JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Tuesday, September 21, 2010

DUGAAN KE....BALASAN????

Aku pung dok tau nok klasfikasikan DUGAAN ke BALASAN...Inilah kali pertama dan aku harap sesangat kali terakhir untuk aku rasa semua ni...huhuhuhu...sangat tidak larat hokey...='(

Slalu kalo orang bercerita jer pasal Alahan...pasal demam...pasal sakit...aku blur....sumpah! aku mmg blur...daripada 09 Julai 1981 aku kenal dunia, inilah kali pertama aku rasa cam gini. Kalo demam pung, soru tetap soru....takat2 berair idung sore serak sakit tekak jer laaa....dah 3 org makhluk menumpang duduk dalam rahim ni, ke3-3 dah selamat kuar dan membesar dengan jayanyer...tapi aku dok pernah gini tauw.....huhuhuhu....3-3 org putri aku tak pernah sekali pung alahan, dari hari pertama dia ada dalam rahim...smpi la jenguk dunia. Tapi kali ni? dari hari mula2 lagi dia duk kat dalam ni aku dah start tak sehak...sampailah tahap paling kroniknyer hari ni. Slalu Hencik Hubby mengadu sakit2 badan kalo time dia demam...aku blur. aku mmg tak pernah rasa! kalo maa aku demam sampai tak leh bangun bgtu kater macam sendi2 nak luruh...aku blur jugak sebab mmg aku dok pernah! hari ni....aku rasa semua tu...dari nak lelapkan mata semalam smpi lah saat aku menaip ni. Seluruh badan cam kena cucuk2...sentuh jer gaper2 rasa cam nak luruh habis sendi2...kalo smalam aku leh lagi merangkak...hari ni nak mengesot pung aku tak larat! Celik jer mata pagi tadi aku dah menangis...korang pernah tgk aku nangis??? tapi hari ni aku menangis tau...Alhamdulillah Allah mengurniakan aku seorang suami yg perihatin dan sebaik2 manusia. Dari dia celik mata, dia basuhkan bj2 skoloh putri2, dia setelkan kain2 dlm mesin basuh yg dah lama sgt aku dok care...dia siap2 sendiri n pegi cari makanan pagi untuk putri3 sblm pada dia turun umah. Dia ada kursus hari ni...dia tak kesah lewat dan dia tak kesah berkejar balik time rehat tengahari utk uruskan putri2 nak ke sekolah.

Sepanjang aku mengandungkan 3 org putri yg lepas2, aku always gagah kesana kemari...tak pernah aku rasa terganggu dengan perut yg makin membesar. Sedo2 dah sampai masanya diorang nak jenguk dunia...tu pung Allah bagi aku rasa sesingkat singkatnyer rasa sakit masa nak bersalin. Kali ni aku diuji atau balasan utk aku? Diuji sebab sebelum2 ni aku tak pernah rasa Alahan....demam....Balasan mungkin sebab aku "ter" gah bercakap yg aku tak pernah rasa semua ni bila saing2 bercerita bagaimana seksanyer mereka time alahan siap terpaksa dimasukkan ke spital lagi.mungkin kadang2 kiter cuma berniat nak berkongsikan pengalaman kite tapi "ter" GAH bercakap yg kiter sokmo2 rilek jer time mengandung, skali Allah bagi cash! dari hari mula2 dia membentuk seketul darah sehinggalah dia nak membentuk kepada seorang insan. Sesungguhnyer aku alpa yg Allah itu Maha Adil....huhuhuhu...

Ramai yg menjangkakan aku mengandungkan BABy BOY...tapi pada aku dan Hencik Hubby tak kesah pung Boy ke Girl...Asalkan rezeki yg datangnya dari Dia ni lahir dengan Sehat dan tanpa cacat celanya...InsyaAllah...Tapi kalo tanya, nak ke rasa mengandung camni skali lagi???? oh noooooooo.....aku tak sanggup dah...=( slalu aku tanya pada Hencik Hubby "Guane ruper la org yg nak kuor dari perut Mama ni sampai cam gini skali Mama kena tanggung....huhuhuhu"

Mungkin jugak dah terlampau banyak dosa aku kat muka bumi ni dan Allah membayarnyer sekarang untuk mengurangkan beban aku diSana nanti? Mungkin...sebab sakit tu kan penghampus dosa...sepatutnyer aku tak boleh merunggut tapi bersyukur kan? Semoga aku akan lebih tabah utk hari2 esok dan inilah kali terakhir....

Korang doa2kanlah Aku dan Baby selamat sehingga dia menjenguk dunia erk...=)

No comments:

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service