JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Wednesday, March 28, 2012

Little STRESSED!!!!

kredit to Mr Goggle...hehehhe

kater stressssss!!!! keh keh keh...tp kan, kiut jer gambo kat atas tu
nama lagi little stressed....

rasa nak mengeluh jer sbenornyer...
dok bersyukur sungguh! adeiiiii....tapi...tetap nok mengeluh! sigh!...
Kadang mari terpikir...camni jer ker hidup aku sehingga akhir hayat?
cam plain jer...
rasa nak bekerja...jadi carier woman...tapi...
biler tgk mata anak2...especially semek tecik ni...
dok sapa ati la plok...
rasa nak buat bisnes kat umah...tapi...
tapi lagiiii...hehhehehe...nak buat bisnes gape...
aku bukan jenis wahi jumpe2 orang...
walaupung jenis ho ha ho ha...tapi jumpe org lah yg paling dislike!
kalo geng2 mengayam sekali skale beh jer...keh keh keh...
Nak beading secara agresif kang...boleh ke????
kalo masa tak dop Semek Tecik Jehra tu ok jer 5,6 pasang sbln...
tapi...tapiiiii laaaggiiiiiiiiiiii....adeiiiiii
tapi...Jehra ni lain...mama pegang kain, dia amek buang
mama pegang jarum...benang dah bullut segulung
mama amek nak cucuk manik...berra abis oh sbekas!
berbaza ngan Kakak Ika
dulu mama buat aper2 Kakak Ika dok kacau pun...
nak belam2 nerak ke...nettang ke...
ni...mama terpaksa bokkok kat meja makan...
tu jer tempat paling tgi yg dok tercapai oleh Budak Tecik tu...

Nak buat kueh? 
ari tu ada la pegi tya kat kedai tu...
mak aih! 70% - 30%
means...kalo rm10...dia dapat sejuk2 rm3...kiter yg leloh ni Rm7...
tolak bahan2...walla weiiii...kat ner untung laginyer
lagi leloh ada...kensel jam2 tu gok
melainkan aku bukak sdiri kedai!...hahahhahahahah
tapi ada la amek tempahan dari member2...
lagi puah ati...hehehehheheheh...
tapiiiii....hehehehe...ada lagi tapi...
tapi...renyah la kalo ngan budak2 tecik ni...
Cik Kaka la paling tu skali...asal byi mixer jer...
dia yg pertama terpacak! aduiiilaaaa
mintak  nak kacau yg kaler pink!
kalo yg nak makan sdiri mmg aku bagi jer...
kalo buat yg org mmg aku halau jauh2...hehehehhe
Stop la bab nak kejer nak buat bisness...
duduk diam2 kat umah sudah...keh keh keh

pasal umah lak...hari2 buat mende tu ler jer
dari celik mata sampai la tutup mata
tu la kadang2 kalo hanak2 melalak2 Pak Hencik buat boo layan jer
rasa nak campak blake seme hanak2 dia 
geram tau! kiter yg menghadap sarian ni takpe la
dia tu balik kejer jer hadapnyer...
tapi Pak Hencik tu bleh arap bab anak2 dia
cuma kadang2 tu jer time dia ralik main game!
aduilaaa...bknnyer dok paham...
paham sgt sbb time berkawan bercinta dulu lagi nazak
kalo dang dia pgg komik...ko cakap la gajah rimau
mmg dia dok layan! berjuta2 kali doh rasa ati
kalo hati ni duk kat luor, ada jer berulat bernanah doh....
tapi kenal Pak Hencik bkn sari 2...
kami kang berkongsi memori masa kecik2...hehehheehehe

pasal hanak2...smakin hari smakin beso...smakin byk la karenah
4 orang...4 macam perangai...
aduiiiiilaaaaaaaa....
chow dulu laa...kekgi dr little stress jd big big stress....
 

erkkkk!!!!!! tidakkkkk!!!!

