JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Wednesday, April 20, 2011

CUKUP DOK BANG???

Dialog lepas kuar Labour Room

Lepas Pn Wife ditolak masuk bilik, Hencik Somi kuar tgk baby...kejap tu datang balik

Hencik Somi : (dengan muka kehairanan yg amat, berkerut-kerut cappur nk sukker ) ada rambut...??? panjang sangat!

Pn Wife : Yer dok bang???? (tergelak)

Hencik Somi : Sungguh ah...panjang ngat! (sengeh-sengeh)

Pn wife : hahahaha...doh cukup dok kaki tangan bang???

Hencik Somi : Awoss...dok ingat nk tgk!!! kejjut tgk ke rambut satni...nanti nk gi tgk smule

Gaduh skali kuor bilik ke tempat baby, luper nak tgk dan kire jari tgn jari kaki baby dia sebab terlampau terkejut tgk anak dia ada rambut!!! muakakakakaka...sebab...3 orang putri dia sblm ni semuanya dogol...botak cin. mmg takde rambut. Sib baik la malam tu aku sorang jer beranak, kalo dok, ada jer kater tukkor ngan anak org lain...hahahahaha...org yg paling eksited yg tersengeh sampai pagi keesokkan adalah papanyer...=)

Sunday, April 17, 2011

Kelahiran Keempat

Kelahiran keempat ni sepatutnya macam Kakak Ika dia gak...sepatutnya di Induce...dilahirkan secara paksa sebab dah lewat lebih sminggu. Tapi Allah tu Maha Besar & Maha Pengasih...telah memakbulkan doa mama hari-hari supaya kelahiran kali ni bukan secara paksa dan dipercepatkan agar sakit dok lama serta dipermudahkan proses kelahirannya. Dan doa mama telah diperkenankan oleh-Nya. Alhamdulillah...syukur sesangat. Ini bermakna, Allah masih sayangkan mama...dan ada tempatnya mama disisi-Nya...Alhamdulillah...tentu akan ada yg berkata, pandai-pandai jer dia letakkan dimana letaknya diri sendiri kan? Sakit bersalin adalah sakit yg ke-dua selepas MATI. Sebab itulah perempuan yg mengandung dan melahirkan anak byk hikmahnya...antaranya adalah gugurnya dosa-dosanya...dan sekiranya seorang perempuan itu mati ketika bersalin ianya adalah dikira sebagai mati syahid. MasyaAllah...untung dan nikmatnya menjadi PEREMPUAN...Alhamdulillah...urusan mama dipercepatkan dan dipermudahkan...

Nak dijadikan citer, sehari sblm mama dipaksa SERAH DIRI...hehehhe...serah diri tu...doplas hb empat...bersamaan hari selasa. Pagi Isnin tu mama dah rasa tak sedap perut...p biasalah rasa cam gt lebih-lebih kalo dah terlebih hari...tambah-tambah biler pikir esok tu nk gi serah diri. Adeiii... sehinggalah petang tu, dalam sibuk-sibuk duk simpan barang nk balik kg la kononnya malam tu lepas Kakak-kakak balik skoloh...mama perasan ada kuarnya lendir dan darah. Tp sket jer...p mama takde la syak nk bersalin...hahahahha...walaupun dah beranak 3, kakak-kakak sblm ni mmg mama tak pernah kuar tanda gaper-gaper pung. Bagitau kat papa..papa tya nk gi klinik ker? Mama kabo tak yah ah...esok kang nk gi doh...hehehhehe...kompiden jer jawab. Lepas-lepas kakak-kakak balik tu terus naik keter bertolak balik. Sempat lg singgah umah member amek popia. Tu yg dok tahan tuh...heheheheh...plan asalnya nk beti kat Sura Gate Baby Center kat dungun nk cari something p mama rasa dok sedap perut jer, kb kat papa balik terus laa...malas nk gi situ. Papa on jer...dalam keter tu sakit tu still dok ilang, p kejap-kejap jer.sakit pun bukan sakit sgt pung...rasa macam perut masuk angin jer...rasa macam biasa-biasa rasa time balik kg sebab lama sgt duk atas keter. tu jer...pinggang pun tak sakit gaper pung. tu yg dok syak langsung nk beranak. Tapi time tu mmg dah tgk jam dah, 5 minit skali mesti rasa sakit tu mari...dalam ati terdetik.."ai nk beranak dah ker???" p diamkan lg sbb xmboh bg papa panik...lg pung berat alik dok akan beranak lg nya malam ni...hahahahha...

