JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Wednesday, June 2, 2010

Terkilan...

Smalam dalam kol 1:48pg antara sedo ngan dok sedo
dgr tepon...sebab time tuh dah lena dah...bingkas bgn cari2 tepon
Tepon duk atas peti...dok dang angkat...tgk jam kul 1 lebih!
Tgk balik no yg misscall..Maa??? jam2 tu gak dial balik
Suara Maa macam menangis jer...aku dah cuak...
*
*
*
"Cheq Ngoh tak dok doh...maa tepon nak kabo tu jer..."
*
*
*
Terpana kejap...terdiam...terkejut...terkilan...
Baru jer aku & En Hubby berkira2 cuti skoloh ni nak gi ziarah
Cheq Ngoh adalah kakak pada Maa...Mesti Maa sedih...
Sepanjang dia sakit, aku mmg tak sempat balik jenguk
Rasa terkilan sgt...Kalo dekat2 mmg aku dah pegi tgk
Mmg tak sempat sbb balik kg kejap2 jer...
Ingat cuti nih boleh la pegi ziarah...
mmg takde rezeki aku utk jumpa kali terakhir...
Hari ni pun tak dapat balik lg, anak skolah lg 2 hari
En Hubby kejer...plan2 nak balik malam kamis ni
Lepas En Hubby balik kejer...
Jumaat tu plan nak gi Bukit Payong jenguk Arwah
Tapi tu laa...kiter hanya merancang...
Ikutkan aku, hari nih mmg aku nak balik...
Tapi tu laaa....bkn dekat2, anak lak skolah lg 2 hari jer
Esok dah nak balik kg...
Tu la, dah beranak pinak nih payah sket la
Sedih sangat...Dengar suara Maa menangis semalam
Maa dah kehilangan 2 orang adik beradik
Sorang adik...& sorang kakak...
Semuanya disebabkan barah...Yg adik barah usus
Yang Kakak ni Barah Payudara...
*
*
*
*
"Semoga Allah mencucuri Rahmat-Nya keatas Arwah & semoga Arwah ditempatkan di kalangan mereka-mereka yg beriman..."
*
*
*
*
Bila teringatkan arwah, terbayangkan adik aku yg bongsu
Anak bongsu Arwah sebaya adik aku
Bagaimanalah keadaan dia...camner lak kalau adik aku?
Camner pulak kalau AKU ditempatnyer???
Aku nih nampak jer kuat...tapi aku bukanlah seorang yg sabar...
Dapat ker aku menerima hakikat suatu kehilangan
Memang mati adalah pasti bagi mereka yg hidup
Tapi aku slalu berdoa semoga Allah
Memberikan kesihatan yg berpanjangan utk Maa & Abah...
Untuk Adik2ku...Untuk Suami & Anak2ku...
Kematian adalah suatu yg pasti...
Kehilangan mmg sangat menyakitkan...
Kiter sebagai Makhluk Allah kena Redha...

No comments:

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service