JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Monday, April 23, 2012

Skrin Laptop HP tamat riwayat

Anakanda Tecik Jehra mengsmackdownkan Skrin Laptop!!!
Aduiyaaa...awak mmg dengki la dik...
Sib baik Papa dgn baik atinya 
Gi tukor dgn kadar sepantas kilat...huhuhuhu
Lebur RM250 hinggit! sigh....
 Bendanye kecik n nampok remeh jer...
Mahal nak mamposss...tu blom lg LCD tv...
Ari tu ms nak beli TV beso kat umah ni
Papanyer berkenan kat LCD tv...
Gambonyer mmg mabeless laaa...
Tapi dang2 jam tu gak kensel!
biler dengor cina kedai tu kb...
"U kalo anak kecik, tak leh pakai ini LCD..."
"Nanti kalo anak U tepuk ini LCD skrin...harga nak tukar br sama itu TV baru sebijik!"
Humakaihhhh!!!! kensel! amek yg plasma jer...skrin flat kaca macam biasa la
Dah lebih pd puah hati dah nengok citer korea...hehehehe

Ari tu mak sedara p tkr skrin e-book sepupu yg anak dia buat pecah...
terduduk! tuan punya la besooo...
terkebil2 empunya e-book...huhuhhuhu cian...
Skrin sajer RM400!!!!
tapi sbb dah anak dia yg buat kan...tukar la jugak...
Tapi macam tak berbaloi jer kalo tgk e-book tu
sbbnyer keypad dia pun dah rongak2...
cover e-book dah tak nampak mcm e-book
Biasalah budak jantan punya...
Macam yg Kakak Ain & Aby punya ni masih suci
mmg aku tak bagi conteng2 ni
Walaupun free...hargailah weiiii...
Walaupun stakat hari ni tak nampak lg gunanya
tu yg aku bagi jer dia buka internet
Tapi kat dlm tu ada Al-Quran digital...
ada la jugak aku buka skali skaler...

Ok laa...nanti kalo skrin latop korang jd mcm aku punya
sila tanya aku nak baiki kat maner yer...hehehhe
sbb takat2 aku servey, RM250 ni yg paling murah
Rumah yg tukang baiki pung beso bapok!
ohhhh...dah lari tajuk...keh keh keh
tp siyes! mmg beso bapok! =))

Thursday, April 19, 2012

New Journey 4 Zahra

Nak mintak maap awal2 yer pasal isu sensitip ni...
Pasal Breast Feeding...
Zahra dah genap 1 taun 12hb br ni...
Tapi tu bkn sebab musabab utamanyer nak stop BF...
Sebab Zahra bakal jadik kakak...huhuhuhu
Flow susu cam slow sesangat...dia pun cam dok kenyang...
Mama dgn berat atinya nak mengajor susu botol...
Kat umah ni walau BF, botol tu ada la 3,4 butir
yg hadiah masa lahir ari tu...
tapi Zahra mmg tak isap even air masak!
So...td google2 jumpe yg brand MAM...
Puting dia like puting breast...
Tapi rege...mak aih! boleh tahan laaa...
Tp mmg terpaksa laa try n error...

 Sejibik sejibam...mmg kaler ni la beli td...
Pastu...susunyer...Anmum honey...
Sbb blur nak bg susu aper...byk sgt lenim!
Yang kakak ika dia dulu mmg isap susu Anmum....
So...beli Botol kat atas tu...n susu Anmum kotak paling kecik dulu
Hope2 Zahra nak isap laa...
Payah gak BF ni kan? 
Kalo kakak2 dulu...seme campur...
Jadi...senang citer...BF ni agak mencabar kesabaran mama...
Sib baik mama ni surirumah jer...kalo kijer...tak tau nak kater
sbb dok brape nak rajin....huhuhuuhuh
Direct feeding tak yah nak pam2 bagai...
Bkn tak mboh ajor botol...tp puah tenyeh tak mboh!
Nak wak gane...tahan la dengo dia melalak2?
Last2 jd cam gn lok...
Ingat dang la sapa 2 taun...
Dokter kb takpe...bleh jer teruskan BF
tapi tu laa...ni pun dah rasa sket2 kefeningan tu...huhuhu
Malam2 pung nak kn cukup tido
Sblm ni macam takpelah tak cukup sket2
tp nih dah pregy mmg kn cukup laaa...
Ada penyakit baran sket kalo tak cukup tido
plus ngan kefeningan ni...huhuhuuh
Flow susu macam kureng sket...
Nok tak mboh mmg kn paksa rela isap susu Botol gak...

