JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Sunday, May 30, 2010

LAGI MAU CITER...hehehhehe

Slagi i tak bushan yer...hahhahahahha....
Mungkin org lain dah berpuluh2...beratus2 hand bag cam gini kan?
Tapi aku? ni la First n Ever kot...
sebab sblm2 ni mmg non hadoo...
Bukan la mahal sangat pun...lg2 tak terasa sbb gn kupon jerk
Tapi...value tu tak sama ngan yg "mudah buleh"
Means...tgk jer dah boleh beli...
i tak macam tu tau...hahhahahah
ni pun setelah angkat letak angkat letak berpuluh2 kali
Hasil usaha Intai dari dia duk kat 'NEW ARRIVALS' lagi
Dan paling penting...ni En Hubby yg bagi...n dia yg berkenan...
Ingat senang ke laki aku tu nak bagi apa2?
Bukan kedekut...tapi Pn Wife bkn jenis Shopaholic...
Tanya mende2...jawapan dah tau..."biar ah lu...nanti ah..."
Pasai aper En Hubby suker bg or bawak balik gaper2 ke Pn Wife dia ni????
First hadiah yang dapat dari En Hubby masa Besday i yg ke 18...
En Hubby bagi Muzik Mug...Masa tu dia p amek aku balik dari kelas komputer...
Pastu blanjer makan kat Bt Buruk...n bagi hadiah tu...
Terkujat i tau sebab En Hubby mmg suker jer cari pasal ngan aku
tetiba bagi hadiah...hahhahahahahahha...
Mmg En Hubby pemandu aku time tu
Maa yg suh dia gi tlg amek aku...sbb mmg bas ke kg aku payah
nak2 petang...mmg takde! soo...korang dah bley agak la kan?
Camner kitorang ni leh jadi setahap ni?
Bahagia jer...bergaduh pun max 5 minit jer..=)
Jgn memain...menantu kesayangan Pn Aminah tu
lagi adalah Sebab kami dah kenal hati budi memasing
Sebab kami adalah berkawan dari kecik...
Umah dekat2...aku laung dari umah aku dah bley dengar kat umah dia
Mak Ayah kami berkawan...Maa & Mek adalah saing baik...
Tapi kami? Mmg slalu gaduh...tapi, tu la tempat bergaduh
tu la tempat mengadu...bermanja...hahahahha
Tak dapat dalam tepon...kami berbalas surat ok...
Bukti???? bleh datang umah kami tunjuk kotak azimat kami
Nanti ada masa kiter wak Entry pasal surat cinta erk...
Aku manja? oh no! no! no!...En Hubby i manja okey...
kah kah kah...sorry yang...i tersasul...ampun....hahaahhaha
Ok...berbalik pada citer la k...hahahahha
Balik2 jer umah terus buka dpn adik2...Mug??? pastu kat kotak ada gamba muzik2...kompius lak aku...berbunyi ker...mana butangnyer...adeiiii...
puas telek puas belek2...aku deside jer Mug Garfield tu punoh...muakakakakakak...punya la jakun...
Sehingga la keesokkannyer tu...aku letak Mug tu kat meja study dalam bilik...masa duk study tuh, aku sengeh sorang2 tgk Mug tuh...mcam klako jer Abang Cik nih buei hadiah punoh...hahahhahahahah
Masa aku angkat Mug tu ada kuor bunyi!!!!
Abang Cik tu panggilan aku pada En Hubby dari kecik lg...sampai leni pung adik2 ngan maa & Abah n family aku tetap pgl En Hubby Abang Cik...padahal patut2 panggil Abang Long laa kan? dah puas suh pgl Abang Long, tak terkuar adik2 kater....hahahahhahahahahahha
Okey berbalik pada Mug Misteri tuh....=)
Terkujat aku...ghuper2nyer Mug tu akan berbunyi biler kena cahaya!!!! hahahahahhaahhaha.....Mende ni aku bagitau En Hubby lepas kitorang kawen dah okey...kalo dok, mampuih ler kena modal kutuk dia...
Mug tu aku bawak kemana sajer aku pegi okey...
Walaupun time tu kami just Member Baik jer
Kalo yg kenal kami mesti tau citernyer...hahahahhaha
Masa aku masuk politeknik aku bawak...
Masa aku masuk U pun aku angkut...Mug tu sgt bermakna bagi aku sebab lepas pada tu walaupun gaji En Hubby beribu riban tapi tak pernah kasi hadiah lagi ok...aku pun mmg jenis tak mintak, nak bagi sajer2 pun aku tak mboh...
Sebab???? aku tak mboh dia ada modal utk hentam aku balik
sekiranya kami takde jodoh....
Sesedap rasa jer dia akan kater, Aku perabis byk dah ke Yatie tu...
Memang jenis ngikis...gi mana? nok gaper? seme aku bagi...
hahahahahha...dialog aku jer tu...
P tu la yg aku takutkan...tu la pasai aku tak mboh gaper2...
sepanjang kawan...kasih...Mug tu jer la sesatunya benda yg dia bagi...
Yang lain??? samada aku @ dia blanjer makan jer...
Tak susah kan jadik Pakwe aku...hahahahhaha
Mantainance dok tinggi...kah kah kah....
Tapi...aku sedey...sebab Mug tu dah jadik arwah...
Putri3 buat main n jatuh...pecah...aku menangis tau...
En Hubby try cari yg serupa yg sama nak ganti balik
tapi tak jumpa2 dah...mana la nak ada lagi Mug Antik cam gitu kan???? hahahhahahahahaha...P aku sedey...sampai sekarang pun aku sedey kalo ingat...
hah? sekarang dah tau kenapa En Hubby slalu ingat kat Pn Wife dia ni kalo gi mana2 or dapat hadiah yg rege singgit stengah pung dia akan bawak balik sama Pn Wife dia??? hahahhahaha....
Nanti aku senang2 aku tunjuk Mug tu erk...
Tapi kena Scan Bagai la sebab jamang tok kaduk lagi
*
*
*
*
I LOVE MY HUBBY SO MUCH N EVER!!!
TQ 4 THE HAND BAG YER..hehehheheh...I LIKE!
kiter tgu yg kat New Arrivals satu lg tu diskaun la pulak erk...
hahahhahahahahah...tak de maknanyer....

