JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Wednesday, September 28, 2011

YOGURT BLISS

Beli ni kat TMC Mesra Mall smalam...=) Pak Hencik mmg suker benda2 yg ada hadiah. Tetiba jer ada 3 botol kat tgn dia, ngape lok sampai 3 botol...botol beso lok tu...haih! rupernyer beli 3 botol dapat 1 tumbler...ari tuh 3 botol 1 paket dapat beg. Yang dulu2 tu dapat cawan...

Smalam beli 3 perisa, Strawberi...Kiwi & manggo...aii paling suker yg Kiwi...hehhehe...ni kejap jer ni kalo ada dlm peti ais ni...putri2 teguk macam air masak jer. Mmg kat umah ni ikut resmi rimau...REZKI RIMA!!! grrr...beli gape2 pung mmg abis ari tu ler gok...


Ni haa tag PERCUMA tu...lupa nk snap gambo tumbler tu...kecik comei jer. Dah simpan dlm lemari. Putri2 mmg suker benda br, kejap jer kalo tak simpan awal2...pastu letak ngate2...tudung kemana, bekas kemana. 


Korang suker perisa aper? hehehhe...Yogurt Bliss ni mengingatkan pd Bonda. Bonda suka minum air ni...kalo pegi mana2 slalu beli air ni kat dia...paling suka perisa kiwi ngan strawberi. Lagi suka kalo ada hadiah...keh keh keh...padahal hadiah bukan mahal ngan beso sgt pung skaler. Base jenihan sukerkan benda percuma...muakakak...beli ubat gigi pun nk yg ada hadiah. Sampai pinggan mangkuk tu kebanyakkannya dr percuma ubat gigi jer...=)

Tuesday, September 27, 2011

TERJUNAN TIRUK PERTAMA ZAHRA

Budak botak ini telah buat terjunan tiruk berani mati pertama dia...hehehehhe...dok dang nk snap gambo dia berlepek atas beg baju yg blk kg mgu lepas dok kemas lg...sib baik ada beg bj tu sebagai penyelamat...kalo dok...boleh la merasa tgk zahra demam buat kali pertama. Kemungkinan utk hilang kedebaban dia adalah pasti la kalo demam...huhuhuhu...

Lepas mandikan dia pagi tu mmg kebiasaan dia tido smula. Papa dia ada jer tido kat sblh tp tahap kesedaran papa dia dilevel paling min ah sebab papa yer kijer malam smalam. sib baik la kakak ika dia masuk bilik time tu...tepik hadya skali gerok papa yer kb adik zehra jatuh! adik zehra jatuh! papa? dok sedor starang pung...mama duk luor ingat ke Kakak Ika wak gimik jer...keh keh keh...masuk2 tgk zahra tak dok atas katil!!! tgk tepi katil dah macam nangka busuk berlepek atas beg blk kg...sib baik bj2 penuh lg dlm beg tu...kire baik punya landing laa. adeiiii....duk sengeh2 jer masa mama angkat tu. Skarang zahra dah boleh gear gustang ngan gear musing. Jadi dok leh alah nk tgl yer sorang2 atas katil macam skaler. td pung masa yer tido, mama letak yer tgh2 katil doh...papa duk tepi dinding. 




Leni kalo papa dia ke sape ke gomol2 dia mesti dia wak bunyi mengerang GRRRRR kut dlm tekok. Tanda maroh ah tuh...hahahhaha...sokmo papa ngan mama glepor suke dengo yer wak gitu. Masa blk umah Nek dia ari tu pung gitu gok. Selok Tok Abah ngan Nekma dia suker ke dia ms dia wak bunyi tuh...hehhehehe...

Pantang budak kecik ni sekarang ialah MAKANAN. Pantang tgk org makan mesti dok senang duduk. Tapi mama ngan papa berkeras lg tak bagi makan...tgu cukup 6 bln la yer dik...lagipun cukup jer lg ngan susu sajer...lepas jer menyusu mesti sedawa. Kenyang la tu...menyusu lak mmg kuat...Alhamdulillah masih lg bertahan ngan susu mama. Rezeki awak zahra...

Mende yg paling dia suka...MANDI!!! kalo mandi lama2 pun takpe...siap glekek lagi time mandi. Memang hantu air. Celik jer mata mmg wajib mandi terus. Kalo dok boleh la dengo dia membebel ngan bahasa jerman...heheheh

Sunday, September 25, 2011

Slagi Nyawa di Kandung badan

Abis jer cuti raya ari tu sampailah mareng...baru bleh blk kg. Tu pun dok dirancang pun. Balik sekejap jer, hantor Mak & Ayah Pak Hencik, merangkap Mertua aii ler...heheheh...petang dah...dekat kul 2 bertolak dr paka, sampai dekat kul 4 stengah. Punya la lama...Pak Hencik lalu ikut lebuhraya baru buka tu...aduss...sangat tak suka lalu ikut situ. Lebih suka lalu ikut jalan pantai...cepat pun cepat...