Nok wak gane ni weiiii...aduiya...adakah? adakah? hurm...adalah mustahil gitew laa...hahahhahaha...my BEST FRIEND ever tu blom datang melawat lagi bulan ni...tapi perut cam tak sehak jer 2,3 hari ni...p patut2nyer dia dah datang slepas 18hb!!! ngapenyer awak lewat ni...jgn la main2 cam gini...huhuhuhu...kang kiter dah janji nak break taun depan...tak yah la kiter break awal sangat...huhuhuhu...ni kalo kabo kat Pak Hencik...senyum sampai ke tlinge la weiiii!!!!...jangan laa...jangan la taun ni kan...kecian Jehra kecik lagi...kesian mama...='(

 

Friday, March 23, 2012

MEGI KETAM BISTRO...

2,3 ari lepas Cik Kaka tanya biler papa dia ada gaji?
Sbb dia nak gi tgk wayang...nak makan ketam...hahahhahahha
Oleh kerana papa dia dah ada gaji mareng...
semalam papa dia ajak makan kat sini...hehhehehe


First Time makan sinim dah ada tragedi dah...
Tgu dekat 2 jam! dari kul 9 sapa kul 11...
Pak Hencik p tya kat kaunter sbb org lain dah balik seme dah
dari sepenuh2 restoran tu...tgk 3,4 kerat jer lagi...
skali...order kami diberi kat meja lain????????
sangat2 nak hangin ribut taufan seme la weiii
tapi...owner restoran tu mari mintak maaf sdiri
time Pak Hencik gi tanya tu dia dengo...
Cepat2 suh chef dia buat yg kami dulu...
Nak marah benornyer...p sbb owner dia tu kire bagus laa
 sanggup mintak maaf pastu explain...
malam kamis jumaat sabtu mmg kalut sket
tapi biasa2 tak pernah terjadi macam kes kami tu
kire kami ni kes terpencil laa...hehheehhe
oleh sbb mood kami2 baik malam tu, kami konsider laa ngan alasan tu
ingat nak mintak diskaun time bayo tu, p yg kat kaunter tu anak buah dia
kalo owner...mmg kami tya..."takde diskaun ker tgu sampai 2 jam?"

kami makan MEGI KETAM...
mmg best tapi slacknyer kami mintak ketam laut
ketam laut tak brape segor mana...
sbb kebanyakkannyer dr pukat kokok (bahase tranung, tp dok reti nak explain dlm base standart...aduiya.....)
kalo ketam nipah yg idup tu mesti menyegat gilooo...hehhehe
dok dang ah nak amek gambo sbb dah ala2 tensen tgu gt...
lain kali la erk...
tapi mmg best! hirup sampai titis terakhir gitew...hehehhe...
maka tercapai la sudah hasrat anakanda yg nak makan ketam...
p dok banyok ar yer makan sbb dok brape segor...
isi pung dok manis...
nyesal dok amek ketam nipoh...
Lain kali mesti mintak ketam nipoh...
mahal sket pung dakpelah...asal ke puah ati...ke gane? =)

Wednesday, March 21, 2012

Budak ini LAMBAT sket...hehehehe

 Budak Tecik ni umor 11 bulan tau...hehehhe
kejap...jer masa berlalu lenim kan???
Adakah dah boleh menambah???hahahhahaha...abaikan!

Budak Tecik ni mmg always tecik kat mata mama, papa n kakak2...
mungkin sbb terlampau ramai Nanny kat umah kot...
sbb tu dia agak perlahan sket...

Kalo budak umor Budak Tecik ni kan...
Dah pandai suap makan sdiri...
Dah pandai basic2...bye2...mengutip...
Gigi pung mesti dah berbatang2...
tapi Budak Tecik ni...
mmg tak buat lg seme2 hok tersenarai atah tu! 
Br mareng tgk dia duk terbongkok pgg kueh suap kat mulut! hahahahha
Dan br 3,4 ari ni gigi dia kuar bergaram...2 btg only! 
dan dia ni still tak masukkan apa2 kat mulut dia yg dia kutip...
dan br jer 2,3 ari ni dia buat gaya bye2 ala2 kayu gt...hahahahha

