JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Wednesday, February 2, 2011

CERITA CINTA 8

Smalam duk godek-godek blog baru pasan...CERITA CINTA tu sapa ke episod 7 jer ork...berat nanang ngohhh...hahahahha...bkn tak dok masa...bukan tak dok idea...p ada M.A.L.A.S yg sangat banyak! grrr....marah ngan diri sendiri...adeiiii...

dok tercerita agih ganer hencik zuraimi meluah perasaan ork??? muahahahaha...bersiap sedia la yer...hehehhehe...

Hencik Zuraimi bknlah jenis org yg tangkap liuk lintuk romantik bagai...kalo dok, dok kang la hari Valentime aku gura ngan yer kalu nk mari jumpe ngan aku kena bawak bunga Ros kaler ijau 7 kuntum, dia tawaf se Kuantan cari kedai jual bunga dok jumpe-jumpe...sampai melangguk aku tgu kat kampus dah janji nak mai amek aku pas kuliah...huhhhuuhuuhu...Hencik Zuraimi adalah orang yg lurus betul bendul kena kedia...hehehhehe...dok leh gura gaper-gaper ngan dia sbb dia akan take serius kalo kat akhir-akhir tu dok kabo..."Gura jerrr....."

Slalu dia dtg jumpa aku mesti pakai baju buruk...jeans yg koyak rabak yg seinci lg nk putus kat lutut...walaupun dah kejer gaji ribu riban! adeiiii...ada la skali aku kater kalo nk jumpe org tulom pakai lawo sket...bkn maksudnyer aku demand ke gaper ker...p doh la dia time tu kurus cekeding...pakai cam gt lok...skali imbas mmg tukor la ngan dokter-dokter persendirian tuh walaupun Hencik Zuraimi ni rokok pun tak isap...huhuhuhuhu...korang tau gaper jadik????? hah! ko...skali dia datang ngan baju kemeja masuk dalam...bersluor slack...berkasut hitam berkilat!!!! huwaaaa.....mmg hensem habis laaa....hahahahhaa...aku berglepo suker ke dia...adusss...pah pd tu aku cuma kb, jgn pakai sluor jeans yg seinci lg nk putus tu jer...doh dok berani doh nk suh pakai lawo...seeraaaammmm...ngan Hencik Zuraimi mmg takleh cakap kias-kias...berbelit belit...mmg dia fayah fahem...silap hb dia ngamuk wo wa wo wa...sbb??? dia dok paham...hahahahahaha...sebab tu ai lap u so mah bang oi....=))

kang aku kater kang dok cayer...melalut oh ni...sigh! ok-ok...balik pd garisan muler...hurm... Hencik Zuraimi ni payah sket nk faham isi hati luar dalam dia...ari ni dia layan kiter molek, esok sesedap rasa jer yer wak dok tau jer ke kiter...lusa macam tangkap leleh ala-ala '' u jump i jump " gitew...sangat sakit kapra nk paham...time tu aku buat-buat paham jer...redho jer nk marah pun marah ler abg chik oi...dok luok sket pung...kena lok ngan aku yg jenis buat dok reti jer...hahahahha...

Skali tu, tgh-tgh malam...di sem dua kat poli, masa tu duk umah sewa kat kubang boya...alor akar. dia tepon n bg soklan cepu mas..."tie sayang dok ke abg cik? nok dop jadi kasih abg cik?" hahahahhahahaha....TIPU jer....dok ingat oh gaper yer tya p ala-ala gitu laa soklan yer...nok kena belek diary muler npk gaya...hahahhahaa...ampun bang ai reka u punya soklan kaw-kaw gitu...ngeh ngeh ngeh...lupeerrrr...ternganga ai tau ngan soklan tuh! =P p aku dok jawab terus laa...aku amek masa dua mgu nok bleh ke jawab soklan dia tuh. Dan...percaya dok Hencik Zuraimi tgu selama dua mgu tuh??? aku pun dok cayer yer dok ngamuk tgu aku jawab...tetiap malam tepon tya jawapan...adeiiii tensen wei...punya la payah gilo nk menjawab, jawab soklan preksa dok susoh gitu...macam-macam ah main dalam paler time tu...dok au nk declare ke dok perhubungan yg tak bernama tu...sayang tu mmg sayang...Cinta? mungkin laaa...hurm...adeiii...

Last-last aku jawab gak ler soklan tu setelah mendengarkan nada yg dok brape nk molek oh tya...hahahahha...cekak la tya tetiap malam selama dua mgu sedangkan orang tu mmg jenis dok sabo gaper-gaper nok tau lalu...kalu takat cakap err....err...err...buleh ah dengo yer ngamuk time tu ler gok! aku jawab?

"Boleh...p org nk Abg Chik jd sebahagian daripada idup org ah..." tolak campur bahagi darab lebey kurang gitu ar...p tau yer kater gaper???

