JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Friday, December 7, 2012

PART 1 - permulaan

Pernah dok korang mintak tolong dengan orang lain tp org yg diharapkan tu dok tolong pung?
Pernah dok time korang susah org lg susahkan korang?

Mesti org sekeliling yg tgk kehidupan saya lenim kate
bertuahnya la idup dia tu...senang...
Laki kijer gaji beso...anak2 ada...umah ada...kete ada...muto ada...
nak gape buleh lake...hahhahahaa...bkn suke riok ni...
jgn saloh paham agi...suke sbb sbenornyer
kdg2 hok kiter tgk dok sama pung realiti sbenornyer...
tapi saya mmg bahagia...dan bersyukur dgn apa yg saya ada skrg ni
cuma saya nak bagitau...
saya dan Pak Hencik bkn bermula ngan senang pe ge lenim lalu
cayer dok kalo kater kami start ngan zero!????
Tobak ar...start ngan gaji rm700 jer...muto pung ngelas2 amek di org...
Paling dok leh ingat...rak tv pung dok mampu nak beli tau...
Tv mmg sah2 doh beli ngan ansuran 36bln...
rak paka balut2 kotak hok beli tv tu come ngan kertas bunga...
alas ngan plastik lapik meja...wak letak tv! tobak ar...
Dok nawok sket habuk ni...
p kalo kami duk sajer2 mari tlintas hok lama2...
glekek suker...betapanya kami ni susah dulu...
mesin basuh manual ada agi lenim...masih setia berkhidmat di rumah bonda
dlm rm200 jer kot lenim
hok arwah nenda beli sbb sian tgk cucu yer gahal tgn bj...
Nenda saya orgnya senang...
tp saya dan Pak Hencik mmg xpernah mtk gape2
Bagi kami...susah senang biar kami uruskan sdiri
Kami dok ajar nak bergantung pada org
walaupun pada kuarga sdiri...
Cuma paling byk membantu kami berdiri ngan teguh macam sekarang
Bonda...Ayahanda dan adinda2 saya jer...
Bkn bantuan dari segi harta benda yg kami mintak time tu
Kami cuma perlukan sokongan jer...
Menyokong keputusan yg kami ambil...
Menyokong kami dari segi mental dan fizikal...
Menyokong dan memberikan kami harapan utk terus teguh berdiri
dari dulu sampai la ke lenim...susah senang kami hanya kami jer
Ada duit ke...tak dok duit ke...kami jer tau...
tp pada kami...pitis takdok dakpe asal hati senang...
hidup dengan berkadaran gape yg kami ada dan mampu jer...
mungkin sbb kami start ngan payah
sbb tu kot kami dapat bertahan sapa ke sedekad lebih ni...hehehehe
tapi kami cuma ingat yg gembira2 jer...
berkongsi dengan Bonda Ayahanda Adinda2 yg gembira jer
yg sedih2 kami simpan kemas2 dlm hati kami...
Tapi kami tau...Bonda Ayahanda dan Adinda2 kami bangga dgn kami
sebab walaupun susah stara mana pun kami tetap tersenyum depan mereka
dan hanya mereka je tau kesusahan dan kesulitan kami...
yg penting mereka memahami dan menyokong kami
Mereka la la tunggak keteguhan kami hingga ke lenim...
Malah mereka boleh bercakap dgn bangga hal kami dpn sedara mara & kawan2
dakyah nak tambah2 aji no moto...hahahaha...

panjang gilo...benornyer ada mende lain nak kabo
tapi panjang dooh oh mukadimah yer...hahahahah
nanti kiter masuk isi sbenor PART 2 ah lok...kalo rajin laa...hehehhe
nak citer hal lain benornyer...p nanti ada masa kang...mule2 ah...
kali ni cuma nak kabo...
jgn bimbang susoh ari ni...
InsyaAllah Dia tu Maha Pengasih lg Maha Penyayang
yg penting kiter berusaha...
Dia nak bg banyak2 mana tu urusan Dia...
Kiter susoh kiter mintak tolong dari Dia...
Kiter senang...jgn wak2 dok ingat lok ke Dia...



***bullu mater tgk budok2 lenim nok nikoh muda tapi tak dok rasa tanggungjawab dlm diri...asal susah jer tepon mok, tepon ayah, mintak tulom adik beradik...asal susah sket blk kg tadah tgn wak muke sian ke mok ayah...gaduh lok org tua tu cari pitis jual tanah jual lembu itik kuba nak v ke anak...dok sian ke ke org tua tu...masa kecik susoh dok pere kite, besor ni patutnya kiter la plok pere dia...anggoran dok leh nak v pitis mah bln2 pung jgn la nyusah lg ke org tua tu...dulu pere kiter...lenim nak kena pere kite lg?...pere anak bini kiter plok...

saya mtk maaf kalo ada yg terasa...p tu la pesanan saya utk adik2 saya bila diorang nak kawen...jgn sapa ke tlinge saya ada yg tepon mtk pitis nak beli beras nak susu anak tak dok! mmg nak makan nappor singgam free ah kalo wak gitu gok...kalo nak kater...mung dakpe ah...tok laki mung kijer gaji beso...sedak cakap ah...kalo kater gt aku v nappor extra free lok sutir ag...mung2 kire bertuah doh nikoh2 buleh duk dlm kete ada ekon dok berhujan panas...dok ingat ke kakok sulom mung ni ngan abg ipor mum gi mari gi mari ngan gape dulu? sesatunya rete hok ada pung amek di org...

Thursday, December 6, 2012

setelah sekian lama BERHIBERNATE...

dah bersalin ker??? keh keh keh...
blom lg ler...p dah dekat sgt dah...lg 6 ari...aduhlaaaa
dok tau nak kater la p nyer kali ni mmg betul2 mcm menakutkan jer
asal mengiring nak tido jer teringat...kiri tringat...
kanan tringat...tringat gane sakitnyer akan bakal dilalui!
macam dok bersedia jer lagi nak laluinya sekali lg...sigh!
tapi...sakit tu mmg pasti! wajib! kena lalui gok gane2 pung...
sakit tu mmg pasti cuma yg boleh berharap...berdoanya...
hope semuanya dipermudahkan dan selamat...amin...doakan saya yerp!

masa tengah menaip ni ada kat home sweet home...
cian ke Pak Hencik terpaksa ulang alik sepanjang coti skulah ni jer
pastu time kijer nak kena duk umah sorang2...
Mak Hencik mmg la heaven duk kat kg...
makan minum sapa ke basuh berak budak tecik sorang lg tu org tlg buatkan
kalo dok nenda dia...kakak ain dia la yg setia ngasuhnyer...hehe...
kali ni ikut Pak Hencik balik paka la...
doh tunggu org br kuor dok kuor2 lg...
sian papa...asal jer alah blk paka sorang2 mesti msg ayat sedih2
separuh jalan mesti msg "ada sejam lg nak kn bawak kete sorang2..."
aduhlaaa...p macbbo gok ar kalo la sakit tgh2 mlm time Pak Hencik shift malam? dok ke jadi kes naya...p tawakal jer laaa...p betul la org kate
dang kiter berumah tangga kat umah sdiri ni
nok duk lama2 kat umah org mmg dok beh...
walaupun umah mak ayah sdiri...kan? kan?

