JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Wednesday, June 30, 2010

Aper MiCkEy MoUsE wat kat laptop???

Citer mareng nih...
Ada Kantin Day kat skoloh Seri Paka
Aby kena gi pagi laa...so dok dang nak wat sarapan
Bagi la pitis lebey ke dia, nak suh makan kenyang2
7 Hinggit! dah pesan dah...lebey bagi balik karang
Alih2...balik tu senyap jer...
Mama : tak dok lebey ke pitis mama v takdi?
Aby : Takdok...makanan mahal laker...
Mama : Makan gaper sapa 7 rial?
Aby : Err...err...aby beli air...
Mama : Air? sapa 7 rial? Air gaper???
Aby : Aby dahaga sgt, aby beli 3 air...3 inggit...
Mama : Doh baru 3 rial...lagi2?
Aby : Aby beli stiker 1.50...kawan aby paksa...
Hah! time ni mmg temperature aku naik dah...
Mama : Hurm...ikut la ke member tu..dakpe...dakper...
Pahtu? baru 4.50....mana lg balance? doh makan gaper td?
Aby : emmmm....emmmm....makan daging hogdog 2...
Nugget...tak dok alah
Mama : Ok!...esok mama v singgit jer skoloh!
org v pitis suh makan kenyang2 bukannyer makan
mende2 gitu! bla...bla...bla...grrrrr
Mmg sakit hati ngan putri kedua ni
alasan tu mmg ada sokmo!
bayangkan....7 hinggit! aku bg suh makan kenyang2
Budget dah hari kantin...mesti la ada jual sedap2
bagi 3 hinggit cam biasa sah2 la dok cukup
tapi...7 hinggit pun tu jer dia beli...
kalo makan nasik ayam ker...mee sup ker...
aku takder nak hangin2...nih jawapan...: makanan mahal laker
mmg menaikkan temperature aku
kalo yg mahal tu nasik ayam rm2.50...mee sup rm2.00
takdenyer aku nak marah....
sbb tu la kalo nak gi skolah sekaler
aku mmg bg makan kenyang2 dulu kat umah
sebab dah tau, mmg tak leh harap!
kalo si kakak...mmg tak yah suruh2...
mmg tau dah dia akan makan yg mengenyangkan
Stiker? dia bagi kat Cik Kaka jer...
Aku tau la niat tu baik sbb dia tau apa yg adik dia suka...
apa dia?????????.........
*
*
*
*
*
Nampok dok Mickey kat sebelah kiri laptop?
Aku geram sgt Cik Kaka duk tempek ngate skali
Lg pun stiker ni bkn stiker kertas biasa
Yang macam plastik binding tu...yg tebal...
So aku tempek kat Laptop ni...ni jer yg sempat diselamatkan
Sekor lagi...yg paling beso...
Balik papa dia...
Papa : Eh! mari mana mickey mouse ni...(yg kecik kat atas tu)
Mama : Ehhhh....anak awak la beli tadi v 7 hinggit suh makan,
acu tanya yer makan gaper kat skoloh?
Papa yer hanya jeling jer kat anak kedua dia...
dah tau dah peel putri kedua dia tu.....sambil mengeluh
Mama : Ada sekor agih, ce sayang tgk depan....
Papa : Huh! jadi hak milik org tu doh laaa....hahahhahahaha
Yang dimaksudkan? Cik Kaka laaaa.....
Peminat setia Mickey Mouse Club House....=)
Kalo dah mengadap mende alah ni...mmg takde cannyer org lain
jangan harap la nak tgk channel lain....
Adakah patut POTONG jer C611, 612, 613.....???