Doa2kanlah yer budak tecik ni nak isap...
Maafkan mama yer anak tecik mama yg mama sayang...
Rezeki awak takat ni jer...
Tp sgt2 mencabar nak bg dia isap...huhuhuuhuhu
Nak buat gane niiiii...adeiiiiii

 

dah lama sgt

Dah lama sgt sbenornyer dok makan berat2 utk sarapan
tapi pg ni teringin...
NASIK MINYAK jer pun....hehehehehe
Dok dang nak amek gambo...
Pah dalam perut oh....=)

 gambo ehsan Pak Cik Google

Tapi...rasa macam nak tekuar smuler jer...aisey...
Mintak2 kali ni tak jadik macam pregy ke Zahra...
Dan skarang ni macam nak marah org sajer jer
Hormon....hormon...hormon...
bertabahlah wahai hati...huhuhuuhuhu

Monday, April 16, 2012

hampir jd hak milik...hehehhehe

2,3 hari lepas dah pegang2...belek2...
touch2 dah...huhuhuhuhu
dan hampir dah jadik HAK MILIK...
tapi...biler jer Pak Hencik tya 
"Nak?"
terus gugur jantung!!!! ketor2 tgn letak balik...
keh keh keh...sebab...tau Pak Hencik tengah berduit
dan dia ni mmg pantang...kalo kb nak jer terus bayo!
ngeee...ratib laju2 dlm hati...
KEHENDAK....bkn KEPERLUAN...byk2 kali...adeiii

 Budak yg jaga kaunter tu tergelak sbb 
lepas jer Pak Hencik tya...terus bg balik kat dia!
hahahahahaha...tak berani duk lama2 sbb tau
kalo lama sket lagi mmg dah boleh bawak balik!
Yang lama masih berjasa...huhuhuuh
aii pesen pakai gape2 sampai lebam
Tak mintak la tapinya suh yg lama ni boikot...
sayang lagi wei...dah jd bola tenis zahra pung still berkhidmat cemerlang!
cantum2 balik...on! ok aper...kalo yg kat atas tu hagak2????
biasa2 yg canggih manggis ni kalo tak cermat...
kalo boleh tuan yg macam aku ni...
kejap jer arwah rasanya...hahahahhaha
takpe2...pujuk hati sdiri...nanti kiter kaya2 sket lg
nanti pitis dok abisan kang kiter beli! hahahaha

nak meratib mintak slipar jer ni...
abis kedai cari takde saiz...
ooo...lupe nak bgtu...aaiiii ni sarung aper2 pun tak kesah rege..
tapi kat kaki mmg aii pentingkan tau
sbb tanpa kaki saper la kiter...
kaki yg bawak seluruh tubuh kiter...
kaki yg bawak tgn, tubuh, perut dan semua anggota...
so aiii lebihkan reward utk dia...
mmg aiii nak yg paling selesa utk dia....hehehehhe
Mintak2 blk tranung ni adalah size yg nak tu...=)
 

Saturday, April 14, 2012

4 weeks 3 days....Alhamdulillah...

SECARA RASMINYER DENGAN INI DIUMUMKAN
4 WEEKS...3 DAYS...

