JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Thursday, October 27, 2011

Aperkan daya...huhuhuhu

SANGAT2 RINDUKAN BONDA & AYAHANDA...LG2 BILER TAU MEREKA TGH DEMAM LENING NI...sigh!

APAKAN DAYA, NK BALIK KANG PAK HENCIK KIJER...PAK HENCIK PUNG DOK SEHAK MANA 2,3 HARI NI...ANAK2 LOK DEMAM LAKER...TGL MAMA NGAN KAKAK AIN JER YG MASIH BERTAHAN...adeiiii....

MENGIRA HARI...UTK BALIK JENGUK BONDA & AYAHANDA...

Wednesday, October 26, 2011

Belajar kata C.U.K.U.P ~ Alhamdulillah...

Belajarlah untuk berkata CUKUP....ALHAMDULILLAH ....."

" Tak perlu mencari teman secantik BALQIS, andai diri tak sehebat SULAIMAN. Mengapa mengharap teman setampan YUSOF, jika kasih tak setulus ZULAIKHA. Tak perlu mencari teman seteguh IBRAHIM, andai diri tak sekuat HAJAR dan mengapa didamba teman hidup sesempurna MUHAMMAD, jika ada keburukan pada dirimu. Bimbinglah kekurangan itu sebagai keunikan, carilah kebaikan pada dirinya, bersyukurlah kerana dipertemukan dengannya berdoalah dia milik kita "

lama oh dok buka Fotopages Sirloin Skipper...hari ni tergerak hari la plok...dan terbekenan dengan satu ungkapan...yg kat atas tu. InsyaAllah...

saya dah cukup dengan apa yg saya ada sekarang...tak lebih dan tak kurang...dan saya bersyukur dengan kurniaan terbesar Dia pd saya dalam hidup ini...saya bahagia dengan Insan ini...Alhamdulillah...saya sayang awak!

Wordless Wednesday ~ 01

Weekend @ Sempurna Resort Kuantan











































layanzzz...hehehhe..blajo2 Wordless etek ah kiter...keh keh keh

Tuesday, October 25, 2011

weekend @ SEMPURNA RESORT


Mgu sudah ada xtvy berjimba ditaja oleh Kilang Pak Hencik...kat kuantan. Utk staff shift A & B yg terpaksa kejer masa MERDEKA RAYA PPTSB kat Hotel Primula ari tuh. Bukan jauh pun...kat kuantan jer. Tapinyer sbb lama sangat dah Pak Hencik bz manjang dengan kejer...ngan kursusnyer...ngan Projek ICC nyer. Ni sbg ganti utk putri-putrinya laa...dan sebagai reward utk Mak Hencik yg sangat2 la kebluran sejak akhir2 ni...hehehheeh...siyes!!! Blur manjang! adeiiii...

Tu jer ker gambonyer??? keh keh keh...terpaksa la menghampakan korang yer...Mak Hencik malas lagi nk upload dari kamera. Ada duk bertapa dalam tu dok tertransfer pah sudoh agi. Dok tau ar bakpe, p mmg blur jer semenjak 2 menjak ni. Sigh!

Dah lama benor dok bertravel ngan putri2 sajer. Tanpa Driver tetap kami...huhuhuuhu...sekak2 ada mek Zahra ni Mak Hencik malas nk gohek sdiri keter. Boleh jer letak Zahra kat seat sebelah...budak tecik ni alah dengan ekon, asal ekon jer terus lentok...cuma Mak Hencik la plok kemalasan nk berjalan berjimba ngan 4 porch bag ni...se tangan kiri...tangan kanan tolok troli...mata kanan kiri duk tgk kakak2...letih weiiii!!!! rela lagi Mak Hencik duk umah jer. Ngadap TV 24 jam! lg best dr duk tast vokal kat tengah2 org ramai nun.huhuhuhu....tapi kali ni Mak Hencik kena gohek sdiri keter sampai kuantan. Pak Hencik Tgu dnung sbb dia mai dr KL...balik dr Konvensyen ICC kat Sunway...emmmpp...nok tak mboh mmg Mak Hencik gok kena berkhidmat utk separuh jalan. Adeiiii...sehingga malam nk gi tu baju bajan dok berpacking pung. Nk tido ler2 doh br ar sambar pat 5 lai sumbat dlm beg.