RAMAI YG BERTANYA...meh nak jawab...hehehehhe

Ramai yang tanya, mana aku rembat kupon Parkson byk2 nih???
Adakah aku Pensoping Parkson yg tegar???...Tidak....
Adakah aku Anak2 beranak tokey Parkson??? pun tidak....
Adakah aku pemegang share Parkson???...oooo tidak...tidak! hahahaha
Sbetulnyer tetiap taun pun dapat kupon dari Petronas
Taun ni dapat lebey sbb...
Safe Main Hour & Good Day...
Tetaun lepas dapat gak kupon ni..p dlm RM350 gitu la rasa2..
Buat top up beli baju raya Putri3...Alhamdulillah...
Kadang2 tu dapat kupon Giant...atas kiter la request nak kupon aper
Kupon minyak ker...giant ker...Parkson ker...
Dulu dapat kupon giant buat beli barang dapur...hahahhahaha
Ari tu En Hubby tepon dari tempat kejer tya nak kupon aper...
Mestilah Pn wife dia kater nak kupon Parkson!!! ngeh ngeh ngeh
En Hubby kater, ok gak amek kupon Parkson...kalo amek kupon myk
tak nampak gaper2...isi myk jer, abesss....
Kurang2 kalo amek kupon Parkson leh ler Pn Wife dia nih soping...
Arap nak soping gn kepala Agung mmg tak bleh...non hadooo....
Minyak keter? tetiap 2,3 hari skali mmg isi gak kan? wajib!
Soping? mmg takdenyer...bkn takde langsung pitis tu
tapi ada benda lain lg yg perlu didahulukan...nak gn utk benda lain...
So....mmg takde soping moping ni sajer2 okey...
Nih jer la modal nak soping mende2 yg bkn keperluan tp nak! hehehehhe
Taun ni dapat lebey...patut2 dalam RM490, tp ada kesilapan teknikal
yang hampir membuatkan Pn Wife keciwa...=)
First kupon dapat dalam RM200...RM50 dah guna
Buat beli sluar Kakak Ain & Aby mgu lepas nung...boleh la dlm 4 helai gt...
Pastu mgu lepas En Hubby msg, ada kesilapan dlm pembahagian
En Hubby dapat kupon minyak! grrrrrr yg patut2nyer RM290 itu adalah kupon Parson....
Dah Frust dah masa tu...tp mmg tak leh wat aper2...
Nak tukar2 mmg tak leh...sbb benda2 ni mmg order cukup2...
dah tanda2 dah saper2 yg nak aper2....
2 hari lepas tu En Hubby msg suh gi hantar kupon minyak tu kat tpt kejer
Sebab???? ada makhluk Allah nak tukar....dia ada kupon Parkson.
Hehhehehheh....Alhamdulillah....
Tapi dia ada RM240 jer...so ada lg balance RM50 utk kupon minyak...
Okey la tu pada takde langsung...hehehhehehe
Semalam dah pun guna kupon RM50 3 keping utk beli Hand Bag
Tambah beberapa keping jer duit....
Suker sangat....kalo tak kerana kupon mmg aku tak kan belinyer
Walaupun En Hubby mmg setiap kali aku berkenan kat gaper2
Dia mesti yg bersungguh nak bayar...tapi aku mmg TAK AKAN beli...
Kecuali tepon ari tu, sbbnyer En Hubby tensen tepon2 tak boleh
Tepon aku asik mampos jer...hahahahha...terus dia beli!
Hahahhahaha...slalu jer En Hubby kater kat aku
"Sokmo gitu...kalo berkenan, beli jer! tak yah pikir2..."
Taaapiiii dah mmg aku jenis suker tgk jer gaper2...
Kalo nak beli tu abis pikir...keperluan ker???
Ada kegunaan ker???? Penting ker???? dan beribu2 lemon lg la
sajer buat alasan untuk diri sdiri....keh keh keh...
Dari jamang berkawan...berkasih...sampai la kawen
Pn Wife dia ni kalo pegi jalan2 mana la kuar duit...
Kecuali makan!...tu jer...suker tgk n sentuh2 jer...dah puas hati dah
Bkn tak mampu milik cuma dah jadik habit...
Tapi kalo makan...rasa nak makan terus jer bayar...
Sebab??? dari kecik lg abah bagi duit n kater...
"kalo nak makan gaper2...beli jer...makan!...jangan te-ngak2"
Sbb tu duit kalo utk makan mmg tak akan pikir banyak2 kali...
Tapi...En Hubby suker belikan Pn Wife dia gaper2 sbb...
Dia tau, walau benda tu hadiah benda dlm kotak yg rege singgit stengah pun
Pn Wife dia akan terima macam rege juta2 tau...
Sbb tu dari kecik lg, Maa & Abah pun suker belikan gaper2 utk putri sulong ni
Sebab...walau sekecik mana...semurah mana pun benda tu
Diatas nama PEMBERIAN...benda tu akan jadik sangat2 berharga...
Ingat senang ker orang nak belikan sesuatu utk kiter?
Diorang belikan utk kiter tu tandanya diorang ingat kat kiter...
"Ingatan"seseorang pada kiter tu ada jual ker kat pasar malam???
Jadi...hargai la pemberian orang okey...
En Hubby mungkin tak dapat nak mewahkan Pn Wife dia ngan duit berjuta2...
Tapi...En Hubby dah mewahkan Pn Wife dia ngan kasih sayang dia...
Slalu En Hubby kater...
*
*
*
" Alhamdulillah Ujian Allah utk kiter cuma Dia bg kiter takdok duit jer...tgk org hok ada duit byk, Allah uji ikut lain lok...Anak sakit...Bini sakit...Diri sdiri sakit...skali masuk spital wak kuor beribu2...abis jugok...kiter hok tak dok duit ni Allah bagi sihat walafiat...tak dok nyakit...anak2 sehak...'pitis pun tak dok...' hahahahahah...pitis tak dok dak pe, asal ker hati senang...ada pitis banyak mujur baru...tak dok pitis, kiter duduk diam2...."
*
*
*
Slalu jer orang tgk kitorang ingat kejer Petronas
Duit banyak...Simpanan beribu2...muakakakaka....sama jer...
Cukup bulan habis...cukup bulan habis...
Cuma bezanyer walaupun pitis tak dok...
Hati Senang.....InsyaAllah...
Okey...terjawab la sudah kan??? hehhehehehe.....
Nih jer modal i nak soping okey....hahahhahahaha
Tgu nak soping raya laks...

Saturday, May 29, 2010

Carlo Rino

Taraaaa...nih ler "Carlo Rino"....
Dah berapa kali pegi ziarah dah benda nih...dah pegang yg keberapa juta kali dah
Ari nih dapat bawak balik seh!!!!....hahahahhahahah
TQVM to my lovely En Hubby...muah2!!!!
Biar la x semahal ribu riban tapi bila hati ini dah berkenan...
hahahahhaha...yg 3 Rm10 kat pasar malam pun jadiii...
Tapi yg ni En Hubby yg jatuh Chenta kali pertama...
Aku Jatuh Chenta lepas En Hubby sebab???? REGE dia laaa....
hahahahahha....dari first pandang lg En Hubby suh beli jer
p tau2 jer la Pn Wife nih...berpikir sampai beratus2 kali
Perlu ker...Berguna ker...Ada lg ker mende yg nak buat...
Banyak ler dalam kepala nih
Tapi...pagi tadi, En Hubby balik kejer pagi2 n tanya...
"sarapan Hai Peng?....Gi beli Beg Tangan?...."
Jam2 tu gak aku bukak mata luas2 n tanya "Sungguh ker???"
hahahahahha...bukan sebab Hai Peng...Bkn sbb Beg Tangan...
Sebab boleh gi berjalan-jalan...cuci mata...cuci minda yg tersumbat ni...
Yey! Yey! Yey!...hahahahhahahah
P ini bukan cobaannnn...Ini kenyataannnnn.....
Dah jadik milik i pun tau....suker2!!
Sampai dari saat bayar....sampai la balik umah nih....
Scroll bawah erkkk....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Lepas jer bayar terus sangkut kat bahu tu hah engko! kah kah kah....
En Hubby nak candid tp terperasan lak kat aku
En Hubby Excited gak nengok Pn Wife dia galas Hand Bag tu...
hahahahahahha....dang2 amek gambo wife dia galas hand bag!
Orang lain dah berpuluh2 beratus2...
aku? nih la yang first okey....seumur idup kat muka bumi ni
slama ni aku galas beg plastik jer....hahahhahahahah
Bukan dok minat...cuma rasa benda tu bukan keperluan
slagi muat poket depan blkg...buat aper la mende tu
p ari nih, En Hubby yg blanja okey...
Demi tak menghampakan En Hubby yg nak blanja
Sebab dah sian sgt kat Pn wife dia ni angkat letak angkat letak...
tetiap kali pegi ziarah mesti pegang2 gitu....muakakakakkak...
En Hubby pun beli laaaaaa....Thanks sayang...
Taun depan satu lg erk....kah kah kah..
Nih la En Hubby yg bermurah hati tuh....sayang awak! hahahhaha