Sepanjang perjalanan tu rasa dah papa asek pandang-pandang mama...sbb setiapkali sakit tu mari mama berdesip mulut...=)) cube doh tahan p gok dang sakit mari tu yer scara outomatik jer wak kuor bunyi tuh. Papa letak tgn atas perut mama...bace gape dok au...hehehehe...sampailah kat Marang, papa tya nk beti cek kat Klinik dulu ke sblm balik umah? mama antara dua nk balik terus ke...nak beti cek dulu. Pikir-pikir...lama gok ah, tepon maa ah tya. Maa kb suh beti Klinik dulu cek, kekgi kang sampai umah kalo betul-betul nak beranak kan jd kes lain lok nk berkejor ke bandor smula...Hurm, pikir-pikir betul gak mende maa kater tu walaupun rasa macam dok mungkin jer akan beranak malam tu...p tak pe la, cek jer dulu...

Sampai Klinik dalam kul 9.15 malam...Kul 9.55 malam masuk jumpe Dokter yg bertugas...bgtu yg rs x sdp perut, sajer jer mai cek dulu malam ni alan-alang lalu dah depan Klinik. Spatutnyer esok kena datang klinik menyerah diri...Dokter cek tekanan darah, Ok jer...normal...takde tanda sakit pung...pastu Dokter suh baring atas bed nak cek jalan. Adeiii...bab ni la lemah sket...mama mmg takot gilo bab-bab seluk nih. Lepas cek Dokter kb jalan dah terbuka 3cm...dah kena admit ward...masa tu dada dah start berdebor dah...aduiya...mati dah aku malam ni...hahahhaha...Papa angkut-angkut barang, mama tepon nekma bgtu dah kena tahan dah...p tak tau la masa mana beranaknya. Sebab sakit pun takde la sakit sgt pung...lebih kepada macam lenguh perut jer...budget kalo abis awal pun pagi-pagi esok atau tengahari tu baru beranak kot. P Nekma dah bersiap ngan Tok Bah mai Klinik malam tu gak sebab nk bawak balik kakak-kakak dulu... Pukul 10.30 malam Dokter Wan suh msk labour room nk cek jalan lg skali. Terkujat beruk kejap biler Dokter Wan kb dah 6cm!!! masa tu sakit duk tara tu jer...pinggang pung dok sakit pung...cayer dok cayer jer biler dengo Dokter WAn suh Staff dia siapkan barang-barang. Adumakai...dah siap berdebor doh...sakit dok stara maner p berdebor lebih...hahahaaha. P time tu Dokter dah pecahkan air ketuban...sakit dah terasa sket-sket p dok kuat sgt pun...Masuk dalam wad tu bgtu papa dah 6cm...papa pun cam cuak jer. Yer ke nk beranak malam ni??? adeiiii....boleh lg sengeh-sengeh...=P...Masa atas katil dlm wad, Cik Kaka mari dekat, pegang dua-dua kepala lutut mama tya mama, mama sakit ker??? mama tak shepatutnye sakit kan??? aduhai anak...tergelak kejap mama ngan papa dengo mende tu kuar dari mulut awak...sebab awak dok pernah tgk mama sakit kan? tu la anugerah yg Allah bg untuk mama...kalo mama sakit seme mende dok jadi kat umah tu, awak pun dok akan terurus tau..sape nak suapkan papa awak makan??? hahahaha...

Dalam kul 11 lebey gitu, Dokter suh mama msk labour room dah. Kakak-kakak dan Cik Kaka duk dlm bilik...Papa ikut mama masuk skali. Bidan dah sedia semua-semua...aduh!!!! berdebor lalu doh time tu, p mama bykkan baca doa, papa slalu ingatkan mama suh beristifar...sakit dah mula mari sket-sket...pastu nekma sampai...nekma pun turut duk sblh mama bersama ngan papa. Alhamdulillah...kul doplas lebih Baby selamat menjenguk dunia. Mama bersyukur sangat urusan mama dipercepatkan dan dipermudahkan oleh-Nya. Sakit pun sekejap jer...Baby pun lahir dengan mudah...sakit tu tetap sakit sebab sakit bersalin ni adalah sakit kedua selepas mati. Hanya Ibu yg pernah melaluinya sahaja yg mampu merasai Nikmat sakit bersalin tu. Doa mama & papa serta keluarga dan kawan-kawan supaya urusan mama dipercepatkan & dipermudahkan telah di makbulkan oleh-Nya...Amin...=)

