JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Saturday, July 17, 2010

10 TAUN DAH...baru nak blaja ber-EKSPERIMEN

Mmg plan2nya taun nih nak pregnant...tapi...sampai ari nih tak dok rejeki lagi, bln 1 ari tuh pegi jumper dokter rehan yg kat dungun tu, bertahun dah dokter tu offer nak bagi tip nak usahakan baby BOY...ngeh ngeh ngeh...p taun nih baru tebukak hati nak p tanya...tu pun dokter tu gelak2, aisey...p dah berbulan2 dah nih, takde hasil...huhuhuhu...tak der rezeki...biler dgr jer saing2 pregnant, jelesssnyerrr.....huhuhuhuhu...pasai aper gatai ngat nih? hahahahahha...bukan gatal...p perancangan aku sebolehnya umor 30 tu aku dah nak tutup kilang dah...dah tua2 nanti aku tak sanggup nak tgk anak2 kecik2 ngat lagi...bayangkan kalo kiter dah umor 50 tp ada lagi anak2 yg blaja sek rendah? papa dah pencen anak baru nak masuk U? mana nak korek...rezeki, hidup, ajal maut semua ditangan-Nya...tapi kiter kena berusaha gak kan? perancangan tu kena ada laa...pada aku la kan? lain orang lain lak cara dorang pikir...tu la gunanya kawen awal....hehehhehehe

Nih la kot perasaan mereka2 yg berusaha nak mendapatkan zuriat, tetiap bulan tertunggu2 samada ada rezeki ke tidak...biler datang jer bestfriend tu terus down....keciwa sangat....huhuhuhu...p aku dah kire bersyukur dah ada 3 putri...org lain yg 7,8 taun kawen yg masih tak dapat2 anak tu cam ganer la agaknyer perasaan dorang...pernah kater kat En Hubby cam ganer kalo rezeki kite takat ni jer? En Hubby jawab, dia time jer...lgpun dia dah ada 3 putri...kalo ada lagi Alhamdulillah, kalo takder pun dia tak kesah pun...Aku? hurm...aku mmg tak kesah...tp biler dah berusaha cam gini rasa kecewa la gak kan...adeiiii...En Hubby? dia kalo anak 10 pung memang dia suka sangat2 la...dia mmg sukakan budak2...pantang tgk baby...dia yg over excitednyer...heehehheheh...3-3 putri dia, masa dlm pantang dia yg jaga, dari mandikan, berak kencing...setiap kali aku bersalin mesti dia akan amek cuti sampai sebulan utk menguruskan putri3 dia...lening pun dia care lagi, lebih2 lg Cik Kaka...banyak dia yg uruskan kalo dia ada kat umah...

Bln lepas sorang daripada member aku bagitau yg dia pregnant! tumpang gembira bagi pihak dia....biler la plk giliran aku ni...member ni bagi la satu laman web tu...utk cek hari2 org pompuan subur...hehehheheh...tu la yg aku maksudkan, dah 10 taun baru taun ni nak blaja bereksperimen. Klako la pulok...kalo ada yg nak cuba bereksperimen etek meh ler...hehehehhe


Mungkin gak takde rezeki kami lagi taun ni...p taun depan aku dah 30...adeiiii...dilema sungguh laaa...kalo dapat anak kembar kang beh...hehehhehehe...mmg impian aku nak anak kembar. Tapi kembar2 ni kang genetik...kut celoh maner la pulok family aku ada sejaroh kembo2 ni...hahahhaaha.

Pasal petua yg Dokter Rehan bagi tu takleh nak share lagi la sebab takdok hasilnyer lagi...hehehhe kena tgu hasil eksperimen la baru leh publish...kuang2...mana2 pung...kiter berusaha, Dia yang menentukan...pernah kater kat En Hubby, bo ah planning...kiter tgk jadi ke dop...En Hubby kater, wei...ingat kalo dok jadi boleh wak eksperimen muler serta merta ker? kurang2 kena tgu staun 2 lok...hahahahahaha...Pn Wife dia nih mmg tahap kesabaran tu ditahap cipan...keh keh keh...

Korang doa2 la erk untuk aku suami isteri...hahahahhahaha...poyo jer...3 org tu pung sakit paler hari2 aku...hati ni sakit sokmo, rasa nak cabut basuh2 jemur, rilek2 sari 2 baru massuk muller...betapanya dok tahan sakit hati hari2...koho beso koho banyak perangai...buleh lok mama hok dok berapa nak sabo...3 orang 3 peel...adeiiii...sian ke jiran2 aku tahan tlinge dengo suara aku yg lemak2 berkrim ni hari2 tepik wo wa wo wa....biler la aku nak tergolong diantara mereka2 yg sabar...huhuhuhuhu....

2 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

wah kak tie..perasaan apekah yang melanda kak tie sekarang..bunga2 jer nampak.....=)

HoNEybUneE said...

perasaan galok nak baby...hahahhahaha..jeles tgk member2 ada baby...huhuhuhu

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service