kalo ikutkan duenya 121212...
kalo betul2 kuor ikut tarikh tu mmg comel laa...heehhe
tapi berangan jer laa...hhaahhaha...mmg biasa lewat laker kuornyer
sedak dooh lalu gamoknyer duk dlm perut mama sesorang
kakak ain sapa 2 mgu lewat...kakak aby pun 2 mgu...
kakak ika 7 hari...induce! waaa...hopenyer awak nanti macam kakak zahra la
kakak zahra kalo ikutkan hari ke 7 tu mama mmg kn induce
tapi alah blk kg hari ke-6 tu saja2 beti kat klinik nak cek jer
sebab rasa macam dok sedap perut jer...p dok sakit lg time tu...
alih2 kn tahan! jumpe dokter kat kul 10 malam...
terus kena tahan masuk wad...sebab bukaan 3 ke 4cm dah time tu
time tu mmg blur kejap sbb mmg dok ready...
pastu kul 11 dokter pecahkan air ketuban...kul 12 lebih selamat lake doh...
arap2 yg kali ni pun dipermudahkan macam kakak zahra...amin...amin...

pregy kali ni mmg mencabar sesangat...
alahan takdok la macam kakak zahra ari tu...
tapi dari segi mental la...hurm...
macam2 hal berlaku nak boleh ke 9 bln ni...
nanti kiter citer balik erk yg tu...
ok...takat ni jer la dulu...nanti citer balik...hheheh
doakan semoga kelahiran kali pun DIPERMUDAHKAN oleh-Nya erk...
Amin...Amin...Amin... Ya Rabbal Alamin...

Sunday, September 9, 2012

yg terakhir...kompem!!!

siyesss!!!! yg ke5 ni adalah yg terakhir. huhuhuhu...MUKTAMAD! dok kire ah hok kuor kang hero ke heroin ke...saya telah kehabisan energy...

smlm blk dr kl gaduh2 bsh kasut skoloh kakak2...tu pung bleh tertido dpn tv sambil2 tgu...sib baik Pak Hencik gerok suh msk tido dlm blk...gaduh2 bgn jermbe ke mesin bsh nk amek kaut keringkn dpn kipas...tp Pak Hencik bgtu dia dah setel2 spin n ltk dpn kipas...tengkiu awak...sayang awak ketat2 cakerawala!

mlm2 mcm biasalah...tido kjp2 jer sbb anak kecik saya yg sokmo2 bgn mengamuk mlm byk2 kali...siyesss saya sgt letih disitu...bgn2 pg gaduh gosok bj skolah kakak2...ingat abis situ ar...skali kakak ain kuor bilik nangis2 x jupe buku...presure dah tahap gaban...hambat aby suh pegi dulu...cari2 xjupe terpaksa suh kakak pegi skoloh gak sbb dah agak lewat...gaduh2 mandikan zahra sbb lps antor ika nk g klinik lok...duk pkikn pampers zahra dengo beskal msk pago...Ya Allah...kakak lagi! kn thn ke pengawas sbb lwt n dia suh mak atau ayah yg antor...ohhhh....time ni presure tu dah meletup! heret zahra ngan pampers sajer msk kete...mujur ika pg ni xbyk kerenah...skali Optimus Prime menghalang pitu kuor...arghhhh!!! msk blk umah amek kunci alih Optimus  prime...sampai kat skoloh tu ingatkn kn sain ke hape ke skali just tjk muka dpn pitu pago je!!!!nyaris2 pengawas2 tu bersarapan ngan penampor free ari ni ngan peraturan paling bangang aku rasa sbb nama tetap akan kn tulis...dan time aku anto tu org br nk nyanyi lagu negaraku! kali pertama aku raung dpn pago skoloh ari ni sib baik masih berfikiran waras kalo dok aku bukak sifir masa kecik2 br laa...masuk kete tu gaduh2 antor ika plok skoloh...lepas antor ika msk jer kete air mata terus laju turun...zahra tercengang2...

start kete ke klinik plok...kat klinik ada lg sambungan sinatron...kn amek darah 4x ari ni sbb gula dlm darah tgi...ibgat ke sampai la 8 ke 10 ke...skali...5.9 jer pung! limit max 5.5...ohhh...sgt sakit hati biler nurse kat bhgn amek darah kater...patut awak rendah lg ni...xkn pun test darah...mendidih sudah aku disitu tp nurse tu ttp jlnkn tugas dia sbb dh tertulis ditu...test yg pertama 4.9 dan yg ke 2 4.2...aku sgt skt hati...blk jer klinik gaduh g amek ika kat skoloh...n ni br bleh baring sket...tp kjp lg mesti kakak lok tpn suh g amek sbb td antor skoloh naik kete! waaaa....saya sgt letih dan sgt2 dokrok....huhuhuhuhu...kul 5 kang kn g skali lg klinik n kul 9mlm kang last! bakpelah yer wahi ngat wak payoh...

hari ni rs nak mkn org jer...huhuhuhu

t

Friday, August 24, 2012

malas nok menaip

nak sgt ler update blog tpnyer malas nk on laptop n malas nk menaip ikut tepon...huhuhhbhu...pd yg slalu jenguk blog sendu ni...aiii mintak maap yer...nanti rajin2 sket kang aii update blog...

Sunday, May 20, 2012

Tak dok REJEKI...TOMYAM KELAPA

Semalam Pak Hencik msg suh pegi amek kat kijer
Dr pat kijer terus ke Dungun...konon2 nak makan Tom Yam Nyior laa...hehehe
Pusing2 5 nam blas kali pusing akhir jumpe laa...
P...huhuhuhuuhuh..takde rejeki nak merasa
coz nyior dah abis sbb permintaan 2,3 hari ni menyebabkan nyior dok dang rolling
hahahahahaha....frust seh!!!! 
So lain kali la kot...kot jer...hiks

Ari ni nak blk kg kejap, Pak Hencik berkursus jauh kan?
Nak pi hantor ler ni...=p
Takpe kursus jauh pun kali ni
Sbb makan minum bereh jer...anggoran dok kena ngan selera makanan hotel
Boleh balik mengaga makanan kat umah mertua kan bang?
Kah kah kah...yer...Pak Hencik berkursus jauh dr umah kat paka ni
Tapinyer dekat sgt2 ngan umah kat kg...
Tido hotel la wei dah org tanggung kater kan...hahahha
Biler lagi nak merasa hotel kat kg sendiri
kalo sajer2 nak try mmg nak kn sekeh ngan Maa & Abah jer...=p

Esok ada kanak2 bercuti buat sendiri...
sebab mama tak rasa nak drive blk pepagi hari
Lagipon esok tak preksa...kakak kater ada sambutan hari guru negeri
dok blajo pon...so...mama pon apalagi kan? hehe

Heavennyer leh blk kg...cam bleh bercoti ke over the see 
dah terbayang dah makan minum tersedia...muahahahahha
hanak2 sdiri care ke diri sendiri
kecuali yg tak reti basuh be**k sdiri...
Mak Hencik kater kat Pak Hencik
"apakata kiter tgl Jehra 4,5 ari ke nekma yer...bg susu botol suh nek yer v?"
Pak Hencik kater....tak hagak2 yer...
"Ada jer sawan Nekma ngan Tok Bah yer layan ke Jehra..."
hahahahahahahahha...siyes! mmg dok arap nak bg sape2 jaga
melalak dok pasal sokmo tengah2 malam!
siang pon nak kencing berak pon tak senang!
meraung bertepik berdrama depan pintu jamban! waaaaa
sgt tensen hokey ngan ini budak....
huhuhuhuhuhuhuhuhuhu
 

Saturday, May 19, 2012

citer semalam

Sblm balik kejer malam mareng, Pak Hencik msg tya makan gape malam ni? ooohhhh...Mak Hencik sangat sangap sekarang...oleh kerana mareng adalah jumaat...anak2 ada laker kat umah...Mak Hencik masak nasik lemak dlm kol 11 siap! n Nasik Lemak itew adalah smpi ke ptg! tghr kakak pegi beli roti gardenia cicah ngan tumis bilis...so malam restoran adalah tutup. Mak Hencik balas suh beli burger jer laa...