Untuk Papa a.k.a Hencik Somi Terchenta :
Terima Kasih sebab berada disisi honey sepanjang-panjang masa honey sakit...sayang macam tau-tau jer yg Honey akan bersalin malam tu sbb hari tu sayang amek cuti semata-mata nk temankan honey sedangkan sblm ni sayang sibuk sangat-sangat. Kdg-kdg honey mari terpikir sempat ker sayang nk balik dari tempat kejer, pastu nk bawak honey ke Klinik pulak yg makan masa dekat dua jam tu...sempat ker bersalin kat klinik? atau bersalin dengan sayang jer tengah jalan? adeiii...sakit paler mikir mende tu...tapi Allah tu masih sayangkan kiter. Biarlah apa org nk kater ke kiter, jahil ker...mengaji dok abis ker...sekurang-kurangnya dengan urusan kiter yg dipermudahkan kiter dapat yakinkan diri kiter, kiter masih bertempat disisi-Nya...dari honey mengandung...sampailah ke saat bersalin, Allah mempermudahkan urusan kiter...Honey bersyukur sesangat Sayang menjadi suami Honey...selama 10 tahun lebih perkahwinan kita, tiada sesaat pung honey menyesal menjadi Isteri sayang. Semoga kasih sayang dan cinta kita sampai ke hujung nafas terakhir. Dan putri-putri kita membesar dengan sepenuh kasih sayang, menjadi anak-anak yg Solehah...taat pada yg Satu...taat pada kiter Ibu Bapanya...berjaya Dunia Akhirat. Amin...

Alhamdulillah...=) MY NEW PRINCESS

Alhamdulillah...Syukur sangat pd Illahi dengan rezeki ini...=)
Dah masuk hari ke-6 baru dapat update blog
Aper punya malas la mama ni...hehehhehe
Dok dang! cappur malass...=P
Hari ni ada kesempatan sket...jd layan la pic-pic ni k
Our New Princess...yg sesangat ditunggu oleh Kakak Ikanya...
Perkataan pertama dr mulut Cik Kaka lepas tgk adik dia :

"Mama...cannnnteeekkk syangat baby adik..."

Abis org Cik Kaka canangkan...hahahhaah
Dia la org yg paling eksited dapat baby...
Hilang kejap sakit mama tgk awak Cik Kaka tau x?
Dah la dalam mama sakit-sakit tu
sempat lg awak pegang lutut mama dan tya :

"Mama...mama syakit ker?"
"Mama tak shepatutnya syakit kan?"

Adeiiii...dlm sakit-sakit tu dan lg tergelak ngan awak...
Awak la yg paling rajin urut bahu mama..
Picit kaki mama...biler mama mengadu sakit ke...
lenguh ker...
walaupun tgn kecik awak tu x rs gape-gape pun...
hehehhe...dapat bg awak baby awak ni pun
dah kire hadiah beso dah utk awak...=)
Kakak-kakak yg lain pun sgt eksited
tapi Cik Kaka la paling ketara skali...
Jom layan pic Our New Princess...

ZAHRA ZEHRA BINTI ZURAIMI


firstday menjenguk donia...





 Wajah bahagia plus bangga seorang PAPA
Papa kepada empat org putri...






Ni dua sepupu yg dah jadi adik beradik sesusu...=)
Syukur sesangat diatas Pemberian dari-Nya...
Alhamdulillah...harapan mama cuma satu
Semoga Putri-putri mama akan menjadi seorang yg berguna
Solehah, taat pd perintah-Nya...
Dan taat pada Mama & Papa
Semoga bahagia, berjaya Dunia Akhirat...=)

Thursday, April 7, 2011

05hb April telah berlalu

05hb...Due...adeiiii
Due tgl Due...baby still dlm peyut mama
X mboh kaloh ngan kakak-kakak yg lewat
Baby pun nk lewat gak...hehehhehee
Xpe la baby...kuar la time awak nk kuar
p kalo dlm masa 7hari dari Due tu awak xkuar lg
Dr kat klinik kuarga tu nak paksa awak kuar...
macam Kakak Ika awak ari tu...

Dialog ngan Dokter yg buat mama tergelak

Dokter : Masa mari bersalin yg no3 ari tuh x sakit lagi?
Mama : Hurm...x sakit pun lagi...
Dokter : Kire mari "SERAH DIRI" ah hari tu (sambil tersenyum)
Mama : Hahahaha...serah diri ar, nk wak ganer dh...hok ni pung waser mari serah diri gok rasa...(tergelak sebab Dokter guna istilah SERAH DIRI )

memang mama pegi serah diri pun...
Demi Kakak Ika...dan doplas hb ni demi awak pulak...
Bagi mama-mama yg pernah melalui "paksaan"
tau la apa yg mama rasa...adeiiiii
dah terasa-rasa dah ganer sakitnyer...
tapi...nak ke xmboh ke mmg kena lalui...demi awak! =)

