JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Saturday, July 31, 2010

Korang pernah ker???


Saper pernah tgk citer Coffee Prince???
Aku hagak2 laa kan, Hencik Zuraimi pun camtu gak
Masa kitorang berkawan dulu asal2 cam gt gok laa
Bukan dia ingat aku laki...hahahahha
Tapi...dengan level kekerasan kekekongan aku
Zero kelembutan...dia senang berkawan
Takyah nak susah2 jaga ati...
Tak yah susah2 nak amek hati....
Tak yah susah2 nak sogok ngan hadiah2
Pendek citer mmg tak yah susah2...
Paling penting aku adalah :
Talian melepas boring...
Talian melepas perasaan mengadu mengada
Talian cari pasal cari gaduh
Talian melepaskan tensen dia...
kirenyer talian serba guna laaa...


Pernah ker aku disituasi cam dalam gambo?
Kah kah kah...PERNAH!
Masa besday Hencik Zuraimi yg ke-19
Dia kat ILPP...dia paksa aku tepon tepat2 kul 12
Nak kuar tepon gn tepon umah...takoottt...
takoot Abah marah...maa bleber...
Terpaksa laaa....aku curi tepon gedabak abah
Gedabak wei...macam bocong air tuh!
jap2...tipu...masa tu tepon kecik sket...
p still beso dan berat
Panjang sejengkal...tebal 2 inci gitu
luper dah nokia braper...hahhahahah
Masa tu mana ada sim card ni...
seme pakai line...
Aku dengan berhati wajanyer seludup tepon
Masuk bilik, duk mencangkung gitu ar...
tepon Hencik Zuraimi wish Besday...
Tak de cakap2 panjang, wish...letak!
Kuar simpan tepon abah atas lemari...fuh!!! selamat...
Bkn gaper...Hencik Zuraimi tu...
Kalo dok ikut ere dia, ada jer staun ngajuk
Staun la aku terpaksa tadah tlinge
dengor ayat pemedih telinga....
Ohhhhh...aku tak sanggup!!!
Sbb tu kalo tgk citer2 korea kami slalu tergolek2
Ketawa mengingatkan persahabatan kami dulu
Mmg aku mangsa yang mudah bagi Hencik Zuraimi!
Sesungguhnyer aku adalah mangsa kekejamannyer...
Hahahhahaha....
Tu laaa...leni kalo aku ungkit mesti dia kater

"sajer jer nak uji awak...sayang saya ke dok...
boleh wak bini ke dok..."

Hampeh tul!!!...hahahahha...nok kabo ah nok
Nih krem otok cari alasan nak cari gaduh
Cari Idea nak suh aku marah...Grrr....

P leni Hencik Zuraimi slalu guna ayat :

"Sebab tu la saya sayang ke awok...."

hahahahhahaha...saya sayang awak jugak...muah2!

M.A.L.A.S


Dok tau la bakper....MALAS giloooo
Nak buat mende tu malas...nak wat mende ni malas...
Padang doh laaa.....hurm...
Harap2 esok & seterusnya hari rajin!...=)
Tak bleh malas2...kekgi dok capai target...=))
Oh Sony....hahahahahhahahaha...ada kaitan ker?
Poyo....poyo...=)

Friday, July 30, 2010

dating ngan Aaron Aziz




Encem kan mamat nih...hehhehehehhe
Cam ganer la aku leh TERmimpi dating ngan dia
Aish! klako laaa weiiiii...
Siap masa sedo tido tu sengeh sorang2...hahahhaha
Dok tau ah ganer jalan citer yer
Stakat aku ingat aku time tu ada 4 ex boyfriend!
4???? hahahahahah...seumur idup aku sorang jer Pakwe aku!
En Zuraimi Bin Zahari...
Dang2 mimpi ada 4!...p aku ingat 3 jer
masa tu laa...masa tengah mimpi...
masa tengah dating ngan Aaron tu...
P tetiba jer aku rasa nak kencing!
Cari punya cari jamban takde! oh no....
Adakah? adakah? adakah?
Hahahahhaha...dok laaa....
Lepas cari jamban tak jumpe tu aku jalan kaki
Dok tau nak gi mana....
Masa tu la aku teringat ke Mr Zuraimi....
Jam2 tu gok aku menangis smbl jalan sbb terpikir...
" Kenapalah aku leh lupa kat dia....='( "
Padahal dialah kekasih hati pengarang jantung aku...
Pastu tengah2 menangis tu tersedo...
Cess!!!....putri dah lewat dah nak gi kelas Kafa!
Gaduh skali bangun kejut putri2 wat sarapan...
Antor kelas pung lewat 15 minit oh...siang ngoh...=(


godek2 jumpe gambo ni...
Nih ler Pengarang Jantung Ambe...
Tak kose la nak dating ngan Aaron lagi
Rasa bersalah walaupun dalam mimpi...huhuhuhu
Abaikan gambo tu yer...
masa ni i tengah berkembang dengan pesatnyer!
Muker sapa bulat getel!...oh tidak!!!
sesungguhnyer aku x bleh terima kenyataan itew...

Aku tak ingin bersama dgn orang lain
walaupun hanya dalam mimpi...
Aku tak ingin melupakanmu
meskipun hanya sesaat...
Aku hanya ingin memanggil namamu
sehingga nafasku yg terakhir....
~ to En Hubby terchenta~

akan bizi sampai ke penghujung ramadhan...huhuhuhu...oh SONY! aku rela keranamu...='(

Haa...nih ler yg membuatkan aku bekerja keras...huhuhuhu
yg ni bkn bj aku...p baju kastemer...
Kalo dok kerana SONY itew, mmg dok amek tempahan
Raya mmg dok leh amek benor...family dah beratur dah
Memasing dah amek nombor dah nak mtk jait manik
huhuhuhu...p taun ni terpaksa amek sbb nak celeng tabung
nak sambar SONY.....huhuhuhuhu
Yang ni baju Sue Reeve dari kemaman...
Mintak jaitkan simple Shimmering
Dan ada 2 baju menyusul yg dia punya
satu dah antor, yg no2 99% siap...yg no3 bakal menyusul...
Alhamdulillah laaa....hhehehehhe
Kalo tak cukup En Hubby dah bg green light nak top up

Yang ni yg 99% siap!...tangan jer sket agih...
P kamera tepon cap ayam jer...baju lak kaler oren...
Adeiiii...sungguh kecik ati tgk gambo
Padahal realitinyer sangat cantek!!!
hahahahahah....naik lif tekan sdiri...bkn kena byr pun...=)
Haaa...yg ni baju Putri ke-3....munge2....
baju kecik jer....dok leloh la nak wak pesen ni
Kalo dok....adeiiiii....lenguh gok tekok ngadap!


Baju raya taun ni tema GOLD...hehehehhe
Masa tya abah saiz sama lagi ker? nak gi tempah
Abah kater : Dakyoh la Long...byk oh baju melayu abah
Hahahhahaha....mmg pung...2 pasang setahun bj dia
Sampai gi smayang jumaat pung pakai sepasang
Macam2 kaler...hehhehehehehe...
En Hubby pung...khodho masa kecik2 5 taun skali tuko bj melayu
Last pic....ada lagi coming soon...
2. Kakak Ain...
3. Aby
4. Nekma
5. Chik Da
6. Ugiey
7. Uyah
8. Mama...

Kalo amek upoh ni, bleh beli SONY cash!
Tak yah dah Mr Zuraimi kena Top Up2...huhuhuhu
Aper2 pung...SONYyyyyy.....tgu i....hehehehheheh

Friday, July 23, 2010

Dah pegang2 tapi dok leh wak alik lagi....sob! sob! sob!



Yang ni ler...
Dah gi melawat dia kat kedai tadi
Tapi boleh pegang2 sentuh2 gitu jer
X leh bawak balik lagi.....sob! sob! sob!
Rasa nak mengamuk guling2 jer dlm kedai tu
P poket still nipis...celeng lok ringan lepung agih
Adeiiii...biler nih????
Yg kaler ni cantek kan????hehehheheh
Aku bukan peminat pink tapi kaler air bandung ni cantek...
En Hubby pun cam berminat jer nak memenuhi wishlist Pn Wife
Macam berita baik jer....tapi.....
Poketmu poketku jua....waaaa
senipis poketmu, poketku lagi nipis....='(
Ada lg kaler lain...

