JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Thursday, May 20, 2010

KEJER KE DUK UMAH JER???

3,4 mgi nih asik Blur jer manjang...
Mai terpikir nak kejer balik...busyan duk umah wei...
Busyan + Burinnn tak dok pitis nak joli...hahahahhaha
Joli laa sangat...hurm p tu ar...
Tapi...
Kalau kejer mana aku nak campak Cik Kaka?
Nak ker dia duk nursery?
Yg 2 orang beso nih mmg tak dok masalah...adeiii...
Cik Kaka nih aku yg mengasuh dari merah2...
Mmg 3-3 anak aku...p 2 orang tu nenda yg jg dari kecik...
Cik Kaka pun dang gok ah sapa staun nenda jaga
P half-half...siang nenda, malam aku...
Sebab masa tu aku kejer...
P lepas jer duk Paka ni 24 jam/7 hari sminggu berkepit ngan aku...
Balik umah nenda pun tak mboh doh tido ngan Nenda...
Ari tuh awal2 beti kijer wak freelance utk ex-bos
tapi nama jer freelance, 24 jam tepon2...
Buat macam time kejer opis dulu...
Dulu masa kejer lepas jer masa kejer dah tak kacau
Nih lepas kul 5 pun still nak suh tgk itu tgk ini
Bayarnyer ciput...lelohnyer lebih dari kejer opis dulu
tengah2 pilih ikan kat pasor pung tepon...
Tengah mandi basuh berak anak pun tepon...
Dah suh buat tu tgu siap jer la kan?
Slama aku kejer dulu pun aku mmg komited ngan kejer aku
Sblm due date tu dah ada atas meja dia
Nak cuti ke haper ke aku mmg setelkan kejer aku
sampai kalu aku cuti sebulan pun dia tak yah cari aku
Maner nak cari pekerja macam aku...hahahahhaha
Sampai nak beti pun 2,3 kali bg surat resign kena rejek
Ngelas skali pun pospone sampai staun...
bg notis sampai 3 bulan...
masuk balik 2 bulan gaji hari mengajo org baru...
P paksa rela pun mmg kena beti kijer sbb tanggungjawab
Pada Sang Somi....Putri3...
pastu ada sikit berbelit...aku mmg leh kalau bab2 berbelit ni
terus aku off henpon sampai ari nih...
Opis pun aku dah tak singgah jenguk2 ex-opismate...
Skrg mari gatal nak kejer balik dah...
Bukan sbb nk lepas dari tanggungjawab...
tapi...kalo pikir2, buat aper la skolah tgi2 kan?
Tau mmg nak duk kat dapur jer baik tak yah skolah awal2...
Hati Maa & Abah pun tak terguris tgk anak dia ni
Tapi...biler pandang jer mata putri3...kendur balik rasa nak bekerja
walaupun mama diorang nih garang tahap gorgong
walaupun sore mama tahap halitar level ke-7...
tapi...makan minum pakai semua cukup...
Hari2 duk depan mata...tau sakit demam seme terjaga
Adei...di lema di lema.....
Helppppppper meee.....=))

No comments:

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service