JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Wednesday, September 22, 2010

HILANG NIKMAT

Kelmarin hari yg paling menyeksakan bagi aku...
seluruh badan menyucuk2 macam kena penyet di lori trealer...
Malam tu pegi klinik dah awal dah tp no 18????
Sambil tgu giliran sambil lap air mata tau...
Jumper jer Dr, dia nak bg surat suh aku masuk spital
Masuk Air! sebab darah aku terlampau rendah
Mana la dok rendah...dari pagi just air jer yg masuk
Semua makanan aku tgk tak berselera
Untuk pertama kalinya aku pandang makanan cam gt ok!
Slalunyer mende dok sedap pung kalo aku yg makan
Semua org ingat sedap hokey...
walau pd hakikatnyer makanan tu hampeh!
Slalu kalo aku demam pun makan tetap makan
Dok pernah ada istilah "DOK SELERA"
Walaupun aku alahan muntah2 lepas makan
Aku tetap MAKAN...muntah no2...
Tapi mareng mmg tahap kronik
aku tgk seme mende plain jer...
Barulah aku tau cam ganer org kater takde selera
Slalu biler org kater takde selera mesti aku heran
Cam ganer laa rupernyer takde selera
Baru aku paham cam ganer perasaan Hencik Hubby
Time dia demam aku slalu paksa2 makan
Bagaimana perasaan putri biler aku marah2 sbb tak makan
Means....aku dah hilang satu nikmat...
NIKMAT MAKAN....huhuhuhu

Hari ni ok sket dari smalam...
Dah boleh angkat kaki...dah boleh drive
kepala tetap pening2 lalat...
Macam terasa2 lagi beratnyer...
Tapi ok laaa dari mareng...Alhamdulillah...
Tapi Nikmat Makan tetap hilang
Pagi tadi masa suap Cik Kaka Nasik Dagang
Aku makan 2 mulut jer...takde rasa gaper2
Rasa nasik dagang ker...nasik biasa ker...sama jer
Ikan pun tak terasa ikan...adusss
Berat benar dugaan kali ni...
Tapi aku kena paksa gak...kalo tak...SPITAL!
Oh mintak dijauhkan....

Baby? Alhamdulillah smalam scan ok jer...
Sehak Walafiat kater Dr walaupun aku tak makan
Sebab dia kat dalam dah cukup zat
Kalo org kater alahan tu hazak....
AKU PERCAYA HOKEY.....(sambil angguk kepala laju2)

Tuesday, September 21, 2010

DUGAAN KE....BALASAN????

Aku pung dok tau nok klasfikasikan DUGAAN ke BALASAN...Inilah kali pertama dan aku harap sesangat kali terakhir untuk aku rasa semua ni...huhuhuhu...sangat tidak larat hokey...='(

Slalu kalo orang bercerita jer pasal Alahan...pasal demam...pasal sakit...aku blur....sumpah! aku mmg blur...daripada 09 Julai 1981 aku kenal dunia, inilah kali pertama aku rasa cam gini. Kalo demam pung, soru tetap soru....takat2 berair idung sore serak sakit tekak jer laaa....dah 3 org makhluk menumpang duduk dalam rahim ni, ke3-3 dah selamat kuar dan membesar dengan jayanyer...tapi aku dok pernah gini tauw.....huhuhuhu....3-3 org putri aku tak pernah sekali pung alahan, dari hari pertama dia ada dalam rahim...smpi la jenguk dunia. Tapi kali ni? dari hari mula2 lagi dia duk kat dalam ni aku dah start tak sehak...sampailah tahap paling kroniknyer hari ni. Slalu Hencik Hubby mengadu sakit2 badan kalo time dia demam...aku blur. aku mmg tak pernah rasa! kalo maa aku demam sampai tak leh bangun bgtu kater macam sendi2 nak luruh...aku blur jugak sebab mmg aku dok pernah! hari ni....aku rasa semua tu...dari nak lelapkan mata semalam smpi lah saat aku menaip ni. Seluruh badan cam kena cucuk2...sentuh jer gaper2 rasa cam nak luruh habis sendi2...kalo smalam aku leh lagi merangkak...hari ni nak mengesot pung aku tak larat! Celik jer mata pagi tadi aku dah menangis...korang pernah tgk aku nangis??? tapi hari ni aku menangis tau...Alhamdulillah Allah mengurniakan aku seorang suami yg perihatin dan sebaik2 manusia. Dari dia celik mata, dia basuhkan bj2 skoloh putri2, dia setelkan kain2 dlm mesin basuh yg dah lama sgt aku dok care...dia siap2 sendiri n pegi cari makanan pagi untuk putri3 sblm pada dia turun umah. Dia ada kursus hari ni...dia tak kesah lewat dan dia tak kesah berkejar balik time rehat tengahari utk uruskan putri2 nak ke sekolah.