Gatal Molop!!! mintak sorang mari 3

Panas2 dari oven...hehehehehe
Sementara tenet belum BERTUKAR!
menjadi SENGAL...=)
Citernyer pagi tadi, pasal mesin rumput...
Yang slalu mesin rumput kat tepi2 jalan tu...
Tak tau ler brape kali sminggu or sebulan dorang mesin
tp pg tadi ada...depan umah ni 3 orang seme2
2 orang tukang sapu, sorang tukang mesin
i buat2 gatal kater kat En Hubby
"Kalo suh dia mesin skali dalam pagor kiter aci dop?"
En Hubby mmg betul sokmo...jawab...
"Dok au gok...nanti nok tanya..."
Aku gelak doh, En Hubby ni kdg2 dok paham
Yg Pn Wife dia sajer gurau2 manja...adeiiii
P tetiba jer mari terpikir...
Kalo suh pun aper salahnyer...
Lalang2 rumput2 mmd dh smpi musim menuai dah
Dah puas berbunga dengan jayanya dah...
Kalo lalang2 ngan rumput2 tu spesies berbuah ok gak
hahahahhaha...tu jer yg aku suka tanam
tak yah siram2...tak yah belek2...=p
Sikit lg nak sama tinggi ngan Cik Kaka...
Separuh dari laman tu dah dicangkul oleh i tau...
sila percaya!...hahahahha...betul....x tipu...
Tapi itew sblm coti skolah lagi...hehehhe
separuh lg i tgl utk En Hubby...hahahhaha
Masa En Hubby tya boleh ker nak suh mesin kat dalam?
Ofer nak upah la kan...maner ada brg free lg dah leni
p kami budget dlm rm30 je laa...
separuh jer...bukan satu laman penuh
Lg pun laman aku sekangkang king kong jer...=)
dah cangkul separuh kangkang
tgl separuh kangkang lg kan? hehehhehe
Slalu satu laman penuh, skali ngan sapu bersih licin dalam rm50 ah...
P dah lama xbg org mesin sbb ada kes2 yg x diingini terjadi
dimana siang2 potong rumput
malam2 pecah umah!....adeiiiii....
Hurm...yg mesin tu kater sekarang tak leh lg la
Masa kejer dia...so dia kater tgu rehat kul 10 nanti
Kol 10 tu x dtg lg...dah kol 11 pun still tak nampak
Aku ingat dah xjadi la kan...dekat2 kol 11 stgh br dorang dtg
Nak dijadikan citer....
Aku ingat sorang jer la kan...kalo berdua pun
sorang mesin sorang sapu...
jap2...iklan..."sila abaikan baju2 itew...hehhehe..."
Tu bj yg aku lipat sblm jemur yg lain...
angkat terus lipat, kalo tidak....takdenyer lipat2 dah...=)
Ok berbalik pada citer...
*
*
*
*
*
Hah! tu dia...skali datang 3 orang!!!
aku tak kesah la 3 tu...yg aku kesah...
3-3 mesin rumput!!!!! cam gano nok kire nih????
Aku dah mengelabah tahap gaban dah...
En hubby lak tengah bertapa dalam toilet...
Kuar2 jer aku terus bagitau..
"ala padan doh la yang, 3 orang mesin!...nok kire ganer???"
Terkujat la berjemaah kami...hahhahahaha
Aku suh En hubby jer la setel
Tak tau la En Hubby bg berapa...
En Hubby pun sama jer ngan Pn wife ni
Sama2 gangster kampung dusun...tp hati cair lole...
lembek liuk lituk...hahahahahha
Tu la kesahnyer...sajer2 jer gatal molop pg ni
kang dah dapat tu....huhuhuhuhu
Budak kecik nih lak tumpang sebok
"mama! padan muka rumput kena mecing..."
Glewak skali yer kuor masuk kuor masuk umah
Sekaki ngan papa yer tgk orang mesin rumput
adeiiii....aper2 jer la ko Cik Kaka...=)

Tuesday, June 29, 2010

Saya Redha, Ini yg terbaik : ANNE NGASRI

Basi dah citer ni p tenet sengal 2,3 mgu ni, nok update blog macam nok gocoh jer...grrr...adakah patut jer aku tohok dalam sungai Paka ni?????


