JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Saturday, July 17, 2010

CERITA CINTA 4

Bab : Sepandai-pandai Tipai melompat akhirnya jatuh juga ke tanah...hehehhehe


Sambungan First dating ari tuh...note : total perbelanjaan - RM4.50


2,3 hari selepas kejadian...duk sedap2 aku tgk tv kat umah sambil2 makan twistist BBQ...tepon berbunyi...ring! ring! ring!....hahahahahha poyo...poyo! okey2 siyes...ghuper maa aku tepon. perbualan aku hari tu :


Maa : Ari tu Long balik naik gaper?

Aku : Naik bas laaa (sesangat luper dah balik ngan Mr Zuraimi)

Maa : Dok eh...dari bandor nak balik merang eh...

Aku : Huk! Huk! Huk! (tersedak twistist!!!!....) hurm...Abg Chik ator...bakpe maa tya?

Maa : Dok ah, mek yer kabo satni kater Abg Cik mintak duit nak gi amek awek ari jumaat ari tu...dok tau ke yer nak gi amek k.long...

Aku : Doh yer kabo gaper agih? (mende la aboh kabo...mesti sbb kantoi ngan aboh doh ari tuh)

Maa : Doh ari tuh Long blanjer yer makan dok?

Aku : Dok...yer blanjer org minum. Org nak blaje doh, yer tak mboh

Maa : Hurm...mujur dok makan, yer bawak RM5 jer aboh yer v. mek yer v singgit jer wak isi myk, Abg Chik kater, oloh mek singgit...Chik nak gi amek awek ni...mek yer ingat yer gurau jer, Aboh yer suh amek dlm poket sluor RM5...yer tak dok duit pung ari tu...doh bakpe Long dok blajer makan?

Aku : Maner laa org tau....(dlm ati : hahahahahaha....ada modal nak kutuk ni...)


Tu la motifnyer total perbelanjaan itu dikuarkan....hahahahahha...RM5 tolak RM4.50...balance RM0.50! ada hati tu lepas bayar minum tu tya aku " Ke nak makan????????" kureng asem ngoh ah mamat ni! jam2 tu gak aku tepon...kater, "sepandai2 tupai melompat....akhirnya jatuh ke tanah jugak..." sambil gelak dengan jayanya....hahahahahha....lepas pada tu la lekatnya gelaran antara kami :


TUPAI YG EXSEN vs RUSA YG MALANG


Rusa yg malang tu sebab rusa kang dalam base omputehnyer DEAR...hahahahhah takde maknanyer...tak tau la pasal aper dia pgl rusa, dok ingat...nanti nok tya yer muler...p yg malang tu merangkap kepada sikap aku yg mudah sangat boleh nyakit...kalo wak gaper2 mesti ada lalu kena nyakit. Cth : siang ikan...mesti siang gok tgn sket...kalu goreng...mesti kena gok myk panas sket pung...mmg malang sokmo sangat2 laaa....tread mark ni mmg lekat sampai ke lening...se agih


HoNeY LuV AcEh


Yang ni lak sebab, pernah bacer komik GILA2 x? yg ruangan honey luv aceh tu...yg honey suker makan kerang dan aceh alergik ngan kerang? hah tu la sebabnyer...aku mmg suker gilo makan kerang, Mr Zuraimi pun suka gak, p kalo dia makan kerang kat sebarangan tempat termasuk la yg mak dia masak, mesti dia akan bertukar menjadi alien! hahahahahhaha....kecuali Pn Wife dia masak...selamat laaa...sampaikan helmet sepasang yg dia beli tu dia tampal stiker gambo aceh...satu nama Aceh satu lagi Nama honey...p aku sedey sangat, Arwah tok bagi pinjam helmet aku tu ke sepupu aku, kena curi kat mydin lama tranung...aku bengang giler...nak menangis jer...kalo nak ganti pung tak kan sama ngan yg tu...tringat pung buat aku sedey lagi....walaupun dah berpuluh taun berlalu...kenangan tu...boleh ker beli kenangan? hah jawab! jawab....aku kalo melibatkan Mr Zuraimi...mmg aku sayang gilo...sampai hari nih Not RM5 yg dia lipat jadik bentuk LOVE still ada dalam wallet aku tau...


Abang Chik la yang mengajar aku supaya sayangkan orang lain selain diri sdiri dan kuarga aku jer...yang pertama mengajar aku suh dengar kata...yg pertama buat aku rasa takut kehilangan seseorang...yang mengajar aku kalo gi mana2 teringat kat dia...nak buat gaper2 kena pikirkan dia...p masa tu kami just BESTFRIEND...walaupun byk kali org sekeliling mempersoalkan aper status hubungan kami. Nak kater bercinta? takde skali habuk pung kuar dari mulut dia ker aku ke...i love u ker, i rindu u ker...sayang2 ker...p nak kater bestfriend sajer pun tak leh gak sbb kami dah terlampau rapat, susah senang sama2...suka duka memang berkongsi, macam dah tak leh nak dipisahkan dah...susahnyer time tu nak menjawab soklan2 org2 termasuk la family kami...jawapan yg biasa kami bagi...SENGEH2 jer...hahhahaha....lepas tu biler duk berdua tu, ungkit balik soklan yg org2 tanya kami, jawapan kami...KITER BERCINTA KER? pastu gelak2...adeiiiii...payahnyer nak paham ngan perasaan sdiri...bkn skali 2 timbulnyer persoklan nih...beratus2 kali...p kami tetap TEMAN TAPI MESRA...

Sehinggalah...

To be Continued...

No comments:

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service