Yang buat mama gerun 05hb ari tuh biler...
Dokter kater "kiter cek air ketuban ngan jalan ah dulu ari ni "
cek air ketuban tu mama leh trime lagi...
sebab pakai scan jer...cuma Dokter kena tonyoh-tonyoh
alat tu tu jer...senak gak ler sket...
P part cek jalan tu mama gerun sket...huhuhuhu
tgk pada tubuhan dokter...aiiii...
p tgk jer tgn dokter terus sejuk sket...
tangan dokter halus jer...hehehehhe
Jalan baru dua cm...p masih tgi lagi...
air ketuban 10.5...masih banyak lagi...
jadi mama diberi masa 7 hari la lagi
hari ke-7 tu mmg nak xmboh mama kena serah diri la
InsyaAllah! mintak dipermudahkan dan dipercepatkan
macam masa Kakak Ika dulu...
sakit tu mmg tetap sakit
nak buat cam ganer...tu jer jalannya...
jadi secara rasminya kalo takde aper-aper...
doplas hb ni kami-kami akan dapat tgk awak...
Kakak Ika yg tak sabar-sabar nk tgk baby dia
Mak-mak sedara yg dah tgu lama dah...
Nekma & Tok Bah yg sabo jer menunggu cucu baru
Papa yg mengharap utk menatap babynya...
kakak-kakak yg bakal jadi nanny...hehhehe
InsyaAllah...

Saturday, April 2, 2011

pejam celik pejam celik...dah 9 bulan dah...

Kejap jer kan??? dah 9 bln dah...
ari selasa ni dah due 5hb april
P baby xmboh kaloh ngan kakak-kakak dia
nak kuor lewat jugok!!! grrrr...
Selasa ni check up utk kali terakhir
kalo x kuor jgk...induce la...
cam Kakak Ika dia ari tu
Mak aih...senok perut lalu doh rasa
mikir baru tuh...belum lalui lagi
Kalo la bleh extend lg sbln??? hahhahaha poyo!
Kakak Ika dok sabo oh nk tgk baby
Hari-hari pegang perut mama tanya

"baby wak aper mama? tido ker?"
"baby mama nk kuor biler mama?"
"Baby Chik La kuor doh...baby mama dlm perut lagi.."

Betapanya Kakak Ika dok sabo nk tgk baby dia
Time blk tgk sepupu dia yg kecik tu
mesti mengamuk suh amek wak balik
siap pujuk mak sedara dia kater...

"nanti baby mama kuor adik bg blk la baby Chik La..."
"Pinjam jer..."
hahahahaha...kalo tgk baby mesti nk riba
Mama bkn dok arap...p baby org...
takut jadi gape-gape jer
Mesti Cik Kaka tarik muka...ingat tak bg dia pegang
Nanti baby mama kuor kan Kakak Ika pgg la puas-puas yer

Biler ingatkan sakit bersalin, takooottt sesangat
p takut ke dok ke mmg kena lalui
mintak-mintak dipercepatkan dan dipermudahkan jer laa
doakan ai yer kengkawan...huhuhuhuh

Kalo la org laki ni rasa sekali jer sakit bersalin tu cam ganer
sah-sah sorang jer anak seumur idup dia kan?
Tapi Allah tu Maha Adil...
Lepas jer bersalin sakit tu terus ilang serta merta...
Biler anak dah besar, kaum ibu akan terasa rindu
Rindu nak mengendong anak yg dikandung 9 bulan lamanya
Rindu nk melalui pengalaman mengandung skali lagi
Rindu nk cium bau baby...kan? kan? kan?

saper sangka...ai ni yg mmg tak suka langsung BUDAK
boleh kater cam gitu???
hahahahha...adik-adik aku mesti muntah biler baca
kah kah kah...p tu la kenyataannya...
tambah-tambah biler adanya Papa yg macam hencik Zuraimi
Alhamdulillah...=)

Ok lah...doakan ai yer kengkawan...
mintak-mintak takde masalah...
mintak-mintak dipercepatkan & dipermudahkan...
mintak-mintak selamat semuanya...

Friday, April 1, 2011

Meri Mehbooba - Shahrukh Khan & Mahima Choudhary - Pardes


Korang pernah layan lagu ni dok???
hehehhehe...tetiba tringat
lagu ni salah satu lagu feberet kami suami isteri...
dok au ah kat ner feelingnyer
p mmg suker ngan lagu ni...=)
kalo dengo jer mesti tringat kat hencik somi
nampok jer ganas kat luor
p hencik somi adalah seorang yg cair lole...hehehehe

nota kaki : tanpa awak saya laksana seorang yg kudung
awaklah tgn saya...kaki saya...mata saya...tlinge saya
awak segalanya pada saya...
andai diberi pilihan...saya mahu pergi dulu sblm awak
bagaimana saya mampu harungi lautan dunia tanpa awak disisi

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service