"tak mboh!!!"...waaaa....time tu gok aku rasa nk mamoh ganggang tepon!...waaa....malunyer ke ganggang tepon....arrrghhh tidak!!!! adakah? adakah? adakah? makluk itu sajer jer nak permainkan aku???? adakah? adakah? adakah? dia sajer jer nk tgk aku??? woh!!!!!!! malu yg teramat sangat oh time tuh...rasa nk nangis situ ler jer...p sib baik dengan cekap dan pantasnyer dia tambah...

"Dok cukup tgn...nyiru Abg Chik tadahkan..." dengan gelak besornyer sebab dang gok wak main ke aku sket dalam hal siyes gitu!!! grrr....start dr tu la kami declarekan nama untuk hubungan kami "PERCINTAAN DUA INSAN" hohohohhohoh....poyo! declare jer...takdok v-v nama pung...hahahahaha...p start dari ari tuh la dgn poyonyer Hencik Zuraimi suh buang Chik dari panggilan aku pada dia...biar tgl ABANG jer??? wekkk!!!!!....nok terseliuh lidoh aku nk pgl ke yer abang sajer...adeiii...doh jak kecik agih duk pgl yer Abg Chik...tetiba berbelas taun oh nk buang Chik tu biar tgl Abg jer...walaupun dalam tepon, rasa macam bere tebal pat inci jer muka malu ke tepon. =)) Lama gok ah nk bleh ker biasa...p kebanyakkan masanya aku mmg kekalkan Abg Chik tu. P korang ingat senang-senang ke ai terima dia tanpa syarat? demand la plok minah ni, mentang-mentang org dulu luah perasaan...hahahhahaha...aku cuma mintak...

"walaupung kiter bercinta, berpakwe makwe, org nk Abang Chik tetap jadik member orang...tetap jadik bestfriend orang...tetap jadik musuh orang sampai biler-biler..."

dan syarat itu telah dipersetujui bersama...muahahhaha...bkn gaper, biler dah jadik pakwe makwe ni leceh benornyer...banyak mende yg kiter kena jaga...dok macam masa kiter kawan. Nak kater gajoh rima pung ada haku kesah??? nak citer gaper pung ikut sedap tubek mulut jer...kalo jadik pakwe makwe jer, byk mende yg kiter kena jaga. Nak citer pasal ada org ngorat kiter tgh jalan? nak mamposss???? nk tegur hal-hal yg berkaitan ngan dia yg dok kena kat mata kiter? hah ko tahan la tgk muncung pat blas depa sminggu dua???? tu la maksud aku...aku tak mboh biler dah declare tu byk mende yg nk kena ubah...nk kena jaga...dok best ar kalu cakap asek nk kena lapik jer...dan...........................perjanjian tu kekal sampai ke leni...kami tetap  bestfriend yg boleh dibawak berbincang utk seme mende...kami jugak boleh jadik musuh utk berdebat mende-mende hok rasa dok sama paler...dan selama kami kawen dah hampir 10 taun lebey...kami dok pernah bergaduh lebih dari 5 minit...=) masa kasih pung ada gok baloh p bkn ho ha ho ha laa...kalu ada mende hok berkenan kat ati tu kami lebih suka mum senyap...aku senyap...saper sejuk dulu akan tegur hok sorang agih dan mintak maaf. Kdg-kdg...dengan perkataan maaf jer hati boleh jadi sejuk serta merta. Tp dok ramai hok tau dan dok ramai hok sanggup mtk maaf dulu. Tapi cerita ni hanya berdasarkan yg mareng dulu...mareng dan ari ning...untuk esok dan akan datang kiter perlu berusaha untuk mengekalkannyer...hehehehhe...kiter hanya boleh bercakap gah tentang yg lepas-lepas jer sebab yg akan datang kiter tak tau lagi...InsyaAllah selagi hayat dikandung badan...selagi diberikan kesempatan bernyawa...cinta ROSHAYATI hanya untuk ZURAIMI seorang sahaja...hehehhehe...poyo! =P

Takat ni jer la kot...dok au oh nk sambung ganer agih sbb lepas jer declare...kami kawen...dan masih lagi bercinta sehingga ke saat jari ini menaip di dada blog ni...Alhamdulillah...walaupun selepas 10 taun, hencik somi masih lagi tidak jemu makan dengan disuap dengan tangan Pn isterinya ni...Hencik Somi masih lagi setia menghulurkan lengannya utk dijadikan alas tido Pn isterinya setiap malam sewaktu tibanya saat utk melelapkan mata...masih lagi mampu tersenyum tatkala memandang satu sama lain...masih lagi setia membawak Pn isterinya kemana sajer dia pergi...masih lagi rajin memicit kaki Pn isterinya sewaktu kaki yg makin membulat ini dihulurkan...kah kah kah...tengkiu yang, kaki ai slalu lenguh biler berdiri lama atau jalan-jalan window soping...lebih-lebih lg ngan perut yg makin memboyot ni...huuhuhuhu...tengkiu sesangat...ai lap u so mah!...=)

ok daaa...sehingga berjumpa dilain entry...doakan kebahagian kami sehingga ke nafas kami yg terakhir...salam sayang...muahahahaha...poyo la ayat...=)

No comments:

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service