JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Sunday, August 8, 2010

BALIK KAMPUNG...=)


PERMANDANGAN SENJA DI PANTAI KG MERANG

kg aku la tuh...hehehhehheh
Balik kg mgu nih gi jalan kat pata
Ada benting kat tengah2 laut
En Hubby ajak turun berjalan kat benting tu
Sbetulnyer lama ngat doh dok jalan pata
biasa kalu balik kg pung pusing2 ngan kete gt jer

See....Hencik Hubby beria sangat....
P dok mandi manda la sbb tak bawak aper2
Kesian lok ke putri2...
Dok budget benornyer...ingat ke ombak kuat
Kalu tau ombak linang siap ada benting tu
mmg awal2 la bawak putri3 mandi manda

Lama doh dok tgk pantai ada benting gini
masa kecik2 dulu mmg aktiviti ujung mgu la ni
mandi pantai!....hehehhehehhe
Biasa2 mesti adik2 kater...
"Long....ajak la abah mandi pata...."
sbb? suara KAK LONG jer LAKU.....hahahhaha
P pantai masa aku kecik2 dulu sgt2 cantek...
lepas jer diorang wak jeti konon2 ke tgh laut tu
langsung pantai merang hilang seri
Jeti tu merosak pemandangan bila siap
jeti yg diharap ke tgh laut jadi duk atas pasir jer
pantai jadi makin jauh..
batu2 hitam yg kat tepi bukit api tu tengelam...
LANSUNG! mmg buruk! Grrrr



Hencik Hubby dok puah ati ilang mata...
Hahahhahaha....mana la ke tahu....
Moral : beli la SONY!!!!! ngeh ngeh ngeh...
kami pernah ke dating kat pantai kg merang???
Jawapan : Never!
hahahahahha...dok pernah skali habuk
walaupun kami membesar di sini
walaupung kami kdg2 terserempak kat sini
walaupun inilah tempat kami bermain2...
walaupun umah kami cross the road jer...mauhahahaha
tapi....kami tak pernah dating kat pantai kg sdiri yer...
hehehehhehehe....


Cik Kaka yg takutkan laut pun dok ngeri tgk
Ombak mmg linang gilooo
p sian ngoh...dok leh mandi....huhuhuhu
lenkali yer dik....sian ngoh...


Papa yg sangat penyayang....=)
Setia dan sungguh sabo ngan karenah putri3
berbeza sgt ngan mama hitler....kah kah kah
Mama kureng daya tahan sabo...=P


Luper nak snap cengkerang yg ada penghuni
Hahahahha...tgh2 Cik Kaka genggam
skali makluk kat dalam nak kuor...
korek2 tapak tgn dia!...jam2 tu gok yer lepor!
tepik skali kater...

"Ada Crab dalam tuh! ada crab sepit tgn adik!!!"

Berglepor skali aku ngan En Hubby suker ke dia
Adeiiii....aku pung dok terperasan ada penghuni dlm tu


Cik Kaka tunjuk "Tijjoh"
Ala2 remis gitu...p org pgl tijjoh
Dok macam masa kami kecik2...
Masa kecik2 dulu kalo skali cari tuh
kalu dok leh 2,3 supik rok rak mmg dok soh
Kalo musim remis...
Owh...masak gulai kuning ke...
goreng merah ker...walla!!!!
Jgn la wak2 aku mengidam nak makan mende alah tu
Kalo dok...sian ler ke mr zuraimi nak gi cari mana laa
Payah yg teramat sgt nak jumpe mende alah tu leni
sangat2 rindu nak makan....huhuhuhuhu
adakah aku mengidam? hahahahahha
kalo jer...kaaallooooooo....=)
Lening, segenggam pung payah nak dapat....
petang tu cuma dapat seperiuk!
seperiuk mainan Cik Kaka....hahahahahhaa

Hah tu jer hasil tangkapan kami
Dah selamat jadi santapan Cik Kaka
Sib baik tak dok org berrebut ngan dia...
Kalo dok cukup? dok ke jadik kes naya...
Nok cari kut celah mana laaaa
tu pung sakit kaki2 mama papa kuis nak buleh ke banyak tu
Ok...sekian cerita utk hari ni...
Sambungan? esok2 ah...ngantuk!
Baru balik dari berubat Aboh En Hubby
Kat pusat Pubatan Tradisional kat Kerteh
Anak2 yer kejer laker...menantu jer la...
saper menantu??? i ler....hahahahahha...
En Hubby kejer...dok leh nak cuti
tak dok pengganti..

No comments:

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service