Sepanjang aku mengandungkan 3 org putri yg lepas2, aku always gagah kesana kemari...tak pernah aku rasa terganggu dengan perut yg makin membesar. Sedo2 dah sampai masanya diorang nak jenguk dunia...tu pung Allah bagi aku rasa sesingkat singkatnyer rasa sakit masa nak bersalin. Kali ni aku diuji atau balasan utk aku? Diuji sebab sebelum2 ni aku tak pernah rasa Alahan....demam....Balasan mungkin sebab aku "ter" gah bercakap yg aku tak pernah rasa semua ni bila saing2 bercerita bagaimana seksanyer mereka time alahan siap terpaksa dimasukkan ke spital lagi.mungkin kadang2 kiter cuma berniat nak berkongsikan pengalaman kite tapi "ter" GAH bercakap yg kiter sokmo2 rilek jer time mengandung, skali Allah bagi cash! dari hari mula2 dia membentuk seketul darah sehinggalah dia nak membentuk kepada seorang insan. Sesungguhnyer aku alpa yg Allah itu Maha Adil....huhuhuhu...

Ramai yg menjangkakan aku mengandungkan BABy BOY...tapi pada aku dan Hencik Hubby tak kesah pung Boy ke Girl...Asalkan rezeki yg datangnya dari Dia ni lahir dengan Sehat dan tanpa cacat celanya...InsyaAllah...Tapi kalo tanya, nak ke rasa mengandung camni skali lagi???? oh noooooooo.....aku tak sanggup dah...=( slalu aku tanya pada Hencik Hubby "Guane ruper la org yg nak kuor dari perut Mama ni sampai cam gini skali Mama kena tanggung....huhuhuhu"

Mungkin jugak dah terlampau banyak dosa aku kat muka bumi ni dan Allah membayarnyer sekarang untuk mengurangkan beban aku diSana nanti? Mungkin...sebab sakit tu kan penghampus dosa...sepatutnyer aku tak boleh merunggut tapi bersyukur kan? Semoga aku akan lebih tabah utk hari2 esok dan inilah kali terakhir....

Korang doa2kanlah Aku dan Baby selamat sehingga dia menjenguk dunia erk...=)

Monday, September 20, 2010

fotografer termuda...=)

Ada gaya????? sampai congek sapa kaki tripod
ni masa org duk sibuk2 posing
dia ala2 amek gambo laaaa.....hahahhaha
Yang ni dok tau ah gaya gaper
carik angle terbaek punya kot...=))
siap tutup2 mata gitu...
Ada berani nak upah fotografer ini?
Sila contact Mamanyer selaku pengurus yer...
hehhehehe...semoga Cik Kaka menjadi seorang yg berjaya
Amin......=)

Sunday, September 19, 2010

BLOGWALKING AWARD 2010

Award ni dah basi benornyer...huhuhuhu
dari seorang sahabat...

Sorry dik...bkn tak mboh terima award ni...
bkn tak mboh jawab tag...
sibuk ngan wek2...ngan jait2...=)
ni i dah jawab erk...lap u...
Tengkiu 4 da award....slalu masuk blog u
p as silent reader jer...heheheheh

soalan 1

Apakah yang bermain difikiran anda sekarang?
Biler alahan ni nak berakhir...huhuhuhuuh...kenapalah baby dera mama cam gini...huhuhuhuhu
Soalan 2
Apakah nama samaran anda?