Cayer dok kalu aku kater ni kaler Ijau???
Mmg IJAU wei...ijau yg soft2 gt....
Skali tgk macam kaler silver cam kat bawah ni
Kan???? seruper jer kan? p kalu telek2 mmg lain laa
Siap aku gaduh2 molop gitu ngan jurujual tu
hahahahahhaah...Ingat dia rabun kaler
Ghupernyer tak dok saloh saper2 pun
Saloh SONY la sebab letak rege mahal sangat!
Opsss...per kena mengena lok kaler ngan rege...hahahhaha
P tu laaa...pesal rege tu mahal sangat...p berbaloi2 jer
Paling penting WATER PROOF
beringat wei.....selepas kejadian CANON mati lemas tu...
Ingat nak amek samsung water proof tu
Skali Sony wak kuar lak....huhuhuhuhuhu
Jatuh Chenta, dah tak mboh pandang lain dah...
Yang ni pun cantek...soft pink....cantek...
Tapi lagi lawo yg air bandung tu....hehehehhehe

satu lagi kaler itam

Nampak elegen jer ork kaler nih...p aku tetap ngan
Kaler Air Bandungku itew...ngeh ngeh ngeh....

Yang pasti...ko duduk diam2 kat situ...
Sblm raya aku datang amek ko buat balik hokey...
Huhuhuhu...mtk2 la cukup pitis....
Kalo dok, raya taun ni tak bermakna tanpa kehadiranmu...
Tgu aku hokey...tgu....tgu...tgu...=)

Thursday, July 22, 2010

En Hubby Yg tidak sehak...huhuhuhu...kecian dia...=)


huhuhu...kecian kat En Hubby...
Tu la masalah poblem dia...
dah tua2...hehehheheheheh...
Dok ah...yer sedut sebab yer batuk berkahak
jadik susah nak bernafas...ala2 nak jd ke asma gt
tapi bkn tahap kronik...stage 1 pung dok...
just utk menghilangkan batuk + kahak dia jer...
Smalam gi Klinik Raihan...tp tutup...
terpaksalah pegi klinik sebelah dia...klinik Zam...


Putri2 yg slalu berminat nak tau gaper2...
papa masuk...dia pung ikut masuk...


Kakak yg baru jer baik dari chicken pox
Skrg Cik Kaka...giliran Aby dok tau lg...
adei...satu umah ada penyakit...mama jer dok...
Asik2 jaga org sakit jer kejer kiter...

Balik dari klinik tu buat kejer amal sket...
Bagi biskut sket2 sorang...
Asal2 nak antor Tuperware Yana Mrs Haji Salleh...
P kalo antor bekas berserta isinyer kat dalam...
dok sedap mata memandang tlinge mendengo la pulok
Mrs Azwi ngan Mrs Ateng...hahahhaahhaha
Diorang mmg tak rasa aper2 p aku la dok sedap ati
So bagilah rasa sket2 sorang
En Hubby pung kabo gt gok, v la rasa sket2 sorang
Lgpung byk lebih buat utk putri3...
Rezeki bagi lah sket2 sorang...
Ari nih rezeki diorang...rezeki aku? Tunggu gaji...hehehehhe =)
Sesak nafas sesak pikiran sesak mata oh
Tu yg En Hubby dok segor manjang kot...
keh keh keh...walaupun Abah dah bg green light
nak bagi pinjam....tapi...
Anak sulong  & menantu sulong sedikit Exsen
Hahahahhaha...takdelah...
En Hubby kater..."blajo2 la susoh sket...dang ajor
orang tulom sokmo...pah tua ah gitu...
asal susoh sket arap ke orang...asal terdesak sket
gi tadah...sapa biler pung duk takok tu jer kiter..."
Baip Hencik Zuraimi!!!! hahahahahahahha
Jgn dok tau...menantu kesayangan tu...opsss....=)
sampai i kompius tau...pegi sana menantu
balik umah pun cam menantu...
mana mak bapak i???? huhuhuhuhu....
Telah dikebas En Zuraimi....pulanggkkkaaannn!!!! =))
(En Zuraimi sdg tersengeh...i tau....hehehhehehe)

Tuesday, July 20, 2010

CERITA CINTA 7

HUBUNGAN YG TAK BERNAMA - CINTA YG TAK BERMATA

Sambungan dari hok ari tuh...lepas pada tu kami baik smula. Padahal sminggu masa orientasi tu la ork dok cakap. Kah kah kah...p how sweet biler kami tau yg kami sama2 xleh putuskan persahabatan kami kan? hehhehehe...start dari tu gak kami banyak berhubung melalui surat. Dulu handset2 mana ada...public ada ah p dok kang ah aku duk hostel yer duk hostel gok, nak tepon mana? nok tepon public-public? muakakakak...sesekali aku la kena tepon...tpn Yoe...p kdg dok leh cakap gok sbb Yoe balik kg ker...Yoe ada sukan ker...kena janji bila2 nak tpn, jd tepon tu di freekan utk Mr Zuraimi malam tu. Sebagai pengerasnya...nasik lemak sebungkus...hahahhaha...ada skali tu aku tepon, Yoe ada kat blok lain, Yoe suh tpn muler dalam 15 minit, biler aku tepon muler Yoe still ada kat blok lain lagi...dia luper! pastu Yoe kabo, "kejap Tie...kejap" pastu dgr macam zup! zap! zup! zap!...kejap tu dgr Yoe bagi tepon ke Mr Zuraimi n mintak upah dia....hahahhahaha....rupernyer Yoe berlari balik ke blok dia utk bg tepon ke Mr Zuraimi!...sebenarnyer kami berhutang ngan Yoe...kan sayang kan? =)

Masa duk kat poli tetiap hari aku akan naik ke Pejabat Pentadbiran utk cek surat. Senang jer nak cam surat dari Mr Zuraimi, dia dok pernah gn sampul biasa...kebiasaannyer dia akn buat sdiri dari kertas A4 kaler ijau atau...dari helaian komik...kalau kebetulan aku tak pergi ke Pejabat Pentadbiran, roomate aku akan tolong amekkan...dan sudah kemestiannya akan ada upah!...cam gt gak ler Mr Zuraimi, kalo surat-surat tak diambil sendiri oleh empunya...alamaknyer sekurang-kurang akan dipau sebungkus nasik lemak...dalam sminggu sekurang2nyer sekeping dari Mr Zuraimi dan aku dipaksa rela oleh dia untuk menghantar surat setiap hari hokey!....grrr...kijer sampingan aku hari2 selain buat assignment adalah menulis surat kepada Mr Zuraimi. Dok cayer? nanti ada2 masa aku amek gambo surat2 yg aku tulis...kami mmg simpan surat2 kami...hehehhehe...tapi surat2 tu takde bahasa2 yg berbunga2 pung...byk kepada mengadu...bercerita apa yg kami buat hari2...sesekali diselitkan rasa rindu...=) dan kebanyakkannya pesanan utk memasing...surat2 tu jer jadi penghubung dan pengubat. Setiap daripada surat yg dihantar oleh Mr Zuraimi akan ada edition yg berbeza...kalo edisi Biru Mata Hitamku, maknanya surat tu ditulis dalam bahasa inggeris laaa....ada gak edisi Kanta Pembesar, maknanya nak bacer surat tu kena guna kanta pembesar sbb bayangkan selai A4 dibahagikan 6, utk 1 daripada 6 tu akan dijadikan selai kertas kajang yg mana Mr Zuraimi menulis dengan font size yg sangat kecil yg memerlukan kanta utk membacanya tau!...kalau ditulis dalam A4 normal menjadikan 2 lai kertas!!!...mencabar minda sangat2 nak membacer setiap daripada surat2 dia...adeiii...kalo sampul surat tu diperbuat dari helaian komik yg kartun tu dlm aksi tendangan siap yg berapi2 maknanya surat tu surat marah!...hok klakonyer surat maroh tu ah, siap ada sambungan tuh...to be continued...adeiiii....nak sedih kena maroh dok jadi biler bacer ngelas2 ayat tu ada To be Continued....maknanya surat selepas tu ada surat sambungan marah yg sblmnya....hahahahahahhahahahaha...kalo orang lain bagi duit suh tepon, Mr Zuraimi bg stok setem suh tulis surat ke dia...muahahahahhaha.....

Mr Zuraimi seorang yg sangat payoh utk dilayan...sangat payah utk difahami...tapi dia sangat2 caring! tak sesuai langsung ngan perwatakkan dia...hehehehehe...Kalo aku ni seorang yg pakai redah jer gaper2, Mr Zuraimi lak suker buat sesuatu dgn perancangan...