Pn Wife control...suh amek gambo bior nampak kat bahu tuh...
hahahahahhahahah



Sbg bukti Pn wife suker bangat.....hahahahahhahaha
Dari saat bayo sampai lah balik umah...lenguh keng2 senyum...
dok leh katup pasal dah jem...hahahahahhaa
Lagi bukti Pn Wife yg sangat2 gumbira....hahahahahhahahaha....
En Hubby kater...malam ni ada jer org tu tido ngekok tgn
Pasal hari nih sari duk kepit Hand Bag baruuuu...hahahahhaahah
Okey...cerita sebenarnye....tgk dok kat atas tu n kat bawah2 ni????
Hahahhahahahaha....kalo tak kerana mende alah yg berkeping2 ni
Sorry ler Carlo Rino tu nak tersangkut kat bahu i okey
i tersangat la berkire nak membeli belah utk diri sdiri k...
Sebab benda alah nih la En Hubby memaksa gak Carlo Rino tu jadik milik i...
takde la terasa sangat kan wat kuor berkeping yg ada gambo agung tu kan???
hahahahahahhahaha...ada separuh lagi simpan utk top up baju raya putri3 nanti
InsyaAllah...hehehhehehehe...
3 keping not 50 tu telah secara rasmi menjadik milik Parkson semula ++++ berberapa keping yg bergambo agung....sbb tak mboh guna semua kupon tu...just tambah beberapa puluh ringgit jer lagi...jadi En hubby kater...rege setelah diskaun 30%...ditambah dengan kupon Parkson tu...rege Carlo Rino tu beberapa puluh hengget sajer jer laa...ahhahahahaha....

i Suker...n i suker....n suker sangat...sebab...
CARLO RINO dah ada kat tepi nih hah!!!!
TQ to my lovely Hubby...
Muah2!!!!!
C for Cik & R for Roshayati...
Mmg kena betul kan CR tu ngan i....hahahahahha
sila muntah!....kah kah kah

Friday, May 28, 2010

WED ANNIVERSARY TAUN 2010

25hb ari tuh sbetulnyer wed anniversary aku p taun ni byk ngat hal2 yg x diingini jadi takde la nak celeb bagai...sampaikan ari anniversary tu pun rushing drive dari kg...sampai luper nak bagitau maa pagi tuh masa kalut2 bertolak balik kul 5:30am tu...Balik petang hari sblmnyer tu lepas putri2 balik skolah...aku drive sdiri la sbb En Hubby adik bongsu dia dah datang amek tengahari tu...En Hubby balik dulu sbb nak gi berubat aboh dia kena ada...adeiiiii...ikutkan malas nak ikot balik tapi masa tya En Hubby
"Lepas berubat tu balik terus ke sayang?"
En Hubby buat muker sedey la pulak....
"Ikotkan ati mmg nak balik lalu ah...p gok...."
Tgk pada air muka tu mmg dah tau dah...En Hubby ni jenis kalo nak pegi mana2 nak angkut ngan Pn wife dia skali ler...Sian la pulak tengok buat muker cam gitu...
"Takpe ar, sayang balik lu tengahari nih, petang karang lepas putri2 balik skoloh, honey balik ah amek sayang, pagi2 esok kiter balik muler Paka...sayang kijer esok kang?"
Baru la cerah muker tuh...adei...dah la putri2 tengah Exam time tu...hurm...petang tu lepas jer putri2 balik skolah terus drive balik kampung...sampai kat umah awal lagi patut2 tapi singgah Mydin cari pencuci muka En Hubby...pastu singgah kat Gong Pok Jin beli roti canai utk putri3 ngan adik2 kat umah...dalam kul 9 gak ler sampai...L.E.T.I.H gilooo....dalam kul 11 lebih En Hubby sampai balik umah ngan Nekma...borak2 kejap, pastu tido....kejut dalam kul 5 gitu, gerok En Hubby tapi dia bangun ngan mata tertutup, muka cam nak nangis gitu...hahahhahah...lawak muker En Hubby masa tu...."Ngantukkkkk..................."...selalu En Hubby yg jadik Dreba, pagi tu aku la jadi dreba...sian En hubby nak masuk kejer lagi pagi tu...adeiiiiii....letih wooooo...sampai Paka dalam kul 7 gitu, En Hubby siap2...aku antor gi kejer...motor punoh...keter kena tgl umah la sbb nak antor amek putri2 skoloh lagi...Pecah rekod hari Wedding Anniversary taun ni aku T.I.D.O sepanjang panjang hari! Balik jer dari antor En Hubby kejer, singgah beli makanan pagi ke putri2 sbb mmg tak larat sgt dah nak masuk dapur, letak makanan atas meja terus lelap sampai kul 11 lebey...bangun gosok2 baju skolah putri2...siap2...antor putri2 skolah, balik umah pasang kartun ke Cik Kaka...sambung tido balik sampai la kul 4 lebih!!!! Baru la tringat ke Cik Kaka makan gaper laa hari nih...rupernyer kakak dia dah suap makan nasik minyak pagi tadi...sib baek la si kakak tu dah boleh la diharap. Memang letih giler, kalo ikutkan mana la aku pernah tido siang...mmg tak boleh kalo mengantuk cam ganer pun...tak akan lelapnyer...tapi ari tuh mmg dok sedo ke benda...letih sesangat sangat sangatnyer.
Lepas Amek Putri2 balik skoloh, msg En Hubby tya malam ni nak candlelight dinner kat ner? ahahhahahahhaha.....En Hubby balas...Papa Chop Mama Grill She Mall takpe dah...ok! set....En Hubby balik kijer...mandi2, siap2....gi makan kat Mesra Mall...Tu jer Aktiviti di "WEDDING ANNIVERSARY DAY " taun ni....hahahahhahaha...klako lok ingat...takdenyer nak gi honeymoon ke haper ker...simpan utk wed annv yang ke-50 InsyaAllah....
*
*
*
*
*
Cinta kami masih Utuh seperti dulu....
Kasih Sayang kami berganda2 dari ygn sblm kawen lebih 10 taun lalu...
Kami masih lg kekalkan rekod bergaduh selama 5 minit jer max...hahahahhahaha
Pagi2 masih lagi salam peluk cium...
Masih lagi dapat bercerita bergelak ketawa macam masa kami member2 dulu...
Masih lagi tido berbantalkan lengan En Hubby...
En hubby masih lagi makan bersuap....
Hati kami masih untuk satu sama lain...
*
*
*
*
*
Pendek kata takde satu pun yg berubah lagi termasuk la hati kami...Alhamdulillah...tu jer doa kami..."Semoga Allah tetapkanlah hati kami untuk satu sama lain...kukuhkanlah kasih sayang kami dan Pasakkanlah Cinta kami sehingga ke nafas kami yg terakhir..." Amin...Ya Rabbal Alamin....