Pak Hencik balik umah ngan Burger utk hanak2 dan benjo utk Mak Hencik. Skali Pak Hencik kater..."malam esok kiter gi try tom yam nyior nak?" hahahhahaha...Mak Hencik mmg suker bila Pak Hencik cakap cam gt...sbb? Pak Hencik sgt payah nak buat keputusan dan suggest tempat makan hokey...boleh kira ngan jari! slalunyer nak pegi mana2, Mak Hencik yg ajak...bkn Pak Hencik tak suka berjalan....cuma dia lebih suka kalo Mak Hencik yg ajak dan buat keputusan...sgt meletihkan hokey. Skali skale dengo dia wat keputusan ajak p mana2...ajak makan kat mana2...oh...tak terkata suke tu hokey...

So ari ni...pagi2 beli jer sarapan hanak2 nasik mtk sbks sorang...makan pon dah tengahari...jd dapur adalah cuti dan malam ni kiter ikut Pak Hencik nak bawak kiter ke mana...esok pas anak2 blk skull kiter nak blk kg hantar Pak Hencik yg berkursus jauh!!! hahahhaha...jauh la dari Paka ni...p 11km jer dr umah kat kg...hahahaha...tido hotel hokey! tak hagak2...dah org bayo wei...tapi Mak Hencik tak leh tumpang 2 kaki sbb Mak Hencik kn bergegas balik ke Paka smuler sbb hanak2 skolah n ada exam...kalo tak kerana exam ada jer hanak2 cuti 3mgu! org lain sminggu, diorang 3 mgu! hahahahhaha...n Pak Hencik akan sterik jer sampai cuti skolah, Mak Hencik just bawak balik hanak2 jer ari kamis tu blk kg...hurm...cam gane la hagaknyer nak drive ngan Jehra tu erk??? semoga awak baik2 jer kali ni Jehra, mama sgt fed up nak drive kalo papa awak takdok...huhuhuhhuhu....

MALAM NI DINNER AT TOMYAM NYIOR...kat maner? tau kat dungun jer...yg lain2 nanti citer pas gi makan erk...heheheh
 

Sunday, May 13, 2012

Kali ini...

Sbetulnyer kali ni macam dok brape eksited pregy...
Astarafirullah...='(

Mungkin sbb blom bersedia dan perut pom blom nampak...
Mungkin gak sbb Zahra masih kecik lg...
Mungkin gak sbb...hurm...tak dok sebab!

Tapi pemberian-Nya aku terima dengan hati yg terbuka dan penuh kesyukuran...
Alhamdulillah dengan rezeki yg Dia limpahkan utk aku...
Tapi tu laa...sgt mencabar biler bgn pagi2...
Bila morning sickness dah mula datang...
dengan rasa badan yg lemau...
Dengan mood yg tak brape stabil...
Tapi Tanggungjawab terhadap 4 lg Putri dan Suami mesti gak dijalankan...
Mungkin kalo tak perlu bgn awal2 dan gaduh2 siapkan anak2...
Siapkan sarapan...jalankan rutin2 kat umah ni...
Just celik mata dan hanya bermalasan jer! oooohhhh sgt heavenkan?
Tapi tulahhh...nok ke tak mboh ke mmg kena buat gak
Tapi siyes! sgt dok larat...sgt tak dok mood...sgt seme2 yg negatif!
Tambah2 Zahra yg still BF...puas ajor botol ngan susu formula...
Kesiankan dia sbb dia bkn jenis pemakan mende lain
Zahra mmg kuat menyusu jer...makan berat pom skali sehari..
Top up dengan biskut ngan kuih2 jer la yg dia suka
Tekad tak mboh bg dia BF...bg dia susu botol...
tapi bila dia mengamuk2 menangis2 sampai terisak2...gagal lg...
Time Pregy ni masa yg paling berharga adalah masa tido...
Tapi bila Zahra masih dengan rutin dia...bgn 4,5 kali semalaman...
Sangat tak larat!...siyes! 
Dr Zahra lahir sehingga umur skrg, 13bln...takde 1 malam pom aku tido lena
Sampai ada masanyer bila papa dia takde...Zahra menangis mengamuk
Dengan aku2 skali menangis sbb tak tahan tekanan ni...
Satu2nyer perangai Zahra yg sgt2 membuatkan aku tertekan pregy kali ni
Slain dari tu dia mmg seorang budak yg baik...
Kalo kakak2 dia dulu...mmg takde seme ni...malam mmg tido...
Mungkin ni ujian untuk aku kan?
masa sblm pregy ni macam bleh terima jer mende tu...
Lama2 ilang la kan perangai dia tu hala ke beso...
tapi...bila pregy ni...paham2 jer la kan cam gane keadaan emosi, mental & fizikal...='(

 Hope hari2 mendatang lebih baik dari hari ni dan perangai buruk Zahra yg satu ni akan berlalu secepat mungkin...
Dan Terima Kasih pd Suami yg tercinta yg selalu bangun malam2 untuk jaga Zahra dan tahan ngan perubahan emosi Isterinya ni...huhuhuhu

 

RINGKASAN

Byk benda yg menarik berlaku bln 2 ni p seperti kebiasaan...KEMALASAN melanda...biler la nok rajin tuan umah ni ork??? adeiiii...terlampau banyak benda yg tertangguh nak citer...jadi kiter wak ringkasan doh ar...nanti kiter citer panjang2 biler dah dok brape MALAS...hehehhehe

25hb - 28hb April
Macam yg dirancang...hehehehe...pi Perak amek adik yg br abi matrik kat Kolej Matrikulasi Perak. Pegi ari Kamis pagi...balik ari Sabtu pagi...Jumaat tu berjimba2 ngan Bonda, adik2 Putri4...dan Yg terchenta dekat LOST WORLD of TAMBUN...Pastu balik dr sana benti kat TESCO terbesar...mmg beso gilooo weiii!!! biler la nak wak sbutir kat Tranung..hehehhe...Dok abis jalan pom dalam nung. Sebab masih br lagi, Tandas ngan Surau dia mmg marbelessss...macam masuk Tandas Hotel 5 bintang! siyesss...Soping2 dinung sambil dukung Jehra sgt memenatkan dan membuatkan pinggang ni hampir patah! Papa letih sgt, dok cukup tido pasal papa sorang jer dreba...Papa pas jer mayang maghrib situ papa masuk tido dalam van...kami2 ladys jer la cuci2 mata dan beg duit...hehehehe...kuor dok kuor, Tesco nak tutup oh...tu pom blom puas lg...=P...pagi2 sabtu tu kami2 dah bertolak balik ke Tranung...rushing sbb nak balik antor van yg disewa...totaly sampai umah kat paka dlm kol 3 pg! siyes sian ke Pak Hencik...

04hb...pegi berpoya2 ngan Putri dan Pak Hencik kat ECM tgk Avanger...sgt puas hati sbb citer tu mmg menepati ciri2 citer yg boleh ditonton bersama anak2 seisi kuarge...hehehhee...jalan2 kejap...dok cuci beg duit sbb dah licin...keh keh keh...

Pastu...hari berikutnyer berjalan seperti biasa...pagi2 muntah selambak...bgn dgn rasa dok rok yg hamat...dan dapur yg sekali skaler jer berasap...hurm..macam koho2 nak jd macam masa Pregy ke Jehra ari tu jer...huhuhuhu...

