JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Saturday, March 13, 2010

Miss U Already!!!!! Arghhh.....

Mintak2 Azwa dok bacer Entry nih...kah kah kah...

kalu mum bacer pung abaikan jer wa neh...=))

Sapa doh gumoh kg nih...setelah :


1) gi makan gulai kawen umah member masa sek tok jiring dulu...sesat tak la sesat tapi ada sesuatu yg membengangkan aku n my sis...aku mengaku la salah aku tapinyer. Tapi, sebagai manusia nih kiter kena la adat tertibnyer nak tegur nak marah orang kan? Citernyer pasal masuk simpang...mmg la salah aku sbb aku tak perasan ada motor time tuh. Dah la dalam kalut cari jalan nak gi umah member...tapi motor tuh jauh lagi, takde la sampai berdecit tayarnyer brekkan keter aku. Disebabkan dia bawak laju kot...lepas jer simpang tuh aku breti kat tepi jalan nak tgk map, dalam duk bercakap2 ngan sis aku, ada org ketuk tingkap keter. Aku tekan kunci n turunkan sket tingkap...tanya ada apa? rupernyer mamat yg bawak motor tadi. aku tak ingat la apa yg dia kater sbb aku mmg tak masukkan dalam memori aku disebabkan dia gunakan bahasa n intonasi yg salah nak menegur menjadikan aku pun jadi biadap sama. Dalam dia membiadapkan diri tuh aku sempat mintak maaf la bagitau yg aku mmg tak nampak. Takkan la aku saja2 nak langgar org kan??? org yg eksiden tuh pung tak mintak pun nak eksiden ke hape ker...abah aku kater...kiter nih kalau berhati2 stara mana pung, kalau kiter tak langgar org...org yg langgar kiter...lgpun seingat aku sepanjang aku bawak keter, ari nih la first time jadi camtu. Tu pun jauh lagi...kalau tak dah lama dah mamat tuh arwah. Boleh dia marahkan aku tepi jalan tuh ngan bahasa yg cukup menyakitkan hati dan sunguh2 biadap!...aku cakap la..."Doh pahtu? saya mintak maaf ah kalu gitu..." dia duk pok pek pok pek lagi kater bawak keter macam xdk lesen la haper la, org mati2 blanggor tuh sebab org macam aku ah bawak keter...macam2 la....disebabkan aku dah mintak maaf tapi dia tetap cakap kasar + biadap...aku dengan biadapnyer tutup tingkap time dia tengah2 bercakap tuh n terus tgk map kad kawen member aku...kejap tu dia pun blah. Nak tegur pun biarlah dengan cara yg beradap...kalau dia datang2 tu cakap kater bakper bawak keter camtu...lain kali tgk betul2 dulu baru masuk simpang...cakap dgn nada yg betul, aku takde la jadik biadap sama...dah aku mengaku dah salah aku yg aku tak nampak. Dah mintak maaf pun...lagipun, jauh lagi time tuh...kalau dekat dah arwah dah dia tuh. Dia brek motor pun takde la sampai haus tayar tuh...kalau sampai dia terhuyung hayang sebab brekkan aku, mmg aku tak boleh dimaafkan. Aku terima...nih, jauh lagi...tapi sebab dia bawak motor laju, aku lak masuk simpang mengejut, mmg la terkejut beruk. Rasa jer nak langgar dia dari belakang time follow dia pastu...langgar, pastu undur keter kasi lenyek skali lagi...gerraammmmm....nasib bukan kat kg aku jer...kalau tak aku dah ajak minum tea O kat umah aku. Adei...menspoilkan mood aku jer. Sis aku tumpang bengang tapi sempat lg dia ketawakan aku sbb aku tya "Doh pahtu?" dalam nada 'menyekit' sbb dia tau yg kakaknyer ni bukan baik sangat tapi tadi tak ter'biadap' secara langsung. Dok tau ar, p xdok mood nak cari gaduh n pjgkan citer...aku tutup tingkap time mamat tu tgh meraung2 kat luar tuh pung dah cukup biadap. Aku jenis mengaku jer salah aku biler aku wak salah, n aku mmg tak loket nak mintak maaf kalau mmg dah salah aku...tapi tolonglah tegur ngan cara beradap bukannyer main laung2 pekik2 guna bahasa yg bodoh mcm org tak skolah....


(moral : nak marah org pung biarlah secara beradap...kalau tak, camner org nak hormatkan kiter...)


2) Gi majlis besday Heidi...anak Azwa, partner aku masa kejer dulu...comel sangat...macam anak patung! dang2 jer rasa nak ada baby smuler...hahahhahahaha...


