JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Tuesday, October 4, 2011

KEK CAWAN VANILA ~ BESDAY ABY

Cup Cake untuk besday Aby...tapi dok deko2 pung sbb zahra melancarkan rusuhan! mengamuk dok tau ke sbb. Mama pegang jer senyap lalu...sengeh2...geram laa...mama pun jadi tak dok mood ah, pakai celup2 jer...cappur nge nk derah dok tahan dengo ke zahra...grrrr

Ok...layan gambo...Aper??? resepi...kat bawah yer...heheheheh...











































RESEPI KEK CAWAN VANILA :

BAHAN-BAHAN

1) Tepung Naik Sendiri = 2 Cawan
2) Gula Halus / Kastor = 3/4 cawan
3) Telor = 3 biji
4) Marjerin = 3/4 cawan
5) Ovallate = 1 sudu besar
6) Esen Vanila = 1 tudung penutup botol dia tu...

CARA-CARA :

Mixerkan jer dlm mesin pengadun tu ovallate, marjerin dan gula halus sampai kembang...pastu masukkan telor sebiji demi sebiji...mixer sampai kembang dan sebati...masukkan esen vanila

Masukkan tepung yg telah diayak, gaul perlahan dengan menggunakan senduk sehingga sebati

Sendukkan ke dalam cawan kertas...1/2 cawan jer...

Bakar dalam oven dengan suhu 160' dalam 15 minit atau sehingga masak.

Mmg guna resepi ni jer setiap kali buat Cup Cake anak2...kalo nk berperisa, letak la emulco...strawberi ker...coklat ker...pastu nak kaler2 , bahagikan kepada beberapa bahagian, pastu letak la kaler...tuang selang2...p kalo cup cake ni better plain jer...sbb kalo taruk ising dah tak nampak...kalo tak mboh letak ising boleh la nk wak kaler2...hehehheeh

2 comments:

nadhs kayel said...

walawei.. dalam x dan n rushing.. jadi comei gak cuppy dia..

blueburger77 said...

ALONG..AK TLH MNCURI RESIPIMU..BUB CKGU AK SUH AK WT BLOG...HAHA..AK NO IDEA..

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service