Tu jer buat masa ni...gambo2 nanti kiter post lain kali yer...hehehehe...

mode: sekadar menyapu sawang...=p

Monday, April 23, 2012

Skrin Laptop HP tamat riwayat

Anakanda Tecik Jehra mengsmackdownkan Skrin Laptop!!!
Aduiyaaa...awak mmg dengki la dik...
Sib baik Papa dgn baik atinya 
Gi tukor dgn kadar sepantas kilat...huhuhuhu
Lebur RM250 hinggit! sigh....
 Bendanye kecik n nampok remeh jer...
Mahal nak mamposss...tu blom lg LCD tv...
Ari tu ms nak beli TV beso kat umah ni
Papanyer berkenan kat LCD tv...
Gambonyer mmg mabeless laaa...
Tapi dang2 jam tu gak kensel!
biler dengor cina kedai tu kb...
"U kalo anak kecik, tak leh pakai ini LCD..."
"Nanti kalo anak U tepuk ini LCD skrin...harga nak tukar br sama itu TV baru sebijik!"
Humakaihhhh!!!! kensel! amek yg plasma jer...skrin flat kaca macam biasa la
Dah lebih pd puah hati dah nengok citer korea...hehehehe

Ari tu mak sedara p tkr skrin e-book sepupu yg anak dia buat pecah...
terduduk! tuan punya la besooo...
terkebil2 empunya e-book...huhuhhuhu cian...
Skrin sajer RM400!!!!
tapi sbb dah anak dia yg buat kan...tukar la jugak...
Tapi macam tak berbaloi jer kalo tgk e-book tu
sbbnyer keypad dia pun dah rongak2...
cover e-book dah tak nampak mcm e-book
Biasalah budak jantan punya...
Macam yg Kakak Ain & Aby punya ni masih suci
mmg aku tak bagi conteng2 ni
Walaupun free...hargailah weiiii...
Walaupun stakat hari ni tak nampak lg gunanya
tu yg aku bagi jer dia buka internet
Tapi kat dlm tu ada Al-Quran digital...
ada la jugak aku buka skali skaler...

Ok laa...nanti kalo skrin latop korang jd mcm aku punya
sila tanya aku nak baiki kat maner yer...hehehhe
sbb takat2 aku servey, RM250 ni yg paling murah
Rumah yg tukang baiki pung beso bapok!
ohhhh...dah lari tajuk...keh keh keh
tp siyes! mmg beso bapok! =))

Thursday, April 19, 2012

New Journey 4 Zahra

Nak mintak maap awal2 yer pasal isu sensitip ni...
Pasal Breast Feeding...
Zahra dah genap 1 taun 12hb br ni...
Tapi tu bkn sebab musabab utamanyer nak stop BF...
Sebab Zahra bakal jadik kakak...huhuhuhu
Flow susu cam slow sesangat...dia pun cam dok kenyang...
Mama dgn berat atinya nak mengajor susu botol...
Kat umah ni walau BF, botol tu ada la 3,4 butir
yg hadiah masa lahir ari tu...
tapi Zahra mmg tak isap even air masak!
So...td google2 jumpe yg brand MAM...
Puting dia like puting breast...
Tapi rege...mak aih! boleh tahan laaa...
Tp mmg terpaksa laa try n error...

 Sejibik sejibam...mmg kaler ni la beli td...
Pastu...susunyer...Anmum honey...
Sbb blur nak bg susu aper...byk sgt lenim!
Yang kakak ika dia dulu mmg isap susu Anmum....
So...beli Botol kat atas tu...n susu Anmum kotak paling kecik dulu
Hope2 Zahra nak isap laa...
Payah gak BF ni kan? 
Kalo kakak2 dulu...seme campur...
Jadi...senang citer...BF ni agak mencabar kesabaran mama...
Sib baik mama ni surirumah jer...kalo kijer...tak tau nak kater
sbb dok brape nak rajin....huhuhuuhuh
Direct feeding tak yah nak pam2 bagai...
Bkn tak mboh ajor botol...tp puah tenyeh tak mboh!
Nak wak gane...tahan la dengo dia melalak2?
Last2 jd cam gn lok...
Ingat dang la sapa 2 taun...
Dokter kb takpe...bleh jer teruskan BF
tapi tu laa...ni pun dah rasa sket2 kefeningan tu...huhuhu
Malam2 pung nak kn cukup tido
Sblm ni macam takpelah tak cukup sket2
tp nih dah pregy mmg kn cukup laaa...
Ada penyakit baran sket kalo tak cukup tido
plus ngan kefeningan ni...huhuhuuh
Flow susu macam kureng sket...
Nok tak mboh mmg kn paksa rela isap susu Botol gak...

Doa2kanlah yer budak tecik ni nak isap...
Maafkan mama yer anak tecik mama yg mama sayang...
Rezeki awak takat ni jer...
Tp sgt2 mencabar nak bg dia isap...huhuhuuhuhu
Nak buat gane niiiii...adeiiiiii

 

dah lama sgt

Dah lama sgt sbenornyer dok makan berat2 utk sarapan
tapi pg ni teringin...
NASIK MINYAK jer pun....hehehehehe
Dok dang nak amek gambo...
Pah dalam perut oh....=)

 gambo ehsan Pak Cik Google

Tapi...rasa macam nak tekuar smuler jer...aisey...
Mintak2 kali ni tak jadik macam pregy ke Zahra...
Dan skarang ni macam nak marah org sajer jer
Hormon....hormon...hormon...
bertabahlah wahai hati...huhuhuuhuhu

Monday, April 16, 2012

hampir jd hak milik...hehehhehe

2,3 hari lepas dah pegang2...belek2...
touch2 dah...huhuhuhuhu
dan hampir dah jadik HAK MILIK...
tapi...biler jer Pak Hencik tya 
"Nak?"
terus gugur jantung!!!! ketor2 tgn letak balik...
keh keh keh...sebab...tau Pak Hencik tengah berduit
dan dia ni mmg pantang...kalo kb nak jer terus bayo!
ngeee...ratib laju2 dlm hati...
KEHENDAK....bkn KEPERLUAN...byk2 kali...adeiii

 Budak yg jaga kaunter tu tergelak sbb 
lepas jer Pak Hencik tya...terus bg balik kat dia!
hahahahahaha...tak berani duk lama2 sbb tau
kalo lama sket lagi mmg dah boleh bawak balik!
Yang lama masih berjasa...huhuhuuh
aii pesen pakai gape2 sampai lebam
Tak mintak la tapinya suh yg lama ni boikot...
sayang lagi wei...dah jd bola tenis zahra pung still berkhidmat cemerlang!
cantum2 balik...on! ok aper...kalo yg kat atas tu hagak2????
biasa2 yg canggih manggis ni kalo tak cermat...
kalo boleh tuan yg macam aku ni...
kejap jer arwah rasanya...hahahahhaha
takpe2...pujuk hati sdiri...nanti kiter kaya2 sket lg
nanti pitis dok abisan kang kiter beli! hahahaha

nak meratib mintak slipar jer ni...
abis kedai cari takde saiz...
ooo...lupe nak bgtu...aaiiii ni sarung aper2 pun tak kesah rege..
tapi kat kaki mmg aii pentingkan tau
sbb tanpa kaki saper la kiter...
kaki yg bawak seluruh tubuh kiter...
kaki yg bawak tgn, tubuh, perut dan semua anggota...
so aiii lebihkan reward utk dia...
mmg aiii nak yg paling selesa utk dia....hehehehhe
Mintak2 blk tranung ni adalah size yg nak tu...=)
 

Saturday, April 14, 2012

4 weeks 3 days....Alhamdulillah...

