JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Tuesday, October 25, 2011

PANTUN PIALA MALAYSIA 2011 ~ TRANUNG vs NS9

 
 
 
Dulu kite nombor dua je peringkat kumpulang
Point sama 13 mata tapi beza jaringang
Kaloh se, seri se, empat menang, bolos tiga, score lapang
Layoklah kite suku akhir belakang Negeri Sembilang

...
Heboh suku akhir bile kite kene lawang Kelantan
Ada jugok dok yakin bile lawang juara bertahang
Sengit macam Barca-Real, AC Milan-Inter Milan
Tak dok live dalam TV sebab tu penuh stadium kebanggaang

Menang tiga satu, lima kad meroh jadi saksi
Nok runtuh stadium, habih maroh semua hok mari
Pengadil, penjaga garisang habih orang dok puah hati
Mujur ada bekalang selesa kite bowok gi KB

Ada orang kata sek kite dok berani gi stadium Kelatang
Nipu belake tu! Ada jugok mari hok daroh pahlawang
Ashaari dang balah dua gol dalam sibuk awok dia nyerang
Dalam lautan meroh nerang tu Alhamdulillah kita menang

Dalam dok sangka, T-Team layok jugok gi semi
"Guane team hok kene sound di MB jadi hebat gini..."
Tu kate orang hok dok reti nilai mane emas mane besi
Weh tu tandanya orang Ganu bab bola ni serba serbi reti!

Adik lawang Negeri Sembilang di semi
Abang pulok penuh berani gi canggoh Gergasi
Target orang Ganu ada misi mustahil nok direalisasi
Impiang nok tengok final adik beradik buat pertama kali

Si adik tumbang di halamang sendiri
Si abang bergaya dengang gol tumit kaki
Si adik ada tiga gol nok kene cari
Si abang nok juara berganda tahun ni

Menang pulok dua satu perlawanang kedua
Counter-attack tiga serangkai untuk gol pertama
Gol kedua malas nok kata, memang gol taraf dunia
Kite bagi satu gol ke Selangor hadiah kegagalan misi 33

Kekalahang T-Team buat Ganu koho mangat
Kijang Meroh mari pun kita boleh hambat
Gergasi Meroh mudoh-mudoh je kita sekat
Kita buat kenduri Rusa kali ni biar orang tahu sape hebat

Commander kita sape dok kenal Irfan Bakti
Nampak tenang tapi strategi kemah kali
Sharbinee, Zubir, Mazlizam, Faizal dan Juki
Tu la defend paling keras sekali season ni

Reeshafiq Alwi, Joseph Kalang Tie, Ismail Faruqi
Control midfield kemah keming nok royak wi
Bahagian striker paling bisa sekali
Manaf, Hadi, Ashaari macam Pedro, Villa, Messi

-------- versi edit dan tambah-----------

Hajat di hati nak penuhkang Stadium Shah Alang
Tapi harga tiket RM50 tu yang tak tahang
Bukang berkira sangat, tapi takkanlah tak leh timbang
Hok mari jauh-jauh, bayar tol, bayar tambang.

Tiket mahal wak nyaknyer ke orang
Nengung rasa nak gi sapa Shah Alang
Pakat-pakat boikot la skali tengok dalam padang
kita kumpul minum-minum tengok di kedai makang

Jadi meh belake mokcik pokcik adik kakak abang
Sabtu ni kita pakat penuhkang kedai makang
Piala Malaysia jadi idamang, juara berganda jadi buruang
Hitam Putih Semarak Darul Iman Sokongang Sepanjang Zamang!
 
 
hehehhe...pahang dok??? dok pekat aner ag waser pantun atah oh...keh keh keh...amik dr FB, yg edit sket2 tu saing masa skoloh lu...aduiya...macang2 laa...p mmg dok saboh lasung tiket sapa 50 rial! giloooooo....kalo stadium berekon bagai saboh gok...heheheheh...p aper2 jer laa...aii dok minat aner pung bola...sesekali jer layan time Pak Hencik kongker tv, sbb tak dok gaper oh nk wak...=)

No comments:

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service