JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Sunday, May 30, 2010

RAMAI YG BERTANYA...meh nak jawab...hehehehhe

Ramai yang tanya, mana aku rembat kupon Parkson byk2 nih???
Adakah aku Pensoping Parkson yg tegar???...Tidak....
Adakah aku Anak2 beranak tokey Parkson??? pun tidak....
Adakah aku pemegang share Parkson???...oooo tidak...tidak! hahahaha
Sbetulnyer tetiap taun pun dapat kupon dari Petronas
Taun ni dapat lebey sbb...
Safe Main Hour & Good Day...
Tetaun lepas dapat gak kupon ni..p dlm RM350 gitu la rasa2..
Buat top up beli baju raya Putri3...Alhamdulillah...
Kadang2 tu dapat kupon Giant...atas kiter la request nak kupon aper
Kupon minyak ker...giant ker...Parkson ker...
Dulu dapat kupon giant buat beli barang dapur...hahahhahaha
Ari tu En Hubby tepon dari tempat kejer tya nak kupon aper...
Mestilah Pn wife dia kater nak kupon Parkson!!! ngeh ngeh ngeh
En Hubby kater, ok gak amek kupon Parkson...kalo amek kupon myk
tak nampak gaper2...isi myk jer, abesss....
Kurang2 kalo amek kupon Parkson leh ler Pn Wife dia nih soping...
Arap nak soping gn kepala Agung mmg tak bleh...non hadooo....
Minyak keter? tetiap 2,3 hari skali mmg isi gak kan? wajib!
Soping? mmg takdenyer...bkn takde langsung pitis tu
tapi ada benda lain lg yg perlu didahulukan...nak gn utk benda lain...
So....mmg takde soping moping ni sajer2 okey...
Nih jer la modal nak soping mende2 yg bkn keperluan tp nak! hehehehhe
Taun ni dapat lebey...patut2 dalam RM490, tp ada kesilapan teknikal
yang hampir membuatkan Pn Wife keciwa...=)
First kupon dapat dalam RM200...RM50 dah guna
Buat beli sluar Kakak Ain & Aby mgu lepas nung...boleh la dlm 4 helai gt...
Pastu mgu lepas En Hubby msg, ada kesilapan dlm pembahagian
En Hubby dapat kupon minyak! grrrrrr yg patut2nyer RM290 itu adalah kupon Parson....
Dah Frust dah masa tu...tp mmg tak leh wat aper2...
Nak tukar2 mmg tak leh...sbb benda2 ni mmg order cukup2...
dah tanda2 dah saper2 yg nak aper2....
2 hari lepas tu En Hubby msg suh gi hantar kupon minyak tu kat tpt kejer
Sebab???? ada makhluk Allah nak tukar....dia ada kupon Parkson.
Hehhehehheh....Alhamdulillah....
Tapi dia ada RM240 jer...so ada lg balance RM50 utk kupon minyak...
Okey la tu pada takde langsung...hehehhehehe
Semalam dah pun guna kupon RM50 3 keping utk beli Hand Bag
Tambah beberapa keping jer duit....
Suker sangat....kalo tak kerana kupon mmg aku tak kan belinyer
Walaupun En Hubby mmg setiap kali aku berkenan kat gaper2
Dia mesti yg bersungguh nak bayar...tapi aku mmg TAK AKAN beli...
Kecuali tepon ari tu, sbbnyer En Hubby tensen tepon2 tak boleh
Tepon aku asik mampos jer...hahahahha...terus dia beli!
Hahahhahaha...slalu jer En Hubby kater kat aku
"Sokmo gitu...kalo berkenan, beli jer! tak yah pikir2..."
Taaapiiii dah mmg aku jenis suker tgk jer gaper2...
Kalo nak beli tu abis pikir...keperluan ker???
Ada kegunaan ker???? Penting ker???? dan beribu2 lemon lg la
sajer buat alasan untuk diri sdiri....keh keh keh...
Dari jamang berkawan...berkasih...sampai la kawen
Pn Wife dia ni kalo pegi jalan2 mana la kuar duit...
Kecuali makan!...tu jer...suker tgk n sentuh2 jer...dah puas hati dah
Bkn tak mampu milik cuma dah jadik habit...
Tapi kalo makan...rasa nak makan terus jer bayar...
Sebab??? dari kecik lg abah bagi duit n kater...
"kalo nak makan gaper2...beli jer...makan!...jangan te-ngak2"
Sbb tu duit kalo utk makan mmg tak akan pikir banyak2 kali...
Tapi...En Hubby suker belikan Pn Wife dia gaper2 sbb...
Dia tau, walau benda tu hadiah benda dlm kotak yg rege singgit stengah pun
Pn Wife dia akan terima macam rege juta2 tau...
Sbb tu dari kecik lg, Maa & Abah pun suker belikan gaper2 utk putri sulong ni
Sebab...walau sekecik mana...semurah mana pun benda tu
Diatas nama PEMBERIAN...benda tu akan jadik sangat2 berharga...
Ingat senang ker orang nak belikan sesuatu utk kiter?
Diorang belikan utk kiter tu tandanya diorang ingat kat kiter...
"Ingatan"seseorang pada kiter tu ada jual ker kat pasar malam???
Jadi...hargai la pemberian orang okey...
En Hubby mungkin tak dapat nak mewahkan Pn Wife dia ngan duit berjuta2...
Tapi...En Hubby dah mewahkan Pn Wife dia ngan kasih sayang dia...
Slalu En Hubby kater...
*
*
*
" Alhamdulillah Ujian Allah utk kiter cuma Dia bg kiter takdok duit jer...tgk org hok ada duit byk, Allah uji ikut lain lok...Anak sakit...Bini sakit...Diri sdiri sakit...skali masuk spital wak kuor beribu2...abis jugok...kiter hok tak dok duit ni Allah bagi sihat walafiat...tak dok nyakit...anak2 sehak...'pitis pun tak dok...' hahahahahah...pitis tak dok dak pe, asal ker hati senang...ada pitis banyak mujur baru...tak dok pitis, kiter duduk diam2...."
*
*
*
Slalu jer orang tgk kitorang ingat kejer Petronas
Duit banyak...Simpanan beribu2...muakakakaka....sama jer...
Cukup bulan habis...cukup bulan habis...
Cuma bezanyer walaupun pitis tak dok...
Hati Senang.....InsyaAllah...
Okey...terjawab la sudah kan??? hehhehehehe.....
Nih jer modal i nak soping okey....hahahhahahaha
Tgu nak soping raya laks...

2 comments:

nadhs kayel said...

banyak nya..best..keri amek 250 parkson..200 giant..hat giant dah guna baru ni..tinggal 50 jer..hat parkson tu..ingat nak guna beli baju anak2 cuti nanti..hehe
sama la kita..nak macam2..bila dah disuruh amek..x gamak lak..slalu kena marah ngan keri..nak aje..bila dah bg..x mo lak..bukan apa..kdg2 rasa banyak lagi yg penting kan..

HoNEybUneE said...

tu la pasal...haahahha..ikotkan En Hubby tu bgtu jer mesti jawapan dia "jom kiter gi beli!" hahhahahah...p gt ah, rasa ada banyak benda lagi yg penting dari tuh...tu pun walaupun pakai kupon tapi pikir abis pikir...lopang hok beria sangat, belilah belilah...hahahahha....tau doh Pn Wife yer jenis ganer...kalu nak pakai duit mmg dok akan terbelinyer...hahahhahaha...

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service