JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Wednesday, May 5, 2010

ADA SEDIKIT HANGIN KAT MAYA

Mesti ramai yg tgk drama nih kan???
Hurm...aku tgk x tgk jer...kebetulan Cik Kaka 'cuti' jer...
macam ari nih...p aku hangin laa, ramai x suker Dani
tapi aku tak suker MAYA...sebab???
Dah jadik bini orang...dah ada anak dah pun...
Mende laa lagi pandang si Dani tu
Dah terang2 dia tglkan anak bini dia...
Bodoh betul la pompuan cam gitu...
Adei...dok pasal2 hangin satu badan...hahahahahaha...
Kalo En Hubby i bacer entry nih mesti dia sengeh2...
Pasai aper? nak citer kaa??? kah kah kah...
Ok2...kiter imbas citer lama kejap erk
Masa skolah2 dulu, semua org ada pakwe/makwe
Aku jer yg x t'pikir nak bercouple2 nih...
eceh ceh....kah kah kah...terburai urat perut saing2 aku bacer...
P masa skolah rendah, skolah rendah????
hahahahaha...yup! skolah rendah....
Ada sorang mamat tu suker cari gaduh ngan aku...
Ada skali kitorang gaduh besarrr punya...
Pastu baik balik...bese la budak2 kan...lama maner sgt laa
P lepas tu kitorang jadik baik sket la
Hurm...biler naik skolah menengah, skolah asing2
Mamat tu skolah kat kg...aku masuk Asrama skolah femes gitu kat tranung...hahahahahaha...
Form 2 gitulah, mamat tu luah perasaan...
ayatnyer? keh keh keh...ingat lg...
Ulang tayang perbualan tepon berbelas taun lalu
Mamat : Kalo ayat ni betul dok? hurm...I Love My Mother...
Aku : Hurm...betul ah tuh...(tak dok sket pung prasangka...)
Mamat : Kalo....I Love U???
Aku : (terkedu...terkelu...kah kah kah) Dok betul....
Sbetulnyer aku tau perasaan mamat nih dari skolah rendah lg p aku mmg dok berminat bercouple-couple nih...eceh! eceh!...kawen awal gak....hahahahahha
Ada la dia luah perasaan itu ini itu ini...aku luper....
Last2 aku jawab...
Aku : Gini ah...kiter nih PMR dok lepas lagi, SPM jauh ngat lagi...kalo awak sanggup tgu org, kiter bercinta lepas SPM. Ok?
skema jer ork jawapan aku? hahahahhahaha...p mmg aku dok tau nok bg jawapan mende. Kalo terang2 tolak...mmg sah2 dah lepas tu kami dah tak berkawan...dah sah2 la mamat tu malu nak jumper aku kan? So...biar masa jer menentukannya...pada aku la...start ari tuh kalo ada member2 tya, ko ada pakwe? kurang2 aku leh la jawab, adaaa.....hahahahaahha...padahal takdenyer bercintan cintun berdating2 bagai pun...atas nama jer...sampai lah aku tukar masuk skolah teknik, mamat tu pun mintak gak supaya kami leh satu skolah, aku awal2 lg tak mintak satu skolah...aku tak suka! Sib baek tak sama skolah...dia teknik lain aku teknik lain...start dari tuh cam renggang sket laaa...dia terasa sbb aku tak mboh satu skolah ngan dia...nih aku tau lepas 10 taun ok...hahahahahaha...
Masa skolah tu, ramai la saing2 jadik spy tak berbayar...tak suruh pun...p CNN tetap sampaikan berita itu ini orang tu orang ni...keh3x...CNN??? aku tau ko bacer blog aku nih....hahahahhaahha aku sayang ko! ngeh ngeh ngeh...p mungkin gak aku mmg tak berperasaan dari dulu lagi...jadi aku takde la nak mengamuk bagai biler ada2 citer yg disampaikan kat aku...cool jer...sampailah masa tu dekat2 nak SPM, aku dengar citer baekkk punya...member baik dia sdiri yg sampaikan citer tuh...padan la tiap2 kali aku balik kg payah gilo dia nak tepon aku...slalu 2,3x sari...nih 2,3 bln baru call skali...aku tetap tak rasa mende2...tapi disebabkan JANJI yg aku buat...aku nakkan pengesahan...ada lah satu hari tuh setelah berbulan dia tak tepon aku, dia tepon...aku pun tanya la pasal awek baru dia yg bestfriend dia citer kat aku tuh...dia berbeli-belit skali menjawab...adei aku mmg alahan dgn makhluk pembelit nih, last2 aku tya laaa....
Aku : Ok, gini ah...kiter dekat oh nok SPM, awak ingat kan janji kiter? ok...wak pilihan samada orang atau budak tuh? ( dalam nada rilek jer...n berharap sgt dia pilih budak tuh sbb aku mmg tak tau mende perasaan aku yg sebetulnyer....n nak lepas dari janji yg aku buat)
tapi....jawapan dia cukup buat darah aku mendidih!
Mamat : Dok tau! Dok pilih agih!
Amboi2...sedapnyer...ko ingat aku nih gaper??? mmg aku hangin masa tuh sbb jawapan dia tu ok! p aku kan cool...hahahahah dok cayer? tya En Hubby i oke...hahahahahahha....
