JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Saturday, September 17, 2011

mini OPEN HOUSE

SELAMAT HARI RAYA...
hehehehe...ni citer pasal Open House umah aku
Macma dok cayer jer...hahhaah
Slama ni bkn tak mboh wak...
cuma dok berkeyakinan jer

*ada ke org mari kan?
*nak masak gape???
*cukup ke makanan karang?
*Kalo makanan tu dok sedap cam gane?

tapi kali ni aii suami isteri tawakal jer
walaweiii...malu gok benor tetiap taun wajib hadir
ke umah terbuka orang...hahhahah
ok2...berbalik pd open house ari tu
Alhamdulillah laa...seme yg dijemput, seme datang
Lega seleganya...hati lapang sebeso padang bola gitu!
ngan makanan yg dok bersisanya...
kire cukup laa ngan congak2 makanan dan tetamu

Tetamu pertama kami adalah pasangan pengantin baru
En Zerin & pasangan...hehhehehe
ni kes dia kena kejer malam tu, jd kami jemput awal2
org lain tu lepas magrib laker...



Ni kisah hanak2 yg ramai sangat malam tu
tak ingat oh yg mana mai mengamuk nk lilin
umah aii lok mana la nk ada lilin...hahahha
mula2 tu Pak Hencik jumpa yg tgl 2inci jer lg...
balance black out ari tuh
tak cukup!!!! abis jer mai mintak lg
dok makan doh kalo kb tak dok
terpaksa la aii selongkar laci2 kot2 ada
hah! satu kotak! lilin beso2...bako la kamu2...heheheh



kat atas meja tu antara makanan yg terhidang malam tu
start kul 6.30 lg dah bersilat kat dapur kecik aii tu tau...
p kul 11.30 pagi br gi pasor cari ayam, daging sayur seme2...
baby zahra lok ari tu la dia nk mengamuk
pasal nampak mama kejap2 jer kot...
terpaksa la papa dan kakak2 dia bergilir dukung berdiri kat dapur
tgk mama masak! aduiya anak...macam2lah ko punya peel!!!
kejap2 papa ulik dia tido...lega kejap!
tapi....rasa sedih sket...LUPA nk snap gambo makanan!!! grrr

MENU mini OPEN HOUSE
Nasik minyak & Nasik putih
Ayam Masak Merah
Kari Daging
Acar timun
Sambal jantan (sambal belacan x ubuh belacan)
Mehun Goreng
Mee Goreng
Kek Vanila
Puding Marble
Agar2 Sirap
Buah Tembikai
Dadih & Sumi
Air Sunquik

Jangan tak cayer hokey!
semua dari air tangan aiii hokeyyy...hahhahaha
Bukan tak mboh tempah
tempah lg senang sbenornyer...lg cepat...lg mudah
tapi...aku bukan jenis yg berpuashati ngan keje org
jadi sedap dok sedap baik aku wak sdiri lake
lg pung mmg puas hati kalo kiter buat sendiri...
tambah2 kalo org kater sedap!
biar laa org sajer jer nk sedapkan hati kiter...kah kah kah...
tapi siyes! aku mmg jenis payah nk puas hati
lebih suka buat sendiri laker2...
Leloh? mmg yg amat sangat!
esokkan tu bgn tido rasa macam robot jer
robot yg kurang myk grih!
sakit giloo tubuh sendi2 nak bergerak...huhuhuhu
tapi...PUAS HATI...
nak buat lagi ker??? hahahhaha
tgu taun depan la plok rasanya...=p




Haa...yg kat atas tu...para2 isteri
Kelab mengetea...hahahhaha
asal jumpe jer mesti ada jer citer kuor!
Pak Hencik2 bg signal ajak blk pun buat2 tak nampak je...
hahahhaha...p balik2 muka2 ni jer benornyer
cuma wak jadual jer umah sape...sape lok pah ni
padahal yg mari tu muka2 tu ler jer...kah kah kah
tapi mmg dah lama kami nk buat kat umah kami
dari masuk umah 4 taun lepas dok panggil lg saing2
ajak makan2...kenal umah...beraya...semua dlm 1 lallu...
umah org dah hafal gape ada...
tu yg mikir2...mmg kena buat gok ah taun ni



yg kat atas tu lok para2 suami pd isteri2 kat dalam...
saing2 Pak Hencik kat kijer...
yg satu shift...yg pernah se shift...yg rapat2...


ok laa...semuanya dah selamat...heheheh
Pada semua saing2 aii plok...
umah aii ni hari2 pun terbuka
jangan la wak kecut hati kater aii tak ajak ari tu
tu utk saing2 Pak Hencik jer...
untuk saing2 aii...tetiap hari hokey
asal helo jer awal2...bereh!!!
hehehhe...yg nak datang...sila helo2 yer...
kalo dah depan umah br nak helo, jawabnyer....
kiter makan sekut tiger cicoh air sirap je laa yer...=)
aii alwayz alu2kan kedatangan korang
datang la keteratak kecik kami ni...hehehhehe

selamat hari raya
maaf zahir batin...

1 comment:

ciK LyndaWawa said...

banyaknye kak..=]nak jugek..

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service