SECARA RASMINYER DENGAN INI DIUMUMKAN
4 WEEKS...3 DAYS...

Alhamdulillah dengan rezeki-Nya...
Kalo ikutkan mmg tak mboh lg sbb plannyer taun depan
tapi...rezeki Allah ni sapa lah kiter nak pandai2 kan?
Adalah hikmah disebaliknya kang...heheheh

Sbetulnya debbor perut lg ni...yer lah...zahra br cukup2 1 tahun
dah nak bleh adik dah...
Tadi pun ms nak cek ngan dokter
sejuk kaki tangan! ....aduiya...
Tp lepas jer tau...Alhamdulillah dengan rezeki dari-Nya
Mungkin rezeki kami suami isteri adalah dari segi anak2 yg ramai
 Dok wak urine test doh...paka scan terus
hoh toh!!! nampak kantung rahim terbentuk...
Sepatutnya kalo ikut kiraan period...dah 8 mgu
tapi ada sebab musabab yg dokter jelaskan td
Berkaitan BF dan kesuburan
dengan ukuran rahim...br 4 mgu 3 hari...
Jadi dak yah wak bukumerah lg
Tgu lg sbln dulu...dtg cek balik br ah wak buku
Masih dok precaya...adakah betul2 hujung taun ni???
Tu laaa...mulut cabul sgt
slalu jeleskan org yg br dapat baby
sokmo duk kater nak bersalin bln doplas...bln doplas...
Hambik ko!!! keh keh keh...skali mmg dpt bln doplas
tapi bkn taun depan...taun ni!!!! huhuhuhuhu

Mula2 ada rasa macam2 dlm hati ni
tapi biler pikir2 ini adalah rezeki dari Dia...
Kiter kena terima dengan hati yg terbuka dan penuh kesyukuran
Saper la kiter ni kan nak tolak rezeki dr Dia
Cuba tgk dari sudut lain...
Org lain yg kawen bertaun2 mengharapkan sgt rezeki ni 
berusaha macam2 utk mendapatkannya tapi tak de rezeki
kiter yg senang2 Allah bg rezeki nak tolak?
Bersyukur la Mak Hencik weiiii...hehehhehe

Walaupun masa beranakkan zahra dipermudahkan
tapi sakit tu tetap sakit...
Tringatkan kesakitan tu...mmg mari gok debbor perut...
Tapi sakit bersalin ni sakit yg pasti kena tempuh
antara cepat dgn lambat jer...
Apa2 pun...mmg beryukur dgn rezeki dari Dia
Org yg paling gembiranya Pak Hencik laaa...
Dia mmg nak anak ramai pung...
Rezeki dia melimpah ruah bahagian anak2 ramai...hehehhee

Semoga Pregy kali ni pun sempertimana kakak2 yg lain
Dipermudahkan dan dibawah lindungan yg Esa
Semoga selamat sehingga ke hari yg ditetapkan oleh-Nya 
Dan dipermudahkan seperti sebelumnya...

TERIMA KASIH YA ALLAH DENGAN PEMBERIAN-MU...
REZEKI INI HAMBA-MU INI TERIMA DGN HATI YG TERBUKA
DAN DENGAN SELAPANG-LAPANGNYA DADA...
ALHAMDULILLAH...

Ohhh...setiapkali pregy saya tak mengharapkan dpt boy pun
Apa pun, boy ke girl ke...rezeki dr-Nya...saya terima jer
Pak Hencik saya pun cam gt gak
Kami tak mengharap...kalo ada rezeki kami...tu adalah satu bonus...=)

Friday, April 13, 2012

Ini LEMBU...& Itu KAMBING

Nok sukker rasa ada makhluk Allah ni sorang yg menyerlahkan kebangangan dia dgn dgn mengatakan "jgn pandai bercakap klu tak tau citer sbenor..." padahal dia pung bkn nyer tido sbantal ngan abg jib ngan kak mah tu. kalo tido sbantal ngan abg jib dan kak mah boleh la nak kater gt ke org...ni sama jer eh mcm org lain tadah tlinge dengo brite ngan bc paper hok tah mende2 lenim. Dan ayat paling bodo skali "subsidi semua rakyat malaysia merasa walaupun bukan warganegara...mcm korang semua...." wak lu kajian kaji slidik...ada gok hok kn paksa rela jer bln2 penuh tabung subsidi tu dan tak pernah merasa sposen pung subsidi hok mum ngan bkn warganegara mum kater buleh tu. Org hok kn paksa rela penuh tabung tu bkn maroh ke "hok jum tadah" subsidi tu...maroh ke hok "paksa rela" potong gj bln2 tu sbb nak suap mulut anak bini pung be be lepas semata2 nak tulom penuh tabung tuh. Wak ot suku sebam suku sebam pun takat tu ler jer...baik rakyat mesia ni jgn kijer laker...kiter pakat tadah subsidi jer la pahni...pahtu ajak ramai2 hok bkn warganegara tu mr duk mesia etep dh mum kata seme rakyat mesia ngan bkn warganegara merasa subsidi. skoloh tgi2 tp matematik asas tolok tambah bahagi pung dok leh nak wak...acu try amek kalkulator la kire kalo nyipang jak dr ari muler2 branak tu...sapa ke umur lenim...boleh ke simpan semata2 nak beli cincin sbentuk rege 24 juta? brape ribu sari kn simpan nak ada byk tu? hok mana kiter boleh ikut logik...kiter kire ikut logik ar...kalo doh terang2 lembu...jgn la tutup mata kater kambing! aku dok kesah mum nak sokong gape2 pung...mum pembangkang ke...mum org kerajaan ke...tp jgn cakap bodo ngat mende hok mmg trg2 doh bodo pastu sesedap rasa nak erek org lain suh jd bodo pe nge mum...

***saya mtk maaf yer pd semua dgn bahasa yg digunakan...sy biasanya cool...tp ari ni saya hangin sbb saya mmg dok leh sokmo ngan org hok skoloh tgi2 tp cakap macam ge org dok skoloh...mum nak tellan dacing ke...nak tellan bulan ke...ikut pandai mum ah, p gok kalo lembu, kb la lembu...jgn duk kerah nok kater kambing!

Undi adalah rahsia...peace no war!



ini LEMBU
 dan ini KAMBING



Thursday, April 12, 2012

SELAMAT HARI LAHIR ANAKANDA ZAHRA ZEHRA

Sekejap jer kan masa berjalan lenim...tido bgn tido bgn...dah staun...dan Esok genaplah Staun Anakanda Zahra. Dari mendengar tangisan pertama awak masa awak menjenguk dunia...lenim awak dah boleh berjalan. Macam dok percayer...Awak tau...9 bln awak mama bawak kehulu kehilir awak dlm rahim mama ni...walaupun agak perit masa awal2 mama mengandungkan awak tapi Alhamdulillah mama dipermudahkan sesangat semasa kelahiran awak. Kakak2 awak semuanya nak duduk lama2 dalam perut mama...tapi awak...awak dilahirkan dalam keadaan mama tak bersedia pun mental fizikal. Sepatutnyer awak diinducekan keesokkan harinyer tp malam tu selepas Nekma & Papa awak paksa rela mama beti kat klinik dulu sblm blk umah Nekma...Dokter terus tahan mama. Kul 10 lebih masa tu dah 3cm! tapi mama masih tak sakit lagi...sehinggakan kakak ika awak bertanya pada mama sambil pgg kedua belah lutut mama..."Mama...mama tak sepatutnya sakit kan? " hehehehehe...Kelahiran kamo sangat dinantikan oleh kakak2 awak lebih2 lg kakak ika dan kelahiran awak disambut oleh ketiga-tiga kakak awak! masa masuk labour room kul 11 lebih pun mama masih blom sakit...sehinggalah saat2 akhir awak nak kuar br mama terasa sakitnya. Itu pun sekejap sangat. Dgn skali teran jer awak kuar...Alhamdulillah...Awak Anugerah Allah utk mama dan papa yg dipermudahkan urusannya...awak tau...mama berjuang melahirkan awak dengan tubuh yg mengigil dan tangan yg terketor2 sbb mama lapor sangat time tu...mama tak sempat nak makan sbb mama tak sangka yg mama akan melahirkan awak malam tu...sbb tu mama kater mama tak bersedia dr segi mental dan fizikal. Tapi macam mama katakan...urusan awak dipermudahkan...Tangisan pertama awak adalah kelegaan mama yg tak terhingga...Alhamdulillah...