Masa bacer paper 2,3 hari lepas macam terkujat gok ah...dok seke, nampok cam bahagia jer...suker tgk iklan inverter tu, baru berkira2 ngan En Hubby nak berinverter getek...adakah patut diberkirakan semula??? hahhahaha...mende kena ngena ngan inverter ngan perkahwinan dorang kan??? aih!!! tajuk cam serius jer...p wat lawak lok...ok2...back to the landasan...=p


Slalu biler bacer hal2 penceraian artis ni aku dok berminat mana nak tau, p yg si Anne ngan Wafi ni mmg aku sesangat nak berpengetahuanan gitew...nok tau bakper erk??? dok ah, sampai 3 kali wei...3 tu...senang2 gitew jer lafaz2...kuar umah jatuh talak! tengah2 duk dalam keter leh i ceraikan u...wei2...dok ingat ker setiap kali lafaz tu bergegar tiang arash tau...p mende dah jadik dah pun...hurm...so godek punya godek ada la pasal penceraian tu, nak bacer lebih lanjut aku link kat bawah tu...p dok tau gok ah citer sbenar...hehhehehhe...suka sungguh jaga tepi kaki sluor orang aku ni ork? hehehhehe...dok pernah buat sblm nih...sumpah!!! hahahhaa...cuma kali ni jer melibatkan pelakon yg kire aku minat gak ler...dari dia blakon dalam cili padi lagi...sampai beso..sampai dah beranak pinak...p aku respect kat Anne...cool jer...p kalo kiter dah mmg berusaha nak selamatkan rumahtangga kiter tapi tetap berkesudahan cam gitew gak, kena redha dan terima jer sebagai ujian dari-Nya utk kiter...tu la aku slalu kater kat En Hubby, tak mintak duit juta2...kemewahan gelang sampai sekerat lengan...rantai sampai lenduk tekok2...just sayang, kasih dan cintakan aku sampai mati! takde duit kiter duk diam2 kat umah yang neh....hehehhehehe...p alhamdulillah lah setakat saat dan tika ini, kalo yg orang2...saing2...kuarga...sedara mara nampak tenang jer kat luor...kat dalam pun insyaAllah camtu gak...takdenyer pakai2 topeng wak2 baik pegang2 tgn kat luor p balik umah duk kung kang kung kang...dok cayer? leh call En Rosdi ngan Pn Aminah utk sebarang pertanyaan lanjut...hehehheheh....p macam yg dah bgtu yg lepas2...utk hari ni dan semalam jer, esok2 hanya Dia jer yg tau...tp mintak2 dijauhkan dan kasih, sayang & cinta kami hingga ke nafas terakhir...=)
Ok, let bacer2...=) kredit to gua.com...
Klik gambo kat bawah ni hokey...

Monday, June 28, 2010

BLOGWALKING STORY

SowwYyYYyyyy sangat2...
Ada rasa rajin dalam diri nok membelogwalking
P gok bakper dok au sminggu 2 ni tenet problem
Rasa nak tohok laut ke Ber**band ni
Pagi tadi dang ah sket jogg laju2 kat blog yg mana2 dang jer
sorry sangat2 pada mana2 yg tgl jejak p i x pollo bek =)
InsyaAllah...akan pegi gak walaupun lambat2...
Jangan la ngajuk dok mari oh blog ni
huhuhuhu...walaupun dok rajin mana update
p tetap akan diupdate...
tenet slow yg menyentapkan rasa nak mengupdate
rasa nak buang jer Ber**band ni p beli masa tu mahal
nak pakai biar apuh ngan rege dia dulu
biar anggoran sapa dok leh paka gt
baru ah apuh beli...=)
*
*
*
*
pada geng2 blogger...jgn putus asa datang sini erk..
kadang tu sy pegi blog awak2 tp sempat baca2 jer
tak sempat komen...tak sempat tgl jejak
kekadang tu bkn tak sempat...
tenet slow yg tahap2 siput B**i gitu...
shout box dok kuar starang, nok tgl jejak ganer...
p i rajin2 bukak nuff...tgk dekat saper jenguk blog kiter...
hah dekat situ ler i camkan muka2 yg rajin dtg blog...
buat kunjungbalas senyap2...
bg trafic jer walaupun x tgl jejak....=)
maner aci kan? org datang kiter tak balas balik...=)
p tu laaa....tak jenguk balik bkn tak sayang
tak tgl jejak bukan tak jenguk terus...
ok...adios...=)
yg datang, boleh tgl jejak....tglkan...
yg tak boleh takpe, kiter cek kat nuff...
lambat ke cepat...here i come!!!!....=)
Dun't wurryyyy.....

Thursday, June 17, 2010

Kene Maroohhh.....

