JOMMMM LAYAN IKLAN...

SILA TINGGAL JEJAK ANDA UNTUK KEMBALI DIJEJAK...ehehhe...selamat berkenalan...

Thursday, April 19, 2012

New Journey 4 Zahra

Nak mintak maap awal2 yer pasal isu sensitip ni...
Pasal Breast Feeding...
Zahra dah genap 1 taun 12hb br ni...
Tapi tu bkn sebab musabab utamanyer nak stop BF...
Sebab Zahra bakal jadik kakak...huhuhuhu
Flow susu cam slow sesangat...dia pun cam dok kenyang...
Mama dgn berat atinya nak mengajor susu botol...
Kat umah ni walau BF, botol tu ada la 3,4 butir
yg hadiah masa lahir ari tu...
tapi Zahra mmg tak isap even air masak!
So...td google2 jumpe yg brand MAM...
Puting dia like puting breast...
Tapi rege...mak aih! boleh tahan laaa...
Tp mmg terpaksa laa try n error...

 Sejibik sejibam...mmg kaler ni la beli td...
Pastu...susunyer...Anmum honey...
Sbb blur nak bg susu aper...byk sgt lenim!
Yang kakak ika dia dulu mmg isap susu Anmum....
So...beli Botol kat atas tu...n susu Anmum kotak paling kecik dulu
Hope2 Zahra nak isap laa...
Payah gak BF ni kan? 
Kalo kakak2 dulu...seme campur...
Jadi...senang citer...BF ni agak mencabar kesabaran mama...
Sib baik mama ni surirumah jer...kalo kijer...tak tau nak kater
sbb dok brape nak rajin....huhuhuuhuh
Direct feeding tak yah nak pam2 bagai...
Bkn tak mboh ajor botol...tp puah tenyeh tak mboh!
Nak wak gane...tahan la dengo dia melalak2?
Last2 jd cam gn lok...
Ingat dang la sapa 2 taun...
Dokter kb takpe...bleh jer teruskan BF
tapi tu laa...ni pun dah rasa sket2 kefeningan tu...huhuhu
Malam2 pung nak kn cukup tido
Sblm ni macam takpelah tak cukup sket2
tp nih dah pregy mmg kn cukup laaa...
Ada penyakit baran sket kalo tak cukup tido
plus ngan kefeningan ni...huhuhuuh
Flow susu macam kureng sket...
Nok tak mboh mmg kn paksa rela isap susu Botol gak...

Doa2kanlah yer budak tecik ni nak isap...
Maafkan mama yer anak tecik mama yg mama sayang...
Rezeki awak takat ni jer...
Tp sgt2 mencabar nak bg dia isap...huhuhuuhuhu
Nak buat gane niiiii...adeiiiiii

 

No comments:

U FOLLOW ME...Aii FOLLOW U...U KLIK ME...THANK's TO U...hehehehe...jemput datang lagi...

TENGOK APER YG ADER

pernah cek rank blog korang tak??? hehehe...try!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service