Semester Pertama, Mr Zuraimi tak pernah datang jenguk skali pung aku kat kuantan...tapi setiap kali aku balik ke Tranung mmg dia akan tgu di Stesen Bas...tapi bukan dia yg hantar balik umah pung...Abah yg akan datang amek aku kat Stesen Bas. Cuma...kalo sepatutnya bas aku sampai kul 7 ptg kat KT, aku akan suh abah datang amek kul 9 malam...maknanya kami ada 2 jam utk bertemu...bersembang...p takdelah istilah dating...hehhehehehe...Pastu kalo aku nak naik bas utk ke kuantan, Mr Zuraimi akan temankan sampai aku naik bas...Pahang hari Ahad adalah hari cuti, Tranung dok...jadi setiapkali aku nak naik bas ke kuantan mesti Mr Zuraimi akan kuar secara haram...dalam istilah lain "TEMBO ASRAMA"...semata2 utk temankan aku sampai aku naik bas. Ada sehari tu kami kantoi ngan Aboh Mr Zuraimi. Adeiiii....Masa duk sedap bersembang kat tempat duduk tgu bas kat kaunter tiket Transnasional, aku terpandang Aboh berjalan menuju ke kaunter tiket dan berdiri betul2 depan kami! Aku Angkat surat Khabar Metro, Mr Zuraimi pegang sebelah, aku pegang sebelah...hahahhahahaha...bayangkan, Paper Metro bukan beso maner pung...kongsi pgg sebelah sorang pulok...adeiiii, aku dok tahan nok suker, aku suh Mr Zuraimi pegang Paper n tegur Aboh dia. Terkujat Aboh tgk Anak jantan dia ada duk bando sedangkan hari tu hari ahad, mestilah ada kelas hari ahad! p Aboh dari dulu sampailah lening, cool jer...hehehheheh....Jauh sket dari stesen bas Aboh tepon mek kabo..." Padan doh la mek, anak jantan awok kuor ganer asrama, ari nih ari ahad, yer ada duk stesen bas tgu kak long Pok Di naik bas..."

Aku Semester 2, Mr Zuraimi start LI kat Petronas Penapisan Terengganu kat Kerteh...dekat la sket...Kerteh - Kuantan...Kalo aku nak ke Kuantan, Mr Zuraimi akan suh aku beti kat Kerteh dan dia akan hantar aku ke Kuantan. Ada 2,3 orang member dia ingat aku ni adik dia...Member sekelas ngan aku kat Poli ingat Zuraimi Abang aku. hehehehe...Mana la member2 nak percaya yg aku nih ada Pakwe...kebetulan lak ada sorang classmate kenal Mr Zuraimi, slalu nampak Mr Zuraimi kat berek Polis masa Mr Zuraimi duk umah mak sedara dia masa skoloh teknik dulu...Budak tu la yg buat mulut kater Mr Zuraimi tu abang aku...=) Masa semester 2 ni la Mr Zuraimi slalu jer datang Kuantan kat aku biler dia cuti, dia kejer 4 hari cuti 4 hari, hari pertama cuti dia akan spend masa dia ngan aku, lepas tu baru dia akan balik ke Kg...bukan buat gaper pung, takat gi makan kat TC...jalan2 kat Megamall ker...Kuantan Parade ker...lepas tu balik...kalo aku ada kelas, Mr Zuraimi cuma amek aku lepas kuliah, gi makan kat TC...hantar balik...dia pung balik Tranung. Masa duk kat Fasa 3 ni slalu gak la bab2 tepon2 ni...kalo masa duk ILPP tu gn tepon Yoe, masa duk fasa 3 gn tpn Mr Kadri...tapi time tu takde tepon yg bteri kecik molek nih, paling canggih pun bateri ala2 pekong anjing pung mampos gt...hahahhaha...dan kalo nak bergayut, member dia nih akan standbykan 3,4 biji bateri spare...lepas abis gn sutir, member dia suka rela tolong cas...kah kah kah...sorang lagi talian hayat kami yg byk berjasa menjayakan hubungan tak bernama kami nih....hehehehhehe...kami pernah berterima kasih ker kat org2 yg pernah berjasa nih? hurm...rasanya setiap kali lepas gn tepon aku dah ucapkan time kasih kot...dah kot...hurm...dah....kompem dah...=)

Sehinggalah ada satu hari tu sorang member Mr Zuraimi tya, mende hubungan Mr Zuraimi ngan aku sebetulnyer , seingat aku lepas dia terima byk2 surat dlm sminggu dan aku bg hadiah baju + perfume utk besday Mr Zuraimi...dan Mr Zuraimi sayang dok sebenornya ke aku...Soklan tu membuatkan Mr Zuraimi berpikir panjang...dia bagitau aku malam tu...jawapan kami tetap sama " sayang tu mmg sayang...tapi dok tau sayang antara kami tu takat mana..." Kalo nak kater kami ni member2, kami dah melangkaui garis persahabatan...tapi kalo nak kater kami bercinta? kami tak pernah ucap I Love U, U Love Me...kami dok guna perkataan RINDU...kami gn perkataan INGAT..."Tie ingat dok ke Abg Chik?" "Abang Chik Ingat dok ke orang?" pelik kan? hurm...susah...susah...

Masa dalam kami berkawan, Mr Zuraimi masih lg menerima email...surat dari ramai budak pompuan...tapi aku rilek jer...ada satu rahsia yg aku citer kat Mr Zuraimi selepas kami kawen. Hahahahhaha...rahsia ni...masa dalam berkawan tu slalu gak aku teman dia gi CC...pastu rajin la dia buka email...bacer email depan aku...aku nih cepat jer menangkap kalo org buat gaper2 depan aku...termasuklah password dia...hahhaahhaha...hurm, masa aku duk hostel, sblm masuk ke blok aku ada CC...setiapkali sblm ke kelas aku akan singgah kat CC, cek email dia...kalo ada email dari budak pompuan mana2 pun aku akan delete! aku dok bacer2 pung just delete terus. Pastu alah balik kelas pung aku beti kat CC dulu...cek email n delete!...tapiiiii...aku dok pernah mengamuk2 marah2 ngan Mr Zuraimi pasal ni hokey...i'm cool what!...hahahahah....bagi aku dok jadi milik aku pung lg Mr Zuraimi tu, buat gaper la aku nak marah2...ngamuk2...buang karan jer...p mende tu berterusan sampailah inbox dia kosong...takde msg...=) Lepas kawen baru aku bgtu kat dia, aku kabo aku nak bgtu se mende sbb sebetulnyer aku ada gak ler rasa bersalah buat mende tu kan? tapi kalo aku marah2 mengamuk2 jatuh la standart aku kan? hahahahahah dan syaratnyer Mr Zuraimi tak leh marah kalo aku bgtu...Mr Zuraimi kater, ok...aku pung bgtu la yg aku slalu delete msg2 dari awek2 kat email dia...Agak2 korang Mr Zuraimi marah dok? jawapannyer....DOK MAROH pung...yer kater " Abg suker jer honey delete....menandakan honey tu cemburu...sayang ke Abg..." p Mr Zuraimi kater gok..." oooo...pandai aaa...main kotor..." hahahahhahaahah....nak idup kan???....

Aku jenis yg payah jatuh sakit ker...demam ker...p dlm sebulan aku mesti lalui period pain. Mmg mende ni dari skolah2 lg, kalo duk kat umah tu siap abah kena dukung wak gi klinik...mmg tak larat berjalan bergerak kalo kena molek. Dan aku seorang yg sangat2 takutkan ubat2...kalo dok terpaksa mmg aku dok akan telan! setiap kali aku mengalaminya mesti Mr Zuraimi susah hati...ada skali aku siap demam lg, Mr Zuraimi sgp datang dari Kerteh semata2 utk bawak ubat jer untuk aku...masa tu dah petang sgt dah...lepas bg ubat, terus balik. Mana la i tak jatuh chenta ngan perhatian dan keperihatinan yg Mr Zuraimi curahkan untuk i tau...hahahahhaha...abaikan! Tapi Mr Zuraimi ni jenis yg suka main tarik tali, ada masa dia layan kiter macam queen dan ada masa lain dia tak endahkan kiter langsung. Mr Zuraimi amat pentingkan kepercayaan...jgn sesekali mengkhianati kepercayaan dia terhadap kiter walaupun perkara kecik beso kuman pung...suker mengamuk...oppssss...tershashul....sowwryyy....hahahhahahaa....p tu la hakikatnyer...dulu aku slalu pikir, saperlah yg malang akan jadik makwe makhluk bernama Zuraimi ni....rupernyer...aku laaa!!!! dulu aku mmg dok pernah mengamuk ker...marah2 ker kat dia...walaupung dia slalu cari idea nak suh aku marah, aku mmg xakan marah!...cool...p lening jgn coba2...i hantar u balik umah mak u baru tau....keh keh keh....

Walaupung masa tu kami dok letakkan nama pada hubungan kami, kami slalu berkorban utk satu sama lain...Walaupun Mr Zuraimi kejer ngan Petronas, sepanjang kami berkawan...berkasih...aku mmg tak harapkan dia utk bayar makanan aku. Kalo aku ada duit, aku yg akan belanja makan, kalo dia ada duit, dia yg bayarkan makan kami...dia pun dok pernah mewahkan aku dgn barang2 ke haper ke sbb aku yg xmboh...aku xmboh andai satu masa kekgi hubungan kami dok berjaya sesedap rasa jer dia kater "aku perabis byk oh ke dia..." sekurang2nyer aku leh kater "makan dia pun aku bayor..."hahahahahhaha....tp Mr Zuraimi tak akan mengungkitnyer...dia jenis yg nak suap ke mulut dia ler-ler pung kalo org mintak dia akan bg! biler dah kawen ngan i jer i ajor suh pentingkan diri sdiri...muakakakak.....

