JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Friday, July 16, 2010

CERITA CINTA 3

Sambung Entry yg lepas...
Nak citer perihal kali pertama DATING


Hurm...jgn dok cayer, walaupung kami rapat...bersembang tepon 3,4 kali sari...tapi kami dok pernah pung berjumpa secara live hokey...heehehhehe...tambah2 aku mana la bleh sesuka hati nak kuar umah ni. Takat nak pegi balik umah maa ngan tok aku yg jaraknya sekilometer jer tu bleh laa...kalo nak suka2 hati nak gi berpoya2 kat bandar macam org lain idak ler...jauh skali...kalo nak gi bandar mgu depan, 2 mgu lepas tu dah tya dah bleh ke dok...payahnyer! p tgk budak2 ari nih, siap2 nak turun umah tu kalo mak tya baru bagitau...kalo dok tya, dok kabo ah...so bertahun2 kami berbefriend dalam tepon jer...kalo dia lalu2 ikut depan umah pun main tembak2 pakai jari jer laa...mum senyum ke aku,aku senyum ke mum. gitu jer laaa....sampai la satu hari tu...aku ikut Arwah tok aku ke kuantan umah pok sedara bongsu aku...p dok dang nak kabo ke Abg Chik...kebetulan mgu tu dia balik umah...dia tepon aku dari umah dia laa, berkobar2 la sebab talian tempatan, dekat lak tu...bape sen ngat laa. P maa aku kabo aku tak dok gi kuantan. Masa aku tepon umah tu maa kabo yg abg cik tepon...aku pun tepon la balik dia. Dang2 time tu gak kena marah sbb dok kabo nak gi kuantan. Dia balik mgu tu sebab nak cakap ngan aku sebab smgu dah tepon kat ILPP tu rosak...hehhehehe...dia suh aku balik. Aku kater kalo nak suh org balik, Abg Chik gi amek ah kat Stesen Bas Tanjung esok. Mmg kebetulannya aku nak balik dah keesokkannye tu. P aku just bergurau jer...sepanjang hayat aku, org laki yg aku pernah bonceng motor adalah abah dan sepupu2 aku jer...Dok tepikir pung nak suh dia gi amek sungguh pung...TAPI...


Masa aku sampai kat Stesen Bas Tanjung pada pagi jumaat itu...ingat agih oh ari jumaat...p bukan pagi, tengahari doh...masa tu Ayah Long aku bawak Bas Plusliner Kuantan - Terengganu. Turun jer bas tu aku pusing belakang nak gi kat kaunter tiket bas yg Ayah Long aku tu, mmg aku dok pernah simpan barang kat tempat letak barang, sebab kerani tiket tu mmg dah kenal ngan aku. Aku biasa tgl kat dalam kaunter tiket tu jer...Ingat nak tgl beg nak gi makan...mmg lapo gilo time tu...Alih2 masa aku berpusing nak gi kat kaunter tu Mr Zuraimi dah ada terpacak kat blkg! siap ngan helmet bagai!...aku 2 kali berpusing sampai...dah pusing skali, tgk dia tu aku pusing depan balik...pastu biler dah tekujat tu ilang baru paling smuler ke dia. Tu la kali pertama kami bertentang mata dan bercakap secara live okeh!!! hahahhahahha....



Otak aku dah ligat dah nak cari alasan nih...tak mboh naik motor ngan dia...NAK MAMPOS??? dah la satu bandar tranung tu kiri kanan depan blkg kawan2 abah aku...nak2 aku nih macam En Rosdi Fotostat...skali tgk jer dah tau aku nih anak En Rosdi...Pejabat bos abah aku betul2 depan Stesen Bas Tanjung tu...adeiiii... p macam2 alasan aku bagi semua Mr Zuraimi rejek! siap warning kalo aku tak mboh naik ngan dia hari ni dia tak mboh kawan doh ngan aku...huhuhuhu...last2 aku ajak minum air dulu kat gerai2 blkg stesen bas tu. Masa aku ajak tu dia dah lain macam dah...p aku takde syak gaper2 pung...hari tu aku mintak carrot susu dan dia tea O peng jer...semua skali rm2.50. Motif gaper aku bagitau rege? hahahahaah...kejap lagi aku citer...lepas minum tu dan lepas berebut nak bayar, dia bangun bayar dulu...lepas bayar dia tya aku..."nak makan ke?" hampeh ler...kalo tya sblm tu mmg aku nak makan sebab mmg aku lapor....p tya dah lepas bayar...aku jawab "Tak Mboh ah..."