Pak Hencik bleh jer balik hantor sorang2 tp sbb Rindu sangat kat wajah2 tua kat atas tu...rela bersesak2 dlm kete. Nok bleh ke sampai, krem habis urat2...Hehehhe...Tp berbaloi la walaupun Sekejap pun jadi laa...dapat tgk muka maa & abah...bersembang citer itu ini...dengor abah wak lawak...tgk nek & tok bah main dgn cucu2nya...rasa macam dlm hati ni ada taman sebeso padang bola gitu...

Makin bertambah umur makin sayu rasa hati, bkn sebab kiter yg makin tua...tp sebab makin sesak dlm kepala ni memikirkan brapa lama lg masa yg akan dipinjamkan oleh-Nya utk menatap wajah2 tua kesayangan kat atas tu...sebab tu la, walaupun sekejap, walaupun masa tu kalo ikutkan sibuk sokmo...tebeng jugok balik kg jenguk diorang. Dalam hati sentiasa mendoakan yg diorang akan dipanjangkan umur dan dikurniakan kesihatan yg berpanjangan. Diri ini belum bersedia untuk melepaskan mana2 sorang dari keduanya untuk kembali pada-Nya walaupun tahu Hakikatnya MATI itu adalah pasti. Betapa tamaknya diri ini kan? okey, kiter STOP kat sini jer....dada dah rasa makin penuh dan makin sesak biler terpikirkan mende ni...bye...=)

GURAU SENDA PAK HENCIK & MAK HENCIK



Mak Hencik : honey rendam bj ngan klorok ngan sabun satni, pahtu buka2 buih byk, kuca2 buih mcm tersedut dlm tekak jer...perit wase tekok

 Pak Hencik  : hurm...gitu sokmo yer (paham benor ngan bininya tu...sokmo2 doh, ada jer nyakit buleh kalo wak gape2...heehhehe)

 Mak Hencik : kalo honey mati mlm ni, lepas 40 hari kang syg nikoh lain neh...hehheheh
Pak Hencik  : Xdang nk nikoh lain doh laa...(sengeh2)
Mak Hencik : Bakpe plok? (sambil kerut kening? blurrr...)
Pak Hencik  : Doh Syg mati dulu doh petang tuh...kang syg nk mati dulu...Honey mati la mlm tuh...
 
Mak Hencik : Hahahahha...(suker sambil tergolek2...aduiya...)
Pak hencik sokmo2 kater kalo boleh dia nak SEHIDUP tp yer nak MATI dulu...org lain nk SEHIDUP SEMATI laker...adeiiii...hidup & mati tu ditgn TUHAN...kita hanya mampu merancang...hehehe...sbetulnyer awak takut tak dop orang nk suap awak makan kan? kan? awak memang...sigh! tp saya memang sentiasa berharap yang awak akan cintakan saya sampai ke nafas yg terakhir...berharap utk 10 taun akan datang pun kita masih lg org yg sama, dengan perasaan yg sama utk satu sama lain...InsyaAllah!!!
~gurau senda suami isteri yg masih lg bercinta walaupun 10 taun tlh berlalu....=)~

Friday, September 23, 2011

MY LOVE

Usia perkahwinan kami sudah mencecah 10 tahun lebih...dan saya masih cintakan dia macam mula-mula kami declare bercinta. Kami tetap sama seperti mula2 kami berkawan...bercinta sehinggalah bergelar suami isteri. Dia orang yang paling memahami saya dan sentiasa berada disisi saya...sentiasa memihak kepada saya walau apa pun yang terjadi. Sentiasa meletakkan saya dihadapan untuk setiap keputusan yg dia kena buat...walaupun dia teramat payah untuk meluahkan kasih sayang dan cinta dia melalui kata2...tapi saya tahu, kasih sayang dan cinta dia dari dulu sehingga saat ini hanya untuk saya dan hanya saya. Tapi...kalo awak sekali sekaler meluahkannya dgn kata2 lg la saya suka...hahahhaha...saya tau, mesti awak tengah sengeh bacer entry ni kan? ngeh ngeh ngeh...apa? awak kater saya nak bodek awak? awak mmg paling memahami isteri awak...keh keh keh



Awak! sayer cintakan awak sampai mati!!! Sila bawak saya pegi SUNWAY dgn awak nanti yer...hahahhahahaha....
p/s : sayang, ini baru bleh dikatakan BODEK...yang u tuduh aii kat dapur sambil bisik2 ari tuh hanya perasaan u semata-mata...aii seorang yg tulus tau...keh keh keh....