Kat umah n kat kg orang pgl = Along @ K.Long
Member2 skoloh rendah pgl = Yatie
Masuk sek nengah Tok Jiring = Yatie & Shay....muahahahhaha...sebab aku kikis kapur kat name tag tgl perkataan ROSHAYATI
Sek Teknik = Yatie
Masuk Poli = Sbb ada 2 org Yatie dlm kelas aku...diorang tukor nama aku ke nama glemer baru...SHA...hahahahahaha
Masuk U = Ada pangkat....KAK Tie...tua dah....woooooo
Anak2 sedara & Kuarga sebelah Hubby = Mok Chik...Kak Chik....
En Hubby panggil ??? = Honey....hehehehehe


Soalan 3
Siapakah 3 orang yang paling kamu sayang?
1) Hencik Zuraimi Zahari a.k.a Hencik somi....(nok masuk sorga dok????kena la syg dia dulu kan?????hahahahha)
2) My Abah...My Maa...My Adik2....
3) Saper lg erk????hurm....ubuh jer la saper2 rasa2 nak suh aku sayang dia....=)
soalan 4
Panggilan untuk si dia?
Dia tu My Hubby la kan??? hehehhehe....i panggil dia...SAYANG

Soalan 5
Hadiah yang anda impikan daripada seseorang yang istimewa?
Sony dah dapat....TV LCD Plasma 42" dah ler....hahahahahahha....gurau jer...hadiah paling istimewa kalau Hencik Hubby dapat sayang....cintakan saya sampai mati....=)

Soalan 6
Blog mana yang anda selalu lawat?
Blog My sister....My Future Brother In Law...My Friends...n Blog yg aku rasa org tu pandai gilo mengarang....hehehehhehe...

p/s : hope cik wawa puas hati yer...walau lewat menjawab, tak bermakna i tak sayang tau....ngeh ngeh ngeh

moral n dok bermoral

hari ni hari yg paling dok rok antara hari2 lain...='(
pagi2 lg Cik Kaka mari kat mama n say
"mama...perut adik tak dok gaper2...kosong..."
sangat sedey hokey....huhuhuhuhu...
tapi mama mmg dok larat sgt....
kejutkan hencik zuraimi ajak gi kedai...cari makan...
p sblm tu nak kena iron bj skoloh dulu
belam2 iron belam2 kesat air mata....dok larat...='(

Ada yg bertanya..."teruk sgt ke alahan?"
ada jugak yg kater..."dok kang dok biasa lg, dh nk msk 4 kan?"
siyes! nih first time rasa cam gini...huhuhu
yg lain2 seme boleh melompat2 lagi smpi 8,9 bln tu
Siap boleh main badminton lagi petang2....
tapi...kali ini sgt berat dugaannyer...
jgnkan kater nk angkat puyok belanga sudip kuali
nak angkat kaki pung memaksa hokey....

nak citer pasal moral n dok bermoral benornyer
takde kaitan ngan citer2 diatas yer...
ptg satni rasa nak makan laksa penang
hencik hubby ajak p makan kat pantai paka...
tgh2 makan tu aku terpandang la sorang ayah muda...
bkn sengaja nk pandang dia sbb dia smart ke haper ke
tapi...disebabkan aku mmg alahan ngan asap rokok
kalo pegi kedai makan, mende tu la yg paling aku alah
ASAP ROKOK.....
kebangangan si ayah muda tu mmg terserlah laa...
kalo dia yg nak mati awal tu, ada aku kesah?
tapi yg aku mmg rasa sgt kebangangan dia tu sebab...
dia isap rokok...sambil pangku anak dia!
umur dalam 5,6 bln cam gitu ah
buduh laaaa....siap anak tu terteleng2 lagi tgk si ayah
mengagah2 anak dia sambil asap kuar berkepul2
dari mulut...idung...mujur tlinge tu tak leh wak kuar asap!
aper punyer bangang laaa manusia ni...
yg si ibu lok....tersengeh2 jer....grrrr

kalo ada yg tanya, "laki ko tak isap rokok ker?"
"bapak ko tak isap ker?"
jawapan : "mmg takde sorang pung dlm umah aku tu isap ok..."
aku bkn kesah sgt bab2 isap rokok ni...
p kalo laki aku yg isap...mmg aku kesah!
p reti2 laaa...buat aper ko beranakkan budak tu
kalo nak suh mati awal
baik lahir jer tu ko cekik sampai mati
dari menderita sakit itu ini dgn sedut asap ko tu...
n aku rasa org yg isap rokok kat kedai makan adalah
SANGAT TIDAK BERMORAL!!!