Selepas sminggu mbok duk ikut ere....
Suh gi situ g, suh wak mende tu wak...
Alih2 malam ni kena maroh???
Sedikit tersentap tau....hahahhahaha
P macam dok cayer jer aku leh cool...
Padahal dari kecik smpi ke beranak 2,3 org
Maa & Abah x pernah maroh @ tgikan sore kat aku
En Hubby jauh sekali mende2 cam gt
P Aku buleh tergelak...adeiiiii.....
Hurm, kalo bgtu Abah mesti Abah kater,
"Bo-bo ah gi long, bo ah ikut ere dia..."
Hah, kalo Big Bos kuarkan arahan gitu
Saper susah??? i ler...sbb nak telan dok gi
nok kehek dok leh...huhuhuhuhu...
Abah & Maa mmg pantang kalo org suker2
Nak marahkan sulong dia ni...
Nak ngatur2 lebih2 pun dok leh...
Sebab hanya Abah & Maa jer yg kenal anak dia ni
P malam ni dalam sejarah
I kena marah U...=)
Nok sukker sebab dok rajin kena maroh se doh
Se agih dok wat saloh gaper pung
Doh ah sblm tu ikut ere dia doh...
Balik2 kena maroh...p aku buleh sukker
Bkn nangis ker....marah2 balik ker...
Balik bgtu Maa, "org kena maroh maa tau dok..."
Terkujat org tua tu...mujur Abah tak dok...
Kalu dok mesti Abah dah kuarkan titah perintah
Wajib ikut...surat menyurat tdk akan dilayan!
P Sib baek ah lepas aku wak2 suker tu
Ring Tone tu berubah...volume pun diparas memuaskan
Kalo dok...i pun reti hangin tau
Jangan ingat i tak gheti...hahahahhaha....
Hurm...susah...susah...susahnyer nak puaskan ati org
Sbb tu la aku buat mende2 takat2 aku ikhlas jer
Kalu anggoran dok ikhlas mmg aku dok wak
Bagitau kat En Hubby, terkujat dia...
Sampai mengeluh...(Pn Wife dia kena marah...)
My lit Sis pun terkezut Along dia kena MARAH
Along dia telah ditinggikan sore...
Sungguh dok releven!...p lg buat pening2 lalat
Along dia x melawan balik....kah kah kah
Along boleh tersukker kejap...terkesima...
Jgn sampai duk takuk bahaya sudah...
Kekgi dah muak...dah nak jeluok...
Saper susah????
Mereka & Keluarga mereka jugak
Moral Of The Story : Jangan sesuker hati jer nak marah2 i tau...hahahaha...i dun't like ler...lebih2 lg kalo tak de salah gaper2 sesajer jer nak menaikkan volume...nak ubah2 ring tone...i nih bkn adik beradik malaikat, setan pun malu2 keceng nak mengaku sedara...kalo i tjk i punya taring lg sharp dari shapener tauw....

Monday, June 14, 2010

Sepetang bersama Tok Bah

Mareng citer pasal pepagi ngan Nenda
Ari nih sepetang bersama Tok Bah lok....
Mareng pagi gi Klinik bawak sibongsu yg kena jintungan
Pastu ke Klinik Pergigian Air Jernih...KT...
Kasi cabut gigi sama 2-2 kakak Cik Kaka..
Rugi dok amek gambo...huhuhuhu....
Balik tu pegi makan nasik ayam kat depan SMASZA
Pastu...soping barang dapur kat Mydin Mall...
Lotih!!!.....balik tu abah dah muncung!
hahahahha...sebab tgl dia dah se...
Hari2 jalan....jalan...jalan...
Petang tu jer ada gambo sket2...jom layan...
Tok Bah yg gigih beki mesin rumput...

Hehehhe...inilah Ayahanda terchenta...
Sudah tau dimanakah i warisi wajah jelita ini?
Kah kah kah...serupa dok ngan abah???
Masa skoloh dulu, kalo nak balik kampung
Kalo duk kat PSI lama kat bdr KT tu...
Mesti kawan2 abah akan tya...mum anak sedi?
Nak balik ker? takyah susah2 cari transport nak balik
Kalo adik aku yg no2...duduk la kat situ 2,3 jam
belum tentu ada yg tya dia....hahahahhahahaha
Sama...tapi tak serupa....
Sama bapak....tapi rupa lain2...hahahaha
sian kat ko sis!...ngeh ngeh ngeh...
Takot dop tgk muka ayahanda?