Aku : Doh gini ah...awak pilih budok tuh ah...kiter tetap member sampai biler2...
Mamat : Tak mboh!...
Kang betul aku kater, kalu aku jawab aku tak mboh ke dia masa dia luah perasaan dulu tuh mmg kami dok berkawan lama doh sblm tuh...sbb lepas jer clash tuh kami putus kawan...hurm...terkilan sbb kurang seorang kawan dalam idup aku...Perbualan tu aku kire berakhir disitu jer sbb aku dah buat pun keputusan...p bagi dia, sampai aku kawen pun dia tetap "dok putus" ngan aku....gilooo....lepas pada tu mmg terputus gitu jer. Dia pun tak tepon2 aku...aku mmg laa dok tepon2 nih...aku alahan ngan tepon. Sila tya En Hubby berapa kali aku ke jamban kalo berjanji ngan En Hubby nak tepon, janji kul 9 kul 7 tuh aku dah terpacak kat tiang tepon...p 7,8 kali berulang ke jamban...sakit perut! leni pung kalo En Hubby ada kat umah, mmg dia operator aku. hahahahhahaha...aku pun dok paham ngan diri sdiri bakper jadi gitu...=))
Lepas jer perbualan terakhir tuh, bagi aku kitorang dah clash sblm bermula...yer laa, tak bercinta pun lagi kan? keh3x...member baik dia la amik alih....slalu tepon aku...update citer itu ini...slalu bagitau mamat tuh kabo dia sayang kat aku lebih dari budak pompuan sorang agih tuh...aku??? mmg tak dok perasaan pung...rasa cam satu beban berat atas kepala aku dialihkan...lega sesangat! tak tau laa kot2 sbb time tu adanya En Hubby a.k.a penelepon tetap aku time tuh, sbb lepas SPM tu aku jadik penunggu umah jer...En Hubby la yg slalu tepon gaduh2...citer2...meluah perasaan...member baik aku ah time tuh...TQ....my lovely Hubby...=)
10 taun okey aku ingat aku yg ditinggalkan...hahhahahahaah sedikit rasa dok puas ati sbb bayangkan mamat tuh leh tgu aku dari darjah 6 lagi, tup2 dah dekat2 nak claim janji tuh dia leh berpaling...adei...macam tekilan laa kan sket...macamana hati manusia nih leh berubah sekelip mata jer...huh! sampailah satu ari tuh,selepas 10 taun... aku terserempak ngan antara bestfriend aku kat kg masa kat pasar malam...dia bagitau aku yg Ex tu tya pasal aku kat dia...mintak no tepon la haper laaa...pastu terkuar la citer masa aku nak kawen ari tuh, Mamat tu terkujat n kalut skali cari no tepon aku. Nak buat aper? aku pun tak tau...nak bagitau aku suh jgn kawen kot....kah kah kah...dia bgtu member aku yg konon2 dia senyap tuh bkn sbb dia lepaskan aku tapi sbb dia merajuk la konon2nyer...merajuk kepala hotak engko...perbualan terakhir adalah sebelum SPM...n aku kawen lepas abis politeknik 2 taun...kuar la citer malam tuh citer sebenar adalah....AKU YG MENINGGALKAN...bukan AKU YG DITINGGALKAN...aku amat2 puas hati okey...siap boleh gelak besar depan En hubby sebab selama nih aku ingat aku ditinggalkan.....
Lepas pada tuh ada skali aku terserempak ngan mamat tu...n ada la citer2 kuar dari mulut dia sendiri yg mengesahkan mmg aku yg tinggalkan dia selama nih...kah kah kah ...hurm, macam bersyukur la sbb aku ngan dia tak de jodoh...sebab En Hubby adalah YG TERBAEK okey...En Hubby, sila senyum selebar-lebarnyer....ngeh ngeh ngeh...dok tahan siap nak bagi nama aku lagi kat anak dia tuh...p takut Wife dia mengamuk. Wife dia adalah budak perempuan tu...sampai leni pung aku tetap no1 sebab aku first love dia...tapi first love aku ada En Hubby...dia kawen pun sbb aku kawen ngan orang lain...agak2 mende la perasaan Wife dia biler tau dia kater gitu??? sebab tu la aku kater aku bersyukur tak dok jodoh ngan dia....hahahahahahha.....
Sbb tu laaa aku hangin ngan Maya tuh...tak dok pendirian langsung! Yang Adam lak, boleh tgk gitu jer time si Dani pegang2 Maya? Kalo En Hubby aku laaa....hurm...dok leh nok kenalpasti doh kot si Dani tuh...hahahahhahahaha...
Panjang gilo....bacer la kalu nok bacer...aku cerita mende aku nok cerita jer...blog aku...suker ati aku la kan??? keh keh keh...sesekali buka buku lama dok jadik hal kan? hehehehhehehe....
Nota Kaki : Agak2 laa...mamat tu ingat dok yer ada utang ngan aku RM50??? patut ke aku mintak balik duit aku yg dia pinjam tu @ dihalalkan sajer....keh keh keh...

2 comments:

LifER said...

bongok.seb baik aku tak bchenta...!hahhaha

ciK LyndaWawa igUana said...

huhuhu..kesah cinta akak...hehehe...

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service