Pernah skali masa tu elaun dia belum masuk, dia tepon bgtu yg mgu ni kemungkinan dah xleh tepon sehingga la elaun masuk. Aku tya "doh abg cik ada duit dok nok makan? " yer kabo..."ada agih 5 inggit..." 5 hinggit??? aku suh dia gn duit tu isi myk motor meh pinjam duit aku. Aku nih lak eksen, aku ingat maa aku dah masukkan duit blanjer...biasa2 time tu maa aku dah masukkan dah...so kat tgn time tu ada rm52...aku bg ke Mr Zuraimi rm50, tgl lg rm2, tup2 aku gi cek kat atm, maa dok masuk agih! ala padan doh laaa...nok mintak smuler??? idak ler...nak tepon maa? aku mmg dok akan teponnya...sminggu tu aku bawak bekal jemput bilis gi kuliah!!!...pagi2 kejo bas poli yg kebiasaannya aku naik teksi jer...singgit. Bas poli tak yah bayo...p mmg nasib aku baik sminggu tu, ada2 jer org tu org ni belanja makan. hahahahah....yg ni pung aku citer kat Mr Zuraimi lepas kami kawen....sampai dia kejer tetap pun aku tak pernah mintak duit ngan dia tau...dok cayer? try interbiu Mr Zuraimi dgr yer kata gaper.....hehehehehe...

Nak citer gaper agih hah??? hurm....pasal Mr Zuraimi melamar i utk jadik awek dia??? ngeh ngeh ngeh....ngantok ah...sambung lelain kali ah...hahhahaahahha

To Be Continued...

note : i tau u bacer yang...hehehhehe...i tau u tak marah i bercerita pasal kiter kan??? i love u so much! i sayangkan u dari dulu lg kan....hehheheheh

Monday, July 19, 2010

CERITA CINTA 6

MISTERI SEBUAH PERASAAN

Cayer dok kalu aku kater, walaupun kami sekampung, umah pung kalo aku tepik gumoh aku dengo jer kat umah dia...tapi...kami dok pernah berjumpa bercakap selain dari dalam tepon...tapi Mr Zuraimi ni org kepercayaan Maa aku dari dulu lagi...masa aku boleh masuk poli, nak kena setel borang...beli money order seme tu...seme Mr Zuraimi la yg tolong. Hangkut aku gi mari beli itu ini...gi post office...gi minum air kat kelulut...opsss....hahahaahha...tu dah terkuar agenda dah tu...hehehehhe....Sebab aper? sebab Maa percaya yg aku ngan Abg Chik hanya berkawan baik jer. Kalo bercintan cintun korang hagak2 Maa aku lepas ker? sorry selori ler...p kami bercinta kemudian tau...bkn bermakna kami mengkhianati kepercayaan Maa hokey...=)

Masa Besday aku yg ke 18, sblm daftar ke Politeknik...Mr Zuraimi dtg jemput aku seperti biasa dari kelas komputer...dia belanja makan kat Bt Buruk...n bagi HADIAH!!! dan...tu la hadiah pertama dari dia. Mug Garfield....ada lagu...Dan Mug tu la yg aku hangkut pegi situ sini...sampailah ditamatkan riwayat oleh putriku...huhuhuhu...sedih gilo, Mr Zuraimi janji nak ganti balik tapi...puas cari dok juper hok sama cam gitu...='( Masa besday aku tu aku masih seorang yg tak berperasaan pun lagi...biasalah kan kawan bagi hadiah besday...tapi kompius gak ler, sebab Sebrutal2 Mr Zuraimi tu reti bagi hadiah? hahahahahah...macam aku kater, nampak jer kerasan...konon dok layan lagu lembek2...layan lagu yg lompat2...tu dia yg nasihat kat aku tu...nak bukti ker? ada....dalam surat dia masa aku duk sek teknik...ghupernyer sebut jer lagu lembek mana yg dia dok tau lirik? siap leh jadik back up singer la wei...hahahahahaha...

Sehari sebelum aku gi kuantan utk Daftar Poli, Mr Zuraimi tepon malam tu...masa duk tgh cakap2 tu member dia nama Yoe mtk nak bercakap ngan aku...Yoe merangkap Talian Hayat aku utk cari Mr Zuraimi time tu...Yoe jer pakai handpon time tu...wei...time aku dulu mana la mampu nak pakai2 tepon tangan nih...jarang butir mata jer org pakai hendset...dan Yoe salah seorang darinya. Aku mmg baik laker ngan member2 dia dari dulu sampai leni...dok nati ke aku mintak no tepon la mmg dah sedia ada dlm tepon aku Mr Zuraimi save siap2 kalau2 aku tak dapat cari dia. Masa duk cakap2 tu Yoe tya la suker ke nak smbg blajo...cakap itu ini sampailah separt dia tya aku sayang ke ke Mie? Dok sayang ke nak tgl Mie? Aku tya bakper tanya gitu...cam pelik la, mende gaper la pulok...mesti mamat nih salah sangka ni hubungan aku ngan Mr Zuraimi...kejut gok ah posen...p dang agih suker2...cover...cover...Pastu dia bagitau, Mie sayang ke Tie...Kalo dang gi dnung kekgi rajin2 ah tepon ke Mie...jgn cari orang lain...dah koho pelik doh tu...p aku layan cakap lagi la sampai Mr Zuraimi amek balik tepon...aku dok puas hati la kan, aku tya la gaper hok Yoe kabo satni tu...Mr Zuraimi mati2 kater dia dok tahu la haper laa...kire malam tu abis situ ah...sambungan keesokkan harinya sebelum aku bertolak ke kuantan....mula2 cakap molek jer...dia tya pasal album kot...luper dah...p gt ah, aku kb dah tgl album dia cuma aku amek beberapa keping gambo dia dalam tu...pastu cakap2 tu terkuar la isu malam sblm tu...dan ada satu jawapan dia menyebabkan aku terhiris hati sket...terhiris tu...kah kah kah...rasa hati ah...yer kater buat masa ni dia dok terpikir lagi nak kasih2 ni, dia takut perkara hok dulu berulang balik (kes ngan ex-gf) masa aku dengo jer dia jawab gitu, Ya Allah...tetiba jer sakit hati...bukan sbb dia xmboh ke aku...sbb bkn aku pung hok luah perasaan...tapi...sbb aku rasa mcm dia samakan aku ngan ex-GF dia!!!...mmg aku hangin la wei...pekehal lak mamat ni (laki aku leni...hahahah) macam la aku yg terhegeh2 nak ke dia...masalah poblemnyer cuma nak menjernihkan mende yg member dia bgtu aku malam tu jer...member tu member baik dia, dokkan la saing tu sajer2 reka citer kan? p kemungkinan salah paham hubungan aku ngan Mr Zuraimi tu ada la...lg pun aku mmg tau dari percakapan...layanan Mr Zuraimi time tu mmg aku tergolong antara org2 yg dia sayang la kan masa tuh...(lening duk tempat teratas skali yer...hehehhehe) aku tempat dia meluah perasaan, mengadu la haper la kan...tapi jawapan dia ngan ayat yg dia karang tu macam aku ni terhegeh nak ke dia! Grrr...mmg Mr Zuraimi fail BM...bab2 karang2 ayat ni, tu yg kalo org tak kenal mana dia payah nak bersembang....hehehhehe...dan baru2 ni Mr Zuraimi ada ungkit mende nih, kalo setiap kali aku nak marah ke dia aku cuma akan jawab "hurm...hurm...hurm...hurm...hurm..." sampai bagi salam pun aku tetap jawab hurm...lepas pada dia kater gt hari tu mmg tu jer aku jawab...dia tya aku marah ker, dia bagitau itu ini...50 sen tu lamanya aku jawab hurm...hurm...dalam hati aku dah setting, rejek! pasni aku dah malas dah nak kawan ngan Abg Chik!...kire start dari aku kuar dr tranung, Mr zuraimi aku tgl jer...mulakan episod baru...reset balik la kirenyer...dari 0...dah, aku mmg tak mboh kawan dah ngan dia. Dulu mak dia yg salah paham...siap reka2 citer yg anak jantan encem dia ada awek cantek siap byk kali bawak balik umah...Mr Zuraimi gitu? takdenyer...aku bagi 2 hari jer org jadik awek dia...plus mek dia, 1/2 hari jer laaa....hahahhaahha...tu la rahsianya kenapa i jadik kesayangan Mr Zuraimi...hahahhahahah