Bekeng ork....hahahaahaha.....

Tgk abah duk beki mesin rumput
Nak mesin kat rumah arwah mok rasa2...
Yang lain2 tu penonton jer....=)
termasuk la i...
i dok leh beki2 ni...silap2 kalu dok jadi
ader jer tercampak sekateh sekateh...
hahahahahhahha....tidak ada kesabaran...

Ok...cukup ah sampai disini....ada sminggu agih ni
adeiiii...sgt bushan duk umah....
Kejer sampingan aku musim cuti ini...adalah :


1. makan....
2.makan lagi....
3. dan makan....

Maa dekpung, masok sedap2...huhuhuhu
Kalo En Hubby ada ni, mesti dia akan kater....

Makan sokmo....

Miss U so MUCH!!!!!....

masa riang ria...

comel dok??? heehhehehe...ni la koje den
Ni kat Pantai Merang kat kg i ler...
Slalu jer bawak insan2 kesayangan ni jalan2...
Jalan sokmo ork??? hhahahhaha...memang!
Hobiiii.....tersangat la suker...
Nih posing time nak balik dah ni...
Bg can ke kanak2 Ribena seme ni main2 pasir
Dok leh mandi pata lening...ombok kuat!
Eh! ada kanak2 terlebey umor laaa....hahahaha
tersesat nih...musykil la, ganer leh terselit...
keh keh keh...ngikut sokmo kijer yer.
Sian ke Cik Kaka...kah kah kah...
Lawo ork gambo tuh?...suker2...sian ke kanak2
jadik mangsa eksperimen i tauw....hahahaha
P dok dang ke aku suruh pun..
Pantang tgk wak kuor kamera sengeh doh...
Tu kater budok...

Hahahahah...sengal jer tgk gambo nih...
Kunun2 ler...sib baek kanak2 tu sporting
Kah kah kah...kalu dok sporting, saper lg nak bwk korang?
Jawab....jawab....=p i jer tauw yg suker angkut korang!











Nih saper yg bersungguh ni...
Mak sedara ke anak sedara yg main pasir?
Macam mak sedara jer lebey2...
anak sedara tu tukang kaver jer....hahahahah
Kan? kan? betul i cakap U...saper yg main?
Chik Da yer!!!!....hahahahaha...sungguh pandai dia
Mempergunakan anak sedara sebagai alasan
Padahal dia yg rindu nak maen pasir...hehehehe
Cepat la Ika...tulom Chik Da kaup pasir nih...
Hahhahahha....tu la kot dialog mak sedara ke anak sedara...=))

Jeling2 kot2 ada orang kampung sesat tengok....
Kan...i tak tipu tauw....Chik Da yg maen pasir
Ika tukang kaver jer...hahahahah
Riang ria anak2 bermain ngan ombak...
Tak bagi main air sebab ombak kuat...air dalam
Nih ler kejer i biler balik kg...
Selain daripada bawak berpoya2 kat bandar...
Ni tengah merekacipta plan utk spjg cuti skolah lak
Nak bawak dorang gi maner erk....hurm...
Jalan ajer!...hahahahahahha

Sunday, June 13, 2010

Seusia @ Lebih Tua dari Aku...

Scrambler Ayahandaku...=)
Seusia ngan aku ker??? hurm....lebih tua dari aku
First Bike Ayahandaku ni...sblm kawen lg...
Slalu gak ler masa kecik2 dulu Abah bawak naik bukit Merang
Ngan Scrambler ni...
Rindukan jamang2 keakraban ngan ayahanda...
Sekarang pun masih seperti dulu
Tapi ada bezanya masa "hanya menjadi anakandanya"
Dengan perkongsian antara anak & menantu...
Tapi yg pasti...Aku yg sulong...
Aku yg paling teratas di hati ayahanda...=)
Lelaki pertama bertahta...lelaki pertama menjadi idola
Ayahanda yg terchenta...
Doaku semoga Ayahanda terchenta panjang umur & murah rezeki, dikurniakan kesihatan yg berpanjangan...dan hidup didalam kesejahteraan sehingga akhir hayat...dan Kak Long bangga jadi anak Abah...
Sayang Abah!!!!

