JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Thursday, July 15, 2010

KISAH CINTA 1

Pe ke hal la plak minah ni...hahahahha...blog aku, aku punya suker la kan? tetiba rasa nak flash back kisah2 cinta jamang2 muda mudi dulu...motif? dah ramai gak ler sesaing tya camner aku leh "terbencintan" ngan Mr Zuraimi...jgn tak tau, jejaka idaman sekampung tu...bkn takat sekampung, sebelah2 kampung ada yg angaukan mamat encem nih...kah kah kah...p aper leh buat kan...mamat encem ni angaukan i sorang jer...muahahahhahaha (giler punya riak! =)...)

Hokey laa...demi memenuhi masa lapang dan blur nak update blog hari2 dan menjawab soklan2 saing2...p kalo citer nih berlanjutan sampai berbulan2, mampu ke korang muntah ijau hari2? hahahhaha...kiter start dari awal la kan?...hurm...

Aku ngan Mr Zuraimi ni sekampung...bukan takat sekampung, p rumah cross the road jer...cross the river dok laa sebab sungai tu duk blkg umah aku...umah aku depan kubur...umah dia sebelah pagar kubur...hehehhehe... kenalnyer dari kecik lagi p aku tak tau nama sebetul Mr Zuraimi ni sebab kat kg nama glemer dia MAN...hah! yg nih lagi haru...aku tau nama betul dia pung masa aku lepas SPM!!! betapa lamanya aku tertipu ngan pemberitahuan selamba dia masa aku tya nama sebetul dia...dengan yakin dan tawaduknyer dia kabo nama dia ZUAZMAN.ok, ada citer disebalik nama tu, p dok masuk lagi bab tu...tu bab yg ke ber-bab2 doh tu...coming soon...hurm, kami sesekolah rendah...se tempat mengaji dgn guru yg sama, p aku abis khatam ngan Arwah Tok Saudah dan Mr Zuraimi dok abis ngaji sbb lawan tok guru...hahhahahaha....ampun bang...mmg awak lawan tok guru kan? tu yg x abis ngaji...saper suh lawan? hehehehhe...pernah la balik mengaji bersama...mandi di baruh yg sama...p masa tu kami tak rapat lagi laa...just u look at me, me look at u jer laa...p abah aku slalu la 'kenat' ke dia, time dia bawak beskal, abah aku ngan motor...abah aku tunda dia pakai tarik tlinge dia jer...hahaahhahahahaha.....p takde la terniat di hati Abah aku nok cop dia sbg menantu pung masa tu sepertimana yg Mr Zuraimi war2 kan...mitos jer tu...=))

Pertemuan pertama kali dari mata turun ke hati...eceh cehh! hahhahaha....takde maknanya...kami berjumpa balik masa tu aku form 3, Mr Zuraimi form 4...pehal lak kater jumpa balik? kater sekampung...hurm...lepas jer UPSR aku masuk hostel sek antara sek paling femes kat tranung masa taun aku tu laa...Mr Zuraimi sek kat kg...masa kami jumpa tu dia masuk skoloh teknik/voka wakaf tembesu...jumpa kat bus stop depan skoloh teknik lapangan terbang. Mmg masa aku dulu tu, tu la sesatunya bus stop yg digunakan oleh 4 buah skoloh utk tgu bas...SMTKT...SESMA...SMTWT & SMKATJ...masa tu aku kuar awal secara haram utk balik awal...lupa dah mgu balik kg ke x sbb tetiap mgu pung mgu balik kg aku...hahahahha...slalu aku wak kejer haram sorang2 jer, p ari tuh ada sorang member nak join. Duk tgh2 berborak kat bus stop tu adalah se group budak2 laki dari SMTWT menapak dari skoloh dia ke bus stop tu...time tu budak2 vokasional mmg digeruni sket...jenis dok makan saman. =) diantara reramai 6,7 orang tu ada sorang budak laki yg tgi...ngan kolar baju tah ke belakangnyer...kaki sluor bapoknyer...baju masuk dalam sblh...luor sbelah dan kain key berbalut kat tgn...ganas ah konon...kah kah kah...bukan dok tau, tu la gaya yg menarik perhatian awek2 jamang tu...yer ker? yer laa...kalo dok, dok kang la saing aku tu leh ngage mulut tgk sapa dok kelip mata...mulut duk "semarknyer hok tu....semarknyer..." aku mmg jenis dok berperasaan masa jamang2 skoloh lu...tgk la sesmart mana pung makhluk Allah tu mmg dok akan tergodanya...hahhahaha. Dok pernah terpikir pun nak kasih2 nih...kalo admire tu biasalah kan? sbg semangat utk rajin ke sekolah...hahahahaha...aku pandang sekilas jer (macam rajin tgk jer budok tu) tu jer laa....alih2 member aku kater..." Tie yer tgk ke mum...tie yer tgk ke mum..." p ayat tu mmg biasa la, ayat nak suh saing2 berperasaan lebih kan? p aku suker2 jer balas balik ke member aku tu kater.."jgn a kater gt...malu ah aku..." kah kah kah...member aku kater " sungguh ah tie, aku dok nawok, yer tgk ke mum..." ok la, citer tu tamat disitu jer sbb bas pung mari...naik la i ke bandar utk cari prebet sapu nak balik ke kg....hehehehhe

