah 100% okey! aku??? yg slalu kena marah nih??? mmg payah gilo nak sejuk senang2...saper yg x hangin biler kena marah mende2 yg kecik2 jer....yg tak patut pung marah....En Hubby, sila jgn marah lagi yer...En Hubby dah tak Hangin2 macam dulu time kami berkawan & berkasih...En Hubby COOL yer sekarang....hehehhehehheheh....

Yang nih time si kecik nih mengamuk aper ntah...ader jer yg dok kena, tu yg En Hubby buat muker tu tuh...hahahhahahaha....kejap nak waffer....kejap nak jagung...pastu nak waffer balik...


Time nih papa dah hangin....papa bagi warning...p ika sengeh jer....


Haa...dah senyum....pasal aper??? pasal Pn Wife dia kater...senyum la sket...masam purik! nok amik gambo nih...hahhahahahahaha...nak menghilangkan tensen En Hubby benornyer...tensen ngan ika ngan putri2 dia...Baru tau...sekerat hari dok sapa doh gitu doh, aku yg hari2 nih...24 jam ngan putri3??? saper nak jawab??? pening wei....bukan senang nak besarkan sesorang anak nih kalu dok sabo...huuhuhuhuhuhu....p hari tu mmg enjoy la sbb En Hubby bagi can la kat Pn Wife dia jalan2 cuci mata cuci otak yg asyik terperuk jer kat umah...tgk baju....tgk hand bag...( En Hubby sila mention erk...hand bag kaler krim yg En Hubby pegang tadi sungguh menggoda...) hahhahahahahaha....tgk itu tgk ini....walaupung hanya luak rm 22.70 utk makan kat food court...rm 8 utk pencuci screen laptop...tapi Pn wife sungguh suker..sungguh gumbira....hahhahahahahahahhahahaha....lain kali bawak lagi erk....


Yang nih pemandangan dari atas bumbung ECM...dari parking lot...bandar kuantan....nampak tak Megamall??? hehhehehehehhe....tempat lepak time blaja dulu....boring2 jer gi tgk wayang rm3 kat GSM megamall guna pas pelajar...dulu la, skarang tak tau brape hinggit dah...




Yang nih??? si kecik tuh mengamuk ingat papa dia nak tgl mama...tak mboh tutup pintu keter sapa takutnyer papa tgl mama...

Gamba2 kat bawah nih selingan dari Appreciation Day....

Aby dan kakak Ain....






Loving couple....En Hubby & Pn Wife....



Si Budak Kecik yg nak gak bergambo lepas jer tgk mama & papa amik gambo berdua....slalu jer gitu....jeles! huhuhuhuhu...dah time tido dia tolak jauh2 papa dia tak mboh bagi tido tepi mama dia...kesian papa.............hahhahahahaahah

Penutup citer, gamba Budak Kecik Zulaika ngan riben ijau kat tgn....umah ijau...
Kesimpulannyer, hujung minggu nih cukup menggembirakan Pn Wife...bekal utk hari2 seterusnya...biler dah agak2 kureng, En Hubby sila cas balik energy Pn Wife ngan bawak gi Gambang Water Park ker...Lost World Of Tambun ker...Genting Kota Keriangan ker...Langkawi ker...A Famosa Water Park ker....hahahahhahahahaha....apa kater En Hubby????
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Banyok Pitih Mah....Abaikan jer......hahahhahahahahahhahahahahah

APPRECIATION DAY PETRONAS

Minggu rushing...Ari jumaat pas En Hubby balik kijer pagi tuh rilek2 jap...pastu balik tranung, pegi kat housemate En Hubby masa dia duk membujang kat paka dulu kawen kat seberang marang...dah alang sampai tranung, balik merang la kejap. Antor kek besday my sis yg aku godek2 malam tu. Sampai2 jer kat umah cam pelik jer macam meriah sket...heheheheheheh...ada "simple majlis" utk adik aku yg no 3 ngan husband dia...pastu adik aku yg form 5 yg duk hostel balik...pastu besday girl balik ngan keter semut pok wan dia...kire cukup la adik beradik aku ari tuh. Maa & Abah cam terkejut gak ler tgk kami2 terpacak depan umah tiba2 sbb time nak balik paka ari tuh aku dah kater tak balik dah nih...balik cuti skolah lak. hahhahahahahaha.....Lepas majlis, potong2 makan2 kek....alhamdulillah la seme org kater kek tuh sedap....muakakakakakak.....nanti aku postkan resepi kek tuh erk. Siap adik2 aku yg laen tuh dah awal2 tempah utk besday diorang yg akan datang. Hampeh tul laa.....hahaahahaha....lepak2 borak2 ngan adik2...maa...abah...pastu pegi umah Aboh En Hubby ada lak majlis baca yassin utk Aboh yg masih lg sakit...sampai2 jer org tengah baca dah ramai2, aku ingat malas la nak masuk sbb org dah baca separuh, p mek beria2 suh aku join gak, naik atas umah mintak yassin ngan Angah...mencelah masuk baca sama2...Alhamdullillah abis sama2 sbb org yg baca ramai2 tuh baca slow2 jer...lepas2 majlis balik semula umah Abah...borak2, sembang2...malam tuh balik paka semuler sbb esok tu ada Appreciation Day Petronas kat De Rhu Beach Resort...

Nih gamba aku ngan member cyber...muakakakakak...member cyber....member Pn Azwa, partner aku masa kijer dulu. Jumpa kat FB...kebetulan En Hubby dia kejer sama tempat ngan En Hubby aku, terus jadik member...hehehehhehehe...gamba2 nih dari kamera dia la, kan kalau korang ingat...kamera aku mati lemas kat Gambang Water Park ari tuh....huhuhuhuhu....sedih...masih lg tak berpengganti....


Nih acara yg sbetulnyer tak dok pung nama aku & En Hubby...acara tarik upih...nama jer tarik upih, p upih digantikan dengan pletwood sekeping...Isteri menarik suami. Member En Hubby yg beria suh kami masuk sbb dia kater kami idola dia...hahahahahahahha....sbetulnyer dia percaya yg aku mampu jer tarik En Hubby...hahhahahahaha.....

En Hubby dengan gaya supermannyer....




hahahahahahahhahaha....aku la tuh menarik En Hubby...sebelah tgn jer tuh, jgn dok cayer....kah kah kah...kuat la konon2...p separuh jalan jer pastu tarik guna 2-2 belah tgn...berat gak En Hubby aku ghupernyer...sbetulnyer mmg kami mendahului time nih, mmg tgl jauh ah couple lain p slack couple yg no.3 tuh, dia tak larat nak tarik husband dia....waaaaaaa.........kalah siot....sedih ngat..................................huhuhuhuhuhuhuhu.....
lepas makan2 seme....putri3 dah bersiap sedia nak mandi kolam...aku malas nak join dah sbb duk bersembang ngan isteri2 member2 En Hubby sementara tgu anak2 memasing mandi manda, p En Hubby tak larat nak melayan 3-3 org putri dia sorang2...dengan paksa rela aku turun gak ke dalam kolam...dah berendam tuh paham2 jer la putri3 tuh mmg liat giler nak naik...dekat kul 4 lebih baru la bleh kuar kolam...siap2...bertolak....bertolak kemana????
*
*
*
*
*
*
*
*
*
nantikan Entry seterusnyer....hahahhahahahahaha....terapi utk seorang HOUSEWIFE
The End.....=))

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service