Alhamdulillah dengan rezeki-Nya...
Kalo ikutkan mmg tak mboh lg sbb plannyer taun depan
tapi...rezeki Allah ni sapa lah kiter nak pandai2 kan?
Adalah hikmah disebaliknya kang...heheheh

Sbetulnya debbor perut lg ni...yer lah...zahra br cukup2 1 tahun
dah nak bleh adik dah...
Tadi pun ms nak cek ngan dokter
sejuk kaki tangan! ....aduiya...
Tp lepas jer tau...Alhamdulillah dengan rezeki dari-Nya
Mungkin rezeki kami suami isteri adalah dari segi anak2 yg ramai
 Dok wak urine test doh...paka scan terus
hoh toh!!! nampak kantung rahim terbentuk...
Sepatutnya kalo ikut kiraan period...dah 8 mgu
tapi ada sebab musabab yg dokter jelaskan td
Berkaitan BF dan kesuburan
dengan ukuran rahim...br 4 mgu 3 hari...
Jadi dak yah wak bukumerah lg
Tgu lg sbln dulu...dtg cek balik br ah wak buku
Masih dok precaya...adakah betul2 hujung taun ni???
Tu laaa...mulut cabul sgt
slalu jeleskan org yg br dapat baby
sokmo duk kater nak bersalin bln doplas...bln doplas...
Hambik ko!!! keh keh keh...skali mmg dpt bln doplas
tapi bkn taun depan...taun ni!!!! huhuhuhuhu

Mula2 ada rasa macam2 dlm hati ni
tapi biler pikir2 ini adalah rezeki dari Dia...
Kiter kena terima dengan hati yg terbuka dan penuh kesyukuran
Saper la kiter ni kan nak tolak rezeki dr Dia
Cuba tgk dari sudut lain...
Org lain yg kawen bertaun2 mengharapkan sgt rezeki ni 
berusaha macam2 utk mendapatkannya tapi tak de rezeki
kiter yg senang2 Allah bg rezeki nak tolak?
Bersyukur la Mak Hencik weiiii...hehehhehe

Walaupun masa beranakkan zahra dipermudahkan
tapi sakit tu tetap sakit...
Tringatkan kesakitan tu...mmg mari gok debbor perut...
Tapi sakit bersalin ni sakit yg pasti kena tempuh
antara cepat dgn lambat jer...
Apa2 pun...mmg beryukur dgn rezeki dari Dia
Org yg paling gembiranya Pak Hencik laaa...
Dia mmg nak anak ramai pung...
Rezeki dia melimpah ruah bahagian anak2 ramai...hehehhee

Semoga Pregy kali ni pun sempertimana kakak2 yg lain
Dipermudahkan dan dibawah lindungan yg Esa
Semoga selamat sehingga ke hari yg ditetapkan oleh-Nya 
Dan dipermudahkan seperti sebelumnya...

TERIMA KASIH YA ALLAH DENGAN PEMBERIAN-MU...
REZEKI INI HAMBA-MU INI TERIMA DGN HATI YG TERBUKA
DAN DENGAN SELAPANG-LAPANGNYA DADA...
ALHAMDULILLAH...

Ohhh...setiapkali pregy saya tak mengharapkan dpt boy pun
Apa pun, boy ke girl ke...rezeki dr-Nya...saya terima jer
Pak Hencik saya pun cam gt gak
Kami tak mengharap...kalo ada rezeki kami...tu adalah satu bonus...=)

