JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Friday, April 13, 2012

Ini LEMBU...& Itu KAMBING

Nok sukker rasa ada makhluk Allah ni sorang yg menyerlahkan kebangangan dia dgn dgn mengatakan "jgn pandai bercakap klu tak tau citer sbenor..." padahal dia pung bkn nyer tido sbantal ngan abg jib ngan kak mah tu. kalo tido sbantal ngan abg jib dan kak mah boleh la nak kater gt ke org...ni sama jer eh mcm org lain tadah tlinge dengo brite ngan bc paper hok tah mende2 lenim. Dan ayat paling bodo skali "subsidi semua rakyat malaysia merasa walaupun bukan warganegara...mcm korang semua...." wak lu kajian kaji slidik...ada gok hok kn paksa rela jer bln2 penuh tabung subsidi tu dan tak pernah merasa sposen pung subsidi hok mum ngan bkn warganegara mum kater buleh tu. Org hok kn paksa rela penuh tabung tu bkn maroh ke "hok jum tadah" subsidi tu...maroh ke hok "paksa rela" potong gj bln2 tu sbb nak suap mulut anak bini pung be be lepas semata2 nak tulom penuh tabung tuh. Wak ot suku sebam suku sebam pun takat tu ler jer...baik rakyat mesia ni jgn kijer laker...kiter pakat tadah subsidi jer la pahni...pahtu ajak ramai2 hok bkn warganegara tu mr duk mesia etep dh mum kata seme rakyat mesia ngan bkn warganegara merasa subsidi. skoloh tgi2 tp matematik asas tolok tambah bahagi pung dok leh nak wak...acu try amek kalkulator la kire kalo nyipang jak dr ari muler2 branak tu...sapa ke umur lenim...boleh ke simpan semata2 nak beli cincin sbentuk rege 24 juta? brape ribu sari kn simpan nak ada byk tu? hok mana kiter boleh ikut logik...kiter kire ikut logik ar...kalo doh terang2 lembu...jgn la tutup mata kater kambing! aku dok kesah mum nak sokong gape2 pung...mum pembangkang ke...mum org kerajaan ke...tp jgn cakap bodo ngat mende hok mmg trg2 doh bodo pastu sesedap rasa nak erek org lain suh jd bodo pe nge mum...

***saya mtk maaf yer pd semua dgn bahasa yg digunakan...sy biasanya cool...tp ari ni saya hangin sbb saya mmg dok leh sokmo ngan org hok skoloh tgi2 tp cakap macam ge org dok skoloh...mum nak tellan dacing ke...nak tellan bulan ke...ikut pandai mum ah, p gok kalo lembu, kb la lembu...jgn duk kerah nok kater kambing!

Undi adalah rahsia...peace no war!



ini LEMBU
 dan ini KAMBING



No comments:

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service