Biler sampai kat kuantan tu mmg aku dah buang dia jauh2 dah...reset balik dah kan aku kater...sehinggalah mgu orientasi yg paling menyeksakan aku...kena rangging jiwe raga fizikal zahir batin...aku lak jenis tak leh kalo dok cukup tido muler la nak mengamuk. Ada semalam tu diorang wak aktivity gaper dok au, kul 4 pagi tido atas court bola jaring! pastu dorang kejut suh mandi n smayang subuh...aku masuk bilik aku KUNCI!!! pastu warning kat roomate aku jgn buka walaupun ada org ketuk sampai tercabut pintu tuh! aku tido!!!!...seminggu masa mgu orentasi tu mmg penggunaan tepon adalah diharamkan...tapi lepas jer bgn tido petang tu aku turun bilik pegi tepon jugak. Mmg dok tahan sesangat...dan tau dok saper yg aku tepon??? hahahahhaha...tepon Mr Zuraimi laaaa.....sebab dia jer tempat aku mengadu selama ni...adeiiiii...langsung kena marah di Yoe sbb dok tepon biler sampai sana. Yoe kater sian ke Mie, Mandi dok kenyang, mandi dok lena...tido dok basah! hari2 nengung jer kijer...pastu pantang dok kena sket jer mesti ajok org gocoh lalu...dok leh nak gurau lebih2...=) masa tu aku bleh suker2 lg laa...p dengo jer suara Mr Zuraimi terus aku menangis....waaaa...sampaikan Mr Zuraimi kalut skali siap kater gaper tau? "ke nak suh Abg Chik gi amek wak alik?" hahahahahahhaha....ingat aku g dnung holiday ker??? Pastu bermulalah episod "HUBUNGAN YG TAK BERNAMA" ada rasa sayang tapi dok tau duk level mana...ada rasa rindu tapi dok tau rindu itu untuk apa...ada rasa cemburu tapi dok tau bakpe? sehinggalah kami deside yg biar masa yg menentukan nama kepada hubungan kami...kami lebih senang dengan hubungan yg tak bernama itu...hehehehhehe...mungkin kalo Yoe dok mencetuskan persoalan tu diantara kami, takkan adanya kami hari ini...=) thank's to YOE

ok la...sambung lain kali lok...lenguh taip, lenguh mikir...hhehhehhehe

To be Continued

HUTANG 10 TAUN LALU YG BELUM LANGSAI

CERITA PAGI TADI :

Si Isteri : "sayang...pinjam ah rm1.5...mama nak beli SONY DSC-TX5..."
Si Suami : " Nak utang konon...utang borang Politeknik dulu pung dok bayor2 lagi..."
Si Isteri : " Owos....hok 10 taun lalu oh....dekpung borang rm10 jer, mtk bayar rm1k...mana ada pitis....huhuhuhu..."
Si Suami : " rm1k tu 10 taun lalu...kalu plus2 bunga utk 10 taun utang....hurm...kire ah..."
Si Isteri : " woh....kijamnyer....kijamnyer....huhuhuhuhu...."

Motif? Grrr.....kang i wak kuar buku 555 kang...kire upah i basuh baju...jemur baju...sedia makan minum pakai u...upah jaga putri3 u...bla...bla...bla...hah? hah? hah? i rasa mesti -ve punyer...plus ngan jadi dreba u 2 bulan kebelakangan nih lagi...woooo...koya kaya ler i cam gt...hahahahhaha...apakah patut i kuarkan buku 555 itew??? muahahahahhahahaha...(gelak dgn gaya ala2 yg bertanduk itew...)

Sunday, July 18, 2010

CERITA CINTA 5

Kater MAA aku...: Org laki ngan org puang ni dok leh kawan rapat...akan adanya perasaan lain kekgi...

Tapi...aku mati2 kater ke maa aku, yg aku ngan Abg Chik hanya kawan! kalo lebih sket pung sebab ada rasa sayang ke dia...p mmg dok terlintas pung nak berkasih bercintan cintun...aku pung dok terpikir sket pung yg Mr Zuraimi akan ada hati ke aku...kalo mereka2 yg kenal aku dari kecik...skoloh2 lu tau la bakper...hehehhehe...siap masa kecik2 dulu mek dia slalu la kater, biler la Kak Long nak jadik puang...hahahahhaha...(i dah cop anak u dah...hahahahahhaha...takde maknernyer....=)).....) p gt laaa....sepupu2 semua laki2...permainan takdenyer nak main pondok2 ni...hari2 mandi baruh...masuk rok cari buluh nak wak bedil buluh...petang2 balik skoloh petang duk berambak atas padang main bola sepak hokey!...ada la skali 2 senior2 ajak main pondok2...siap main masak2 bagai...adoiya...aku balik bgtu maa aku : "mendelah budok2 ni main...ada ker main bakor2 kueh pakai selut seme...ingat ajak org main gaper...sakit ngoh ah...wak malu jer" hahahahahha...aktiviti yg aku suker buat slain yg tersebut kat atas tu, bacer komik! bertambun2...Gila-gila...Humor...Gelihati...macam2 ah...hari2 pesan kat abah aku kalo gi bando beli buku...abah aku kater, ingat buku gila-gila macam surat kabo ker kuor hok baru hari2??? hahhahahaha...p abah tetap bawak balik buku komik untuk i tau setiap kali dia gi bando...demi Putri Sulongnyer yg terchenta ini...(adik2ku yg tersayang, sila mintah ijau! hahahaha...p betul aper, sampai lening pung i tetap rangking no1 yer...hahahahhaha) tu la sedikit sebanyak pengenalan aku dari kecik...korang bayangkan sdiri laa...kalo ada org yg luah perasaan ke aku tu mmg aku kater BUTE KER??? hahahahahha....Mr Zuraimi pun kena gok...hahhahahaha

Masa duk berkawan ngan Mr Zuraimi tu, Maa aku dah kater, org laki ngan org puang ni dok leh kawan rapat...dok leh jadik bestfriend...p aku cuba buktikan yg pendapat maa aku tu salah!...aku kang pemberontak yg berjaya...muaahahhaha...sebab kalo maa aku tya aku ada gaper2 ke ngan anak Mok Long Esah? aku mmg jawab, tak dok gaper...kawan jer...mmg maa aku cayer laa...kan i nih boleh dipercayai...heheheh...tanya Mr Zuraimi pun gt gok jawabnyer...mmg kami kawan jer... maa aku tau la "Abg Chik" jer tempat aku meluah perasaan, baloh...gurau...everything! mmg masa tu Mr Zuraimi jer sesatunya kawan aku yg paling setia. Hari2 tepon...walaupun purata 3,4 kali tepon tu, sekali jer cakap baik...yg selebihnyer baloh jer...lagipung kalo dulu purata kawan aku dari skala 1-10, 3 kawan perempuan, 7 lagi adalah kaum Adam...dan 3 orang tu masih lagi berkawan baik sampai leni...ngeh ngeh ngeh...BFF...dari tadika tu...sesaper yg termasuk senarai 3 itu sila sengeh sampai ke tlinge yer...i tau u bacer blog i...hahahahahaha....

Mr Zuraimi jugak yg banyak menegur aku kalo ada yg dok kena kat mata dia...kalo dia lalu depan umah aku, aku duk tolong maa aku ketuk gok ayam ngan pakai sluor 3 suku...mesti dia akan tepon tya..."Boleh tawaran jadik model iklan sluor pendek ker???" hahahahahah....Abah tak kesah nak pakai gaper pun slagi duk dalam pagar umah...nak kuar kena la tutup2. lg pung umah kami mmg abah sorang jer laki...bilik yg 2 pung abah tak buat dinding pemisah sehinggalah aku kawen barulah abah buat dinding kat tengah2 antara 2 bilik kami adik beradik...

Pernah gak En Hubby tanya nak gi tgk wayang ngan dia dok...masa tu KT ada lg la panggung wayang kat Plaza...p dia dok tya direct la...dia kias kabo member2 seme bawak awek, dia jer sorang2...tie nok gi? hahahahha....jawapannya tetap sama walaupung berpuluh2 kali dia tya...DOK LEH...sampai la dia kabo, ari tu dia kena jadi tukang bawak beg saing2, doh org lain bawak awek laker...dia lok dok juper awek seppak tengah jalan nak bawak pung...ajak 'org tu' tak mboh...tu la sbbnyer aku kabo kami ni best friend dalam tepon jer...dari kecik lg aku diasuh berkawan sampai kat pintu pagar jer...mmg takleh nak suka suki bawak kawan masuk main dalam umah...lg pung mmg aku dok wahi pun bawak member balik umah, kalo wak balik mesti kena rasuah 50posen ker...cekelat ker di maa aku, suh cabut rumput kat laman dia! grrr.....