Ni gambo awak beberapa minit selepas awak dilahirkan...bagi mama, awaklah baby yg paling comel...keh keh keh...awak dilahirkan dgn kulit yg putih kemerahan...sedikitpun tiada cela diwajah dan tubuh awak. Tapi...awak tau, rambut awak lebat sgt! sampaikan papa awak luper nk kire jari tgn dan kaki awak...hahahahaha...teyuk papa kan? mmg papa org yg paling eksited nk jumpa awak...tp sbb terkujatkan rmbt awak yg lebat, papa luper nk kire jari2 awak...kuar jer dr labour room, papa masuk bilik mama tersengeh2...papa kater "lebbaaattttttttt sgt rambuttttt!!!!!"mama tya papa betul ker? sbb kakak2 awak semua lahir dgn kepala botak. Hahhahaha...Mama tya papa " cukup dok jari kaki tgn sayang?" Papa br tersedo yg dia lupa nak kire! MasyaAllah...papa kuor smula bilik pegi cari awak, kire jari2 awak dan masuk balik bagitau...Alhamdulillah...awak sempurna tanpa cacat celanya. Alhamdulillah...tu jer yg mama harapkan sepanjang mama mengandung 9 bln. mama mengharapkan anak2 mama lahir dengan sihat tubuh badannya dan cukup sifatnya...





  
 Mama dgn bangganya kabarkan pd dunia ttg kelahiran awak...hehehhehe...





Wajah bangga papa awak...Semoga awak tak luper yg org yg paling bangga memiliki awak adalah papa awak. Papa awak lah org yg paling tak sabar menantikan kelahiran awak...hari2 papa awak gosok perut mama...hari2 papa awak ternanti2 nak merasa tendang terajang awak dlm perut mama...keh keh keh...semoga bila dah besar nanti awak tetap boleh membanggakan papa awak.




Sepeknyer mata awak time ni kan? Tapi lenim...mata awak bulat getel2 macam guli! semua org geramkan mata awak...hehehhehe...awak sedih jer time ni sbb dlm pantang awak suka raung malam2...awak berak lebih 10 kali sari tau! =p tapi dokter kater...normal sbb awak byk menyusu...sbb tu awak berak byk kali...awak minum...awak proses...Alhamdulillah selain daripada berak byk kali dan meraung malam2, awak sehak! bulat! tapi awak jer putri papa yg papa tak leh nak mengasuh ms dlm pantang sbb time tu papa sibuk sgt2...kesian papa miss the moment...
 
 See! awak mmg kesayangan papa. Awak dan kakak2 jer aset mama dan papa dunia akhirat. mama dan papa tak kaya dengan rete dunia...tp kami kaya dengan rezeki anak2...Alhamdulillah...


Pesanan utk Putri tecik mama ni...
****semoga anak mama dipanjangkan umur...dimurahkan rezeki...dikurniakan akal fikiran yg cerdas...sehak tubuh badan...dan semoga anak mama akan tergolong diantara mereka yg solehah...


Mama dan papa tak kaya harta...mama dan papa cuma dapat memberikan kasih sayang kami yg tak terhingga utk Putri2 kami...Semoga suatu masa sekiranya nanti bila putri2 mama dan papa terlupa tentang kami...Kasih sayang ini yg akan mengingatkan kami selalu dihati putri2...


LOVE U WIF ALL MY HEART!!!!


SELAMAT HARI LAHIR SAYANG....muah!!!!!

Tuesday, April 10, 2012

Masih blom PASTI

Hurm...masih blom PASTI...
Yang PASTI blom mari lagi...
Nak betul2 PASTI kn gi jumper yg Pakar la...
Tapi dok PASTI lagi nak gi biler
Sebab dok brape PASTI dpt trime kenyataan ke dop...
Tapi kalo dah betul2 PASTI...
nak buat cam gane kan? PASTI kena trime gop...
Dok PASTI yg gembira atau sedih...
 




Yerp!!!! yg PASTI kena --------->



 Doakan yg terbaik untuk saingmu ini...huhuhuh

Wednesday, April 4, 2012

Budak Tecik DEMAM lagi...

 Huhuhuhuhu...budak kecik ni demam lagi...
Start smalam macam panas sket kepala dia
Hari ni....macam biasa laa...jd beruang koala
nak bertempek jer...adeiiiii
Segala kerja2 mama ada tergendala
Tulaaaa...aktif sgt berlatih berjalan
kejor dateline 12hb ni...hehehehhe
ada apa dgn 12hb april? 
Besday dia ler...1 year!
Oh...sekejap jer staun2 lenim ork...
dah nak masuk staun awak budak tecik...=)
Nanti mintak kasut mahal as besday gift ngan papa awak yer..
untung2 papa bawak pegi Al-Ikhsan Ladies...
boleh mama tumpang 3,4 kaki...hahahahha


 Oh...ni mama saya Paksa saya pakai...
Demi memuaskan hati mama...saya pakai gak utk 2 minit
Pastu saya campak! saya rimas laaa...hehhehehe

 Santek tak sayer??? hehehehhe...saya mmg cantek...
MACAM MAMA (sila muntah! hahahahha)
Saya kalo senyum mmg comei...
tapi senyuman saya mahal
papa kater takleh senyum kat sebarangan org
nanti kena culik!

Ni lak Kakak Ika saya..
skrang pagi2 Kakak Ika slalu kena bebel kat mama
Sbb Kakak Ika macam dah fed-up nak gi skull
Mandi pagi2 slalu main2...mama marah!
Tapi biler balik skull Kakak Ika senyum jer
mungkin sbb Kakak Ika dah malas nak bgn pagi
dan malam2 kena paksa tido awal...
Kesian Kakak Ika kan???? hehehhehe

Monday, April 2, 2012

18hb ----> 02hb = 15 hari????? ngeeeeee

18hb ------> 02hb
patutkah? patutkah? patutkah?
tu laa...saper suh mulut tu cabul sgt!
pantang tgk comei2...gatal la molot tu...
saper susah? koooo jugak la!!!
Pak Hencik???? takdenyer nak susah2 hati kalo betul2...
lagi melompat tinggi2 ada laa...
kalo citer tu bkn citer dongeng...
satu malaya ni di canangnya tau!

oooo...sangat susah hati tau...
bkn sbb tak mboh...dah kalo rejeki...aiii time jer...
tapi kan...kelebihan keberatan kebadanan ni masih ditahap kritikal...
aduiya...sila tepuk dahi sendiri laju2

kalo dulu macam teletubies...
kali ni??????HIPPO????
dah tak leh balik kg naik kapal terbang...hahahahha
(tetiba tringat iklan hippo tak leh naik kapal terbang...keh keh keh)

tapiiii...masih lg diambang ketidakpastian yer...
sigh!!!.....kalau betul, aii trime ngan hati terbuka
kalo takde...aii senyum lebar2 sampai nampak anak tekak! =) 

Tuuuuunnnggggggggggguuuuuuuuuuuuuuu......