BUDAK INI SUDAH KOJEK...hehehhe


Aper cer lak mama nk letak gambo saya yg dah kojek...hahahhaha...rambut saya luruh2, yg kat blkg ngan tepi dah semakin nipis...mama & papa saya sakit mata memandang dan tak berapa suka nk taruk minyak kat rambut saya takut saya fening...jd satu hari, mama saya gunting rapat rambut saya masa nak mandikan saya...dan trimkan cantik2 masa saya tido. walaupun rambut saya dah kojek tapi saya tetap chomel kan? kan? kan? hahahhaha...mama saya kata jamang leni naik lif dah takde par guard tulom tekan butang lif...kiter tekan sdiri nk naik nak turun...tapi kenyataannya mmg saya shomel sangat! nanti saya suh mama bluetoot gambo dlm tepon mama kasi masuk dlm blog ni...Kakak saya Cik Kaka sangat marah pada mama sbb potong rambut saya sebab kakak saya kater dah tak cantik...tapi saya rasa saya makin chomel sbb semakin menampakkan pipi saya yg semakin labuh dan gebu...hahahahhaha


TUTORIAL NAK LETAK GAMBO KAT HEADER

Waaa...kelasss uuu...wak tutorial benor...hahhahaha...ni menjawab pertanyaan pada yg bertanya, saya dok terer pun dlm mengedit ni...tp saya suke mengodek..kalo dok, dok kang la masa mula2 masuk kijer dulu tu saya hangkut komputer saya 2x sehari ke kedai beki komputer selama seminggu berturut2...muakakakak...arap2 tutorial ni menjawab pertanyaan awak yer...sharing is caring...
STEP 1 :
Sign in blog kiter tu...

STEP 2 :
Gi kat Design, pastu akan kuor mcm gambo kat bawah ni


STEP 3 :
Klik dekat Add a Gadget 

STEP 4 :
Akan kuor gambo mcm kat bawah ni


STEP 5 :
Scrool sampai bawah skali ada tulis Page Header

STEP 6 :
Akan kuor lok box macam kat bawah ni....

STEP 7 :
yer ada Blog Title, Blog Description dan Image...yg saya ni dia ada tulis remove image bawah gambo tu sbb saya dah pilih gambo...kalo tak pilih lg gambo yer akan ada la suh import image ke hape ke...cam biasa la, buka folder gambo...pilih gambo mana nak...pastu klik gambo yg nk...tgu lama sket yer akan kuor laa...cam gt jer...hehehhe...pastu pastikan tekan SAVE

gambo tu saya edit doh, crop bg panjang muat2 blog tu...kalo dok crop memanjang gitu gambo tu akan kuor sedabok petok macam gambo2 biasa laa...

harap2 paham la yer, saya dok reti benornyer nk terangkan secara terperinci lg...hehehhe...dok paham bleh tanya lg...dakpe, dok maroh pung...keh keh keh...

SELAMAT MENGEDIT...=)

GALOK ATAI NGAT DEKPUNG

hambik mum! dah xdok rupe blog oh...hahahhaha...galok ngat gi petek2 ngate rawe skali dekpungnya. Macam kena baham ribut oh rupe. Sigh! untuk stakat ari ni, ni jer hok termampu rajin...tu pung dlm dok brape rajin. Konon noknyer blog lawo pe nge orang lain, dok sedo ke diri tu dok brape nk rajin. Update blog pung 5,6 bln skali...ader hati nk godek2 design blog...muakakakkak...padang nge muka sdiri...

Ni dok au nih tahan lama mana. Hoknyer dok wahi mana berbunga2 skali tgk blog??? Hambik mum...berbunga2...keh keh keh...aduiya, aku sendiri sakit mata tgk...tgk ah kalo rajin BERTUKAR lg skali...kalooo RAJIN...hiks!

sudah mau tido...mengantuk! bye...hehhehe

Saturday, September 17, 2011

mini OPEN HOUSE

SELAMAT HARI RAYA...
hehehehe...ni citer pasal Open House umah aku
Macma dok cayer jer...hahhaah
Slama ni bkn tak mboh wak...
cuma dok berkeyakinan jer

*ada ke org mari kan?
*nak masak gape???
*cukup ke makanan karang?
*Kalo makanan tu dok sedap cam gane?

tapi kali ni aii suami isteri tawakal jer
walaweiii...malu gok benor tetiap taun wajib hadir
ke umah terbuka orang...hahhahah
ok2...berbalik pd open house ari tu
Alhamdulillah laa...seme yg dijemput, seme datang
Lega seleganya...hati lapang sebeso padang bola gitu!
ngan makanan yg dok bersisanya...
kire cukup laa ngan congak2 makanan dan tetamu

Tetamu pertama kami adalah pasangan pengantin baru
En Zerin & pasangan...hehhehehe
ni kes dia kena kejer malam tu, jd kami jemput awal2
org lain tu lepas magrib laker...