Sepagi bersama Nenda

Hari ni tak dok aktiviti sangat...
Bgn pagi dah tersedia nasik minyak...hhahaha...soru!
Pastu tgk Bonda duk timba air kolam
Salin air kolam yg menghijau!
Sejuuukk jer tgh taman Bonda ni kan?
Apersal la anakanda dia ni dok nurun rajin macam bonda?
Hahahhahaha....tak kose la i...
Cik Kaka nak wak peace sokmo kena blatih dulu
hahahahha...tu dok dang jadi mama amek gambo doh...

Tu ler kolam ikan talapia Bonda...
Dah berapa kali dah cucu2nyer wat terjun tiruk situ
Kalo ramai2 rakyat2 kecik kat umah tu lagi laa...
Pantang lepa, dah berenang skali ngan ikan2 dah...
Dah jadi dah...peace!!!!...hahahahahah

Lagi2...peace!!!...

Sedang bersantai2....tu yg berkelubung tu my sis
Yang bongsu, kesian...kena jintungan...hahahahha
yg kat belakang Cik Kaka tu kolan ikan Ghupie...
Banyok gilooo...yg bunting pun berekor2...
geram waser nak picit2...kah kah kah...
Nampok dok? beriok! ramai giloooo...

Super slup...ke mickey mouse...mama dok au...
hahahhaa...kalo tya papa baru ah
papa sama naik jer ngafal kartun ngan putri kecik yer ni
Anakanda berdua yg mmg suker sgt la duk umah nek yer
Kalo boleh mmg nak bermastautin ngan nek jer
Kalo ikut mama, mama on jer...hahahahha
P papa kater...sian ke nek yer...
Padahal papa tu dok leh berenggang ngan putri3 dia
Wajah2 kesayangan hamba di taman Nenda...

Bebas...lega...duk umah nek ni
Umah papa kat Paka macam dlm penjara jer
Duk dlm umah jer...huhuhuhuhuhu....
Chantek kan taman Bonda?
Bonda mmg rajin...sminggu skali berubah wajah
mmg pasu2 tu akan beralih
Ikut mood dan sesedap rasa dia jer...=)
Rasa sejuuuk & nyaman jer pemandangan kat umah bonda
Umah i ada bunga gak...bunga lalang!
hehehehheheheheh....lenguh oh mulut bonda
blebe ke anak sulong dia ni...hahahhaha
Slipa saper la nih....hahhahahahhaah...
saper dapat meneka dgn jayanya akan ada hadiah!
Hadiahnyer adalah slipar ini....kah kah kah
Sesedap rasa jer nak bg slipar org kan? =)
mama, amek gambo adik lagi...shatu dua pat nam jer....
Cik kaka yg pantang ngan kamera....=))

Pose manja gitew...hehehhehe

Itew la Bonda kesayangan i tau....=)
Sangat rajin macam anak dia....hahahhahaha
Eh! eh!....Bumblebee duk garaj no.1???
Silap masuk garaj tu...main garaj adalah milik Big Boss...
Yang sebelah tu baru tempat Bumblebee...
Tapi...ada haku kesah...hahhahahahaha
Saper cepat dia dapat la kan?...
Tapi tu kalo Mem bwk...kalo Mr Zuraimi mmg tak park situ
Mr Zuraimi akan park di Garaj no.2 jugak ganer2 pun
Tapi sejarah garaj itew dibina adalah mmg utk keter menantunyer...hehehhehehe...jadik tak salahlah kan Bumblebee duk garaj no.1....=)
Ni la Rumahku Syurgaku...
tempat sehari-hari Bonda memperabiskan masa
Dengan Ikan2 dan bunga2an dia...
Tempat kami2 lepak....
Biler la agaknyer Istana kami akan jadik camni
Kena pinjam Bonda la utk sebulan 2 agaknyer....
Untuk mendeko Istana kami kat Paka...huhuhuhu
Ngeh Ngeh Ngeh....=)
Sekian...The End!....