Yang budak tecik ni pandai 
Pandai mengamuk!...major! siap glepor2 dgn kaki2 skali!
Pandai dah nak ikut papa dia nak p kejer...
Pandai sesangat meraung biler mama tak dok depan mata...
Pandai kacau kakak Ika dia wat kejer skoloh...
Pandai berebut sesuatu ngan Kakak2...
Pandai dah pasing barang kalo kiter mintak...hehehehe
Paling pandai, tepuk amai2...kah kah kah...
dengo la aper2 lagu, mesti tepuk2 tgn
kalo tak dapat tepuk tgn, dia akan henjut badan dia turun naik...=)
dah pandai tunjuk sana sini kalo kiter tanya kat mana...
dan mareng...dia dah muler berdiri sdiri...pahtu melangkah 1,2 step!!!
Mulut lak...pandai panggil mama ngan papa jer baru...

Biler nak ajor gape2...dia buat tak tau jer...
tapi biler dia duk sorang2...dia akan praktik yg kiter ajor...
takpe la dik...awak jd la baby lama2..
takdelah papa awak request baby baru!...hahahahhaha
janji awak sehak dan membesar dengan sempurna...

gambo kat atas adalah..
dia tgh gaduh ngan kakak ika...
kakak ika on kipas...dia off!
kakak ika on...dia ngakok laju2 pegi off...
siap tgu tepi kipas lg...kakak on dia off...kakak on dia off
pastu biler kakak ika tepik2 maroh, dia akan tepik maroh etep...
kakak ika malas layan, kakak ika lari...tu yg dia duk tgk tu
kakak ika yg dah tak kuasa nak bergaduh ngan adik dia...hahahhahaha

Nok jd R.A.J.I.N...kunonnnn...=)

Hoh! toh!....
Time dok update...pah ceroh semok samun
Dang update gop...3 pat kali entry masuk!
keh keh keh...tak dop gape pung benor..
Org lain pah tido laker oh etep ni
aii br pas lap lata...aper kesss lap lata malam bute??? hahahhaha
Doh...kalo siang2...nok pgg mop pung dok dang
pader duk wo wa wo wa ngan semek tecik tuh...grrr...

 2 ari lepas ada org tepon tya nok kijer dop???
Waaaa...offer gaji ngan rumah tu dok kesah sangat...
Tapi gok...hok dok leh nak keheknyer...ARCHITECTURE!!!!
sedih gop benornyer...nak sesangat sangat la nyer kijer
nok2 dlm bidang yg kiter mmg minat gilloooo
tapi...mana nak ku campak SEMEK TECIK ni...
dah la dia tu still Fully BF...
Puah ajor botol...dok makan saman
Siap nak muntoh lg...demand awak yer tecik...huhuhuhu
Kalo dekat2 ngan umah bleh jer nak try
p gop nama lg yer nak sedia umah..
mesti la jauh dari umah skarang ni...
kalo kakak2 yer dok skoloh lg...buleh ejas2...
ni macam siang la plok nak tukor2 skoloh bagai
kalo kijer gomen....mmg dok pikir byk kali oh...hehehhehe
Mikir  hal anak ni dok abisan...
Kang kejor ke KEHENDAK hati
Anak dok tau mana hala...
Doh ah mama duk depan mata ni pung dang ag ngelat skali skaler
Kalo ALARM BERGERAK ni tak dop...
H.E.A.V.E.N laaa...tak dok org hok jum peringat...
hok jum blebe...hok jum maroh...
ada jer prekse no ngelas sokmo!...haihs!!!!!
Kijer koloh nak kena paksa sokmo wat...
Ngaji nak kena peringat hari2...
Smayang pung kalo dok byi dulu dok gerok sorang habuk!
Pagi2 slagi dok dengo sore mama gerok dok bangun!
sama naik jer ngan papa yer pom...
bleh yer v cadangan sambil sengeh2...