Sunday, April 1, 2012

Dah START 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 STEP....heheheh

Budak Tecik ni dah mula stepnyer...hehehhe
Maybe Besday dia ni dah bleh jalan sepenuhnyer ar kot
Lenim tak dok dohnyer nak ngakok2 ni



 Abaikan lidah yg terjelir tu yer...hehehhe
tu tandanya budak tecik tu tgh consentrate laa...
tu blom kuor lagi menjejeh2...keh keh keh

gambo semalam...bawak putri ber-4 pi taman menan
mama tensen duk dengo kjp2 gura...kejap2 baloh...gura...baloh...fenim!!!
Where is our superman??? kijer la weiiiii...
kalo dok kijer nak bagi kami makan gape...hehehehhe

01 APRIL 2012 - Bersamaan dengan 13 hari sudah...ngeeeee...=@

Dah 13 hari weiiii...
Aper nak buat ni...huhuhuhuhu...

 

Wednesday, March 28, 2012

Little STRESSED!!!!

kredit to Mr Goggle...hehehhe

kater stressssss!!!! keh keh keh...tp kan, kiut jer gambo kat atas tu
nama lagi little stressed....

rasa nak mengeluh jer sbenornyer...
dok bersyukur sungguh! adeiiiii....tapi...tetap nok mengeluh! sigh!...
Kadang mari terpikir...camni jer ker hidup aku sehingga akhir hayat?
cam plain jer...
rasa nak bekerja...jadi carier woman...tapi...
biler tgk mata anak2...especially semek tecik ni...
dok sapa ati la plok...
rasa nak buat bisnes kat umah...tapi...
tapi lagiiii...hehhehehe...nak buat bisnes gape...
aku bukan jenis wahi jumpe2 orang...
walaupung jenis ho ha ho ha...tapi jumpe org lah yg paling dislike!
kalo geng2 mengayam sekali skale beh jer...keh keh keh...
Nak beading secara agresif kang...boleh ke????
kalo masa tak dop Semek Tecik Jehra tu ok jer 5,6 pasang sbln...
tapi...tapiiiii laaaggiiiiiiiiiiii....adeiiiiii
tapi...Jehra ni lain...mama pegang kain, dia amek buang
mama pegang jarum...benang dah bullut segulung
mama amek nak cucuk manik...berra abis oh sbekas!
berbaza ngan Kakak Ika
dulu mama buat aper2 Kakak Ika dok kacau pun...
nak belam2 nerak ke...nettang ke...
ni...mama terpaksa bokkok kat meja makan...
tu jer tempat paling tgi yg dok tercapai oleh Budak Tecik tu...

Nak buat kueh? 
ari tu ada la pegi tya kat kedai tu...
mak aih! 70% - 30%
means...kalo rm10...dia dapat sejuk2 rm3...kiter yg leloh ni Rm7...
tolak bahan2...walla weiiii...kat ner untung laginyer
lagi leloh ada...kensel jam2 tu gok
melainkan aku bukak sdiri kedai!...hahahhahahahah
tapi ada la amek tempahan dari member2...
lagi puah ati...hehehehheheheh...
tapiiiii....hehehehe...ada lagi tapi...
tapi...renyah la kalo ngan budak2 tecik ni...
Cik Kaka la paling tu skali...asal byi mixer jer...
dia yg pertama terpacak! aduiiilaaaa
mintak  nak kacau yg kaler pink!
kalo yg nak makan sdiri mmg aku bagi jer...
kalo buat yg org mmg aku halau jauh2...hehehehhe
Stop la bab nak kejer nak buat bisness...
duduk diam2 kat umah sudah...keh keh keh

pasal umah lak...hari2 buat mende tu ler jer
dari celik mata sampai la tutup mata
tu la kadang2 kalo hanak2 melalak2 Pak Hencik buat boo layan jer
rasa nak campak blake seme hanak2 dia 
geram tau! kiter yg menghadap sarian ni takpe la
dia tu balik kejer jer hadapnyer...
tapi Pak Hencik tu bleh arap bab anak2 dia
cuma kadang2 tu jer time dia ralik main game!
aduilaaa...bknnyer dok paham...
paham sgt sbb time berkawan bercinta dulu lagi nazak
kalo dang dia pgg komik...ko cakap la gajah rimau
mmg dia dok layan! berjuta2 kali doh rasa ati
kalo hati ni duk kat luor, ada jer berulat bernanah doh....
tapi kenal Pak Hencik bkn sari 2...
kami kang berkongsi memori masa kecik2...hehehheehehe

pasal hanak2...smakin hari smakin beso...smakin byk la karenah
4 orang...4 macam perangai...
aduiiiiilaaaaaaaa....
chow dulu laa...kekgi dr little stress jd big big stress....
 

erkkkk!!!!!! tidakkkkk!!!!

Nok wak gane ni weiiii...aduiya...adakah? adakah? hurm...adalah mustahil gitew laa...hahahhahaha...my BEST FRIEND ever tu blom datang melawat lagi bulan ni...tapi perut cam tak sehak jer 2,3 hari ni...p patut2nyer dia dah datang slepas 18hb!!! ngapenyer awak lewat ni...jgn la main2 cam gini...huhuhuhu...kang kiter dah janji nak break taun depan...tak yah la kiter break awal sangat...huhuhuhu...ni kalo kabo kat Pak Hencik...senyum sampai ke tlinge la weiiii!!!!...jangan laa...jangan la taun ni kan...kecian Jehra kecik lagi...kesian mama...='(

 

Friday, March 23, 2012

MEGI KETAM BISTRO...

2,3 ari lepas Cik Kaka tanya biler papa dia ada gaji?
Sbb dia nak gi tgk wayang...nak makan ketam...hahahhahahha
Oleh kerana papa dia dah ada gaji mareng...
semalam papa dia ajak makan kat sini...hehhehehe


First Time makan sinim dah ada tragedi dah...
Tgu dekat 2 jam! dari kul 9 sapa kul 11...
Pak Hencik p tya kat kaunter sbb org lain dah balik seme dah
dari sepenuh2 restoran tu...tgk 3,4 kerat jer lagi...
skali...order kami diberi kat meja lain????????
sangat2 nak hangin ribut taufan seme la weiii
tapi...owner restoran tu mari mintak maaf sdiri
time Pak Hencik gi tanya tu dia dengo...
Cepat2 suh chef dia buat yg kami dulu...
Nak marah benornyer...p sbb owner dia tu kire bagus laa
 sanggup mintak maaf pastu explain...
malam kamis jumaat sabtu mmg kalut sket
tapi biasa2 tak pernah terjadi macam kes kami tu
kire kami ni kes terpencil laa...hehheehhe
oleh sbb mood kami2 baik malam tu, kami konsider laa ngan alasan tu
ingat nak mintak diskaun time bayo tu, p yg kat kaunter tu anak buah dia
kalo owner...mmg kami tya..."takde diskaun ker tgu sampai 2 jam?"

kami makan MEGI KETAM...
mmg best tapi slacknyer kami mintak ketam laut
ketam laut tak brape segor mana...
sbb kebanyakkannyer dr pukat kokok (bahase tranung, tp dok reti nak explain dlm base standart...aduiya.....)
kalo ketam nipah yg idup tu mesti menyegat gilooo...hehhehe
dok dang ah nak amek gambo sbb dah ala2 tensen tgu gt...
lain kali la erk...
tapi mmg best! hirup sampai titis terakhir gitew...hehehhe...
maka tercapai la sudah hasrat anakanda yg nak makan ketam...
p dok banyok ar yer makan sbb dok brape segor...
isi pung dok manis...
nyesal dok amek ketam nipoh...
Lain kali mesti mintak ketam nipoh...
mahal sket pung dakpelah...asal ke puah ati...ke gane? =)

Wednesday, March 21, 2012

Budak ini LAMBAT sket...hehehehe

 Budak Tecik ni umor 11 bulan tau...hehehhe
kejap...jer masa berlalu lenim kan???
Adakah dah boleh menambah???hahahhahaha...abaikan!

