JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Friday, July 16, 2010

AKU KETINGGALAN KETEAPI GHUPERNYER...huhuhuhu

Slama ni aku duk tgk dengan kejelesan jer blog2 org lain yg macam advance jer...ngan tulisan la kaler laa...macam2 laaa...aku try gak ler godek2 blog p tetap macam tu ler jer jadinyer...adeiiii...sehinggalah...petang tadi, aku bukak blog Makcik Rehan ...tengkiu MR....hehehhehe...p dia ajor cam ganer nak buat entry berjadual. Aku heran la ngape template aku tak dok pung cam yg dia tjk dalam tutorial dia...godek punya godek, yey! berjaya....hahahhahahaha...puah ati wallawei...hurm...nak citer, masa muler2 aku masuk kejer dulu pung camtu gak, aku baru kenal ngan Software yg kompeni gn utk design trusses...masa blajo mana ada menatam tu seme...so mmg aku zero! dok tau gaper2...masa tu Bos dah warning jgn ganggu Designer yg sorang lg sbb mmg dia sibuk gilo...abis tu aku nak tya saper kan? adeiiii...masalah tul laa...last2 aku godek2 sdiri jer mende alah tu yg mengakibatkan PC aku hang lime nam belas kali sari...dan 2 kali sari selama seminggu aku duk angkut gi ator gi amek kedai komputer PC aku tu...muahahahahah....hasilnyer? aku grad ngan jayanya...hehehhehe...

Cam gt ler kalo aku nak tau gaper2 mmg aku akan berusaha gok ganer2 pung. Sampailah aku sdiri give up. Tapi kebanyakkan darinya berhasil laa...kecik2 dulu slalu la aku menjahanamkan banyak rete benda disebabkan rasa ingin tahu yg melampau. Akibatnya : samada berjaya @ jahanam terus....ngeh ngeh ngeh...

Ada sekali tu, Abah ada bagi jam sebijik kat aku. CASIO...mmg jam ori ler sbb bos abah yang bagi kat abah...abah bagi aku...jam digital tapi ada bulan bintang...ikut time la, dari matahari naik...sampai la matahari jatuh...dan kuar bintang bila malam...agak lama la jugok aku pakai sehinggalah aku dok leh tahan nafsu ingin tahu cam ganer biler pagi jer mahari tu naik bergerak2 ikut masa start dari arah kanan sehingga tenggelam ke kiri...pastu kuar bulan bintang...Aku pung ngan yakinnya 'kobek' isi perut jam tuh...hasilnyer??? hahahhahaha...JAHANAM! dengan jayanya...sampai sudah aku tak bagitau yg aku dah operate jam tu. p Maa ngan Abah mmg tau doh ngan perangai anak sulongnyer ni, tanya banyak2 pun dok guna...hehhehehhehe

Banyak gak ler benda lain cam DVD player...beskal...TV...remote...motor...kalo beskal aku tu boleh kater kalo aku rasa nak spray kaler itam, itam la jadinya...kalo nak biru...biru laa...spray sdiri jer...hahaahhaha..paling dok tahan kalo bab beskal nih rim dia la, 3,4 kali staun abah kena tukar rim. Belok! hahahhahaha...ada jer aku langgor dinding umah laa...kes nak cepat, laju2 dok dang nak brek...ngan aku2 skali tergolek...hahahhahaa...Kes langgor lembu masa alah gi skoloh kes gaduh sebab lewat...herannya aku tergolek dot, beskal aku cedera parah...tapi lembu? steady jer tak dok reboh2 ke gaper ker....hahahhahahaha....gagoh giloooo lembu tuh...kes yang aku campak beskal sebab kena kejor lembu lagilah, beskal tu tercampak dalam baruh...aku lari pecut balik umah...sampai umah baru tringat ke beskal. Dok cayer pada kelajuan max beskal...campak beskal berlari balik umah....adeiiiii....dan kerana beskal gak sampai leni ada parut kat kaki sebab kaki aku termasuk dalam lidi beskal!...tu sebab derhaka tu...Ari tu maa dah pesan " Long, balik ngaji balik umah lalu...maa nak gi lain..." balik jer ngaji...luper...singgah parit tali air, mandi baruh lu setikam...alah balik tu gendong 3 orang, aku duk blkg skali n paling tah keblkg...exsen la konon2...hah! skali kaki masuk dalam lidi beskal. padan muka! p still leh eksen lagi, balik tu dok kabo pung ke maa...sehinggalah keesokkan harinya maa gerok suh gi skoloh, nak gi mandi tu dok leh jalan, kaki bengkak sampai ke peha. mengesok nak gi ke bilik air...terkujat beruk maa tgk kaki aku bengkak. sebulan coti skolah sebab dok leh jalan...heheheheh...sbb tu kalo aku kater putri3 degil depan maa, maa mesti kater "Hurm...mama dia lebih lagi masa kecik2 lu..." hahahahahha....mana ader...mama baik jer masa kecik2 dulu...jurus jer budaknya...dok cayer, tanya papa....hehehehhe

Ok laa...termelalut la pulok...nak citer kes tertgl keretapi...adeiiii....tu la citernyer...jadi lepas ni kalo tgk tulisan kaler2...meriah2 tu jgn heran la yer...hahahhah...budak baru blaja la kater kan...blaja tahik hayam dia, dah staun lebih berblogging ari nh baru tau...kalo masuk tadika dah naik darjah 1 stengah dah pun...p aper2 hal, aku suker! ngeh ngeh ngeh...tapi agak2 korang rajin ker aku update lepas nih? hahahahhahahaha....aku sdiri malas nak jawab...=))

2 comments:

fatimahAz-Zahra said...

K Tie..suke gelepor bace cerita k tie..Aja tgl d Kg,tapi maybe dok dan zaman2 tu..serious K Tie..zaman mandi sungai igt la..g mandi skali dua..pastu..birat bontot!...hahaha

HoNEybUneE said...

hahahaha...tu ah aja...kalo nak kate ke anak2 degil depan nek yer baik tak yah...mesti nek yer kater, " mama awok lebih lg..." "dok ingat ke masa kecik2 dulu ganer? sket jer tu baru anak2...awak lebih lagi..." buang karan ngoh ah...hahahhahahaha...hari2 kena cubit, p rilek jer...hok mareng baru nak biru, ari nih tambah lok doh eh meroh2 hok baru...hahaahaha...sajer kenang balik masa kecik2...

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service