Selepas peristiwa dia amek aku kat stesen bas tanjung tu, maa mintak tolong Mr Zuraimi bawak aku gi daftar kelas komputer sebelum aku masuk Politeknik...Mr Zuraimi la yg jadik dreba kadang2 tu amek aku lepas kelas kalo dia ada kat umah. Dan seingat aku, lepas kami rapat tetiap mgu pun dia balik kg...heehhehehe...sanggup lompat pagar...jadik komando tetime balik secara haram...apakah motif Mr Zuraimi bekorban sedemikian rupa? hahhahahahaha...hanya dia jer yg tau...hehehhehe....eleh ada ati ke org dok kabo...org nak kabo jer la kan? muahahahahaha....kene sekeh sebijik! hehehehehhe...ampun bang, tak buat lagi...okey2 sambung citer....=)

Memang time tu kami mmg berkawan baik...baik tak baik hinggakan Mr Zuraimi nak beli sluar kecik dia pun dia bawak aku hokey! dia malu nak tya kat promoter, dia suh aku yg gi tya...langsung promoter tu sengeh2 siap bisik2 lagi ngan member dia lepas aku tya sluar kecik org laki kat belah maner...grrr....mesti diorang ingat aku yg pakai...hellloooooo....

Tetiap malam dia kat hostel mmg dok miss la tepon aku, p setiap kali member2 tya tepon saper mesti dia jawab..."tepon ke tok aku..." "tepon ker adik aku..." ada tu dalam semalaman 2,3 kali dia tepon...cakap kejap2 jer p...takdelah bergayut berjam2...Mr Zuraimi nak bergayut berjam2? sorry selori ler...masa dah bercinta pun cakap kejap2 jer...hahahahaha...yg paling dia pentingkan adalah T.I.D.O....pernah skali dia tepon tengah2 malam, masa tu dia kat umah laaa...takkan kat public phone lok kang? hahahahaha...skali tengah cakap2 tu, kebiasaannya dia tepon p dia suh aku bercerita...tengah2 cakap tu aku heran sebab macam sunyi sepi jer. Ingatkan dia wat lawak suh teka lagu pulok doh...p tak dok lok dengo lagu tu...aku duk panggil..."abang cik! abang cik..." terdengorlah...."kroh....kroh...kroh..." TIDO!!!! boleh dia tertido....rasa2 ada dok org nak jadik awek dia kalo gt la perangai...sesuka suki hati dia jer tgh2 cakap tepon dia tido...cakap pasal tepon 2,3 kali semalaman, pernah skali tu Mr Zuraimi tepon...masa tu abah baru nak kuar umah...kejap jer, dok sapa 5 minit bercakap lepas tu letak sbb dia kater nak bagi member dia gn tepon lu, kalo awal lagi, dia tepon muler...adalah dekat 2 jam gitu dia tepon balik dan sedang molek gok abah balik umah...tgk aku ada duk cakap tepon lagi. Abah salah paham ingat aku bergayut tepon berjam2...abah jenis yg takdenyer nak marah2 ho ha ho ha ni...dia masuk bilik dia, kejap tu dia kuar bilik dia bawak tepon dalam bilik dia campak kat aku! terkujat beruk aku...abah kater " amek sutir agih nih takut dok cukup! aper ni cakap tepon berjam2...gaper yer cakap dok au..." adeiiii....nak tergelak pung ada...p seram gok ah tgk muka abah nak maroh...hahhahaha... serta merta letak tepon.

Keakraban kami mmg 2-2 family tau laa...sampaikan borang nak mintak politeknik pung Mr Zuraimi yg tolong belikan...p syarat kena gi amek gumoh yer. Hutang borang ni pun dok berbayor lagi. Aku nak bayor ari tu dia kater " kalo tak rm1000 tak yah bayor ah! " padahal borang tu rm10 jer...dan ari tu gak ler mek dia kater depan2 kami, "budak 2 org ni ada gaper2 dok au..." dan aku jawab " Mintak simpang malaikat laaa....org tak mboh ke Abg Cik! " Mr zuraimi balas balik " Kalo tie skali tak mboh ke Abg Cik, Abg Cik 1000x tak mboh ke tie..." hahahahahaha....kang dah kena tulah doh tu...sesedap rasa jer kuar mulut...

Lepas pada family Mr Zuraimi berprasangka gitu aku malu la sket nak suka2 beti umah dia kalo mek dia ke aboh dia ke panggil time aku lalu depan umah dia. Aku rela ikut jalan jauh nak balik umah maa aku...ada skali tu Maa aku kejut aku suh g antor susu umah org...aku bgn basuh2 muka amek susu dalam kotak terus naik motor, masa tu baru tya maa aku, nak gi ator umah saper? Maa aku kabo umah Mok Long Esah!....aiseh....tak mboh gi kang ada duk atas motor doh...gi kang...tebal muka...grrr...mek dia dulu slalu amek susu pekat tu sampai setengah kotak sebulan2...nak xmoh aku gi gok ah. Masa tu ujan renyai2...masa aku sampai depan pagor umah dia, masa nak angkat susu2 tu tetiba jer kotak tu carik bahagian bawah...berjerabok jatuh susu2...aku bengang doh masa tu. Dgr lok Kak Ngah dia suh Abg Cik gi tgk....tgk jer Mr Zuraimi turun dari tangga aku dah gelabah dah...kutip2 seme, sedang molek nak serah ke dia skali lagi jatuh berjerabok atas tanah...GRRR....benggang ditahap cipanzi hokey...p macam ala2 citer kuch2 hotak hang la time tu ngan ujan renyai2...mengutip susu2 yg berteraburan...hahahahhahahaa...

Mungkin gak kerana terlampau banyak kenangan antara kami...bermulanya dari seorang kawan...kepada seorang sahabat baik...bercinta...dan menjadi suami isteri...kami memahami antara satu sama lain...sebab tu kot dalam jadual sehari2 kami sehingga leni tak dok agenda baloh2...sket2 tu ada laaa...p takat 5 minit jer...selebihnya sebagaimana kami di mata umum...begitulah kami disebaliknya...=) i bangga tau jadik Pn Wife Mr Zuraimi...

To be Continued...

note : yg baik jadikan sempadan...yg buruk buang jauh2 hokey...i bercerita dari hati...sekadar berkongsi sedikit dari kenangan pahit manis KISAH CINTA....hehehheheh

Rintihan seorang FULLTIME HOUSEWIFE (poyo jer...hahahha)

Tu la diantaranya emosi aku sebagai
FULLTIME HOUSEWIFE
Hari2 takdop kurang se pung dari semua2 tu
P kiut jer ork??? hahahhahahahahaha....
P secara live nyer dok sekiut tu ah...

Sehari2 lalui mende yg sama jer
Dari celik mata pagi sampai la ke tutup mata malamnya
Kecuali hari kuar berpoya2 berjemaah sekali sekaler
Sib baek En Hubby memahami Pn Wife dia...
Kalo serabut lajok mesti dia ajak gi jalan2
Tu jer yg mampu m'hilangkan semua keserabutan
Aku lok bukan jenis wahi duk diam merap gumoh jer

P beruntungnya jadik Fulltime Housewife...
Segala-galanya depan mata...
Urusan anak2...Makan minum pakai En Hubby...
Pahala pun berganda2...
*
*
*
TAPI
*
*
*
Kadang2 tu letih sesangat...
Letih dengan karenah anak2...
Letih ngan pinggan mangkuk dalam sink x penah surut
Letih ngan baju bertimbun2...
Letih dengan bilik Putri2 yg berkubang hadya
Letih berkejor kesana kemari...
Letih tepik hari2...pitcing mmg kelaut sokmo doh...
Letih kutip menan...buku orang...
Letih melayan mulut Cik Kaka...
Letih duk dapur....
Letih itu...letih ini...sangat letih!

Sebab tu la Allah tu Maha Adil...
Pahala seorang isteri yg taat kepada suami
Berbakti pada anak2
boleh membawa ke Syurga

TAPI

Nak kutip pahala banyak2 ganernya
kalo dah merungut kat blog ni!
Dah kena potong dah tu...
Yg tukang tulis alik bahu kanan pun malas nak catat
catat2 kena roba muler...hahahhahaha

TAPI

Aku beruntung sebab adanya Mr Zuraimi sebagai suami
Walaupun dia takdenya romantik2 bagai
Walaupun dia tak mewahkan Pn Wife dgn duit jota-jota
Walaupun dia tak sarungkan Pn Wife dia gelang sekerat lgn
Walaupun dia tak...dok gaper agih hah?
Dok bersyukur sungguh ah mum ni Yatie!
Hahahhahaha...bukan...bukan...nok kabo bersyukur la ni
Beruntung sebab Mr zuraimi Baik Hati tau...(bodek)
Slalu basuh baju dan jemur baju...
Tolong tgk jer Pn wife dia marah2...(dikire ker?...he3x)
Paham jiwe Pn Wife dia...
Kalo Pn wife kater rasa nak gi mana2
Jwpn dia mesti : JOM!!
Kalau Pn Wife kater nak beli itu ini (mulut jer...belinyer x pung)
Jwpn dia mesti  : BELI AH takpun MEH KITER GI BELI
Biar pung masa tu tak dok pitis pung
En Hubby mmg eksen...sbb tu ngan rm5 pung bleh gi dating
Hahaahhahahha....Ampun.....=)
Hari2 peluk cium Pn Wife dia...
Walaupun susah hati ke haper ker, dia tetap senyum
Tak pernah naik volume...kaki tgn jauh skali...
Sekali sekaler suke merajuk....oppssss....tershashul...=)
Pepehal pung, dia la pengubat duka lara
Buah hati pengarang jantung aku
Ubat segala ubat segala penyakit jiwa....
I LOVE U SO MUCH!!!