Pagi2 kejut kakak2 bersiap...siapkan 2 budak tecik...ku kah ku kah dalam 9 stengah gok br gerak dr umah. Breti kat bukit kuang amek Isteri pada kawan Pak Hencik yg Pak Hencik tumpang keter dia gi balik KL...pastu breti sarapan kat Port Lepak masa skoloh2 lu...hehhehe...kat stesen bas kemaman. Hazabnyer nak makan dengan tenang kalo My Lovely Nanny tak dop....huhuhuuhuh...tambah2 Zahra lenim tgk makanan gape2 pun even sekut kering pung glepor macam tgk ayam KFC jer...aduiya...skaler kalo Pak Hencik ada, yer akan pegang dulu anak tecik dia ni...Mak Hencik santap dulu br Pak Hencik. Sbb??? Mak Hencik 2 benda yg mmg laju...MAKAN & JALAN...hahahhaha...Kalo nak tgu Pak Hencik yg makan dulu alamatnyer berjanggut ah...p sib baik la adanya Kakak Ain...Kakak Ain dah boleh harap sbenornyer tapi kebanyakkan dr masanya akan dengo adik2 dia bertempik jer. Wahi dooh lalu nah ngosek! grrrr....

Bawak berhemah gt...dok brape slow dok brape nk laju...hehehhehe (mesti Pak hencik tgh cebik mulut yer bace statement tu...keh keh keh) betul bang! sumpah...dok slow mana...dok ah laju ngat...=P sedang2 aja...keh keh keh...Aii dah bersara la yang merempit ni...ngeh ngeh ngeh...sampai kuantan dalam kul doplas lebih gt...tau Pak Hencik dah sampai mana time tu? Lobby Hotel wei!!!!!! adduhlaaaaaa...terpaksa mintak kebenaran paksa rela ke ECM lu memperabiskan masa menunggu dan mengosongkan saki baki dalam beg pitih. hahahahha...baeeekkk punya alasan! dah tu? nk tgu mana lagi...jalan2 dalam tu, cuci2 mata...cuci2 beg pitis...dang ag sambo tudung ge soploh rial 4,5 lai...tu jer motipnyer benor mai awal2...hahahahha...takat golongan marhaem macam Mak Hencik ni, tudung soplos rial doh laa...mmg dok mampu dan dok berkehendak pun ngan tudung2 Ariani ke yg beratus hinggit selai tu. Mak Hencik dok kesah tentang rege, asal selesa ngan barang baeeekkk punya...murah pun dakpe. Asal "banyak" jer...keh keh keh...siyes!!! rege tu dok kesah rm10 2 lai ke...asal dapat kurang2 2! tp kualiti kain ni mmg bagus laa...tu yg rembat byk2 tu. p yg jenis kosong jer...dok sapa ati nk pakai yg terkini lenim tu...beropol bagai...nak pakai belit2 seme tu...pakai yg pakai sauk ni pung la brape kali cabbut kacing nyer sentap di anakanda ni...nak lawo2 gane gt? slagi beranak kecik ni lupakan jer laa nk melaram...melaikan ada maid indon baran gsorang dua jum dukung jum care ke putri2...tu pung kemungkinan jer laaa...pernah ke korang tgk Mak Hencik melawo??? kah kah kah

Puah2 oh duk tawaf dlm tu, bwk putri4 gi kat beteng. Bg can ke putri4 la plok bersuka ria. Turun naik ke papan glosor, rukah situ rukah sini...dlm kul 4 lbh gok br Pak Hencik sapa. Cair abis mekap2 Mak Hencik! provok.....dok hinggat! mekap ke hape takat licu jer...hehhehehe...sampai kat hotel dalam kul 5 lebih. Sian ke putri2 nk mandi kolam...tkr2 bj terus turun. Berjimba2 ngan My Preng a.k.a isteri kawan Pak Hencik...layan ke putri2...dekat kul 7 baru kuar dr kolam tu. Bersiap utk agenda yg paling best! M.A.K.A.N!!!! hehehehhe...pastu ada cabutan bertuah. Alhamdulillah stakat ni Pak Hencik mmg bertuah. Mak Hencik tumpang tuah jer laa...keh keh keh...apa yg kami dapat malam tu? tguuuu....=)

Letih la wei...sambung entry bergambo lepas2 ni la plok neh...=) mek Zahra ni ngamuk2 oh ni. Doh ah brebut sokmo laptop ngan yer lenim...sibuk nak tekan etek.

To be cont wif pic...InsyaAllah!....=)

PANTUN PIALA MALAYSIA 2011 ~ TRANUNG vs NS9

 
 
 
Dulu kite nombor dua je peringkat kumpulang
Point sama 13 mata tapi beza jaringang
Kaloh se, seri se, empat menang, bolos tiga, score lapang
Layoklah kite suku akhir belakang Negeri Sembilang

...
Heboh suku akhir bile kite kene lawang Kelantan
Ada jugok dok yakin bile lawang juara bertahang
Sengit macam Barca-Real, AC Milan-Inter Milan
Tak dok live dalam TV sebab tu penuh stadium kebanggaang

Menang tiga satu, lima kad meroh jadi saksi
Nok runtuh stadium, habih maroh semua hok mari
Pengadil, penjaga garisang habih orang dok puah hati
Mujur ada bekalang selesa kite bowok gi KB

Ada orang kata sek kite dok berani gi stadium Kelatang
Nipu belake tu! Ada jugok mari hok daroh pahlawang
Ashaari dang balah dua gol dalam sibuk awok dia nyerang
Dalam lautan meroh nerang tu Alhamdulillah kita menang

Dalam dok sangka, T-Team layok jugok gi semi
"Guane team hok kene sound di MB jadi hebat gini..."
Tu kate orang hok dok reti nilai mane emas mane besi
Weh tu tandanya orang Ganu bab bola ni serba serbi reti!