Friday, April 13, 2012

Ini LEMBU...& Itu KAMBING

Nok sukker rasa ada makhluk Allah ni sorang yg menyerlahkan kebangangan dia dgn dgn mengatakan "jgn pandai bercakap klu tak tau citer sbenor..." padahal dia pung bkn nyer tido sbantal ngan abg jib ngan kak mah tu. kalo tido sbantal ngan abg jib dan kak mah boleh la nak kater gt ke org...ni sama jer eh mcm org lain tadah tlinge dengo brite ngan bc paper hok tah mende2 lenim. Dan ayat paling bodo skali "subsidi semua rakyat malaysia merasa walaupun bukan warganegara...mcm korang semua...." wak lu kajian kaji slidik...ada gok hok kn paksa rela jer bln2 penuh tabung subsidi tu dan tak pernah merasa sposen pung subsidi hok mum ngan bkn warganegara mum kater buleh tu. Org hok kn paksa rela penuh tabung tu bkn maroh ke "hok jum tadah" subsidi tu...maroh ke hok "paksa rela" potong gj bln2 tu sbb nak suap mulut anak bini pung be be lepas semata2 nak tulom penuh tabung tuh. Wak ot suku sebam suku sebam pun takat tu ler jer...baik rakyat mesia ni jgn kijer laker...kiter pakat tadah subsidi jer la pahni...pahtu ajak ramai2 hok bkn warganegara tu mr duk mesia etep dh mum kata seme rakyat mesia ngan bkn warganegara merasa subsidi. skoloh tgi2 tp matematik asas tolok tambah bahagi pung dok leh nak wak...acu try amek kalkulator la kire kalo nyipang jak dr ari muler2 branak tu...sapa ke umur lenim...boleh ke simpan semata2 nak beli cincin sbentuk rege 24 juta? brape ribu sari kn simpan nak ada byk tu? hok mana kiter boleh ikut logik...kiter kire ikut logik ar...kalo doh terang2 lembu...jgn la tutup mata kater kambing! aku dok kesah mum nak sokong gape2 pung...mum pembangkang ke...mum org kerajaan ke...tp jgn cakap bodo ngat mende hok mmg trg2 doh bodo pastu sesedap rasa nak erek org lain suh jd bodo pe nge mum...

***saya mtk maaf yer pd semua dgn bahasa yg digunakan...sy biasanya cool...tp ari ni saya hangin sbb saya mmg dok leh sokmo ngan org hok skoloh tgi2 tp cakap macam ge org dok skoloh...mum nak tellan dacing ke...nak tellan bulan ke...ikut pandai mum ah, p gok kalo lembu, kb la lembu...jgn duk kerah nok kater kambing!

Undi adalah rahsia...peace no war!



ini LEMBU
 dan ini KAMBING



Thursday, April 12, 2012

SELAMAT HARI LAHIR ANAKANDA ZAHRA ZEHRA

Sekejap jer kan masa berjalan lenim...tido bgn tido bgn...dah staun...dan Esok genaplah Staun Anakanda Zahra. Dari mendengar tangisan pertama awak masa awak menjenguk dunia...lenim awak dah boleh berjalan. Macam dok percayer...Awak tau...9 bln awak mama bawak kehulu kehilir awak dlm rahim mama ni...walaupun agak perit masa awal2 mama mengandungkan awak tapi Alhamdulillah mama dipermudahkan sesangat semasa kelahiran awak. Kakak2 awak semuanya nak duduk lama2 dalam perut mama...tapi awak...awak dilahirkan dalam keadaan mama tak bersedia pun mental fizikal. Sepatutnyer awak diinducekan keesokkan harinyer tp malam tu selepas Nekma & Papa awak paksa rela mama beti kat klinik dulu sblm blk umah Nekma...Dokter terus tahan mama. Kul 10 lebih masa tu dah 3cm! tapi mama masih tak sakit lagi...sehinggakan kakak ika awak bertanya pada mama sambil pgg kedua belah lutut mama..."Mama...mama tak sepatutnya sakit kan? " hehehehehe...Kelahiran kamo sangat dinantikan oleh kakak2 awak lebih2 lg kakak ika dan kelahiran awak disambut oleh ketiga-tiga kakak awak! masa masuk labour room kul 11 lebih pun mama masih blom sakit...sehinggalah saat2 akhir awak nak kuar br mama terasa sakitnya. Itu pun sekejap sangat. Dgn skali teran jer awak kuar...Alhamdulillah...Awak Anugerah Allah utk mama dan papa yg dipermudahkan urusannya...awak tau...mama berjuang melahirkan awak dengan tubuh yg mengigil dan tangan yg terketor2 sbb mama lapor sangat time tu...mama tak sempat nak makan sbb mama tak sangka yg mama akan melahirkan awak malam tu...sbb tu mama kater mama tak bersedia dr segi mental dan fizikal. Tapi macam mama katakan...urusan awak dipermudahkan...Tangisan pertama awak adalah kelegaan mama yg tak terhingga...Alhamdulillah...