Thursday, May 27, 2010

KEJAM KER????

5,6 bln dah mama bg warning...tp putri2 tetap cam gt gok hari2...
Setiap kali simpan jadual...buat kejer sekolah...
mama pesan..."amek buku yg nak jer...yg tak guna x yah lah amek..."
tapi...satu rak buku tu ada atas lantai....tiap2 kali!
Dah tak terkire yg mama simpan...last2 mama biar jer tgu putri2 balik sekolah n simpan sdiri
hasilnyer? tetap cam gitu gok...hari2...hari2...hari2...
Mama pesan, bgn pagi kemas katil...tapi "kubang hadya sokmo..."
Mama kater...tuala sangkut lepas mandi....tetap "perok atas lata..."
Mama suh kemas bilik...slagi volume mama x tinggi slagi tu x b'gerak
5 minit jer kemas...pastu balik asal smuler, macam tongkang kena tsunami
Biler mama x tahan, mama pukul! sampai berbirat2...
Ingat mama x tau ke yg mama pukul tu sakit?
Setiap kali lepas pukul...mama masuk menangis dlm bilik...
Mama rasa bersalah sebab pukul sbb mama tau kalo mama pukul mama pukul banyak...mama tak akan pukul sikit2...
Kalo papa ada, diam2 mama akan suh papa tgk
teruk ker...terlebih ker...
Sebagaimana sakitnya anak2 mama kena pukul macam tu la sakitnya di hati mama
Tapi...hari2 dan hari2...putri2 tetap camtu gak...
Mama rasa jalan akhir...pisahkan putri berdua
Asingkan...
Duduk bilik masing2...jalankan tanggungjawab masing2...
Lepas ni mama tak kan dengar lagi...
Bukan kakak buat...aby buat...
Adik tak mboh amek tapi kakak suh amek...
Tak akan dengar lg orang tu kater ke orang ni...
Orang tu tuduh orang tu...
Mama tak sakit hati biler mama suruh tido putri2 masih "bergelekek"
Mama tak sakit hati biler mama suh mandi org tu suh org ni org ni suh org tu...
Mama tak sakit ati biler tya tuala saper nih duk atas lantai
Kakak kater tuala adik...
Adik kater kakak guna last satni...padahal masing2 dah ada yg masing...
Mama tak sakit hati biler tgk buku2 penuh atas lantai tapi masing2 tak mengaku...
Pasni bilik memasing, tanggungjawab memasing...
Arap2 usaha mama ni berhasil
Mama bkn niat utk berlaku kejam, cuma nak suh anak2 mama ada disiplin...ada rasa tanggungjawab memasing...
harapan mama biler berpeluang masuk hostel nanti boleh bawa diri dah
takde la mama susah hati...
Boleh ke kemas katil sdiri...
Boleh ker basuh baju sdiri...
Boleh ker urus diri sdiri...
Boleh ker jaga barang sdiri...
Boleh ker berdikari...
Boleh ker berdisiplin....
Biler dah duk ramai2...biler kiter tak leh nak bawak diri....
Takleh nak urus diri...takleh nak berdikari
Takde disiplin...
Orang tak suka kawan ngan kiter tau?
Jadi...awal2 ni mama usaha setakat mama mampu..
Sebab anak2 mama bukan selamanyer akan duk celah ketiak mama
Macam TOK BAH kater...anak2 ni kiter bela sampai darjah 6 jer...
Sebab biler masuk jer form 1 seme anak2 akan tinggalkan kiter
Bawak diri ke asrama....balik jarang2 skali...Masa akan lebih byk dihabiskan diasrama...
Berterusan sampai masuk U...kuar U...kejer...
Dan sehingga ada keluarga memasing...
Jadi...masa utk kiter & anak2 cuma sehingga DARJAH 6...
Guna sebaik-baiknya masa tu....
Sebab tu sblm Putri2 mama sampai ke "masa" tu
Mama tak mboh lg marah2...mama tak mboh pukul2....
Mama tak mboh naikkan suara...mama nak duduk baik2 jer....
Mama tau perasaan kena marah...kena pukul...
Sebab kecik2 dulu mama pun kena marah...kena pukul dek NEKMA...
Sebab tu besar ni mama jadik "orang"...Alhamdulillah...
Tu la harapan mama biler mama terpaksa marah & pukul Putri3 mama
Marah & Pukul bukan kerana BENCI...tapi kerana terlalu SAYANG....
Takde sorang pun Ibu dalam dunia ni Bencikan anak yg dikendong selama 9 bulan 10 hari...
Takde sorang pun Ibu dalam dunia ni Bencikan anak yg dilahirkan dengan rasa sakit yg tak terluah dengan kata2 untuk menggambarkan rasa sakit tu...

Thursday, May 20, 2010

KEJER KE DUK UMAH JER???

3,4 mgi nih asik Blur jer manjang...
Mai terpikir nak kejer balik...busyan duk umah wei...
Busyan + Burinnn tak dok pitis nak joli...hahahahhaha
Joli laa sangat...hurm p tu ar...
Tapi...
Kalau kejer mana aku nak campak Cik Kaka?
Nak ker dia duk nursery?
Yg 2 orang beso nih mmg tak dok masalah...adeiii...
Cik Kaka nih aku yg mengasuh dari merah2...
Mmg 3-3 anak aku...p 2 orang tu nenda yg jg dari kecik...
Cik Kaka pun dang gok ah sapa staun nenda jaga
P half-half...siang nenda, malam aku...
Sebab masa tu aku kejer...
P lepas jer duk Paka ni 24 jam/7 hari sminggu berkepit ngan aku...
Balik umah nenda pun tak mboh doh tido ngan Nenda...
Ari tuh awal2 beti kijer wak freelance utk ex-bos
tapi nama jer freelance, 24 jam tepon2...
Buat macam time kejer opis dulu...
Dulu masa kejer lepas jer masa kejer dah tak kacau
Nih lepas kul 5 pun still nak suh tgk itu tgk ini
Bayarnyer ciput...lelohnyer lebih dari kejer opis dulu
tengah2 pilih ikan kat pasor pung tepon...
Tengah mandi basuh berak anak pun tepon...
Dah suh buat tu tgu siap jer la kan?
Slama aku kejer dulu pun aku mmg komited ngan kejer aku
Sblm due date tu dah ada atas meja dia
Nak cuti ke haper ke aku mmg setelkan kejer aku
sampai kalu aku cuti sebulan pun dia tak yah cari aku
Maner nak cari pekerja macam aku...hahahahhaha
Sampai nak beti pun 2,3 kali bg surat resign kena rejek
Ngelas skali pun pospone sampai staun...
bg notis sampai 3 bulan...
masuk balik 2 bulan gaji hari mengajo org baru...
P paksa rela pun mmg kena beti kijer sbb tanggungjawab
Pada Sang Somi....Putri3...
pastu ada sikit berbelit...aku mmg leh kalau bab2 berbelit ni
terus aku off henpon sampai ari nih...
Opis pun aku dah tak singgah jenguk2 ex-opismate...
Skrg mari gatal nak kejer balik dah...
Bukan sbb nk lepas dari tanggungjawab...
tapi...kalo pikir2, buat aper la skolah tgi2 kan?
Tau mmg nak duk kat dapur jer baik tak yah skolah awal2...
Hati Maa & Abah pun tak terguris tgk anak dia ni
Tapi...biler pandang jer mata putri3...kendur balik rasa nak bekerja
walaupun mama diorang nih garang tahap gorgong
walaupun sore mama tahap halitar level ke-7...
tapi...makan minum pakai semua cukup...
Hari2 duk depan mata...tau sakit demam seme terjaga
Adei...di lema di lema.....
Helppppppper meee.....=))

