JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Thursday, July 15, 2010

CERITA CINTA 2

Okeh! sambung balik...sampai maner erk...hurm sampai yg Mr Zuraimi tepon masa nak SPM tu...hurm, masa aku form 5 tu Mr zuraimi ni duk kat ILPP bt rakit...dlm 10 km jer dari umah. Dulu sblm aku stop cakap ngan dia mula2 tu masa aku form 3, form 4 tu Mr Zuraimi dah ada awek dah...tu yg i mmg tak tangkap cintan kat dia...hehheheh...slalu ler bergurau ngan dia tak gi jumpe awek ke tepon aku ni...En Hubby slalu gak ler antor surat kat skoloh...surat2 aku mmg warden dok care p ada skali tu boleh dia wak note kecik kat tepi sampul tu : Kepada cikgu, ini bukan surat cinta, diulangi bukan surat cinta. Cikgu mana yg dok rasa nak buka kalo gitu....sakit paler aku menjawab. P nasib baek mmg bkn surat cinta pun...dan kalo Mr Zuraimi antor surat, memember mesti nak tumpang bacer...nak tumpang gelak. Surat dia bahan kami2 melepas tensen...hehehehehe.. cayer dok Mr Zuraimi klako? haahahahahah...tobat ar...dan surat menyurat nih berlanjutan sampailah aku masuk Poli...jgn dok cayer! kang ada masa aku amek gambo tunjuk. masih dalam keadaan baik yer...sesatunya harta paling aku sayang. Tu la kerugian mereka yg bercinta pada zaman ini, dulu mana ada tepon2...semua by surat okey...leni by email...msg...kalo penuh inbox dah kena delete...lg satu takde feel k...hahahahahahahahah....


**** sambung balik - tergendela kejap, maa tpn satni tya nak pinjam duit ker...yer dgr keter punoh...hahahahahaha....

Mr Zuraimi ni dah ada awek masa form 3 lagi...biler dia dah masuk teknik form 5 gitu budak pompuan tu ada pakwe lain...huhuhuhu...p pompuan tu kalo tgk Mr Zuraimi leni mesti nyesal tahap tertonggeng kan sayang kan??? hahahahah.... siap masa dia putus cintan tu skin head lg kepala dia...frust giloo...Mr Zuraimi ni nampak jer kerah kat luor, kalo tangkap cinta mmg tahap leleh laaa....hahahaha.. iklan jap, I LOVE U so much yang! hehehhehe (ayat bodek...) hurm...p masa duk kawan2 ngan aku tu Mr Zuraimi mmg dah takde yg steady laa...hanya aku jer tempat dia mengadu pasal semua benda...family...perasaan...sedih suka duka...talian cari pasal pung aku laaa...hari2 tepon masa aku duk tgu SPM tu...dekat seh, takat 10sen tu lama giloo dah leh cakap. P kadang2 tu mmg tensen gak ngan mamat ni, dah tau dah aku jer penunggu tetap umah masa aku tgu SPM tu, org lain mmg tak dok doh kat umah, dia pagi2 lg dalam kul 7.30 gitu tepon umah, aku nih dah serabut dengor tepon duk bunyi2 tak dok org angkat, sanggup terjun katil atas tu pegi angkat, pekebenda la yg urgent tepon pagi2 buta...alih2

" Selamat pagi...nak ucap tu jer...karang Abg Chik tepon muler..." klik!

Hangin giloo aku...dok dang jawab lagi dah bunyi tut...tut...tut...Argh! rasa nak terajang abis mende yg ada depan mata punya la sakit ati...grrr...kalo ingat balik ni pung rasa sakit ati lg tau!....mesti Mr Zuraimi suker kerah lepas baca ni, dia kalo ungkit balik kisah2 lama mesti gelekek suker. Jawapan dia - " Ingat senang ke nak cari idea nak suh awak maroh? kdg tu tgh2 minum air kedai, tlintas mende nak ngena awak, tgl kejap air meja blari gi tepon awok" setara tu punya dia berusaha nak suh aku maroh ke dia...hari2 okey...p ada gak time tu hari2 dia tepon 3,4 kali sari pastu dia senyap seminggu! seminggu tu...aku yg kat umah serba tak kena jer dia tak tepon...kalo tepon baloh sokmo, kalu dok tepon kang tertgu2 yer tepon...bagus gak sbetulnyer...time aku tgu SPM tu kijer aku makan minum tido jer...Abah mmg tak bagi kalo nak kejer part2 time ni...sekurang2nyer berjalan gak otak aku ni cari idea2 nak balas balik. P kebanyakkannya dia la yg byk idea nak suh aku marah...p mmg aku tak marah free2...jatuh ler standard i hokey...lepas letak tepon baru la aku marah...hahahhahaha...takdenya nak marah masa dia wak sakit ati tu...tau dah kalo aku marah mesti dia gelak gila2 sebab berjaya buat aku marah. Contoh mende2 yg tak masuk diakal dia buat semata2 nak suh aku marah :