3) Gi beli barang dapur ke Maa aku kat Mydin...adik aku wak sedih bgtu takde barang umah Maa...sabun mandi tak dok...sabun basuh tak dok...ubat gigi tak dok...sedih la pulok. Mmg slalunyer aku yg beli semua2 tuh tapi bulan nih aku tak balik, nih baru balik...masa aku kejer dulu siap Maa aku boleh wak stok lagi, aku pindah duk kat paka tuh barang dapur ngan sabun2 tu seme boleh bertahan sampai 6 bulan! hahahahahahaha...boleh jer gaji mmg aku shopping barang2 dapur n sabun2 tuh semua walaupun still ada lagi time tuh. Aku nak bagi duit kat Maa aku utk perbelanjaan dapur tapi Maa aku xmboh, time tu aku duk ngan dia, pastu putri3 aku Maa aku yg mengasuh...so, tu jer cara aku nak berterima kasih kat dia...seboleh-bolehnyer aku tak nak susahkan dia nak kena gi kedai bagai time aku tglkan putri3 aku kat dia. Semua dah cukup lengkap. Tetiap bulan aku akan spend dalam rm300 utk brg dapur ngan brg2 keperluan lain. Tetiap bulan beli mende yg sama walaupun aku tau yg bulan lepas2 tu tak abis lagi. Kalau tgk sabun basuh...mmg macam kat kedai jer...hahahahahahha...sebulan aku beli 2 paket yg 5kg tu...dah tetiap bulan, yg bulan lepas2 ada lagi...yg 2 bulan lalu tak usik lagi...sampai bertingkat2 sabun kat atas rak tepi mesin basuh. Hahahahhahahaha.....bayangkan aku tglkan dia, barang2 tuh boleh bertahan sampai 6 bulan lebih...sekarang nih tak leh la mewah cam time aku kejer dulu, sbb pakai duit En Hubby...En Hubby yg kejer sorang2...just sabun basuh jer yg mmg perjanjian tetap. Barang2 dapur seme tuh ada lebih beli lebih...kalau takde, beli gak...p sket2 jer la....En Hubby tak berkira ngan Family aku...biasa2 pun belum sempat aku bukak mulut, dia dulu yg bersungut...tapi tu lar...aku lak yg tak sampai hati nak membelanjakan duit dia sesuker suki hati aku...tak best kan tak kejer....huhuhuhuhuhu...tak leh pegang duit sendiri...


Ok...pasal...

I MISS U ALREADY!!!!

Hurm...sudah rasa rindu sama En Hubby....

Waaaaaa........................

Slalu time nak balik kg kalau dia kejer,

En Hubby akan amik cuti...ikot balik sama....

Nak pegi mana2, bagitau jer...mesti awal2 lg dia apply cuti

Tolong drivekan Pn Wife dia....

Slalu jer ada kat tepi nih...

Sekaki jer ngan Pn Wife kecuali nak gi kedai tepi umah

tapiiii............

Ari nih Pn Wife balik kg tanpa En Hubby

bukan utk sehari...tapi sminggu!

Nak buat cam ganer, En Hubby bukan tak leh amik cuti

p disebabkan dia gatikan tempat org

so tak leh ler suka suki nak cuti

Pastu ada Kursus yg dia tak leh nak tuang

Kena lak tetime cuti skolah camni...

kalau tak mboh balik kg tak boleh laa...

Hari2...

Cik Kaka tanya biler nak balik umah nek dia

Hari2....

Putri3 berarap cuti sebab nak balik umah nek dia

Hari2...

Putri3 rindukan Nekma & Tok Bah dia

dan....paling sedihnyer....

*

*

*

Start jer cuti skolah

Hari2...

Tok bah balik jer kejer akan tanya Nekma dia cucu2 dia tak balik ker...

Hari2 gak...

Tok Bah balik umah bersunggut "manerlah cucu2 aku dok sapa lagi, skaler ada balik doh nih...."


Adakah anak sulong & menantu sulong mereka ini sampai hati tak mboh balik kg????

Adei.....
Dah setahun lebih malam2 lepas En Hubby balik kijer, mandi2...aku suapkan dia makan nasik sambil tgk tv, time dia kejer malam siap bekal dia n suap nasik sblm gi kejer...hari2 peluk cium En Hubby...Hari2 cium bau wangi dia lepas dia sudah mandi...antor sampai pagar time nak gi kejer, buka pintu time balik kejer...berkhidmat untuk 24/7...tapi....
untuk sminggu ini aku adalah bercuti! huhuhuhuhuhu....
sminggu....
sminggu...
smingguuuu tuh....
baru tak sampai beberapa jam...
I MISS U ALREADY EN HUBBY!

1 comment:

ciK LyndaWawa igUana said...

phewwitttttt...saya pun mo post macam ini jugak laa.hehehehe

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service