Tuesday, May 18, 2010

AL-FATIHAH UNTUK ARWAH

Terkedu...tu jer yg boleh aku kater bila dapat msg
*
*
*
*
" Tie tau dok agi azlan x dah"
*
*
*
*
Msg pendek jer dari kak ni ofismate masa kejer dulu...
Mohd Azlan adalah Engineer masa aku kejer ari tu
Masa awal2 dia masuk kejer slalu jer gaduh ngan aku
bukan ngan aku jer, malah rasanya satu ofis
P lepas paham ngan perangai dia...aku dah tak amek kisah
boleh dikatakan jadi baik n boleh makan semeja
Orangnya baik tapi kalau org tak kenal dia mesti slalu jer sakit ati ngan dia
Pernah gak buat kejer luar utk dia n dapat duit raya utk tu...
Cukup bertanggungjawab dan cekap dalam kejer menjadi anak emas bos...
Lepas jer aku beti kijer, dia pun breti gak...
Rezeki dia, isteri & anak2...dapat kejer gomen
Tapi Allah lebih sayangkan dia...
Yang nak buatkan air mata aku menitiknya
Dia dari gua musang balik utk jenguk anak sakit masuk spital
Tapi dia yg pergi dulu...excident
Baru jer lagi aku terserempak dgn Arwah kat petronas kat kg aku...
Sempat berbual dan bertukar cerita...
masa dapat berita nih, aku terus terbayangkan
keadaan isteri & anak2 arwah...macamanalah kalau aku ditempat isterinya
Arwah sama umur dengan En Hubby...baru jer menyambut hari lahir yg ke-30
Harap Isteri arwah sabar menghadapi dugaan ini
Berat mata memandang, berat lg bahu yg memikul...
Kadang tu mulut kiter mudah jer berkata SABAR...
Bila kita ditempatnya adakah kiter dapat menyelami maksud sebenar SABAR?
Yang pasti aku masih berusaha untuk menjadi seorang yg SABAR...
Sehingga saat ini aku masih lg tak percaya
Yang arwah sudah takde...tapi...
*
*
*
*
Mati tidak pernah bagitau kiter bila ia akan datang menjemput
*
*
*
*
Innalillah...semoga Arwah ditempatkan dikalangan mereka beriman dan Diredhai oleh-Nya...Al-Fatihah
*
*
*
*
Doaku hanya SATU...semoga Allah panjangkan umur suamiku, putri-putriku...Bonda & Ayahandaku...Adik-adikku...kurniakankanlah kesihatan yang berpanjangan untuk kesayanganku, jauhkanlah mereka dari sebarang musibah dan kecelakaan...lindungilah diri dan jiwa mereka agar setanding mereka-mereka yang beriman dan mendapat tempat disisi-Nya.
Amin...Ya Rabbal Alamin...

Friday, May 7, 2010

BZ JD POM2 GIRL EN HUBBY...

Dok dang nok Update sari 2 nih
En Hubby ada lawan Dart utk Pantai Timur...
Kami2 dikerah menjadi POM2 GIRL laaa weiii...
Mmg En Hubby dah kebiasaan dia
Nak pegi mana2 nak buat aper2 mmg dia akan angkut
seme skali pom2 girl dia kat umah nih
Macam semalam....dia jer yg bawak pom2 girl...
org lain bawak diri jer blaker....
adei...malu gak Pn Wife, takut org kater...
Ngekor laki jer kejernyer...P ini adalah diatas permintaan En Hubby sendiri
jadik eskot dia kemana sahaja, anytime...anywhere...everywhere..
dok cukup mana2 sorang mmg En Hubby akan hilang semangat...
keh keh keh....
Alhamdulillah laa En Hubby bermain dengan jayanya
tapi disebabkan ianya ada berkumpulan jd ada kalah & menangnya...
Keputusan En Hubby
06/05/10 - Beregu pertama = kalah (2 orang)
06/05/10 - Beregu kedua = menang (2 orang)
07/05/10 - Beregu ketiga = kalah (4 orang)
07/05/10 - Beregu keempat = menang (2 orang)
Petang ni ada skali lg utk menentukan tempat ke 3 & 4
Takde rezeki utk naib johan @ johan...kalau menang satu set lagi td ada la harapan...
p utk 7 game menang 4....kalau menang 5 jer kompem dah masuk final
nak buat cam ganer kan...takde rezeki...=P
Aper2 hal tgk petang nih lak...
GOOD LUCK to En Hubby...
Pada yg sudi menjenguk blog nih tgl jejak ok...
nanti di jejak kembali...=) A.S.A.P.....zapppp!!!
hehehheheehhe