Contoh 1 :

Mr Zuraimi : Tie, acu teka lagu ni lagu gape neh

Aku : Orang dok au lagu2 ni Abg Chik...(mmg aku fail erk bab2 lagu2 ni!)

Mr Zuraimi : Ork! teka je la org suh teka! (mmg Mr Zuraimi suker memaksa dan marah2 sesuka hati dia jer kalo tak ikut)

Aku : Okeylah okeylah! gaper....

Mr Zuraimi : (mood dah b'tkr baik smula) Ok...Abg Chik kire sapa 3, tie dgr...pastu kabo lagu gaper...

Aku : Hurm...(dlm paler mmg blur...tau dah jwpn, mmg aku dok tahu!)

Mr Zuraimi : 1....2....3.... (senyap kejap pastu bunyi....TUT....TUT....TUT...-talian terputus)

Agak2 korang lagu gaper? lagu : nada letak tepon laaa wei!!!!!!!!!!!!!! Grrrr sakit paler laaaaa aku...mmg hangin gilo aku time tu...rasa nak menangis jer. Pastu petang tu molek2 ada jer yer tepon macam tak dok gaper2 berlaku pung. Hurm....mmg Mr Zuraimi seorang yg tak berperasaan suatu masa dulu yer. Dan

Contoh 2 :

pagi

Mr Zuraimi : Abg Chik dok balik kot ari nih...60% dok balik, 40% jer balik...(peratus kebarangkalian balik ke dok dari hostel)

Aku : Okey...

Petang
Mr Zuraimi : Acu tanya Abg Chik ada mana?
Aku : Abg Chik balik ker?
Mr Zuraimi : Ork!!!....tanya la Abg Chik ada mana, org suh tya ada mana!

Aku : Abg Chik ada mana? (bahagian malas nak panjang citer...)

Mr Zuraimi : Ada dapur gumoh......hahahahhahaha


Agak2 ada lagi dok org nak layan karenah Mr Zuraimi slain dari i? sesuka hati jer nak marah ke gaper ker...sebab tu la kot peratusan i lebih tgi berbanding org lain...hahahahahahha...aku pun jenis baran gak, p ngan dia mmg aku tak pernah menaikkan volume dari berkawan, sampai jadik Bestfriend....sampai la couple...dan sampailah dah dekat nak 10 taun dah kawen. Mmg aku tak pernah hayat menaikkan volume. Kalo nak marah, aku senyap jer...'beta' 2,3 patah...senyap...tu jer...ber'Aku' 'Mum' mmg dok pernah...





Pasal nama sebetul dia : Aku tau masa tu aku tgh tgu SPM, petang2 aku suker la bawak motor pusing2 kat pantai kg Merang tu...ada sari tu aku naik atas Bukit Merang tu, jumpe member, sembang2....pastu Mr Zuraimi naik gak join sembang2...member aku cam kepelikkan dah sebab Mr Zuraimi ni takdenyer nak suker2 bersembang2 ngan orang ngate rawe...dia mmg pemalu sket...pemalu la sangat...konon2...hahahahhaha....p ngan aku boleh gelak2 gurau2...tu la yg member aku tya, " mum baik ke ngan zuraimi? " aku pelik la...saper dia zuraimi? aku tya la member aku tu " saper zuraimi" member aku jawab " laa...hok satni tu la..." aku dengan yakinnya kater " bukan zuraimi, zuazman? " member aku ni satu skoloh ngan Mr Zuraimi, junior la kire2..." nama dia Zuraimi la, aku tau la, dia senior aku..." aper perasaan korang? bertahun2 berkawan baik tapi nama dia boleh dia kencing i hidup2 tau...grrr...yg klakonyer aku siap baloh2 ngan member tu kater nama dia Zuazman! masa aku tya balik Mr Zuraimi mende nama dia sbetul, dia bergolek suker ke aku...yer ingat aku tau dia gurau jer nama dia Zuazman....adeiiiiii....