Ni gambo awak beberapa minit selepas awak dilahirkan...bagi mama, awaklah baby yg paling comel...keh keh keh...awak dilahirkan dgn kulit yg putih kemerahan...sedikitpun tiada cela diwajah dan tubuh awak. Tapi...awak tau, rambut awak lebat sgt! sampaikan papa awak luper nk kire jari tgn dan kaki awak...hahahahaha...teyuk papa kan? mmg papa org yg paling eksited nk jumpa awak...tp sbb terkujatkan rmbt awak yg lebat, papa luper nk kire jari2 awak...kuar jer dr labour room, papa masuk bilik mama tersengeh2...papa kater "lebbaaattttttttt sgt rambuttttt!!!!!"mama tya papa betul ker? sbb kakak2 awak semua lahir dgn kepala botak. Hahhahaha...Mama tya papa " cukup dok jari kaki tgn sayang?" Papa br tersedo yg dia lupa nak kire! MasyaAllah...papa kuor smula bilik pegi cari awak, kire jari2 awak dan masuk balik bagitau...Alhamdulillah...awak sempurna tanpa cacat celanya. Alhamdulillah...tu jer yg mama harapkan sepanjang mama mengandung 9 bln. mama mengharapkan anak2 mama lahir dengan sihat tubuh badannya dan cukup sifatnya...





  
 Mama dgn bangganya kabarkan pd dunia ttg kelahiran awak...hehehhehe...





Wajah bangga papa awak...Semoga awak tak luper yg org yg paling bangga memiliki awak adalah papa awak. Papa awak lah org yg paling tak sabar menantikan kelahiran awak...hari2 papa awak gosok perut mama...hari2 papa awak ternanti2 nak merasa tendang terajang awak dlm perut mama...keh keh keh...semoga bila dah besar nanti awak tetap boleh membanggakan papa awak.




Sepeknyer mata awak time ni kan? Tapi lenim...mata awak bulat getel2 macam guli! semua org geramkan mata awak...hehehhehe...awak sedih jer time ni sbb dlm pantang awak suka raung malam2...awak berak lebih 10 kali sari tau! =p tapi dokter kater...normal sbb awak byk menyusu...sbb tu awak berak byk kali...awak minum...awak proses...Alhamdulillah selain daripada berak byk kali dan meraung malam2, awak sehak! bulat! tapi awak jer putri papa yg papa tak leh nak mengasuh ms dlm pantang sbb time tu papa sibuk sgt2...kesian papa miss the moment...
 
 See! awak mmg kesayangan papa. Awak dan kakak2 jer aset mama dan papa dunia akhirat. mama dan papa tak kaya dengan rete dunia...tp kami kaya dengan rezeki anak2...Alhamdulillah...


Pesanan utk Putri tecik mama ni...
****semoga anak mama dipanjangkan umur...dimurahkan rezeki...dikurniakan akal fikiran yg cerdas...sehak tubuh badan...dan semoga anak mama akan tergolong diantara mereka yg solehah...


Mama dan papa tak kaya harta...mama dan papa cuma dapat memberikan kasih sayang kami yg tak terhingga utk Putri2 kami...Semoga suatu masa sekiranya nanti bila putri2 mama dan papa terlupa tentang kami...Kasih sayang ini yg akan mengingatkan kami selalu dihati putri2...


LOVE U WIF ALL MY HEART!!!!


SELAMAT HARI LAHIR SAYANG....muah!!!!!

Tuesday, April 10, 2012

Masih blom PASTI

Hurm...masih blom PASTI...
Yang PASTI blom mari lagi...
Nak betul2 PASTI kn gi jumper yg Pakar la...
Tapi dok PASTI lagi nak gi biler
Sebab dok brape PASTI dpt trime kenyataan ke dop...
Tapi kalo dah betul2 PASTI...
nak buat cam gane kan? PASTI kena trime gop...
Dok PASTI yg gembira atau sedih...
 