Wednesday, May 5, 2010

ADA SEDIKIT HANGIN KAT MAYA

Mesti ramai yg tgk drama nih kan???
Hurm...aku tgk x tgk jer...kebetulan Cik Kaka 'cuti' jer...
macam ari nih...p aku hangin laa, ramai x suker Dani
tapi aku tak suker MAYA...sebab???
Dah jadik bini orang...dah ada anak dah pun...
Mende laa lagi pandang si Dani tu
Dah terang2 dia tglkan anak bini dia...
Bodoh betul la pompuan cam gitu...
Adei...dok pasal2 hangin satu badan...hahahahahaha...
Kalo En Hubby i bacer entry nih mesti dia sengeh2...
Pasai aper? nak citer kaa??? kah kah kah...
Ok2...kiter imbas citer lama kejap erk
Masa skolah2 dulu, semua org ada pakwe/makwe
Aku jer yg x t'pikir nak bercouple2 nih...
eceh ceh....kah kah kah...terburai urat perut saing2 aku bacer...
P masa skolah rendah, skolah rendah????
hahahahaha...yup! skolah rendah....
Ada sorang mamat tu suker cari gaduh ngan aku...
Ada skali kitorang gaduh besarrr punya...
Pastu baik balik...bese la budak2 kan...lama maner sgt laa
P lepas tu kitorang jadik baik sket la
Hurm...biler naik skolah menengah, skolah asing2
Mamat tu skolah kat kg...aku masuk Asrama skolah femes gitu kat tranung...hahahahahaha...
Form 2 gitulah, mamat tu luah perasaan...
ayatnyer? keh keh keh...ingat lg...
Ulang tayang perbualan tepon berbelas taun lalu
Mamat : Kalo ayat ni betul dok? hurm...I Love My Mother...
Aku : Hurm...betul ah tuh...(tak dok sket pung prasangka...)
Mamat : Kalo....I Love U???
Aku : (terkedu...terkelu...kah kah kah) Dok betul....
Sbetulnyer aku tau perasaan mamat nih dari skolah rendah lg p aku mmg dok berminat bercouple-couple nih...eceh! eceh!...kawen awal gak....hahahahahha
Ada la dia luah perasaan itu ini itu ini...aku luper....
Last2 aku jawab...
Aku : Gini ah...kiter nih PMR dok lepas lagi, SPM jauh ngat lagi...kalo awak sanggup tgu org, kiter bercinta lepas SPM. Ok?
skema jer ork jawapan aku? hahahahhahaha...p mmg aku dok tau nok bg jawapan mende. Kalo terang2 tolak...mmg sah2 dah lepas tu kami dah tak berkawan...dah sah2 la mamat tu malu nak jumper aku kan? So...biar masa jer menentukannya...pada aku la...start ari tuh kalo ada member2 tya, ko ada pakwe? kurang2 aku leh la jawab, adaaa.....hahahahaahha...padahal takdenyer bercintan cintun berdating2 bagai pun...atas nama jer...sampai lah aku tukar masuk skolah teknik, mamat tu pun mintak gak supaya kami leh satu skolah, aku awal2 lg tak mintak satu skolah...aku tak suka! Sib baek tak sama skolah...dia teknik lain aku teknik lain...start dari tuh cam renggang sket laaa...dia terasa sbb aku tak mboh satu skolah ngan dia...nih aku tau lepas 10 taun ok...hahahahahaha...
Masa skolah tu, ramai la saing2 jadik spy tak berbayar...tak suruh pun...p CNN tetap sampaikan berita itu ini orang tu orang ni...keh3x...CNN??? aku tau ko bacer blog aku nih....hahahahhaahha aku sayang ko! ngeh ngeh ngeh...p mungkin gak aku mmg tak berperasaan dari dulu lagi...jadi aku takde la nak mengamuk bagai biler ada2 citer yg disampaikan kat aku...cool jer...sampailah masa tu dekat2 nak SPM, aku dengar citer baekkk punya...member baik dia sdiri yg sampaikan citer tuh...padan la tiap2 kali aku balik kg payah gilo dia nak tepon aku...slalu 2,3x sari...nih 2,3 bln baru call skali...aku tetap tak rasa mende2...tapi disebabkan JANJI yg aku buat...aku nakkan pengesahan...ada lah satu hari tuh setelah berbulan dia tak tepon aku, dia tepon...aku pun tanya la pasal awek baru dia yg bestfriend dia citer kat aku tuh...dia berbeli-belit skali menjawab...adei aku mmg alahan dgn makhluk pembelit nih, last2 aku tya laaa....
Aku : Ok, gini ah...kiter dekat oh nok SPM, awak ingat kan janji kiter? ok...wak pilihan samada orang atau budak tuh? ( dalam nada rilek jer...n berharap sgt dia pilih budak tuh sbb aku mmg tak tau mende perasaan aku yg sebetulnyer....n nak lepas dari janji yg aku buat)
tapi....jawapan dia cukup buat darah aku mendidih!
Mamat : Dok tau! Dok pilih agih!
Amboi2...sedapnyer...ko ingat aku nih gaper??? mmg aku hangin masa tuh sbb jawapan dia tu ok! p aku kan cool...hahahahah dok cayer? tya En Hubby i oke...hahahahahahha....
Aku : Doh gini ah...awak pilih budok tuh ah...kiter tetap member sampai biler2...
Mamat : Tak mboh!...
Kang betul aku kater, kalu aku jawab aku tak mboh ke dia masa dia luah perasaan dulu tuh mmg kami dok berkawan lama doh sblm tuh...sbb lepas jer clash tuh kami putus kawan...hurm...terkilan sbb kurang seorang kawan dalam idup aku...Perbualan tu aku kire berakhir disitu jer sbb aku dah buat pun keputusan...p bagi dia, sampai aku kawen pun dia tetap "dok putus" ngan aku....gilooo....lepas pada tu mmg terputus gitu jer. Dia pun tak tepon2 aku...aku mmg laa dok tepon2 nih...aku alahan ngan tepon. Sila tya En Hubby berapa kali aku ke jamban kalo berjanji ngan En Hubby nak tepon, janji kul 9 kul 7 tuh aku dah terpacak kat tiang tepon...p 7,8 kali berulang ke jamban...sakit perut! leni pung kalo En Hubby ada kat umah, mmg dia operator aku. hahahahhahaha...aku pun dok paham ngan diri sdiri bakper jadi gitu...=))
Lepas jer perbualan terakhir tuh, bagi aku kitorang dah clash sblm bermula...yer laa, tak bercinta pun lagi kan? keh3x...member baik dia la amik alih....slalu tepon aku...update citer itu ini...slalu bagitau mamat tuh kabo dia sayang kat aku lebih dari budak pompuan sorang agih tuh...aku??? mmg tak dok perasaan pung...rasa cam satu beban berat atas kepala aku dialihkan...lega sesangat! tak tau laa kot2 sbb time tu adanya En Hubby a.k.a penelepon tetap aku time tuh, sbb lepas SPM tu aku jadik penunggu umah jer...En Hubby la yg slalu tepon gaduh2...citer2...meluah perasaan...member baik aku ah time tuh...TQ....my lovely Hubby...=)
10 taun okey aku ingat aku yg ditinggalkan...hahhahahahaah sedikit rasa dok puas ati sbb bayangkan mamat tuh leh tgu aku dari darjah 6 lagi, tup2 dah dekat2 nak claim janji tuh dia leh berpaling...adei...macam tekilan laa kan sket...macamana hati manusia nih leh berubah sekelip mata jer...huh! sampailah satu ari tuh,selepas 10 taun... aku terserempak ngan antara bestfriend aku kat kg masa kat pasar malam...dia bagitau aku yg Ex tu tya pasal aku kat dia...mintak no tepon la haper laaa...pastu terkuar la citer masa aku nak kawen ari tuh, Mamat tu terkujat n kalut skali cari no tepon aku. Nak buat aper? aku pun tak tau...nak bagitau aku suh jgn kawen kot....kah kah kah...dia bgtu member aku yg konon2 dia senyap tuh bkn sbb dia lepaskan aku tapi sbb dia merajuk la konon2nyer...merajuk kepala hotak engko...perbualan terakhir adalah sebelum SPM...n aku kawen lepas abis politeknik 2 taun...kuar la citer malam tuh citer sebenar adalah....AKU YG MENINGGALKAN...bukan AKU YG DITINGGALKAN...aku amat2 puas hati okey...siap boleh gelak besar depan En hubby sebab selama nih aku ingat aku ditinggalkan.....
Lepas pada tuh ada skali aku terserempak ngan mamat tu...n ada la citer2 kuar dari mulut dia sendiri yg mengesahkan mmg aku yg tinggalkan dia selama nih...kah kah kah ...hurm, macam bersyukur la sbb aku ngan dia tak de jodoh...sebab En Hubby adalah YG TERBAEK okey...En Hubby, sila senyum selebar-lebarnyer....ngeh ngeh ngeh...dok tahan siap nak bagi nama aku lagi kat anak dia tuh...p takut Wife dia mengamuk. Wife dia adalah budak perempuan tu...sampai leni pung aku tetap no1 sebab aku first love dia...tapi first love aku ada En Hubby...dia kawen pun sbb aku kawen ngan orang lain...agak2 mende la perasaan Wife dia biler tau dia kater gitu??? sebab tu la aku kater aku bersyukur tak dok jodoh ngan dia....hahahahahahha.....
Sbb tu laaa aku hangin ngan Maya tuh...tak dok pendirian langsung! Yang Adam lak, boleh tgk gitu jer time si Dani pegang2 Maya? Kalo En Hubby aku laaa....hurm...dok leh nok kenalpasti doh kot si Dani tuh...hahahahhahahaha...
Panjang gilo....bacer la kalu nok bacer...aku cerita mende aku nok cerita jer...blog aku...suker ati aku la kan??? keh keh keh...sesekali buka buku lama dok jadik hal kan? hehehehhehehe....
Nota Kaki : Agak2 laa...mamat tu ingat dok yer ada utang ngan aku RM50??? patut ke aku mintak balik duit aku yg dia pinjam tu @ dihalalkan sajer....keh keh keh...