p/s : sory pd yg terasa...aku sedikit sentap...=(

Friday, September 17, 2010

demam

Start jer raya...demam pung start...
bermula ngan Cik Kaka...pastu merebak...merebak...
Serumah demam...ni pung dok sedap badan lagi
Aby pung muntah2 lagi...kakak pung kung kang kung kang lg...
Papa pung dok berapa sendik lagi...
Cik Kaka jer hok neting2 sokmo
Pakai bateri energizer gamoknyer...
celik mata jer cas penuh lalu doh...adeiiiii
Mama??? masih lg dok leh bau dapur...
rasa macam ada mende basi lekat dalam lubang tekok
hari2 wek....wek....huhuhuhuhuhhu
tapi makan tetap diteruskan....hahahahahhaha
Sib baik hencik Zuraimi setia membuka beg duit baru dia
membayar di kaunter restoran2....hehehhehehe...sorry yang...
mmg dok larat sesangat....heaven! leh duk kg ari tu
bangun pagi jer dah tersedia atas meja...
tengahari pung...malam pung...
sebut jer nak makan makan gaper even jemput bilis!
p dok leh masuk time maa masak
bau tumis bawang tu pung dah cukup buat isi perut terburai...=(
makan pung dok rasa gaper pung benor...
p telan tetap telan....=)
Maa kater "Along makan wak gaper dok au, pah2 makan curoh lalu..."
doh...kalu dok makan lapo...p lepas jer makan yer glegok nak kuor
nok waner.....huhuhuhuhuhu....biler la nak berakhir ni...
p kena bersiap sedia la untuk beli baju sluor baru
dang selera mari gok....nimbang pung serun tgk i ni
muahahahhaha...takut musing jarum....kuang2...=)
byk mende nak update...p gok dok larat...
tunggu jer la erk, kalu ada....ada ah...
kalu tak dok? sesuka suki ati aku la...blog aku kang....hehehehhe
chow....adios amigos!

Thursday, September 16, 2010

rayer 2010

Wif my lovely Hubby...=)


Mr Zuraimi Family...=)

My Big Family...=)

Cantek dok???? hahahhahaha....love U All!!!!

Hurm...sbetulnyer disebalik gambo2 ini ada citernyer...
hehehhehehe....gambo ini adalah dilakonkan semula...
Muahahahhahahah.....sebab????
Pagi raya Pertama tu Abah kena kejer
Lepas jer smayang raya, bersiap2 gi kubur Arwah Mok
Pastu ke umah mertua....so takde can bergambo lg...
Petang raya lok berkejor ke KB...
Raya ke-2 sepupu bertunang kat KB...
Petang lewat doh baru tolok balik...
Raya ke-3 sibuk kesana kemari memenuhi undangan umah terbuka
Raya ke-4 ke umah bekas cikgu hencik Zuraimi
Raya ke-5 Hencik Hubby dah kejer...
ke-6 duk umah jer...Hencik Hubby MC...demam...
Raya ke-6 petang la gambo2 ini dilakonkan semula...
hehehhehehe...sib baik abah sporting...
Ikut hajer karenah hanak2....=))
Raya ke-7 dah ada semula kat Paka...
Hencik Hubby kejer dah....=(
ok, to be cont...kesimpulan seme2...
seme orang umah DEMAM....huhuhuhu

Tuesday, September 7, 2010

lega...dah boleh bersiaran...

bersawang2 oh blog nih...huhuhuhu...sibuk wei sbln ni...sibuk jait manik....sibuk wek2...adeiiii...hari ni baru leh tarik napas lega...sigh! p malam karang dah kena start wak sekut raya oh...dok wak gaper satu agih ni...

S.T.O.P....takat ni dulu, amek nama jer bersihkan sawang, pasni baru aktif muler...=)

Selamat memperabiskan pose....n Selamat Menyambut Aidilfitri...=)
U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service