Ni kisah hanak2 yg ramai sangat malam tu
tak ingat oh yg mana mai mengamuk nk lilin
umah aii lok mana la nk ada lilin...hahahha
mula2 tu Pak Hencik jumpa yg tgl 2inci jer lg...
balance black out ari tuh
tak cukup!!!! abis jer mai mintak lg
dok makan doh kalo kb tak dok
terpaksa la aii selongkar laci2 kot2 ada
hah! satu kotak! lilin beso2...bako la kamu2...heheheh



kat atas meja tu antara makanan yg terhidang malam tu
start kul 6.30 lg dah bersilat kat dapur kecik aii tu tau...
p kul 11.30 pagi br gi pasor cari ayam, daging sayur seme2...
baby zahra lok ari tu la dia nk mengamuk
pasal nampak mama kejap2 jer kot...
terpaksa la papa dan kakak2 dia bergilir dukung berdiri kat dapur
tgk mama masak! aduiya anak...macam2lah ko punya peel!!!
kejap2 papa ulik dia tido...lega kejap!
tapi....rasa sedih sket...LUPA nk snap gambo makanan!!! grrr

MENU mini OPEN HOUSE
Nasik minyak & Nasik putih
Ayam Masak Merah
Kari Daging
Acar timun
Sambal jantan (sambal belacan x ubuh belacan)
Mehun Goreng
Mee Goreng
Kek Vanila
Puding Marble
Agar2 Sirap
Buah Tembikai
Dadih & Sumi
Air Sunquik

Jangan tak cayer hokey!
semua dari air tangan aiii hokeyyy...hahhahaha
Bukan tak mboh tempah
tempah lg senang sbenornyer...lg cepat...lg mudah
tapi...aku bukan jenis yg berpuashati ngan keje org
jadi sedap dok sedap baik aku wak sdiri lake
lg pung mmg puas hati kalo kiter buat sendiri...
tambah2 kalo org kater sedap!
biar laa org sajer jer nk sedapkan hati kiter...kah kah kah...
tapi siyes! aku mmg jenis payah nk puas hati
lebih suka buat sendiri laker2...
Leloh? mmg yg amat sangat!
esokkan tu bgn tido rasa macam robot jer
robot yg kurang myk grih!
sakit giloo tubuh sendi2 nak bergerak...huhuhuhu
tapi...PUAS HATI...
nak buat lagi ker??? hahahhaha
tgu taun depan la plok rasanya...=p




Haa...yg kat atas tu...para2 isteri
Kelab mengetea...hahahhaha
asal jumpe jer mesti ada jer citer kuor!
Pak Hencik2 bg signal ajak blk pun buat2 tak nampak je...
hahahhaha...p balik2 muka2 ni jer benornyer
cuma wak jadual jer umah sape...sape lok pah ni
padahal yg mari tu muka2 tu ler jer...kah kah kah
tapi mmg dah lama kami nk buat kat umah kami
dari masuk umah 4 taun lepas dok panggil lg saing2
ajak makan2...kenal umah...beraya...semua dlm 1 lallu...
umah org dah hafal gape ada...
tu yg mikir2...mmg kena buat gok ah taun ni



yg kat atas tu lok para2 suami pd isteri2 kat dalam...
saing2 Pak Hencik kat kijer...
yg satu shift...yg pernah se shift...yg rapat2...


ok laa...semuanya dah selamat...heheheh
Pada semua saing2 aii plok...
umah aii ni hari2 pun terbuka
jangan la wak kecut hati kater aii tak ajak ari tu
tu utk saing2 Pak Hencik jer...
untuk saing2 aii...tetiap hari hokey
asal helo jer awal2...bereh!!!
hehehhe...yg nak datang...sila helo2 yer...
kalo dah depan umah br nak helo, jawabnyer....
kiter makan sekut tiger cicoh air sirap je laa yer...=)
aii alwayz alu2kan kedatangan korang
datang la keteratak kecik kami ni...hehehhehe

selamat hari raya
maaf zahir batin...
U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service