Tuesday, May 4, 2010

40 KEISTIMEWAAN WANITA

ISTIMEWANYA WANITA :

Menurut Islam, do’a wanita lebih makbul daripada do’a pria kerana sifat penyayang seorang wanita yang lebih kuat daripada pria.

Ketika ditanya kepada Rasulullah S.A.W. akan hal tersebut, jawab baginda:
“Ibu (wanita) lebih penyayang daripada bapak (pria) dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia.”

Berikut adalah 40 (empatpuluh) keistimewaan Wanita menurut Islam.

1. Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 70 orang pria yang soleh.


2. Barang siapa yang menggembirakan anak perempuannya, derajatnya seumpama orang yang senantiasa menangis kerana takut krn Allah S.W.T. dan orang yang takut krn Allah S.W.T. akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.


3. Barang siapa yang membawa hadiah (barang makanan dari pasar ke rumah) lalu diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya seperti bersedekah. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak pria. Maka barang siapa yang menyukakan anak perempuan seolah- olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail A.S.

4. Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku (Rasulullah S.A.W.) di dalam syurga.

5. Barang siapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua anak perempuan atau dua saudara perempuan, lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan dengan mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa takwa serta bertanggungjawab, maka baginya adalah syurga.

6. Daripada Aisyah r.a. “Barang siapa yang diuji dengan se Suatu daripada anak-anak perempuannya, lalu dia berbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya daripada api neraka.

7. Syurga itu di bawah telapak kaki ibu.

8. Apabila memanggil akan engkau dua orang ibu bapamu, maka jawablah panggilan ibumu dahulu.

9. Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga. Masuklah dari mana-mana pintu yang dia kehendaki dengan tidak dihisab.

10.Wanita yang taat akan suaminya, semua ikan-ikan di laut, burung di udara, malaikat di langit, matahari dan bulan, semuanya beristighfar baginya selama mana dia taat kepada suaminya dan direkannya (serta menjaga sembahyang puasanya).

11. Aisyah r.a. berkata “Aku bertanya kepada Rasulullah S.A.W., siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita? Jawab baginda, “Suaminya.” “Siapa pula berhak terhadap pria?” tanya Aisyah kembali, Jawab Rasulullah S.A.W. “Ibunya.”

12. Perempuan apabila sembahyang lima waktu, puasa bulan Ramadan, memelihara kehormatannya serta taat akan suaminya, masuklah dia dari pintu syurga mana sahaja yang dia kehendaki.

13. Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah S.W.T. memasukkan dia ke dalam syurga lebih dahulu daripada suaminya (10,000 tahun).

14. Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah S.W.T. menatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebaikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.

15. Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah S.W.T. mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah S.W.T.

16. Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia daripada dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.

17. Apabila telah lahir (anak) lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan daripada susunya diberi satu kebajikan.

18. Apabila semalaman (ibu) tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, maka Allah S.W.T. memberinya pahala seperti memerdekakan 70 orang hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah S.W.T.

19. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 orang wali.

20. Seorang wanita yang jahat adalah lebih buruk dari pada 1,000 pria yang jahat.

21. 2 rakaat solat dari wanita yang hamil adalah lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.

22. Wanita yang memberi minum air susu ibu (asi) kepada anaknya sendiri akan mendapat satu pahala dari tiap-tiap tetes susu yang diberikannya.

23. Wanita yang melayani dengan baik suami yang pulang ke rumah di dalam keadaan letih akan mendapat pahala jihad.

24. Wanita yang melihat suaminya dengan kasih sayang dan suami yang melihat isterinya dengan kasih sayang akan dipandang Allah dengan penuh rahmat.

25. Wanita yang menyebabkan suaminya keluar dan berjuang ke jalan Allah dan kemudian menjaga adab rumah tangganya akan masuk syurga 500 tahun lebih awal daripada suaminya, akan menjadi ketua 70,000 malaikat dan bidadari dan wanita itu akan dimandikan di dalam syurga, dan menunggu suaminya dengan menunggang kuda yang dibuat daripada yakut.

26. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anak yang sakit akan diampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya dan bila dia hiburkan hati anaknya Allah memberi 12 tahun pahala ibadat.

27. Wanita yang memerah susu binatang dengan “bismillah” akan didoakan oleh binatang itu dengan doa keberkatan.

28. Wanita yang Font sizemenguli tepung gandum dengan “bismillah”, Allah akan berkatkan rezekinya.

29. Wanita yang menyapu lantai dengan berzikir akan mendapat pahala seperti meyapu lantai di baitullah.

30. Wanita yang hamil akan dapat pahala berpuasa pada siang hari.

31. Wanita yang hamil akan dapat pahala beribadat pada malam hari.

32. Wanita yang bersalin akan mendapat pahala 70 tahun solat dan puasa dan setiap kesakitan pada satu uratnya Allah mengurniakan satu pahala haji.

33. Sekiranya wanita mati dalam masa 40 hari selepas bersalin, dia akan dikira sebagai mati syahid.

34. Jika wanita melayani suami tanpa khianat akan mendapat pahala 12 tahun solat.

35. Jika wanita menyusui anaknya sampai cukup tempo(2½ thn),maka malaikat-malaikat dilangit akan khabarkan berita bahwa syurga wajib baginya.

36. Jika wanita memberi susu badannya kepada anaknya yang menangis, Allah akan memberi pahala satu tahun solat dan puasa.

37. Jika wanita memicit/mijat suami tanpa disuruh akan mendapat pahala 7 tola emas dan jika wanita memicit suami bila disuruh akan mendapat pahala 7 tola perak.

38. Wanita yang meninggal dunia dengan keredhaan suaminya akan memasuki syurga.

39. Jika suami mengajarkan isterinya satu masalah akan mendapat pahala 80 tahun ibadat.

40. Semua orang akan dipanggil untuk melihat wajah Allah di akhirat, tetapi Allah akan datang sendiri kepada wanita yang memberati auratnya yaitu memakai purdah di dunia ini dengan istiqamah.

NOTA KAKI : Ditujukan khas untuk En Hubby tersayang...sebab En Hubby bertuah mempunyai 3 orang putri & seorang isteri...tanpa kehadiran seorang putra...InsyaAllah ada rezeki kita, adalah putra...tapi kalau kita takde rezeki untuk seorang putra, Sayang dah cukup bertuah memiliki Putri bertiga....=)

Monday, May 3, 2010

MASA UTK MAMA TGK TV SIANG HARI ADALAH TERHAD SEKARANG....WHY????

Punyalah payah nak tgk tv lening....
Diantara penyebab utamanya adalah...
biar gambar yg berkata2...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Pocoyo...


Ninja Boy


Fukuchan...