"mama duk dnung ngan Jehra...papa duk sini ngan kakak2..."

awak...sayer tau laa...awak berat ati gak dah nak bg saya kejer kan?
awak dah selesa sgt lenim ni
seme saya buat...makan awak pun sampai ke kaki kan?
boleh ke awak handle tugas2 saya?
walaupun kadang2 saya lok jer berkubang hadya...
kain2 dok berlipat...dok basuh
pinggan penuh se sink!...lata dok berlap bersapu...
tapi...awak tau...anak2 awak saya tetap siapkan hari2....
malam2 yg pastinyer...saya akan iron dulu bj skoloh...
pagi2...saya sediakan sarapan ngan kejut kamo2 
anak tecik awak, walaupun awak pun care ke dia...
tapi kebanyakkan masanya adalah dengan saya...
saya yg basuh berak kencing mandi isap susu main ngan dia...
Ikutkan kalo diingat2kan balik...
seme tu takdop dalam perancangan saya utk 10 taun lalu tau?
jadi...

"Honey harap...sayang akan hargai pengorbanan Honey hari ni...dan kalo suatu masa nanti sayang terpandang org lain dimasa Honey time tu dah berkedut2...sayang ingatkan diri sendiri akan pengorbanan yang Honey buat skarang ni utk sayang & anak2 yer...dan ingat kat mana kiter bermula, bukan dengan keter ngan rumah macam lenim ni lallu ok...walaupung motor tu dah jadi hak milik org lain tanpa kerelaan kiter...tapi kenangannya akan kiter bawak sampai ke nafas kiter yg terakhir yerp? Honey ni slagi kasih sayang & cinta sayang tu untuk Honey...slagi tulah Honey akan terus berkorban utk sayang dan hanak2...tapi...kalo jodoh kiter dok panjang...kiter kena sama2 redha...Jodoh pertemuan dan perpisahan tu di tangan Tuhan...kiter hanya mampu merancang. Dan selalulah berdoa yg Kasih Sayang & Cinta kiter dipelihara oleh-Nya sepertimana janji kiter...hingga ke nafas yg terakhir...kalo Honey mati dulu, lps 40 ari kang carilah penggantinyer...keh keh keh"


 

Tuesday, March 20, 2012

W.I.S.H.L.I.S.T

Nak INI...

 Tapi kannn....yg ini blom lg TAMAT PERKHIDMATAN...


Kalo nak suh aku suggest NOKIA...
yg ni paling OK stakat ni selepas 3310
Jatuh kletung kletang dari tingkat 2 pun still hokey what!
3 taun lebih oh pakai tp bateri tetap bertahan 3 hari...
dan kalo bateri dah merah...kalo utk standby ngan msg...tahan lg 3 hari!
Tp kan...takde la ploknyer aku nk doakan dia ni cepat tamat riwayat...
tap...teringin gak yg kat atas sinung tu...huhuhuhuhu
aku ni jenis pakai sampai lunyai...
lagipung...slama ada tepon ni, hanya gn utk SMS jer...
tepon kadang2 jer...
TP...jgn dok tau...tpn cikai aku nih bleh bukak FB haper...
Update blog pung bleh whatt...betul!
Sumpah tak tipu...sound pun ok utk dengar lagu...
kalo tetiba dia bertukar jd galaxy NOTE pun aku dok sedo gamoknyer
muahahahahahha...
tapi tu la kannnnn....KEHENDAK! bkn KEPERLUAN!
tapi...apa punya banyak tapi laaa....hehehehhee

Kalo ada pitis dok abisan, NOK JUGOK MENDE ALAH TU....hehehehe

M/A/L/A/S

Boleh gitew???
Adeiiii...sminggu balik kg...balik umah smuler jd m.a.l.a.s sesangat!!!
Malas nak masuk dapur...malas nk basuh baju...
Malas nk sapu lantai...malas nk lap lantai...
Malas segala2nyer...huhuhuhu
Sekeh diri sdiri laju2!!!! grrrr

Sminggu balik kg...h.e.a.v.e.n!!!!
pagi2 bangun, bonda dah bersilat kat dapur...
sudoh mandi...sarapan dah tersedia...
Tengahari...tulom sket2...bonda jadi chef! 
Malam...bonda lagi...
Adeiii....misi 14 kilo pun dok tau pah mane2...
Balik jer umah ni terpaksa ratib laju2...ratib jer la pung...
Turun sekilo...naik 2 kilo...gi nopat neting lok turun skilo...
tara tu ler jer laaa....adeiiiiiiiiiiii....