Ari Jumaat tu aku seperti biasa akan dipaksa rela jaga kedai runcit milik kuarga kami...huhuhuhu...sebab tu aku terer math...hahahahha...dari kecik agih duk bilang pitis...biasa2 aku duk depan pitu kedai atas kusi rotan ngan komik bersusun2 bawah kusi tu, mmg dok care ke org lalu lalang ni...p terperasan la hari tu mamat yg member aku duk kater encem yg duk tgk2 senyum tu ghupernyer sekampung ngan aku! duk gi mari gi mari depan kedai ngan motor Kriss...Anak salah seorang pelanggan tetap kedai dan merangkap member baik maa aku...ari tu kebetulan mak dia a.k.a Mok Long Esah mari amik barang, biasa la...masuk buku...sudah2 kire tu aku tepon la ke umah dia nak bagitau brape2 nak masuk dalam buku ni...mmg tu rutin aku laa...alih2 ada satu suara yg lemak berkrim gitu jawab. Apa lg, tanduk pung tumbuh atas kepala...hahahahah...terus melencong, dok jadi nok cakap ngan Mok Long Esah, ngayat anak dia la dulu!....hahahahahha....takde mengayat2nyer...sajer jer wak2 lawak jer sblm suh dia pgl mak dia...dia duk tya saper ni saper ni, aku kabo org dekat jer...last2 dia kater ke setan voka? adeiiii...dia ingat awek2 yg sama skolah tepon, dah kena setan voka seketul, aku kabo la..."ce tutup radio umah awak...saya pasang kuat umah saya...awak dengor eh..." umah dia mmg suker pasang radio kuat2...aku kabo la, "saya ni anak pok di...nak cakap ngan mek awak, takdi mek awak amek barang kat kedai, saya baru sudah kire, dah bleh mai amik barang2 tu..tu jer..." start dari tu laa bermulanyer episod kami sebagai kawan...aku panggil dia Abg Chik...lepas pada tu aku mmg tak pernah tepon lagi dah umah dia semata2 nak bercakap ngan dia...dia yg rajin tepon umah aku bersembang2...kalo lalu depan umah aku tread mark dia "tembak2 pakai jari tu..." stakat tu jer laa...kalo bersembang tepon pun Mr Zuraimi nih suka mengadu jer...takdenyer lebih dari tu...sampai lah ada satu hari tu mak dia datang umah bgtu maa aku yg anak jantan hensem dia ni dah ada awek...cantek...slalu bawak balik umah...maa aku tya la aku, aku ada gaper2 ke ngan Abg Chik sbb dari cara mak dia cakap tu macam nak suh aku paham la yg tak suka kalo aku couple ngan anak dia tu...aku mmg terkujat la wei...pehal lak...bkn aku yg tepon umah dia, anak dia yg slalu tepon umah aku...macam aku lak terhegeh2 nak ke anak dia...lepas tu aku mmg tak jawab tepon kalo Mr Zuraimi tepon...aku senang jer nak STOP mende2...lama2 dia tepon umah adik aku bgtu along takdok...along gi situ sini...along itu ini...Mr Zuraimi pung stop la tepon...sampai lah aku masuk SMTK...

Masa dekat2 SPM, ada member aku exciden...sorang arwah dan sorang lg parah. 2-2 budak kelas aku. Ingat lagi, ari tu hari last extra class, aku tembo balik ngan 2,3 orang lagi saing sbb nak gi spital kuantan nak jenguk member yg eksiden tu...tido umah poksu, adik bonsu abah aku. Lepas jenguk member tu kat spital, balik terus ke kg...sampai2 jer ada seseorang tepon nak cakap ngan aku. Masa tu adik aku yg jawab tepon, aku mmg dok suke jawab tepon...dari dulu sampai leni...hahahhahaha...jgn terkejut la kalo tepon aku pun En Hubby yg angkat yer...=)) dah ler time tu tgh serabut paler tgk member terlentang kat ICU...ada lak org tepon suh teka2 saper. Aku mmg hangin kalo org tepon kiter suh kiter teka2 saper dia...aku kater..."kabo cepat ah saper ni! kalo dok org letok tepon!" cepat2 jer org tu jawab..."Man ni..." masa dengo nama man tu jantung aku dah tergolek dah atas lantai...hahahahhaha...sbb kat skoloh ada sorang mamat yg nama man gak ler, admire kat i...hahahahha...abaikan...p sempat la tya man mana...dia jawab "Man Mok Long Esah..." time tu aku dah lupa dah yg dia tepon2 dulu2 tu...Mr Zuraimi duk tya bakpe aku dok tepon, yer tepon pun aku dok jawab...lama dah. Aku ngan En Hubby mmg dari berkawan lagi mmg aku bgtu jer gaper2 pung walaupun menyinggung perasaan ke haper ker...aku bgtu la pasal mak dia dtg umah bgtu maa aku macam aku nih tergila2 kan dia...tu yg aku malas nak layan dia tepon tu...START dari tu la kami start balik berkawan...berkawan...dan jadik bestfriend...

TO BE CONTINUED....pjg gilo...lmbt agih nak abis citer ni nih...adei....

1 comment:

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service