Saturday, June 12, 2010

Lady's Night Out

Ari Jumaat ptg tu aku gi umoh Tok Ketua (mertua)...hehhehe...Aboh yg sakit puasan duk umah, menantu dia ni sukarela la jadik dreba bawak pusing2 ngan keter...gi Pantai Rhu 10...pastu balik tu lajak ke Pantai Merang umah Mok Cik Ha adik Aboh...sampai2 umah nak maghrib doh. Balik umah Maa tu duk sembang2 ngan Maa & Adik2 ter'plan' la nak kuar gi jalan2 kat Taman Shah Bandar malam tu. Alang2 Abah kena tido kat Pulau Redang malam tu sbb ada trip pagi, En Hubby lok ada kat KL...jadik tgl lady's only!...siap2 terus kuar...jalan2 cuci mata dan cari makan. Mmg tu la aktiviti kalo aku ada kat umah. Hahhahaha...ada jer nak gi jalan mana2...aku mmg suker bawak Maa, Adik2 & Putri3 berjalan...Time aku ada ni jer la nak gi mana2, dang balik Paka payah dah...hurm...let's layan gambo2 malam tu erk...p dok brape lawo sbb dok reti nak setting night mode...ade haku kesah? layan jer laa...hahahhaha

Kami tengah ber'forum'...yg tepi alik kiri tu my lovely mommy...tengah2 tu adik bongsuku, bakal amek PMR taun ni...yg ujung belah kanan, my lit sis...yg no2, tengah wat master...x abes2 agih blajonyer...tua gitu oh rasa...hahahhahaha...
Hah, betul dok kalu kater lady's Night? hahahahha...
Tengah padang pun jadik jer ber'forum'
Ader haku kesah??? hehhehehehe....

My Putri ke-2 & Little one...

Empunya kamera...nampok dok??? tepon same cam haku
Menunjuk ler tuh...panas2 baru kuar dari oven! =p

Putri ke-2 yg slalu kena marah....dekpung menjawab sokmo
Slagi dok sakkok mmg jawab...jawab...adeiii
sangat mendidih hokey!
Cik Kaka bersama mak sedara yg no.4...bakal amek SPM taun ni...segala ilmu 'kenat2' mama telah diperturunkan kepada adik yg ni. Asal anak sedara dekat jer, ada lalu bunyi bunyian yg menyesakkan napas mama ni...grrr...
yang ujung belah kanan nenda putri3 yg terchenta
Riang ria anak2 sedara bersama mak sedara

lagi mak sedara & anak sedara...

Cik Kaka mintak bergambo ngan Ugie yer
Dang agih Ugie yer ngosek, tu yg wak muka tu...
My Little Princess....

Muka nakal...hehehehhe...banyok gambo yer jer
Jap2 mintak suh amek gambo yer...adeiiii

ingat senang ke nak posing cam gini?
Hahhahaha...nak tiru kakak punya pasal...
Rela tahan lenguh tgn sbb nak amek gambo cam gini
"Teyuk la mama nih!" ayat femes Cik Kaka
Eh....gambo mama! hahahahhahaha....

My sis kater..."aku kagum sbb mum sgt sabo ngan Cik Kaka"
Yeah! mmg sgt sabo ngan karenah Cik Kaka yg sgt2
mencabar berbanding putri2 yg lagi 2 org...huhuhuhu
Peace!!!!....hehehhehehe

Nenda yg sedang melayan cucu2nyer....

Putri sulong kesayangan papanyer...

Dang agih yer tuh...org nak candid jer...
hahahhahaha...teyuk la awak....

Kami2 yg berforum...betul x kalo i cakap lady's Night?
hehehhehe...adik beradik aku seme puang...5 beradik
Anak2 pung 3-3 puang...
Hero kami cuma En Rosdi & En Zuraimi...
Abah tepon...kami kabo ada duk Taman Shah Bandar
Abah kater...Aku tgl kejap jer jalan lalu...
Kah kah kah...saper suh tgl kami???
Memang kalo aku ada, pantang lepe, mmg berjalan jer kejernyer...hahahhahaha...aku suker angkut seme2 bawak gi jalan2...tak bersoping bagai pun...cuci2 mata...cukup dengan isi minyak, beli kepok + air...duk sembang2 bergelak ketawa...lepas tensen jer...
Ader sminggu lg nih...nak gi maner lagi erk...
Hahahahhahaha....En Hubby mesti muncung
bacer Entry utk sminggu ni sbb tak bawak dia
saper suh tgl kami??? hehehheehe....

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service