JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Tuesday, October 25, 2011

weekend @ SEMPURNA RESORT


Mgu sudah ada xtvy berjimba ditaja oleh Kilang Pak Hencik...kat kuantan. Utk staff shift A & B yg terpaksa kejer masa MERDEKA RAYA PPTSB kat Hotel Primula ari tuh. Bukan jauh pun...kat kuantan jer. Tapinyer sbb lama sangat dah Pak Hencik bz manjang dengan kejer...ngan kursusnyer...ngan Projek ICC nyer. Ni sbg ganti utk putri-putrinya laa...dan sebagai reward utk Mak Hencik yg sangat2 la kebluran sejak akhir2 ni...hehehheeh...siyes!!! Blur manjang! adeiiii...

Tu jer ker gambonyer??? keh keh keh...terpaksa la menghampakan korang yer...Mak Hencik malas lagi nk upload dari kamera. Ada duk bertapa dalam tu dok tertransfer pah sudoh agi. Dok tau ar bakpe, p mmg blur jer semenjak 2 menjak ni. Sigh!

Dah lama benor dok bertravel ngan putri2 sajer. Tanpa Driver tetap kami...huhuhuuhu...sekak2 ada mek Zahra ni Mak Hencik malas nk gohek sdiri keter. Boleh jer letak Zahra kat seat sebelah...budak tecik ni alah dengan ekon, asal ekon jer terus lentok...cuma Mak Hencik la plok kemalasan nk berjalan berjimba ngan 4 porch bag ni...se tangan kiri...tangan kanan tolok troli...mata kanan kiri duk tgk kakak2...letih weiiii!!!! rela lagi Mak Hencik duk umah jer. Ngadap TV 24 jam! lg best dr duk tast vokal kat tengah2 org ramai nun.huhuhuhu....tapi kali ni Mak Hencik kena gohek sdiri keter sampai kuantan. Pak Hencik Tgu dnung sbb dia mai dr KL...balik dr Konvensyen ICC kat Sunway...emmmpp...nok tak mboh mmg Mak Hencik gok kena berkhidmat utk separuh jalan. Adeiiii...sehingga malam nk gi tu baju bajan dok berpacking pung. Nk tido ler2 doh br ar sambar pat 5 lai sumbat dlm beg.

Pagi2 kejut kakak2 bersiap...siapkan 2 budak tecik...ku kah ku kah dalam 9 stengah gok br gerak dr umah. Breti kat bukit kuang amek Isteri pada kawan Pak Hencik yg Pak Hencik tumpang keter dia gi balik KL...pastu breti sarapan kat Port Lepak masa skoloh2 lu...hehhehe...kat stesen bas kemaman. Hazabnyer nak makan dengan tenang kalo My Lovely Nanny tak dop....huhuhuuhuh...tambah2 Zahra lenim tgk makanan gape2 pun even sekut kering pung glepor macam tgk ayam KFC jer...aduiya...skaler kalo Pak Hencik ada, yer akan pegang dulu anak tecik dia ni...Mak Hencik santap dulu br Pak Hencik. Sbb??? Mak Hencik 2 benda yg mmg laju...MAKAN & JALAN...hahahhaha...Kalo nak tgu Pak Hencik yg makan dulu alamatnyer berjanggut ah...p sib baik la adanya Kakak Ain...Kakak Ain dah boleh harap sbenornyer tapi kebanyakkan dr masanya akan dengo adik2 dia bertempik jer. Wahi dooh lalu nah ngosek! grrrr....

Bawak berhemah gt...dok brape slow dok brape nk laju...hehehhehe (mesti Pak hencik tgh cebik mulut yer bace statement tu...keh keh keh) betul bang! sumpah...dok slow mana...dok ah laju ngat...=P sedang2 aja...keh keh keh...Aii dah bersara la yang merempit ni...ngeh ngeh ngeh...sampai kuantan dalam kul doplas lebih gt...tau Pak Hencik dah sampai mana time tu? Lobby Hotel wei!!!!!! adduhlaaaaaa...terpaksa mintak kebenaran paksa rela ke ECM lu memperabiskan masa menunggu dan mengosongkan saki baki dalam beg pitih. hahahahha...baeeekkk punya alasan! dah tu? nk tgu mana lagi...jalan2 dalam tu, cuci2 mata...cuci2 beg pitis...dang ag sambo tudung ge soploh rial 4,5 lai...tu jer motipnyer benor mai awal2...hahahahha...takat golongan marhaem macam Mak Hencik ni, tudung soplos rial doh laa...mmg dok mampu dan dok berkehendak pun ngan tudung2 Ariani ke yg beratus hinggit selai tu. Mak Hencik dok kesah tentang rege, asal selesa ngan barang baeeekkk punya...murah pun dakpe. Asal "banyak" jer...keh keh keh...siyes!!! rege tu dok kesah rm10 2 lai ke...asal dapat kurang2 2! tp kualiti kain ni mmg bagus laa...tu yg rembat byk2 tu. p yg jenis kosong jer...dok sapa ati nk pakai yg terkini lenim tu...beropol bagai...nak pakai belit2 seme tu...pakai yg pakai sauk ni pung la brape kali cabbut kacing nyer sentap di anakanda ni...nak lawo2 gane gt? slagi beranak kecik ni lupakan jer laa nk melaram...melaikan ada maid indon baran gsorang dua jum dukung jum care ke putri2...tu pung kemungkinan jer laaa...pernah ke korang tgk Mak Hencik melawo??? kah kah kah

Puah2 oh duk tawaf dlm tu, bwk putri4 gi kat beteng. Bg can ke putri4 la plok bersuka ria. Turun naik ke papan glosor, rukah situ rukah sini...dlm kul 4 lbh gok br Pak Hencik sapa. Cair abis mekap2 Mak Hencik! provok.....dok hinggat! mekap ke hape takat licu jer...hehhehehe...sampai kat hotel dalam kul 5 lebih. Sian ke putri2 nk mandi kolam...tkr2 bj terus turun. Berjimba2 ngan My Preng a.k.a isteri kawan Pak Hencik...layan ke putri2...dekat kul 7 baru kuar dr kolam tu. Bersiap utk agenda yg paling best! M.A.K.A.N!!!! hehehehhe...pastu ada cabutan bertuah. Alhamdulillah stakat ni Pak Hencik mmg bertuah. Mak Hencik tumpang tuah jer laa...keh keh keh...apa yg kami dapat malam tu? tguuuu....=)

Letih la wei...sambung entry bergambo lepas2 ni la plok neh...=) mek Zahra ni ngamuk2 oh ni. Doh ah brebut sokmo laptop ngan yer lenim...sibuk nak tekan etek.

To be cont wif pic...InsyaAllah!....=)

No comments:

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service