Lepas cakap2 kat atas bukit tu, dia duk seat alik belakang motor aku, aku mmg ingat dia nak tumpang turun sampai bawah...aku tumpangkanlah jer dia sampai bawah...kat bawah tu ada sekumpulan budak2 laki main takraw. Nak dijadikan citer lepas kejadian tu semua budak laki kg tu tak berapa nak tegur dia. Dia cam dah pelik dah....hahahahahahha...kejadian sbetulnyer Mr Zuraimi dok tau yg masa dia start rapat ngan aku tu aku baru jer clash ngan sorang mamat tu...clash ker kalau x declare??? p gitu laaa...aku ada janji ngan sorang mamat tu nak bercinta ngan dia lepas SPM, tu pung kalo dia sanggup tgu aku laaa...sebab aku mmg tak mboh bercintan cintun sblm SPM...tu janji aku ngan maa & abah aku laa...alih2 dekat2 nak SPM dia yg tgu aku dari darjah 6 lg tu tersangkut kat org lain...aku okey jer...aku suh dia pilih antara aku ke budak tu (leni dah jadik wife dia) mamat tu sesedap rasa kater, dok au, dok pilih agih! kapla hotak ko berjanggut, ko ingat aku nih gaper? ko yg terhegeh2 nak ke aku, bkn aku nak ke mum!...grrr...jam2 tu gak aku bg kater putus...awak pilih dia jer la...kiter tetap kawan sampai biler2...p mamat tu kater...TAK MBOH! ....gilo ke haper...p gt laa, kalo member2 sekampung tya aku, aku jawab dah tak dok gaper2 dah ngan i****n tu...p kalo tya dia sampai aku nak kawen pun dia tetap kater aku ngan dia tak putus...tahik hayam dia. tu la penyebab budak2 laki kg tu tak tegur Mr Zuraimi, konon2 Mr Zuraimi ni perampas kekasih orang laaa....hahahahahahha...kecian kat Mr Zuraimi yg dok tau gaper2 ni, siap masa lepas smayang raya skali tu, dia pegi tegur bersembang2 ngan budak2 kg, skali si i***n tu ada skali, masa Mr Zuraimi ulur tgn nak bersalam tu macam tak mboh bersalam jer...budak2 yg duk bersembang tu pun tgk cam pelik sket la kat Mr Zuraimi. kah kah kah....nak tau mende Mr Zuraimi kater lepas dia tau citer sbenar tu?





" saya dok tau la pulok awok kasih org...patut la budak2 kg macam tak mboh tegur jer saya...sian saya hok dok tau gaper2 ni...ulur gok la tgn nak salam, pelik doh tgk yer macam tgk pelik jer saya..."





hahahahahaha....p masa tu kami mmg tak dok gaper2 pung agih, p Mr Zuraimi mmg org paling rapat ngan aku masa tu...dia sorang jer yg tepon2 aku tak pernah nak cakap jiwang meleleh2...org lain tu asal layan jer cakap mesti nak meleleh2 melalut2...bukan jenis aku nak layan2 org nih...kalo skali tepon nak bertakdir2 ngan aku, tu la kali last org tu leh cakap ngan aku. stakat nak berkawan ngan aku it's okey...tapi kalo nak meluah2 perasaan meleleh2....mmg aku dok wahi. Mr Zuraimi pung meluah perasaan selepas bertahun2 berkawan...sampai aku dah rasa dia macam abang aku jer...Ingat senang ke nak buang Chik kat belakang tu? nak tergeliat lidah aku, tebal muka ni boleh dikikis kikis nak boleh ke panggil Abang....hahahahahahah...





to be continued....=)

No comments:

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service