JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Wednesday, March 3, 2010

RESEPI KEK CAWAN @ CUP CAKE OREN

Sesaper yang nak cuba buat kek cawan @ cup cake oren meh la try resepi mudah nih...mudah & sedap...hehehehhehehe...pepandai jer naik lif tekan sdiri. Mukakakakakak....p mmg gerenti sedap la...tak tipu punya...

RESEPI KEK CAWAN @ CUP CAKE OREN

BAHAN-BAHAN
1) Gula kastor = 3/4 cawan (boleh kurangkan sket ...kalau tak suker manis sgt laa...)
2) Marjerin = 3/4 cawan
3) Tepung kek naik sendiri = 1 1/2 cawan
4) Pes oren = 1 sudu kecik
5) Sunquik = 2 sudu besar
6) ovallete = 1 sudu kecik
7) Telor = 3 biji

CARA-CARA
1) Pukul Marjerin , ovallete dengan gula sampai kembang. Pakai Mixer jer...dengan kelajuan tgi
2) Masukkan telor sebiji demi sebiji
3) Masukkan pes oren & sunquik....pukul lagi sampai sebati...
4) Masukkan tepung dan gaul dengan cara kaup balik....tak yah guna mixer...gaul pakai senduk jer....
5) Panaskan oven, masukkan bahan2 yg digaul tuh dalam cup kecik2...bakar pada suhu 150' selama 10 minit atau sampai masak....atas oven memasing la...kena pantau gak ler takut belum masa dah masak sbb kiter isi dalam cup kecik2, dia mudah masak....




taruk dalam cup kecik2 yg lawo2 menarik minat putri3 sket...heehheheheheh....yg pasti resepi nih mudah jer nak buat dan sedap! k selamat mencuba....=)


2 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

woh kak.......macam sedap..hehehe....nanti org try buat..

nadhs kayel said...

tie..ngan microwave ley bako ke eh..oven dah meletup.microwave ni pun dpt ms cabutan betuah away day ari tu kat sempurna resort tu....huhu..x terbeli2 pun oven baru..maklum la..bos keje kilang kicap je..

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service