Kesimpulan : Letih....huhuhuhuhu...

Saturday, July 17, 2010

Biskut...Raya & Rindu....

SEKUT RAYA !!! hehehehhehehehhe
Nih sekut feberet My Mom....=)
Pagi takdi duk godek2 tenet juper resepi nih
Sekaler aku pakai taram jer...campak2 jer
Kali nih aku ikut 100% resepi yer bagi
Hasil : BERJAYA & SEDAP
selama ni pung aku wak sedak gok p sedap hok ni skettttt jer


Kalo wak biskut raya mesti ingat ke arwah mok (Tok aku pgl mok)
Setiap kali nak raya aku akan buat 2 bekas utk setiap jenis
kalo 7,8 jenis umah aku...umah tok aku pung 7,8 jenis ah
Dah beberapa taun beraya tanpa Arwah...sedih...='(
Pernah ada sekali pagi raya tu, semua anak2 dia tak balik
Aku mmg duk ngan dia dari kecik...
biler dah beso tu br duk ngan Maa & Abah
P dekat jer jaraknyer umah Arwah ngan umah Maa & Abah
Dia balik jer semayang raya terus masuk dalam bilik, kunci!
Aku paham sgt dah...mesti dia sedih...
Tetiap kali raya mesti dia berharap semua anak2 dia balik
Abah aku jer anak dia yg setia tetiap kali pagi raya
Sblm semayang raya tu mmg wajib mengadap Arwah dulu!
Dah jadi kewajiban dah mende tu...
Salam2 mintak maaf ngan dia dulu...
Kami pun bermaafan ngan Abah & Maa kat umah Arwah
Antara cucu2nya, kami2 jer yg tak pernah lawan cakap dia
Lebih2 lagi i ler....hehehehehehehe
Tetiap kali kalo dia berleber, aku duk diam & dengo jer
Lepas dia senyap jer mesti aku tanya
" Sudoh oh? orang nok balik doh ni..."
Aku mmg dok pernah lawan cakap...salah ker betul ker
aku bagi can jer kat dia berleber sampai dia puas
Aku dok akan tglkan dia berleber sorang2
Aku jenis yg nampok jer kerah kekung p byk dok sapa ati ah
Atas tiket nama orang tua, mmg aku dok lawan balik
Hurm...pagi raya yg aku kater dia masuk bilik kunci tu
Ari tu Maa & Abah terlewat...jadi dang yer gi masjid dulu
Aku yg first ketuk2 pintu nak salam ngan dia
Masa bersalam ngan dia ari tu dia nangis...
Arwah kata : " Mok maroh2 sokmo ke mum pung,
mum cucu hok Mok paling sayang.
Mum dok rajin lawan mulut Mok,
Mok blebe pung mum senyap jer..."
Sebab tu gak ler kalo sepupu2 aku citer gaper2 pasal Arwah
Aku akan kater : " Mok kabo doh...aku cucu hok Mok paling sayang! "
Arwah suker blebe & marah2...tp hati dia baik...
Pantang dengo anak2 susah...dia yg dulu hulur bantuan
Macam Abah laa...n macam aku! kah kah kah
boleh ker kater gt???
Suker hati aku la kan...blog aku....hahahhahahahaha
P siyes, macam Abah...Leni koho lah ke tua koho wahi blebe =)
Sebijik macam arwah...
ni kalo abah bacer ni sah2 kena sekeh ni
Masa Arwah meninggal, Abah yg paling sedih...
Arwah meninggal pung di riba Abah...
org yg terakhir arwah pandang pun abah
Arwah pernah kabo, Abah anak yg paling dia sayang
Kalo Arwah kater gaper2 pung, abah tak akan lawan mulut dia
betul ker...salah ker...Arwah pukul pun abah tak melawan, lari pun tidak,
mengelak pun tidak...tapi Abah jenis tak cakap byk
P Abah like i la jugak...jenis ho ha ho ha....hahahahahha
Cuma ngan Arwah jer abah dok cakap banyok
Kalo Abah dengo jer Arwah demam, 
kami adik beradik ngan maa skali
Dipaksa rela gi jenguk...Abah?
hari2 dia lalu ikut depan umah mok dia
Dapat tgk bumbung umah pun takpe....
kalo tgk jer pintu tingkap tertutup rapat,
mesti abah susah hati
Nama dia nak gi jalan2 berborak bersembang idak ler...
Aku pung gt la jugok...jenis dok cakap byk ngan Arwah
Lebih banyak mendengar dari berkata-kata
Tapi...setiap hari masa Arwah ada dulu
aku mesti tgk muka dia sekali sari
Masa alah balik kejer, tetiap hari aku akan beli makanan utk dia
Doh....spjg perjalanan balik setiap hari ada pasar malam!
Aku sampai umah dia, pgl bagi makanan...balik!
tu jer yg aku buat hari2...sehinggalah Arwah sakit
Sekali tu masa Arwah masuk hospital
dia rasa nak makan tepung bungkus yg slalu aku bawak balik...
setiap pagi lepas punch card,
aku pecut motor ke spital antor kueh tu
Dan kueh tu yg dia makan banyak spjg duk spital tu
Kadang2 terasa macam Arwah masih ada
Pergi tempat yg jauh tak balik2....
Lepas Arwah meninggal, abah demam dekat 2 bulan
Rindukan Mak dia...
Abah slalu kater kat maa
kalo aku boleh ikut mok gi etek, aku gi doh...
Abah kater, Perasaan RINDU kat mak dia tak terluah dgn kata2
Rasa sakit sangat dalam dada...rasa sesak jer nak bernafas...
Rasa nak pegi jenguk macam yg slalu dia buat...
tapi dok tau nak gi tgk kat mana
Masa Arwah menghembuskan nafas terakhir
Abah macam hilang punca...blur...
suara pgl mak pung sebak tersekat2
Abah tak pernah berjauhan ngan Arwah dari kecik lagi
Dah berkahwin pun abah sentiasa dekat ngan Arwah
Hanya kami adik beradik tau betapa dalamnya kasih abah terhadap Arwah

Bercerita tentang mati, aku slalu rasa takut...
Aku takut aku tak dapat m'hadapi kehilangan Maa & Abah
walaupun kematian adalah suatu yg mmg pasti
walaupun kiter tak tahu siapa yg akan dipanggil dulu
Setiap kali terdengar ada diantara saing2 yg kehilangan Ibu @ Ayah
Aku serta merta rasa takut...takut akan tiba giliran aku
Giliran aku merasai kehilangan...

" Ya Allah Ya Tuhan kami...Aku bermohon kepada-Mu, berikanlah kedua Ibu Bapa ku limpahan kurniaan-Mu...Lindungilah kesihatan kedua Ibu Bapa ku...jauhkanlah diri mereka dari sebarang malapetaka dan berikan mereka kebahagiaan serta kesejahteraan Dunia & Akhirat...Amin..."