Adik lawang Negeri Sembilang di semi
Abang pulok penuh berani gi canggoh Gergasi
Target orang Ganu ada misi mustahil nok direalisasi
Impiang nok tengok final adik beradik buat pertama kali

Si adik tumbang di halamang sendiri
Si abang bergaya dengang gol tumit kaki
Si adik ada tiga gol nok kene cari
Si abang nok juara berganda tahun ni

Menang pulok dua satu perlawanang kedua
Counter-attack tiga serangkai untuk gol pertama
Gol kedua malas nok kata, memang gol taraf dunia
Kite bagi satu gol ke Selangor hadiah kegagalan misi 33

Kekalahang T-Team buat Ganu koho mangat
Kijang Meroh mari pun kita boleh hambat
Gergasi Meroh mudoh-mudoh je kita sekat
Kita buat kenduri Rusa kali ni biar orang tahu sape hebat

Commander kita sape dok kenal Irfan Bakti
Nampak tenang tapi strategi kemah kali
Sharbinee, Zubir, Mazlizam, Faizal dan Juki
Tu la defend paling keras sekali season ni

Reeshafiq Alwi, Joseph Kalang Tie, Ismail Faruqi
Control midfield kemah keming nok royak wi
Bahagian striker paling bisa sekali
Manaf, Hadi, Ashaari macam Pedro, Villa, Messi

-------- versi edit dan tambah-----------

Hajat di hati nak penuhkang Stadium Shah Alang
Tapi harga tiket RM50 tu yang tak tahang
Bukang berkira sangat, tapi takkanlah tak leh timbang
Hok mari jauh-jauh, bayar tol, bayar tambang.

Tiket mahal wak nyaknyer ke orang
Nengung rasa nak gi sapa Shah Alang
Pakat-pakat boikot la skali tengok dalam padang
kita kumpul minum-minum tengok di kedai makang

Jadi meh belake mokcik pokcik adik kakak abang
Sabtu ni kita pakat penuhkang kedai makang
Piala Malaysia jadi idamang, juara berganda jadi buruang
Hitam Putih Semarak Darul Iman Sokongang Sepanjang Zamang!
 
 
hehehhe...pahang dok??? dok pekat aner ag waser pantun atah oh...keh keh keh...amik dr FB, yg edit sket2 tu saing masa skoloh lu...aduiya...macang2 laa...p mmg dok saboh lasung tiket sapa 50 rial! giloooooo....kalo stadium berekon bagai saboh gok...heheheheh...p aper2 jer laa...aii dok minat aner pung bola...sesekali jer layan time Pak Hencik kongker tv, sbb tak dok gaper oh nk wak...=)

Thursday, October 20, 2011

MEMORY FULL ! PERLU DIFORMAT SEMULA...urgent!!!



penyakit : rasa nk makan burger! malas nk start keter gi beli...malas gok nk buat! doh gane nih....

mode : rasa nk beli walker ke zahra...cepat giler yer ngesok lenim, xdang nk kejo...sedo2 duk dpn sliding door doh eh...sedo2 duk dpn kipas! adulaaa....

mood : rasa nk gi jalan2 p malas nk drive keter! dreba xdop...dreba gi KL...sigh!

kesimpulan : fikiran mama bercelaru, otak mama penuh...memory full! xleh nk mikir...jd lambat...perlu di FORMAT semula. URGENT!!!!



THE OTHER SIDE

pic belas ehsan pok cik google

Kadang2 rasa nk pegi jauh dr kehidupan plain sehari-hari ni...
Just cukup hanya untuk SEHARI mungkin? SEJAM mungkin?
Nok gi jauh dr seme benda yg disekeliling...
Ke suatu tempat yg senyap...sunyi...dan tidak dikenali
Lari daripada berfikir...letih!!!!
Hanya diri sendiri...hanya mengikut kaki kemana melangkah.
Oh...dok dpt nk bygkan betapa Heavennyer saat tu...sigh!
mahu melangkah kesebelah yg lain...sekejap jer...
tglkan sekejap yg disebelah sini...
esok balik smula...emmm...