Setelah percubaan bagi alasan tidak berjaya dan telah diwarning dengan jayanya oleh Mr Zuraimi, aku pun bersetuju la nak bagi dia antor aku balik. Dalam kepala aku, takpe la, kalo maa tya kabo jer bas tak dok oh nak balik tadi, juper ngan Abang Chik, Abg Chik ajak tumpang yer balik...mmg alasan tu akan diterima sbb :



1. Bas yg pegi ke kg aku masa tu adalah limited

2. Ptg mmg dah tak byk prebet sapu

3. Mmg muka aku ni boleh dipercayai pun...hahahahhaha



Citer klakanyer...masa naik motor tu, aku mmg dok pernah naik motor ngan beg2 bagai...takat2 bawak motor dlm kg jer laa...skali ngan beg2 besarnyer. Aku bantai letak beg yg beso gedabak tu kat tengah2...hahaahahahha...means Mr zuraimi, beg & aku...Aku dah pelik dah naper lak dok gerok2 agih ni. Mr zuraimi dengan machonyer berpaling ke belakang...sambil tersengeh2...adoiya...bleh jatuh chenta seh...keh keh keh...dia suh aku angkat beg tu letak kat belakang, tolong sarungkan tali beg tu bagi silang kat bahu aku...muka aku time tu dah tebal berinci2 dah...tak pernah tgk dia dari dekat...tak pernah bercakap secara berdepan, skali berdepan ngan dia sedekat tu...GATAL! hahahahhaa...memang tidak dinafikan dia mmg ensem bangat...kah kah kah....sila muntah ijou yer...dang2 time tu gak jatuh chenta! hahahhahaha....selingan jer tu, takdenyer jatuh chenta lagi masa tu...p rasa bangga gak ler jejaka idaman malaya tu bersusah payah datang amek aku walaupun tak disangka2 pun...just nak bergurau jer...



Tapi...beratus-ratus kali naik motor ngan dia, mmg aku tak pernah pegang dia.aku pegang palang blkg motor jer sokmo2...dok pung tgn aku kat peha aku jer...kalau nak langkah naik tu pung aku pakai langkah jer, takde nak berpaut2 bagai nak bleh ke naik tu...sebabnyer? kalo saper2 kenal aku mmg tau ler aku nih half-half dulu...sebab tu gak ler Mr Zuraimi tu senang berkawan ngan aku. Aku takde sifat berlemah lembut liuk lintuk nih...bezanya aku pakai tudung dan kaum satu lagi tak pakai...tu la yg aku kompius tu...Mr Zuraimi berkenan kat aku tang mana laa...ngan perangai kasarnya...takde kelembutan langsung! seksi??? hahahhahahaha...org buta jer kater aku seksi...menggoda? tang mana??? muntah ijau ler...cantek? hurm...cantek gak ler leni...kah kah kah....takdenyer cantek2 ni...cantek takde, manisnya ada....eceh! hahahhaha....berjalan, bercakap...semua kerasan jer...hanya Mr Zuraimi & Dia sahaja yg boleh jawab...n Maa aku, sbb Mr Zuraimi pernah diajukan soklan ni oleh mak mertuanya dah jawapannya cukup mudah dan padat..." BIAR AH SAKIT MATA...ASAL HATI DOK SAKIT..." I LOVE U! opss....tershashul...hahahahha.....



Dari Bandar KT ke Merang hanya memakan masa 45 minit jer abis lambat pung...tu ngan motor laa...ngan keter dok sapa pung...p ari tuh abis long cut MR Zuraimi redah semata2 nak bawak aku lama2 atas motor dia...adei...sebab tu la aku terer jalan2 KT...hehehehhe...Sampai2 jer umah aku suh dia antor aku kat umah Arwah Tok aku, masa tu aku duk ngan Arwah Tok, maa & abah time tu duk dlm kg sket...still kg yg sama...dekat jer, beza umah Arwah Tok kat tepi jalan depan umah Mr Zuraimi ni. Masa kecik2 duk situ blake, lepas Arwah Tok balik kg dia duk umah tu, maa & abah wak umah lain kat dlm kg sket...aku sampai tu tau dah mmg takde org kat umah tu sbb Arwah Tok ada kat kuantan lagi...takpe la menapak sket pung dalam ati aku sebab aku tak mboh la maa @ abah tgk aku turun motor budak laki kan...p nak dijadikan citer...masa turun jer motor, Aboh Mr Zuraimi baru kuar pagar menghala ke arah kami utk ke masjid kat tepi umah aku! betapanya aku kalut, tak reti sampai nak buka kacing helmet! Skali lagi Mr Zuraimi buat i jatuh chenta....dia tolong bukakan hokey....ngeh ngeh ngeh...p dok jatuh chenta2 pung...cuma kompius sket, tu ke Abg Chik yg sokmo cari baloh ngan aku slama ni...punya la baekkkk....punya la lemah lembut....cair oh kejap tgk kebaikkan & kelembutan tu...cam tertipu jer....hahahahhaha....full stop! abes situ jer ari tu....



Luper...Mr Zuraimi telah berhenti mengisi myk motor sebanyak rm2.50...total belanja dating hari itu adalah RM4.50...motif dikuarkan penyata perbelanjaan akan di beritahu didalam entry yg seterusnya....kalo rajin! hehehhehe....



Gud Nite....



To be Continued...

nota kaki : ada tgk dok macam lain sket? hahahaha...betapanya aku ni jahil bab2 berbloger, aku dok updated bhgn posting tuh...adeiiiii...p dah update dah...hehheheheh...

No comments:

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service