Budak Tecik ni mmg always tecik kat mata mama, papa n kakak2...
mungkin sbb terlampau ramai Nanny kat umah kot...
sbb tu dia agak perlahan sket...

Kalo budak umor Budak Tecik ni kan...
Dah pandai suap makan sdiri...
Dah pandai basic2...bye2...mengutip...
Gigi pung mesti dah berbatang2...
tapi Budak Tecik ni...
mmg tak buat lg seme2 hok tersenarai atah tu! 
Br mareng tgk dia duk terbongkok pgg kueh suap kat mulut! hahahahha
Dan br 3,4 ari ni gigi dia kuar bergaram...2 btg only! 
dan dia ni still tak masukkan apa2 kat mulut dia yg dia kutip...
dan br jer 2,3 ari ni dia buat gaya bye2 ala2 kayu gt...hahahahha

Yang budak tecik ni pandai 
Pandai mengamuk!...major! siap glepor2 dgn kaki2 skali!
Pandai dah nak ikut papa dia nak p kejer...
Pandai sesangat meraung biler mama tak dok depan mata...
Pandai kacau kakak Ika dia wat kejer skoloh...
Pandai berebut sesuatu ngan Kakak2...
Pandai dah pasing barang kalo kiter mintak...hehehehe
Paling pandai, tepuk amai2...kah kah kah...
dengo la aper2 lagu, mesti tepuk2 tgn
kalo tak dapat tepuk tgn, dia akan henjut badan dia turun naik...=)
dah pandai tunjuk sana sini kalo kiter tanya kat mana...
dan mareng...dia dah muler berdiri sdiri...pahtu melangkah 1,2 step!!!
Mulut lak...pandai panggil mama ngan papa jer baru...

Biler nak ajor gape2...dia buat tak tau jer...
tapi biler dia duk sorang2...dia akan praktik yg kiter ajor...
takpe la dik...awak jd la baby lama2..
takdelah papa awak request baby baru!...hahahahhaha
janji awak sehak dan membesar dengan sempurna...

gambo kat atas adalah..
dia tgh gaduh ngan kakak ika...
kakak ika on kipas...dia off!
kakak ika on...dia ngakok laju2 pegi off...
siap tgu tepi kipas lg...kakak on dia off...kakak on dia off
pastu biler kakak ika tepik2 maroh, dia akan tepik maroh etep...
kakak ika malas layan, kakak ika lari...tu yg dia duk tgk tu
kakak ika yg dah tak kuasa nak bergaduh ngan adik dia...hahahhahaha

Nok jd R.A.J.I.N...kunonnnn...=)

Hoh! toh!....
Time dok update...pah ceroh semok samun
Dang update gop...3 pat kali entry masuk!
keh keh keh...tak dop gape pung benor..
Org lain pah tido laker oh etep ni
aii br pas lap lata...aper kesss lap lata malam bute??? hahahhaha
Doh...kalo siang2...nok pgg mop pung dok dang
pader duk wo wa wo wa ngan semek tecik tuh...grrr...

 2 ari lepas ada org tepon tya nok kijer dop???
Waaaa...offer gaji ngan rumah tu dok kesah sangat...
Tapi gok...hok dok leh nak keheknyer...ARCHITECTURE!!!!
sedih gop benornyer...nak sesangat sangat la nyer kijer
nok2 dlm bidang yg kiter mmg minat gilloooo
tapi...mana nak ku campak SEMEK TECIK ni...
dah la dia tu still Fully BF...
Puah ajor botol...dok makan saman
Siap nak muntoh lg...demand awak yer tecik...huhuhuhu
Kalo dekat2 ngan umah bleh jer nak try
p gop nama lg yer nak sedia umah..
mesti la jauh dari umah skarang ni...
kalo kakak2 yer dok skoloh lg...buleh ejas2...
ni macam siang la plok nak tukor2 skoloh bagai
kalo kijer gomen....mmg dok pikir byk kali oh...hehehhehe
Mikir  hal anak ni dok abisan...
Kang kejor ke KEHENDAK hati
Anak dok tau mana hala...
Doh ah mama duk depan mata ni pung dang ag ngelat skali skaler
Kalo ALARM BERGERAK ni tak dop...
H.E.A.V.E.N laaa...tak dok org hok jum peringat...
hok jum blebe...hok jum maroh...
ada jer prekse no ngelas sokmo!...haihs!!!!!
Kijer koloh nak kena paksa sokmo wat...
Ngaji nak kena peringat hari2...
Smayang pung kalo dok byi dulu dok gerok sorang habuk!
Pagi2 slagi dok dengo sore mama gerok dok bangun!
sama naik jer ngan papa yer pom...
bleh yer v cadangan sambil sengeh2...

"mama duk dnung ngan Jehra...papa duk sini ngan kakak2..."

awak...sayer tau laa...awak berat ati gak dah nak bg saya kejer kan?
awak dah selesa sgt lenim ni
seme saya buat...makan awak pun sampai ke kaki kan?
boleh ke awak handle tugas2 saya?
walaupun kadang2 saya lok jer berkubang hadya...
kain2 dok berlipat...dok basuh
pinggan penuh se sink!...lata dok berlap bersapu...
tapi...awak tau...anak2 awak saya tetap siapkan hari2....
malam2 yg pastinyer...saya akan iron dulu bj skoloh...
pagi2...saya sediakan sarapan ngan kejut kamo2 
anak tecik awak, walaupun awak pun care ke dia...
tapi kebanyakkan masanya adalah dengan saya...
saya yg basuh berak kencing mandi isap susu main ngan dia...
Ikutkan kalo diingat2kan balik...
seme tu takdop dalam perancangan saya utk 10 taun lalu tau?
jadi...

"Honey harap...sayang akan hargai pengorbanan Honey hari ni...dan kalo suatu masa nanti sayang terpandang org lain dimasa Honey time tu dah berkedut2...sayang ingatkan diri sendiri akan pengorbanan yang Honey buat skarang ni utk sayang & anak2 yer...dan ingat kat mana kiter bermula, bukan dengan keter ngan rumah macam lenim ni lallu ok...walaupung motor tu dah jadi hak milik org lain tanpa kerelaan kiter...tapi kenangannya akan kiter bawak sampai ke nafas kiter yg terakhir yerp? Honey ni slagi kasih sayang & cinta sayang tu untuk Honey...slagi tulah Honey akan terus berkorban utk sayang dan hanak2...tapi...kalo jodoh kiter dok panjang...kiter kena sama2 redha...Jodoh pertemuan dan perpisahan tu di tangan Tuhan...kiter hanya mampu merancang. Dan selalulah berdoa yg Kasih Sayang & Cinta kiter dipelihara oleh-Nya sepertimana janji kiter...hingga ke nafas yg terakhir...kalo Honey mati dulu, lps 40 ari kang carilah penggantinyer...keh keh keh"


 
U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service