Bukannya bermakna diri ini dok bersyukur dgn apa yg ada
Cukup bersyukur malah lebih dari tu lagi...
Alhamdulillah bersyukur dengan kurniaan-Mu Ya Allah...
Tapi ada masa & ketikanya kiter perlukan ruang
Ruang utk diri sendiri...
Sehari untuk hanya DIRI SENDIRI...
Sehari tanpa perlu kedapur bereskan periuk belanga pinggan mangkuk
Sehari tanpa perlu memandang rumah yg berkubang hadya
Sehari tanpa perlu pegang penyapu
Sehari tanpa berdating dengan kain baju kotor & mesin basuh
Sehari tanpa perlu menaikkan volume ke tahap max
Sehari tanpa perlu dengo pekik jerit lolong anak2...
Sehari lari dr tanggungjawab terhadap Anak2 & Suami
Sehari dengan otak yg dimutekan dr berpikir mende tu mende ni...
Sehari jer...sehari jer...sehari jer...


Allah tak suka makhluknyer mengeluh...
dan aku tetap mengeluh?
Oh...Ampunkanlah hamba-Mu ini Ya Allah...
tapi diri ini benar2 letih...
letih otak...letih fizikal...letih segala2nyer..
rasa-rasanya perlu di FORMAT smula...Full! Penuh!...huhuhuhu

Wednesday, October 19, 2011

T Shirt, Blouse, Jeans, Pants PLUSS SIZE

Buka kedai saiz besor ke? keh keh keh...takde maknanyer...aduiya, tobat susoh nok jalan lening...baju sluor seme dok padan laker...dok muat laker ag...hajat2nyer mmg malas nk menyoping baju bajan baru, tgu muat laker lu....eceh ceh! tgu muat dok starang baroh...kah kah kah. p tu la hakikatnyer pah branok slama ni. Mmg aku dok akan membeli belah baju baru...rotate jer baju lama2 sapa la muat balik baju2 hok berkepul dlm lemari tu. P kali ni payoh giler nk balik keasal...dan aku dah muler nk berputus asa rasa...huhhuhuhuhu...takde maknanyer...hahahhahaha...perjuangan mesti diteruskan wei...ni br 4 anak, kalo 10? tetiap pregy naik 20kg dok turun2...amek kalkulator saintifik kire berapa kebarangkalian berat aku bila sapa turn anak ke 10...oh no no no no.......tak dapat nk terima hakikat weiiii....hahahah

Kali ni nk gi jalan2 cari pasal, terpaksa la mencari pasal ngan baju2 sluor2 yg pluss size...huhuuhuh...mesti korang yg pluss size macam aku nk tau ork kat ner ada jual baju sluor pluss size? haaa tu la yg aku nk kongsi ni...keh keh keh..p korang jgn la putus asa erk...jgn la disebabkan ada lubang kat ner nk cari baju bajan pluss size korang berpuah hati ngan keadaan leni...hahahahha...baju dok pluss size pung ada sini. Just cuci2 mata...pastu cuci2 poket Pak Hencik! ngeh ngeh ngeh....

korang jenguk sdiri la yer...cantik2 n murah2...siyes!!! murah tapi berkualiti...kalo yg kenal2 aku mesti percaya, sbb aku ni dikategorikan cerewet gok ah bab beli2 ni...hehehhehe

korang masuk LINK ni.... E-LEISURE QUEEN




SELAMAT BEROLINESOPING yer...hehehehhehe

iklan diatas tidak ada kena mengena langsung dengan perdiskaunan atau apa2 yer...just SHARE n SHARING jer...aku tau betapa susahnyer nk cari yg PLUSS SIZE yang berkenan kat hati, cantik...kalo gi kedai 5,6 blas kali towah pung dok akan jupe laginyer kedai jual bj Pluss Size ni...satu lagi aku berpuashati dengan layanan tokey kedai maya ni...bertimbangrasa dan layan jer kalo kiter tya byk2 mana pun. Kalau ada gape2 pung macam tersalah size ke gape ke dia layan molek jer kastemer yer. Bkn macam sesetengah tokey yg kire JANJI JUAL jer...kedai2 dok online pung kadang2 kiter yg bersaiz beso ni gi yer jeling pung tak mboh, nak tanya ada dok saiz sekian2 pung macam ge kiter ni tak dok pitis yer wak. Dok cari agi tu duk kater doh TAK DOK! TAK DOK!...aku mmg bengang giler ngan tokey gitew...hehehehehe...sekian...=) PEACE NO WAR.

nota kaki kiri : walaupun dah ada tempat nak cari yg bersaiz padan ngan ketumbesaran mendadak dan melampau ni, aku tetap akan berusaha utk kembali ke pangkal jalan. keh keh keh...InsyaAllah! p dok au ah makan brape hari...bulan ker...tahun? oooo tidakkkk!!!!....
U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service