10 TAUN DAH...baru nak blaja ber-EKSPERIMEN

Mmg plan2nya taun nih nak pregnant...tapi...sampai ari nih tak dok rejeki lagi, bln 1 ari tuh pegi jumper dokter rehan yg kat dungun tu, bertahun dah dokter tu offer nak bagi tip nak usahakan baby BOY...ngeh ngeh ngeh...p taun nih baru tebukak hati nak p tanya...tu pun dokter tu gelak2, aisey...p dah berbulan2 dah nih, takde hasil...huhuhuhu...tak der rezeki...biler dgr jer saing2 pregnant, jelesssnyerrr.....huhuhuhuhu...pasai aper gatai ngat nih? hahahahahha...bukan gatal...p perancangan aku sebolehnya umor 30 tu aku dah nak tutup kilang dah...dah tua2 nanti aku tak sanggup nak tgk anak2 kecik2 ngat lagi...bayangkan kalo kiter dah umor 50 tp ada lagi anak2 yg blaja sek rendah? papa dah pencen anak baru nak masuk U? mana nak korek...rezeki, hidup, ajal maut semua ditangan-Nya...tapi kiter kena berusaha gak kan? perancangan tu kena ada laa...pada aku la kan? lain orang lain lak cara dorang pikir...tu la gunanya kawen awal....hehehhehehe

Nih la kot perasaan mereka2 yg berusaha nak mendapatkan zuriat, tetiap bulan tertunggu2 samada ada rezeki ke tidak...biler datang jer bestfriend tu terus down....keciwa sangat....huhuhuhu...p aku dah kire bersyukur dah ada 3 putri...org lain yg 7,8 taun kawen yg masih tak dapat2 anak tu cam ganer la agaknyer perasaan dorang...pernah kater kat En Hubby cam ganer kalo rezeki kite takat ni jer? En Hubby jawab, dia time jer...lgpun dia dah ada 3 putri...kalo ada lagi Alhamdulillah, kalo takder pun dia tak kesah pun...Aku? hurm...aku mmg tak kesah...tp biler dah berusaha cam gini rasa kecewa la gak kan...adeiiii...En Hubby? dia kalo anak 10 pung memang dia suka sangat2 la...dia mmg sukakan budak2...pantang tgk baby...dia yg over excitednyer...heehehheheh...3-3 putri dia, masa dlm pantang dia yg jaga, dari mandikan, berak kencing...setiap kali aku bersalin mesti dia akan amek cuti sampai sebulan utk menguruskan putri3 dia...lening pun dia care lagi, lebih2 lg Cik Kaka...banyak dia yg uruskan kalo dia ada kat umah...

Bln lepas sorang daripada member aku bagitau yg dia pregnant! tumpang gembira bagi pihak dia....biler la plk giliran aku ni...member ni bagi la satu laman web tu...utk cek hari2 org pompuan subur...hehehheheh...tu la yg aku maksudkan, dah 10 taun baru taun ni nak blaja bereksperimen. Klako la pulok...kalo ada yg nak cuba bereksperimen etek meh ler...hehehehhe


Mungkin gak takde rezeki kami lagi taun ni...p taun depan aku dah 30...adeiiii...dilema sungguh laaa...kalo dapat anak kembar kang beh...hehehhehehe...mmg impian aku nak anak kembar. Tapi kembar2 ni kang genetik...kut celoh maner la pulok family aku ada sejaroh kembo2 ni...hahahhaaha.

Pasal petua yg Dokter Rehan bagi tu takleh nak share lagi la sebab takdok hasilnyer lagi...hehehhe kena tgu hasil eksperimen la baru leh publish...kuang2...mana2 pung...kiter berusaha, Dia yang menentukan...pernah kater kat En Hubby, bo ah planning...kiter tgk jadi ke dop...En Hubby kater, wei...ingat kalo dok jadi boleh wak eksperimen muler serta merta ker? kurang2 kena tgu staun 2 lok...hahahahahaha...Pn Wife dia nih mmg tahap kesabaran tu ditahap cipan...keh keh keh...

Korang doa2 la erk untuk aku suami isteri...hahahahhahaha...poyo jer...3 org tu pung sakit paler hari2 aku...hati ni sakit sokmo, rasa nak cabut basuh2 jemur, rilek2 sari 2 baru massuk muller...betapanya dok tahan sakit hati hari2...koho beso koho banyak perangai...buleh lok mama hok dok berapa nak sabo...3 orang 3 peel...adeiiii...sian ke jiran2 aku tahan tlinge dengo suara aku yg lemak2 berkrim ni hari2 tepik wo wa wo wa....biler la aku nak tergolong diantara mereka2 yg sabar...huhuhuhuhu....

CERITA CINTA 4

Bab : Sepandai-pandai Tipai melompat akhirnya jatuh juga ke tanah...hehehhehe


Sambungan First dating ari tuh...note : total perbelanjaan - RM4.50


2,3 hari selepas kejadian...duk sedap2 aku tgk tv kat umah sambil2 makan twistist BBQ...tepon berbunyi...ring! ring! ring!....hahahahahha poyo...poyo! okey2 siyes...ghuper maa aku tepon. perbualan aku hari tu :


Maa : Ari tu Long balik naik gaper?

Aku : Naik bas laaa (sesangat luper dah balik ngan Mr Zuraimi)

Maa : Dok eh...dari bandor nak balik merang eh...

Aku : Huk! Huk! Huk! (tersedak twistist!!!!....) hurm...Abg Chik ator...bakpe maa tya?

Maa : Dok ah, mek yer kabo satni kater Abg Cik mintak duit nak gi amek awek ari jumaat ari tu...dok tau ke yer nak gi amek k.long...

Aku : Doh yer kabo gaper agih? (mende la aboh kabo...mesti sbb kantoi ngan aboh doh ari tuh)

Maa : Doh ari tuh Long blanjer yer makan dok?

Aku : Dok...yer blanjer org minum. Org nak blaje doh, yer tak mboh

Maa : Hurm...mujur dok makan, yer bawak RM5 jer aboh yer v. mek yer v singgit jer wak isi myk, Abg Chik kater, oloh mek singgit...Chik nak gi amek awek ni...mek yer ingat yer gurau jer, Aboh yer suh amek dlm poket sluor RM5...yer tak dok duit pung ari tu...doh bakpe Long dok blajer makan?

Aku : Maner laa org tau....(dlm ati : hahahahahaha....ada modal nak kutuk ni...)


Tu la motifnyer total perbelanjaan itu dikuarkan....hahahahahha...RM5 tolak RM4.50...balance RM0.50! ada hati tu lepas bayar minum tu tya aku " Ke nak makan????????" kureng asem ngoh ah mamat ni! jam2 tu gak aku tepon...kater, "sepandai2 tupai melompat....akhirnya jatuh ke tanah jugak..." sambil gelak dengan jayanya....hahahahahha....lepas pada tu la lekatnya gelaran antara kami :


TUPAI YG EXSEN vs RUSA YG MALANG


Rusa yg malang tu sebab rusa kang dalam base omputehnyer DEAR...hahahahhah takde maknanyer...tak tau la pasal aper dia pgl rusa, dok ingat...nanti nok tya yer muler...p yg malang tu merangkap kepada sikap aku yg mudah sangat boleh nyakit...kalo wak gaper2 mesti ada lalu kena nyakit. Cth : siang ikan...mesti siang gok tgn sket...kalu goreng...mesti kena gok myk panas sket pung...mmg malang sokmo sangat2 laaa....tread mark ni mmg lekat sampai ke lening...se agih


HoNeY LuV AcEh


Yang ni lak sebab, pernah bacer komik GILA2 x? yg ruangan honey luv aceh tu...yg honey suker makan kerang dan aceh alergik ngan kerang? hah tu la sebabnyer...aku mmg suker gilo makan kerang, Mr Zuraimi pun suka gak, p kalo dia makan kerang kat sebarangan tempat termasuk la yg mak dia masak, mesti dia akan bertukar menjadi alien! hahahahahhaha....kecuali Pn Wife dia masak...selamat laaa...sampaikan helmet sepasang yg dia beli tu dia tampal stiker gambo aceh...satu nama Aceh satu lagi Nama honey...p aku sedey sangat, Arwah tok bagi pinjam helmet aku tu ke sepupu aku, kena curi kat mydin lama tranung...aku bengang giler...nak menangis jer...kalo nak ganti pung tak kan sama ngan yg tu...tringat pung buat aku sedey lagi....walaupun dah berpuluh taun berlalu...kenangan tu...boleh ker beli kenangan? hah jawab! jawab....aku kalo melibatkan Mr Zuraimi...mmg aku sayang gilo...sampai hari nih Not RM5 yg dia lipat jadik bentuk LOVE still ada dalam wallet aku tau...


Abang Chik la yang mengajar aku supaya sayangkan orang lain selain diri sdiri dan kuarga aku jer...yang pertama mengajar aku suh dengar kata...yg pertama buat aku rasa takut kehilangan seseorang...yang mengajar aku kalo gi mana2 teringat kat dia...nak buat gaper2 kena pikirkan dia...p masa tu kami just BESTFRIEND...walaupun byk kali org sekeliling mempersoalkan aper status hubungan kami. Nak kater bercinta? takde skali habuk pung kuar dari mulut dia ker aku ke...i love u ker, i rindu u ker...sayang2 ker...p nak kater bestfriend sajer pun tak leh gak sbb kami dah terlampau rapat, susah senang sama2...suka duka memang berkongsi, macam dah tak leh nak dipisahkan dah...susahnyer time tu nak menjawab soklan2 org2 termasuk la family kami...jawapan yg biasa kami bagi...SENGEH2 jer...hahhahaha....lepas tu biler duk berdua tu, ungkit balik soklan yg org2 tanya kami, jawapan kami...KITER BERCINTA KER? pastu gelak2...adeiiiii...payahnyer nak paham ngan perasaan sdiri...bkn skali 2 timbulnyer persoklan nih...beratus2 kali...p kami tetap TEMAN TAPI MESRA...

Sehinggalah...

To be Continued...
U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service