Dibo The Gift Dragon


terutamanya yg kat atas nih okey....
Mickey Mouse Club House!!!!
ayat femeh Cik Kaka
"Mu lekak...Mu lekak.."
hahahahhahahahahhahahahha
lening dah reti dah sebutan sebenarnyer...
"mishka...mushka...mickey mouse..."
"oooo toolder...."
siap ngan gaya2 ngan 'netting2' nyer skali...
adei....mama sangat tensen okeyyy.....
Tv mmg kongker di Cik Kaka jer
Tu yg mama mengadap FB jer siang hari...
huhuhuhuhu....
jadi tak yah tanya la mama citer gaper best kat astro lening...mmg mama dok tau....waaaaaa
Angkara saper? saper yg perlu dipertanggungjawabkan????
EN PAPA!!!!!!!!!!!!!
kerana telah mengajor putri kecik dia tgk kartun
siap ngan back up..."cd mickey mouse"
tetime mickey mouse takde..
mengamuk2 suh buka mickey mouse....
mmg paksa rela pasang back up CD...
hurm.....
p ada bagusnya gak tgk kartun nih...
dah byk improve dari segi vocab dia
tapi mama dok tahan okey biler berebut cenel tv...
waaaaaaaaaaaa......................

Sunday, May 2, 2010

ANTARA KERETA & MAKWE

Teringat jer crita nih mesti aku tersengeh sorang2
Kejadian nih berlaku kat Pantai Bt Buruk...
Masa tu aku & family tengah santap nasik ayam Yunnan
Aku terpandang la loving couple nih
berjalan sambil bergelak ketawa ke kereta
Aku berminat nak tgk sbb budak lelaki tu muda la lagi
tapi dah pakai keter Evo...
Hahahhahahah...part nih la aku dok tahan...
Masa awek dia nak buka pintu keter tuh
Si Pakwe berlari dari pintu keter sebelah pemandu
ke sebelah penumpang
Dalam hati aku...romantiknyer mamat nih...
tiba-tiba.......
Dia selak baju dia & lap bahagian atas cermin kereta!
Jam tu jugak aku glepor suker...
Cuba korang bygkan time nak buka pintu keter
mesti sebelah tgn kiter kat pemegang
satu lagi kat bahagian atas pintu keter tu kan?
hah! mamat tu lap bahagian tu laa...
bahagian yg awek dia pegang tuh...
siap lap ngan baju tu....tak tolong buka pun pintu tuh
lepas lap2 terus pergi kat pintu sebelah pemandu...
agak2 korang laa...aper perasaan awek tuh?
Ghupernyer bukan aku jer jadi saksi...
En Hubby...My Sis...
hahahahahhahahah....bergelepor kami suker....
Kalo aku la ditempat awek tuh...
agaknyer dah tercabut kot pintu keter tuh....
Kater En Hubby aku...
" keter pinjam kot.....hahahhahahahahaha"
aku kater....
"ader gok orang gitu ork????"
adei...dok tahan laaa....

Saturday, May 1, 2010

"A Nightmare on Elm Street" 2010


Yang ditunggu2...hehehhehe...

Review masa tgu citer Iron Man 2 mareng...

Yang pasti, nak gi tgk citer nih

Dok tau ah bakper, p mmg aku suker citer nih

Aku ada seme citer yer dari awal...

Berkongsi minat yg sama ngan En Hubby....

Nanti kiter g tgk erk sayang.....













Lain org lain citarasa kan???

aku suker citer nih...=)
****freddy Krueger****
" NEVER SLEEP AGAIN..."
Nota kaki : dok tau nok setting ganer nok suh movies tu duk molek2...hahahahahhahah...kena blajo lg...

TAG FOLDER KE-8

TAG nih mgu lepas lg nih...
Dok dang nok wat...
Sowwwyyyy MAMA NAJLAA
Tag Folder ke-8 my pictures...
FEBERET number nih no 8 nih...
Umah kiter no8...keter kiter TAF 8180
Skuter kiter TAJ 8081
Modenas yg kiter beli utk Maa & Abah pun TA* luper TA aper...taun lepas beli....p nombornyer tetap 8081...hehehehehhe...
Family pun plan2 nak cukupkan sampai 8
skrg baru 5...means kena tambah lg 3 la erk...waaaa....
ok, berbalik pada tag....ni ler gambo dari folder ke-8 n gambo yg ke-8....



Nih gambo Cik Kaka masa umor 8 bulan kot...luper...
Mandi air terjun kat Lata Belatan...
huhuhuhuhu...dah lama x bawak putri3 mandi air terjun
balik kg kejap2 jer lening....dok dang....
ok, dah tunaikan masalah tag mengetag nih
fuh...lega....hehheehhehehehe...
nak tag 8 orang???hurm....
saper2 jer la yg nak buat tag nih yer...
terbuka....=)

IRON MAN 2

Dok rancang2 pun nak gi tgk wayang...
Bangun2 jer pagi tuh, pagi??? kul 10 lebih...
hahahahhaha....pagi lagi la kan?
Dok tau nak wak gaper...kejut En Hubby kabo
"jom gi tgk wayang..."
Dgn pantasnyer En Hubby celik mata...
"yer....dok...."
kejut putri3...siap2...makan2 dulu...kul 1 lebih baru tolok dari umah
En Hubby drive slow n steady jer...
ingat nak tgk yg kul 2.50pm, sampai2 dah kat kul 3
tgk la yg kul 5.25pm...
gi jalan2 dulu dalam ECM tuh...makan wafer...jagung...
lepas2 makan Cik Kaka kater...
"jom balik!" hahahahahhaha...kebiasaan gi jalan2 pah makan, balik.
tu yg dia ajak balik...
duk dalam panggung pun kejap jer dia...pastu TIDO.
Bayangkan citer IRON MAN bkn citer romantik2
lagu slow2...gedegung! gedegang! skali
P Cik Kaka tetap lena...hahahahhaha
kesimpulan....aku mmg suker ngan citer ni!

P saing baik hero tuh dia tukar org lain
dok best ngoh, sbb mamat negro yg dlm iron man 1 tu
cam smart gok ah...yg no2 nih dok smart!
tu je la yg dok puas ati...
*
*
*
*
*
Pas tgk wayang En Hubby bawak putri3 dia santap kat KFC
terserempak ngan mamat kg kami...kg kami la sbb aku ngan En Hubby 1 kg...
masa aku form 4 kot, mamat tu pernah la luah perasaan kat aku..
tu yg aku gelak jer ngan En Hubby lepas jumpe...
Dh kawen dah...Anak dah 3...macam aku, tapi kecik2 laker lg...=)
Lepas makan2, masuk carrefour...beli barang dapur sket2
jauh gilo gi cari brg dapur...hahahhaah...
plannyer mareng tuh mmg kalu dok gi tgk wayang
nak gi cari barang dapur....
dah terlajak ke kuantan, cari la kat situ jer ler...
Ari nih En Hubby dah start kejer...
Hurm...kalo En Hubby cuti, mgu nih dah boleh balik kg....
3 ari tuh cuti...tapi sbb mgu lepas dah balik
mgu nih takpe laaaaa di skipkan...
So mareng tuh kire En Hubby gantikan masa utk putri3 dia la
gantikan patut2 leh blk kg lama sket
tapi bawak pegi jalan2 tgk wayang...
dan.....
putri2 PONTENG training tekwando lagi...
mgu lepas sbb balik kg...
mgu nih gi jalan2...
hahahahhahahaa...salah saper????
saper erk????
keh keh keh....THE END
U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service