Tapi sesangat puah ati bleh balik kg lama2...
sbb...coti dr segala tugas...kecuali menguruskan Semek Tecik jer
FB...BLOG pung coti...(blog mmg coti lama sokmo...keh keh keh)
Gi jalan2 ngan Bonda...
Gi perabis pitis...gi pasor cari makanan yg beh2...=))

Sbb tu kot skarang ni ada simptom M.A.L.A.S...
oooohhhh...sedang menyeru MOOD RAJIN
sakit kepala tgk rumah tunggang langgang!!!
Grrr....marah utk diri sendiri...=(

Wednesday, March 7, 2012

Air mata & Air Idung di pagi hari

THE LAST BLOSSOM

Pernah tgk citer ni dop????
Aduiya...aku pepagi lagi dah kesat air mata nga nair idung kes citer ni
Tertengok...biasa2 malas nk layan citer yg takdop hero ngan heroin yg berkenan
tapi tangkap leleh lok ngan citer ni...
p tengok tu dah kat tengah2 dah...tak tau citer sbetul dr awal la
tapinyer...habis tisu segulung! waaaa...vely2 taching la weiiii

Part paling yg buat aku tak beti kesat air mata...
Air idung lagi laa..tengah demam selsema ni
Nak bernapas pung payah jadinyer...keh keh keh

Part yg Pak Hencik dia bawak MAk Hencik dia pegi duk umah br dia
Time tu Mak Hencik dah nazak giloo dah
Pas2 Pak Hencik dia mandikan Mak Hencik...
Berbual sambil2 berbual ngan Mak Hencik dia...

Mak Hencik tinggalkan amanat terakhir...
Part yg lelehnyer biler Mak Hencik tanya...
"Nanti awak akan rindukan saya ke?"
"Bila?"
Pak Hencik bagitau satu...satu...satu...
setiap masa, setiap saat semua yg dia buat akan mengingatkan pada Mak Hencik
Betapanya Mak Hencik tu berharga & penting dlm idup dia dan hanak2...
Sblm dia meninggal tu dia dah tglkan semua rutin dia hari2 dlm bentuk note
& tampal kat semua tempat...
Kat dapur...kat peti ais...kat meja...everywhere!
kot2 Pak Hencik dia tak jumpe cari barang, cuma selak bawah alas meja kopi
tgk note Mak Hencik dia mengingatkan dia kat mana barang tu
Pesanan utk hanak2 dia camner nak layan Nenek diorang yg nyanyuk (mertua)
apa yg perlu diorang sediakan...macamana nak buat masakan yg selalu dia sediakan utk Ayah diorang...Apa yg patut diorang lakukan kalo macam ni...macam tu...

Tu buat aku terbayangkan Pak Hencik aku ni...waaa
Camner la kalo aku yg pegi dulu...
Yang paling aku tau yg Pak Hencik akan rindukan aku adalah time MAKAN
Dah 11 taun kami kawen...jarang sgt makan kat umah TAK BERSUAP
waaaaa........kalo aku kater...gane la awak kalo saya mati dulu
Hahahhahahahaa....
Dia sokmo nak mati dulu dari Mak Hencik dia...
Tapi...Hidup Mati ni takde saper yang tau
Siapa yg akan pergi dulu...saper yg akan ditinggalkan...
Tapi selagi hayat dikandung badan...
Slagi nafas masih bersisa...
Awak adalah keutamaan saya tau sayang???
Saya sayang awak ketat2 cakerawala ni...
Saya akan cintakan awak shingga nafas saya yang terakhir...
Saya berharap, hanya mati yang akan memisahkan kiter
Kalo ditakdirkan jodoh kita berpisah didunia...
Saya akan sentiasa doakan awak bahagia
Dan awak akan jumpa dia yg lebih baik dari saya...
Kalo selama ni saya suapkan awak dengan tangan...dengan kasih sayang...
Semoga awak takkan jumpa dengan yg akan suap awak dengan KAKI...
hehehhehehehehe....

LAP LAP LABIU BERI2 MAH!!!! muah!!!!!
 
U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service