JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Wednesday, November 16, 2011

Sambungan Mama HITLER episod last


Yer...sayer anak ke-2 Mama... Zureena Zuraimi, sayer terasa hati mama publish result Kakak yg seberapa tu padahal result saya lagi Best dr Kakak walaupun bkn dlm Top 20, sayer rangking yg ke-21 utk keseluruhan Tahun 3 - 2011. Saya dpt SEMUA (A) dlm semua subjek! dgn markah yg puratanya 90 lbh blake...kecuali PAI saya jer B...xtau silap kat mana...Cikgu buat soklan payah sgt kot...hehehehe...Cuma cikgu sayer tunjuk skali imbas kat Papa sayer semalam...cikgu sayer x brape rajin macam cikgu kakak, nk tampal2 kat dinding skulah...so, papa xsempat la amek gambo sbg bukti...sigh!

Mama sayer mmg pilih kasih, dia slalu ckp kat papa, sayer terer MATH macam dia...hek eleh! sayer penat2 blajo mengire, dia nk amek nama...tp mama sayer tjk buku rekod dia masa skolah dulu...mmg dia sokmo dpt A dgn purata 98 markah! kakak jarang dpt A dlm Math. Dia tak brape cekap mengire same like Papa...heheheh...sorry papa...=p...tp kalo sayer mcm mama kenapa mama sokmo2 nk marah sayer? sket2 mama jeling sayer...? sokmo baham sayer...tp leni mama byk buat tak tahu jer...pelik biler mama sayer marah sayer bila dia suh sayer tido, tp sayer buka buku nk buat kejer skolah. Nk tjk rajin pun salah...Td ms awal2, dia tya ada kejer skolah ke x, saya sayang nk tgl citer beh kat TB Beso yg papa beli tu...saya kb la tak dop! skrg kena la buat kan sblm tido walaupun dah pukul 10 malam, nanti x pasal2 esok kena pajang kat skolah sbb dok siap kejer skolah...dop paham la ngan mama...

Contoh2 Mama sajer2 jer nk marah sayer :

Contohnya baaaruuuu kejap satni, mama sayer marah sayer biler sayer bgtu yg hari ni sayer patut pegi skolah waktu pagi..."mama...aby PATUT kn pegi skoloh pg ari ni sbb ada penyampaian hadiah, aby kabo doh ke papa mareng". mama sayer terkejut! Tp sayer xdpt hadiah...Apa salah ke yg sayer bgtu? saya bgtu mama pukul 7.26pg slps mama kejut sayer suh pegi mengaji macam selalu sayer buat pg2...sayer bgtu tak abis sbetulnyer kat mama, sayer ringkaskan kater sayer PATUT pegi pagi...tp sayer tgl part tak wajib hadir pun sbb sayer xdpt hadiah. Pjg sgt la nk bgtu detail...Lps mama sayer marah sbb sayer br bgtu, br sayer kb yg part x wajib...mama sayer mmg gt, sokmo nk marah2 kalo berkaitan dgn skolah...kalo sayer xbwk blk apa2 kertas pemberitahuan yg skolah bg mmg mama sayer tak brape nk percayer...nk jugak sahkan dgn kakak walaupun kakak pun takde surat tu. Kenape erk? mmg mama tu sajer nk lebihkan kakak kan?

Ada sekali tu sayer blk skolah basah jeruk! dah ujan...sayer lok gatih beskal. mmg la basah kan? Sbb ujan mama suh papa pegi amek beg sayer kat skolah, sayer tetap blk gatih beskal. Tp sampai2 jer mama sayer naik hantu! Aper lak salah sayer??? sayer mmg la basah jeruk sbb sayer gatih beskal kan? Beg skolah sayer xpatut la basah sbb papa dah tlg amekkan...tp beg tu basah berjeruk, abis buku2 dan kamus yg mama balut cantik2...sbb sayer ltk beg tu dekat longkang tepi wakaf! bkn kat bawah wakap yg berbumbung tepi pago skoloh tu...salah sayer ke longkang tu tak berbumbung? haish! sayer tak paham dgn mama sayer tu...

2,3 hari lps tu plok, mama htr sayer pegi skolah sbb ujan. Blk skolah tu saya dah letak beg skolah sayer kat bawah wakaf yg berbumbung la sbb tak mboh mama sayer naik hantu macam ari tuh. Skali...mama sayer naik hantu jgk! dgn papa2 sayer skali naik hantu...aper pulok salah sayer kali nih...beg skolah, buku skolah, kamus...tak basah sket pung. Sayer mmg la basah berjeruk-jeruk masa naik keter tu sbb sayer bergurau dgn member2 berguling bating kat kawasan lapang tepi wakaf tu...sama cam hari tu gak, sayer basah...tp beg sayer kering kontang! mama marah sbb beg basah kan hari tu??? sigh! sayer xpaham la dgn mama ni...mama tu mmg sajer jer cari salah sayer...mama x syg sayer kan?

sayer rasa cukup la itew ajer yg sayer bgtu sbg bukti yg mama sayer tu mmg lebihkan kakak dan xsyg sayer, slalu marah sayer dok bersebab...kalo ikutkan berlambak2 lg kes yg mama sayer yg sayer rs mama x patut marah sayer...kalo sayer bgtu byk2 lg mesti unty2 & uncle2 bencikan mama sayer tu. Kesian la plok kalo seme org benci dia...sayer jer yg kesiankan dia...dia tak pernah kesiankan sayer...

Dari Mama HITLER utk anak ke-2 nya :

Aby, mama bangga dgn awak walaupun awak no.21 dlm utk keseluruhan Tahun 3...Mama bangga awak dpt semua A utk kesemua Subjek termasuk yg bkn Subjek Wajib...awak mmg terer macam mama! keh keh keh...tp cikgu awak xbrape rajin nk tampal, papa kater ramai lg yg beratur kat blkg papa, jd papa dok dang nk amek gambo result awak...kalo ikutkan byk lg yg papa nk tanya psl awak. Dah xde bukti, mama nk publish cam ganer...Kiter buat sessi ucapan TAHNIAH secara tertutup jer laa...aper2 pun TAHNIAH!...mama pun sayang awak lebih macam kakak, cuma kakak tu tetap lebih dr org lain sbb kakak dah idup staun lebih dr awak...macamana mama nk bgtu mama syg sama rata, dah sah2 mama sygkan Kakak staun awal dr awak...mmg dia lbh la dr adik2...hehehhe...zahra paling sket sbb dia br 7 bln mama kenal...ada paham? mama marah tu sbb mama sayang lg, kalo kunci mulut kaki tgn ni...masa tu mama mmg dah xsyg awak tahu? tgk...punya la dok muat space 5000 perkataan yg FB bg, sampaikan mama kn edit jd NOTE...dah tak lebih lg ke namanya tu? haih!!!



Nilah ghupernyer budak yg diperkatakan diatas nun...yg sokmo wak temperature mama dia kelautan dalam...dok tau laaaa...haish!!!

1 comment:

nadhs kayel said...

seronok baca..menarik..teruskan mengarang.....hehe

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service