Yerp!!!! yg PASTI kena --------->



 Doakan yg terbaik untuk saingmu ini...huhuhuh

Wednesday, April 4, 2012

Budak Tecik DEMAM lagi...

 Huhuhuhuhu...budak kecik ni demam lagi...
Start smalam macam panas sket kepala dia
Hari ni....macam biasa laa...jd beruang koala
nak bertempek jer...adeiiiii
Segala kerja2 mama ada tergendala
Tulaaaa...aktif sgt berlatih berjalan
kejor dateline 12hb ni...hehehehhe
ada apa dgn 12hb april? 
Besday dia ler...1 year!
Oh...sekejap jer staun2 lenim ork...
dah nak masuk staun awak budak tecik...=)
Nanti mintak kasut mahal as besday gift ngan papa awak yer..
untung2 papa bawak pegi Al-Ikhsan Ladies...
boleh mama tumpang 3,4 kaki...hahahahha


 Oh...ni mama saya Paksa saya pakai...
Demi memuaskan hati mama...saya pakai gak utk 2 minit
Pastu saya campak! saya rimas laaa...hehhehehe

 Santek tak sayer??? hehehehhe...saya mmg cantek...
MACAM MAMA (sila muntah! hahahahha)
Saya kalo senyum mmg comei...
tapi senyuman saya mahal
papa kater takleh senyum kat sebarangan org
nanti kena culik!

Ni lak Kakak Ika saya..
skrang pagi2 Kakak Ika slalu kena bebel kat mama
Sbb Kakak Ika macam dah fed-up nak gi skull
Mandi pagi2 slalu main2...mama marah!
Tapi biler balik skull Kakak Ika senyum jer
mungkin sbb Kakak Ika dah malas nak bgn pagi
dan malam2 kena paksa tido awal...
Kesian Kakak Ika kan???? hehehhehe

Monday, April 2, 2012

18hb ----> 02hb = 15 hari????? ngeeeeee

18hb ------> 02hb
patutkah? patutkah? patutkah?
tu laa...saper suh mulut tu cabul sgt!
pantang tgk comei2...gatal la molot tu...
saper susah? koooo jugak la!!!
Pak Hencik???? takdenyer nak susah2 hati kalo betul2...
lagi melompat tinggi2 ada laa...
kalo citer tu bkn citer dongeng...
satu malaya ni di canangnya tau!

oooo...sangat susah hati tau...
bkn sbb tak mboh...dah kalo rejeki...aiii time jer...
tapi kan...kelebihan keberatan kebadanan ni masih ditahap kritikal...
aduiya...sila tepuk dahi sendiri laju2

kalo dulu macam teletubies...
kali ni??????HIPPO????
dah tak leh balik kg naik kapal terbang...hahahahha
(tetiba tringat iklan hippo tak leh naik kapal terbang...keh keh keh)

tapiiii...masih lg diambang ketidakpastian yer...
sigh!!!.....kalau betul, aii trime ngan hati terbuka
kalo takde...aii senyum lebar2 sampai nampak anak tekak! =) 

Tuuuuunnnggggggggggguuuuuuuuuuuuuuu......





Sunday, April 1, 2012

Dah START 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 STEP....heheheh

Budak Tecik ni dah mula stepnyer...hehehhe
Maybe Besday dia ni dah bleh jalan sepenuhnyer ar kot
Lenim tak dok dohnyer nak ngakok2 ni



 Abaikan lidah yg terjelir tu yer...hehehhe
tu tandanya budak tecik tu tgh consentrate laa...
tu blom kuor lagi menjejeh2...keh keh keh

gambo semalam...bawak putri ber-4 pi taman menan
mama tensen duk dengo kjp2 gura...kejap2 baloh...gura...baloh...fenim!!!
Where is our superman??? kijer la weiiiii...
kalo dok kijer nak bagi kami makan gape...hehehehhe

01 APRIL 2012 - Bersamaan dengan 13 hari sudah...ngeeeee...=@

Dah 13 hari weiiii...
Aper nak buat ni...huhuhuhuhu...

 
U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service